Από πού προέρχεται το Κακό;


Την Κυριακή 31/05/2020, ο Ιησούς είχε την παρακάτω επικοινωνία με τη μυστικίστρια και μοναχή soeur Beghe από το Βέλγιο: 

Είμαι ο Ύψιστος, ο πάντα υπάρχων. Στον Παράδεισο η ζωή είναι εξαιρετική. Είναι ζωή πλήρης, έντονη, και η συντροφιά των άλλων Αγίων είναι τέλεια απόλαυση. Οι Άγιοι βλέπονται μεταξύ τους, χαίρονται να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες για να μετρούν τους εαυτούς τους στην εκπλήρωση των καθηκόντων που τους αναθέτει ο Θεός και αυτή η ανταλλαγή είναι πάντα φιλική και προς το μεγαλύτερο καλό του επιτεύγματος. Η καλοσύνη τους δίνεται πάντα στους άλλους και η φιλανθρωπία τους είναι τέλεια και υποδειγματική.

Οι ιδιότητες της ζωής τους στη γη έχουν μετατραπεί σε αρετές, αλλά ασκούν όλες τις αρετές, καμία από αυτές δεν λείπει. Η αρετή της καλοσύνης, για παράδειγμα, κάνει έκκληση στην αρετή της ευκολίας και, επομένως, είναι ελαφριά, πραγματική και διακριτική. Όταν ένας Άγιος χρειάζεται βοήθεια για να εκπληρώσει μια ευθύνη, όλοι οι άλλοι είναι διαθέσιμοι να τον στηρίξουν και να τον ενθαρρύνουν. Αν είναι υπεύθυνος και αυτόνομος, θα τρέξει σε άλλον, αν ο τελευταίος τον χρειαστεί. Έτσι κανένας Άγιος δεν κατακλύζεται από ένα σημαντικό έργο και κανείς δεν εγκαταλείπει αυτό που έχει αναλάβει.

Στον Παράδεισο, την κατοικία του Θεού, ο έπαινος είναι μόνιμος, τον επιθυμούν όλα τα παιδιά του Θεού που Τον θαυμάζουν, στοχάζονται και συμμετέχουν στη δράση Του. Οι Άγιοι συμμετέχουν στο έργο της θείας δημιουργίας όπως και οι άγγελοι, οι οποίοι έχουν διαφορετικές και πολύ συγκεκριμένες λειτουργίες.

Το νησί St. Michel με το ομώνυμο μοναστήρι 

Οι άγγελοι είναι οι αγγελιοφόροι του Θεού όπως ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, υπεύθυνος για την αναγγελία στην Υπεραγία Θεοτόκο της έλευσης του Μεσσία, ή ο Αρχάγγελος Ραφαήλ, υπεύθυνος για τη θεραπεία και την καθοδήγηση των τέκνων του Θεού. Ο Ραφαήλ ήταν που καθοδήγησε τον Τωβίτ (Παλαιά Διαθήκη) αλλά και πολλούς άλλους των οποίων η ιστορία δεν αναφέρεται. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ έχει πολύ ιδιαίτερο ρόλο προσωπικής υπεράσπισης της Θείας Μεγαλειότητας. Εμφανίστηκε στο Mont Saint-Michel (Γαλλία) και στο Monte Gargano (Ιταλία). Τις περισσότερες φορές επιλέγει ύψη γιατί είναι ο υπερασπιστής της Θείας Μεγαλειότητας του Θεού, του οποίου το μεγαλείο και η κυριαρχία είναι αδιαμφισβήτητη.

Το σπήλαιο του Αρχ. Μιχαήλ στο Monte Gargano

Άλλοι άγγελοι είναι υπερασπιστές, διαδότες χαρών ή δέκτες, όλοι τους έχουν ένα θεόδοτο ρόλο. Έτσι είναι ο άγγελος της ανάμνησης, άλλος της έκφρασης, άλλος της προτροπής… Κάθε άγγελος έχει ως φύση του μια θεϊκή αρετή, από αυτό ζει, αυτό είναι.

Ο Εωσφόρος είχε λάβει την αρετή της δημιουργικότητας. Όταν ήρθε η ώρα που έπρεπε να αναγνωρίσει ότι αυτή η αρετή προερχόταν από το Θεό και όχι από τον εαυτό του, επαναστάτησε. Ο Θεός δεν του αφαίρεσε την προσωπικότητά του, αλλά τον αφαίρεσε από τον Εαυτό Του. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Εωσφόρος ήθελε να αποκτήσει στην κατοχή του τα αγαθά εκείνα των οποίων έλεγε ότι ήταν δημιουργός, ενώ ήταν μόνο ο εκτελεστής - ασφαλώς και είχε προσόντα, αλλά όχι ως δημιουργός. Είχε συμμετάσχει ως εκτελεστής στη δημιουργία της γης και ήταν εξαιρετικά υπερήφανος για το επίτευγμά του που ήταν τόσο όμορφο, πλούσιο και καταπράσινο, τα ζωντανά όντα έμοιαζαν τόσο χαρούμενα εκεί ώστε αυτό το οικειοποιήθηκε ως κύριος και αφέντης.

Ο Θεός, που του είχε αναθέσει την πραγματοποίηση του σχεδίου, αφού του είχε δώσει την ιδιότητα της δημιουργηκότητας, επεφύλαξε στη δημιουργία του Αδάμ και της Εύας τη χάρη και την αξιοπρέπειά Του. Όταν ο Εωσφόρος συνειδητοποίησε ότι η ανθρώπινη φύση έπρεπε να φέρει μέσα της το θείο Λόγο και ότι δεν θα υπήρχε εκεί δικό του κομμάτι, γιατί αυτό το έργο θα ήταν θεϊκό και όχι μόνο ανθρώπινο, ταράχτηκε από την ίδια του τη φύση, τη δημιουργικότητά του. Τόσο από κακία όσο και από υπερηφάνεια, αποφάσισε να μην συμμετέχει πλέον στο θεϊκό έργο και ανέστειλε τη δημιουργικότητά του. Στη συνέχεια εξέδωσε το «Non Serviam![1]» και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ υπερασπίστηκε την τιμή του Θεού διώχνοντάς τον από την παρουσία Του. Ο αγώνας που έγινε στον αόρατο κόσμο ήταν τρομερός και σκληρός. Ήταν ανάμεσα στους αγγέλους που έμειναν πιστοί στο Θεό και εκείνων που έγιναν δαίμονες ακολουθώντας τον επαναστατημένο αρχηγό τους. Οι άγγελοι είναι αιώνιοι και κατά τη μάχη υπήρξαν μυστικιστικές πληγές και αιώνιες ασυμβατότητες. Ο Άγιος Μιχαήλ, αρχηγός της αγγελικής λεγεώνας κέρδισε τη μάχη και ο Εωσφόρος και η συνοδεία του απορρίφθηκαν αιώνια από τη θεϊκή Κατοικία.

Και έτσι, πικραμένοι, επαναστατημένοι και γεμάτοι αιώνιο μίσος, ο Εωσφόρος και οι δαίμονές του - προερχόμενοι από όλες τις Τάξεις των αγγέλων, συνέθεσαν την επικράτειά τους στον κάτω κόσμο. Αλλά αυτό το τόσο αποτρόπαιο μέρος ήταν αφιλόξενο ακόμα και γι' αυτούς και προτιμούσαν να στοιχειώνουν τα τόσο όμορφα και τόσο ισορροπημένα μέρη της γης. Προκάλεσαν την πτώση της ανθρωπότητας και, μαζί με αυτήν, ολόκληρης της επιφάνειας του πλανήτη.

Ο Θεός τους άφησε μόνο μια ελεγχόμενη κυριαρχία πάνω στους ανθρώπους και έτσι το κακό χρησιμοποιείται για να μπορέσουν οι άνθρωποι να εξαγιαστούν, αλλά και για την καταστροφή εκείνων που δεν θέλουν το Θεό. Ο δαίμονας, που ο Ιησούς αποκαλεί «Πρίγκηπα αυτού του κόσμου», έχει την κυριαρχία του σε όσους τον ακολουθούν σκοτώνοντας, λέγοντας ψέματα, διαφθείροντας, κλέβοντας και πορνεύοντας. Αυτές οι μεγάλες αμαρτίες σέρνουν εκείνους που τις διαπράττουν στην κόλαση, αλλά έλκουν αυτούς που συγχωρούν, στον Παράδεισο.

Ο Ιησούς έδωσε το παράδειγμα στο σταυρό ζητώντας συγχώρεση από τον Πατέρα Του για όσους Τον είχαν βασανίσει και σταυρώσει, λέγοντας: «Πατέρα, συγχώρεσέ τους, δεν ξέρουν τι κάνουν». Κάποιοι δεν ήξεραν, άλλοι λίγο, αλλά ο Θεός, ο μόνος Κριτής των καρδιών και των πράξεων, θα έβγαζε νόημα.

Έτσι η γη έπεσε κάτω από τον ζυγό των δαιμόνων και θα παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος του κόσμου. Η κόλαση θα κλείσει πάνω από τους κακούς αγγέλους και τις κακές ψυχές και ο Θεός δεν θα τους γνωρίζει πια. Θα ξεχαστούν για την αιωνιότητα, δηλαδή για πάντα.

Παιδιά μου, μην ακολουθείτε αυτό που σας φαίνεται εύκολο. Είναι μια παγίδα γιατί γεννηθήκατε με το προπατορικό αμάρτημα, το ελάττωμα του Αδάμ και της Εύας, και οτιδήποτε σας έρθει εύκολα είναι δέλεαρ. Αν σας αρέσει να εργάζεστε, κάντε το για τη δόξα του Θεού, όχι για προσωπική ευχαρίστηση. Αν αγαπάτε το φαγητό, πάρτε το ως τροφή και όχι με σκοπό να ικανοποιήσετε τη λαιμαργία σας. Εάν σας ελκύουν οι γυναίκες ή οι άνδρες ανάλογα με το αν είστε άνδρας ή γυναίκα, παντρευτείτε και αναλάβετε την ευθύνη για τη δημιουργία μιας οικογένειας της οποίας τα παιδιά θα μεγαλώσετε ως πιστοί και μορφωμένοι Καθολικοί. Αν σας αρέσει αυτό ή εκείνο, αναρωτηθείτε πάντα αν είναι για να τιμήσετε το Θεό ή είναι για την προσωπική σας ικανοποίηση.

Αν είσαι φτωχός, μη ζηλεύεις τους πλούσιους, και αν είσαι πλούσιος, βοήθησε τους φτωχούς γιατί όλοι είστε τα πλάσματα και οι αγαπημένοι του Θεού.

Παιδιά μου, είμαι ο Θεός, ο Πατέρας, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα, η Υπεραγία Τριάδα, και σας περιμένω όλους στον Ουρανό μετά το πέρασμά σας από τη γη. Ελάτε κοντά Μου και μάθετε ότι υπάρχω, σας παρακολουθώ και σας περιμένω.

[1] Μετάφραση από τα Λατινικά: Δεν θα υπηρετήσω.

ΠΗΓΗ: Οι επικοινωνίες του Ιησού με τη soeur Beghe (soeurBeghe.blog)
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αγγελική Σ. Νατσούλη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;