Το Έλεος - όπως το εξηγεί ο Ιησούς


Την 1η Οκτωβρίου 2023 o Ιησούς έδωσε το παρακάτω μήνυμα με το οποίο μας δίνει να καταλάβουμε καλύτερα τι ακριβώς είναι το Έλεος του Θεού.

Αγαπημένα Μου παιδιά,
Τι είναι το Έλεος; Έχετε συχνά ακούσει να μιλάνε γι’ αυτό. Λέτε ότι είναι επιείκεια, ανεκτικότητα, συγχώρεση. Είναι λίγο από αυτά, αλλά πάνω από όλα είναι μια από τις μεγάλες θεϊκές αρετές. Ο Θεός είναι ελεήμων, απόλυτα ελεήμων. Αγαπά όλα τα παιδιά Του, όλα τα πλάσματά Του, είναι απείρως έμπειρος, τα ξέρει όλα, τα βλέπει όλα, τα γνωρίζει όλα, η γνώση Του είναι απέραντη, η εφευρετικότητά Του είναι απέραντη, ξεπερνά τα πάντα. Είναι λοιπόν απόλυτα ενημερωμένος και κατά την κοινή γλώσσα «δεν μπορούμε να Τον παραβγούμε!» Όχι, δεν χλευάζουμε τον Θεό, η Επιστήμη Του μας ξεπερνά, η νοημοσύνη Του μας ξεπερνά, η Σοφία Του μας ξεπερνά. Όταν κρίνει, δεν κάνει λάθος. Οι ιδιότητες του Θεού είναι τόσο πολλές που κανείς δεν μπορεί να Τον ανταγωνιστεί. Ο δαίμονας προσπάθησε και χάθηκε. 

Παιδιά μου, το θεϊκό Έλεος είναι ένα δώρο που μόνο ο Θεός κατέχει στην τελειότητα. Κρίνει με αυτό, αγαπά με αυτό, ενεργεί με αυτό, είναι παρόν σε ό,τι κάνει, σε ό,τι σκέφτεται, σε ό,τι αναλαμβάνει, αλλά πάντα συνοδεύεται από όλες τις άλλες αρετές Του. Γι' αυτό, αγαπημένοι Μου, μην ξεγελιέστε: η θεϊκή Καλοσύνη είναι δίκαιη, το θεϊκό Έλεος είναι δίκαιο, η θεϊκή Τρυφερότητα είναι απαλή αλλά δίκαιη, η θεϊκή Δικαιοσύνη απλώνεται πάνω σε όλες τις θεϊκές αρετές και ενεργεί σε συνδυασμό με το Έλεός Του. Έλεος χωρίς Δικαιοσύνη θα ήταν ένα λάθος, Δικαιοσύνη χωρίς Έλεος θα ήταν μια ανισορροπία. Το θεϊκό Έλεος βλέπει τις αδυναμίες, δεν τις δικαιολογεί αλλά τις λαμβάνει υπόψη. Η θεϊκή Δικαιοσύνη βλέπει τις αδυναμίες, δεν τις δικαιολογεί αλλά τις λαμβάνει υπόψη.

Αυτές οι δύο θεϊκές αρετές συνεργάζονται γιατί βρίσκονται στο ίδιο έδαφος, βλέπουν και νομοθετούν. Δεν ξεγελιούνται με την έννοια ότι είναι και οι δύο σε εγρήγορση και τέλειες και συνεργάζονται πολύ αρμονικά. Το Έλεος χωρίς τη Δικαιοσύνη θα ήταν υπερβολικό, η Δικαιοσύνη χωρίς το Έλεος θα ήταν υπερβολική. Και τα δύο είναι απαραίτητα για να ανταποκρίνονται στην Καλοσύνη του Θεού, στη Διάνοια του Θεού, στην Παντοδυναμία Του. Το θεϊκό Δικαστήριο, στο τέλος των επίγειων ημερών σας, θα είναι εντυπωσιακό, κάποιοι από εσάς θα τρέμουν, άλλοι θα φοβούνται, άλλοι θα θέλουν να φοβηθούν αλλά δεν θα μπορούν, άλλοι θα προτιμούσαν να κρυφτούν μέσα στη γη. Οι καλοί επίσης θα εντυπωσιαστούν, τα λάθη τους θα τους φαίνονται τεράστια, τόσο όσο η μεγαλύτερη επιφάνεια, αλλά το Έλεος του Θεού θα τους βοηθήσει και θα παρηγορηθούν. Η Υπεραγία Θεοτόκος θα είναι παρούσα σε αυτό το Δικαστήριο, δεν θα καταλάβει τη θέση του Δικαστή αλλά θα Τον κοιτάζει συχνά για να βλέπει Εκείνος το χαμόγελό Της, την καλοσύνη Της, τη μητρική Της πραότητα. Το θεϊκό Έλεος, αφού συμβουλευτεί τη Δικαιοσύνη, θα προχωρήσει προς τη γενναιόδωρη ψυχή και θα της δώσει όλα όσα μπορούν να αναμένονται από τη θεϊκή Αγάπη. 

Παιδιά μου, μην περιμένετε από το Έλεος να είναι αλόγιστο, χαλαρό, να πηγαίνει πέρα από τα δικαιώματά του, επιθυμώντας τη σωτηρία της ψυχής χωρίς να την αξίζει. Όχι, όχι, το θεϊκό Έλεος είναι δίκαιο όπως η θεϊκή Δικαιοσύνη είναι ελεήμονα και παρά την τόσο τέλεια ισορροπία, πολλές ψυχές καταδικάζονται. Ναι, αυτή είναι η τελική μοίρα τόσων πολλών ανθρώπινων ψυχών που δεν πιστεύουν στον Θεό ή δεν θέλουν να προσκολληθούν σε Αυτόν, δεν Τον λαμβάνουν υπόψη ή Τον απορρίπτουν, πράγμα που είναι το ίδιο.


Η στιγμή της αλήθειας ΔΕΝ είναι ενώπιον του θεϊκού Δικαστηρίου, όχι, τότε θα ήταν πολύ αργά.

Η στιγμή της αλήθειας είναι στη γη, στην καθημερινότητά σας, στην άσκηση των αρετών σας ή στην αντίθετη άσκηση, αυτή των σφαλμάτων σας, του εγωισμού σας, της τεμπελιάς σας, των προσωπικών σας φιλοδοξιών. Θα ήταν λάθος να υπολογίζετε στο θεϊκό Έλεος αγνοώντας τη Δικαιοσύνη Του και είναι πολύ σοβαρό λάθος να ζείτε την κάθε μέρα που σας δίνει ο Θεός στη γη, χωρίς να Του αποδίδετε όλες τις τιμές που Του αναλογούν. Ο Θεός, ο Γιαχβέ, σας έδωσε τις Δέκα Εντολές Του, αλλά ποιός θα μπορούσε σήμερα να τις πει απέξω; Ξανασκεφθείτε τες, μάθετέ τες, ακολουθήστε τες, μελετήστε τες. Σήμερα, συγκεκριμένα, η 6η και η 9η Εντολή παραβιάζονται σοβαρά: η ίδια η κοινωνία ενθαρρύνει το έγκλημα και ελάχιστοι άνδρες και γυναίκες εξαιρούνται.  

Να μια λίστα μερικών από τις πράξεις και τις πρακτικές που προκαλούν τη θεϊκή οργή: οι ελεύθερες σχέσεις, η φαρμακευτική ή ιατρική αντισύλληψη, η έκτρωση - που είναι ο φόνος μιας ζωής που θέλησε ο Θεός - οι ιατρικές παρεμβάσεις για να απαλλαγείτε από το Θέλημα του Θεού και την Εξουσία Του στη ζωή: η ιατρικά υποβοηθούμενη τεκνοποίηση, η παρένθετη μητρότητα, η κατάψυξη ανθρώπινου σπέρματος, οι μεταμοσχεύσεις ζωντανών οργάνων που απαιτούν τον θάνατο του δότη… ενώ ο Θεός είναι και παραμένει ο Κύριος της ζωής και του θανάτου. Ο σεβασμός του ανθρώπινου σώματος κατά τον θάνατο υπονομεύεται σοβαρά από την εξαγωγή των οργάνων του ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ από την καύση του νεκρού σώματος.

Πόσες σοβαρές αμαρτίες, πόσες αρνήσεις της θεϊκής Εξουσίας, πόση βεβήλωση του πλάσματος στο οποίο έχω βάλει τόση φροντίδα, τόση σοφία, τόση αγάπη κατά τη δημιουργία Μου! Παιδιά μου, ναι, πολλές ψυχές πάνε στην κόλαση γιατί ποδοπατούν τις Εντολές Μου που είναι δέκα τον αριθμό, ενώ το άθροισμα των νόμων των Κρατών δεν σταματά να αυξάνει, να ενισχύεται μέχρι την χωρίς υπαιτιότητα άγνοια του πολίτη. Η Δικαιοσύνη Μου και το Έλεός Μου είναι οι δύο πυλώνες του θεϊκού Δικαστηρίου και όταν οι άνθρωποι στη γη γιορτάζουν το Έλεός Μου (η Κυριακή μετά την Κυριακή του Πάσχα), θα πρέπει επίσης να γιορτάζουν τη Δικαιοσύνη Μου. Το ένα χωρίς το άλλο θα ήταν ανοησία, αλλά η θεϊκή Τελειότητα δεν γνωρίζει την παραμικρή ατέλεια.

Σας ευλογώ, αγαπητά Μου παιδιά, μετανοήστε, επιστρέψτε στο μονοπάτι που σας οδηγεί στον Παράδεισο και που βασίζεται σε κάθε μία από τις Δέκα Εντολές Μου.
Στο Όνομα του Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Και έτσι ας είναι.

Ο Θεός σας, ο Πολυδίκαιος και ο Πολυέλεος.

ΠΗΓΗ: https://soeurbeghe.files.wordpress.com/2023/10/l.c.-2023.10.01-la-misericorde-1.pdf


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;