Θαύματα της Θείας Ευχαριστίας (Eucharistic Miracles)

 

Τι σημαίνει αυτό:

Η Θεία Λειτουργία αποτελεί το κορυφαίο λατρευτικό γεγονός των Χριστιανικών Εκκλησιών, το οποίο κορυφώνεται με την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας.  

Όμως, πολλοί πιστοί ανά τους αιώνες, έχουν αμφισβητήσει ότι ο άρτος και ο οίνος μετατρέπονται σε Αίμα και Σώμα Χριστού κατά την τέλεση της λατρείας. Έτσι, ο Χριστός μετέτρεψε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ανθρώπων το απλό ψωμί και το απλό κρασί, μετά τον εξαγιασμό τους κατά το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, σε πραγματική σάρκα και αίμα. Αυτές οι θεϊκές εκδηλώσεις ονομάζονται Ευχαριστιακά θαύματα. H Εκκλησία έχει αναγνωρίσει ότι κατά καιρούς ο Θεός παρεμβαίνει, με έναν πιο ορατό τρόπο και μπορεί ακόμη και να αλλάξει την εμφάνιση του ψωμιού και του κρασιού σε αυτή του σώματος και του αίματός Του για να τονώσει την πίστη. 

Από αυτά τα Ευχαριστιακά θαύματα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι: 

1 - Ο Θεός δεν επιτρέπει σε αυτούς που τον υπηρετούν την παραμικρή αμφιβολία για το κεντρικό μυστήριο της Πίστης μας.

2 - Ο Θεός είναι πάντα παρών στο Ιερό Μυστήριο και αυτό, για να λατρεύεται καθώς και για τη ζωή και την υγεία των ψυχών.

3 – Ο Θεός εκδηλώνεται στο Ιερό Μυστήριο με όλη Του τη δύναμη.

4 - Ο Θεός δείχνει το πρόσωπο και τη φύση του στο Ιερό Μυστήριο σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου και όλων των εποχών. 

Tα Ευχαριστιακά θαύματα είναι η ζωντανή μαρτυρία της διδασκαλίας της Εκκλησίας, ότι τα αγιασμένα δώρα, ο άρτος και ο οίνος, παρόλο που η μορφή τους παραμένει η ίδια, η ουσία τους αλλάζει ολότελα (μέσω της δύναμης του Θεού) και μετατρέπονται σε σώμα και αίμα Ιησού Χριστού.

Παρόλο που ένας μεγάλος αριθμός θαυμάτων χρονολογείται από τον Μεσαίωνα, είναι πολλά όσα συνέβησαν τον 20ο αιώνα ενώ πολλά επιβεβαιώθηκαν και τα τελευταία 20 χρόνια. Τα πιο σημαντικά θαύματα είναι περίπου 165  και το πιο πρόσφατο είναι αυτό της πόλης Legnica στην Πολωνία. 

Εμείς εδώ θα εξετάσουμε 14 Ευχαριστιακά θαύματα. 

1) Το θαύμα του Lanciano, Ιταλία.
Τον 8ο αιώνα, ένας μοναχός του Τάγματος του Αγίου Βασιλείου, στο Lanciano της Ιταλίας, αντιμετώπιζε αμφιβολίες για την πραγματική παρουσία του Ιησού στη Θεία Ευχαριστία. Μια μέρα, ενώ βρισκόταν στη μέση της Θείας Λειτουργίας, αφού είπε τα λόγια της αφιέρωσης του άρτου και του οίνου, είδε πώς ο άρτος (η όστια) μετατράπηκε σε ανθρώπινη σάρκα και ο οίνος συμπυκνώθηκε σε πέντε θρόμβους αίματος. 

Μπορείτε να δείτε αυτή την θαυματουργική όστια και το αίμα όταν επισκεφθείτε την Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου στο Λανσιάνο της Ιταλίας.

Μετά από πολλούς αιώνες, υποβλήθηκε στην επιστημονική ανάλυση του Δρ. Odoardo Linoli, επικεφαλής της υπηρεσίας των Ενωμένων Νοσοκομείων του Arezzo και καθηγητή ανατομίας και ιστορίας της παθολογίας και κλινικής χημείας και μικροβιολογίας και του Δρ. Ruggero Bertelli, ομότιμου καθηγητή της ανθρώπινης ανατομίας στο Πανεπιστήμιο της Σιένα. 

Τα αποτελέσματα της έκθεσης των καθηγητών, με ημερομηνία 4 Μαρτίου 1971, έχουν ως εξής: 

«Η σάρκα είναι πραγματική σάρκα.
Το αίμα είναι πραγματικό αίμα.
Η σάρκα ανήκει στον μυϊκό ιστό της καρδιάς (μυοκάρδιο, ενδοκάρδιο και κολπικό νεύρο).
Η σάρκα και το αίμα είναι του ίδιου τύπου ΑΒ και ανήκουν στο ανθρώπινο είδος. Είναι ο ίδιος τύπος αίματος που βρέθηκε στη Ιερά Σινδόνη του Τορίνου.
Πρόκειται για τη σάρκα και το αίμα ενός ζωντανού ατόμου, αφού το αίμα είναι ίδιο με εκείνο που θα μπορούσε να είχε ληφθεί εκείνη την ημέρα από ένα ζωντανό ον.

Στο αίμα βρέθηκαν, εκτός από τις φυσιολογικές πρωτεΐνες, τα ακόλουθα μέταλλα: χλωρίτες, φώσφορος, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο και ασβέστιο. Η διατήρηση της σάρκας και του αίματος, που παραμένουν σε φυσική κατάσταση για 12 αιώνες και εκτεθειμένων στη δράση των ατμοσφαιρικών και βιολογικών συνθηκών, παραμένει ένα εξαιρετικό φαινόμενο».

Οι επιστήμονες είπαν στους μοναχούς: «Είναι ο Λόγος που έγινε Σάρκα». 

2) Το θαύμα της Bolsena, Ιταλία.
Ο Ιησούς είχε ζητήσει από την οσία Juliana de Cornillon (1258) την εισαγωγή μιας νέας γιορτής στο λειτουργικό ημερολόγιο της Εκκλησίας. Αυτή η γιορτή ονομάζεται “Corpus Christi” και αυτή την ημέρα εορτάζεται το Άγιο Σώμα του Χριστού στα Δώρα της Θείας Ευχαριστίας. Η γιορτή αυτή εισήχθη μετά το Ευχαριστιακό θαύμα της Μπολσένα.

Ο ιερέας Pedro de Praga, τελούσε τη Θεία Λειτουργία στην κρύπτη της Santa Cristina, στη Μπολσένα της Ιταλίας, όταν συνέβη το θαύμα: σταγόνες αίματος έπεσαν από την ιερή όστια στο ειδικό τετράγωνο άσπρο πανί (corporal) που πάνω του ακουμπά το Άγιο Δισκοπότηρο πάνω στην Αγία Τράπεζα. O πάπας Ουρβανός IV (1262-1264), που κατοικούσε στο Ορβιέτο διέταξε τον Επίσκοπο Σαντιάγο να του φέρει αυτά τα ιερά λείψανα της Μπολσένα, στο Ορβιέτο. Μετά, εξέδωσε διάταγμα (Bull Transiturus) στις 11 Αυγούστου 1264, όπου όριζε, η Πέμπτη μετά την Πεντηκοστή να γιορτάζεται προς τιμήν του Σώματος του Κυρίου (Corpus Christi). Το 1290 χτίστηκε ο καθεδρικός ναός του Ορβιέτο, που ονομάζεται «κρίνος των Kαθεδρικών ναών». Και σε αυτόν τον Καθεδρικό ναό εκτίθεται σήμερα το ιερό λευκό πανί του Δισκοπότηρου με πάνω τις σταγόνες αίματος. 

3) Το θαύμα στο Chirattakonam, Ινδία.
Στις 28 Απριλίου 2001, στην ενοριακή εκκλησία της Santa María de Chirattakonam, ο ενοριακός ιερέας παρατήρησε μια εκπληκτική εικόνα που εμφανίστηκε σε μια αγιασμένη όστια. Έγραψε ακριβώς τι συνέβη: 

Στις 8:49 π.μ. τοποθέτησα τη Θεία Ευχαριστία πάνω στο ιερό δισκάριο (μικρός μεταλλικός δίσκος) για το ξεκίνημα της δημόσιας λατρείας. Μετά από λίγα λεπτά, είδα να υπάρχουν τρία σημάδια πάνω της. Τότε σταμάτησα να προσεύχομαι και χωρίς να βγάλω τα μάτια μου από τo ιερό δισκάριο, κάλεσα τους πιστούς να πλησιάσουν για να θαυμάσουν τα τρία σημάδια. Στη συνέχεια, ζήτησα από τους πιστούς να παραμείνουν σε προσευχή και τοποθέτησα το δισκάριο με την ιερή όστια με επιμέλεια στο Ιερό Αρτοφόριο. 

Chirattakonam, Ινδία
Το Σάββατο το πρωί, 5 Μαΐου 2001, άνοιξα την εκκλησία για τις συνήθεις λειτουργικές τελετές. Ξεκίνησα τη Λειτουργία και άνοιξα το Αρτοφόριο για να δω τι είχε συμβεί στην ιερή όστια. Αμέσως, παρατήρησα στην όστια μια μορφή, σαν ανθρώπινο πρόσωπο. Αυτό με συγκίνησε βαθύτατα και ζήτησα από τους πιστούς να γονατίσουν και να αρχίσουν να προσεύχονται. Νόμιζα ότι μόνο εγώ μπορούσα να δω το πρόσωπο, γι’ αυτό ζήτησα από τον διάκονο να μου πει τι έβλεπε. Απάντησε: «Βλέπω τη μορφή ενός άνδρα». Τέλος, η εικόνα έγινε πιο ξεκάθαρη και ήταν η μορφή ενός ανθρώπου παρόμοιου με τον Χριστό που είχε στεφθεί με αγκάθια.

Η θαυματουργή εικόνα διερευνήθηκε από τον Μακαριώτατο Κύριλο Mar Baselice, αρχιεπίσκοπο στη Μητρόπολη στο Trivandrum, και ο δίσκος με την όστια παραμένουν στην εκκλησία μέχρι σήμερα. 

4) Το θαύμα της Legnica, Πολωνία.
Το 2013, ο επίσκοπος Zbigniew Kiernikowski της Μητρόπολης της Legnica δήλωσε ότι: 

Στις 25 Δεκεμβρίου 2013, κατά τη διάρκεια της διανομής της Θείας Κοινωνίας, μια αγιασμένη όστια έπεσε στο έδαφος και στη συνέχεια μαζεύτηκε και τοποθετήθηκε σε ένα δοχείο γεμάτο με νερό (αυτή η διαδικασία τηρείται, ώστε να διαλυθεί σιγά σιγά η όστια και μετά να ρίξουν το διάλυμα στο χώμα, στα λουλούδια. Το διάλυμα δεν χύνεται ποτέ στην αποχέτευση). Μετά από μερικές μέρες, όταν πήγαν να εξετάσουν αν προχώρησε η διάλυση, είδαν ότι είχαν εμφανιστεί κόκκινες κηλίδες πάνω στην όστια. Ο πρώην επίσκοπος της Legnica, Stefan Cichy, ζήτησε την παρακολούθηση του φαινομένου από μια επιτροπή που συνεστήθη για το σκοπό αυτό. Τον Φεβρουάριο του 2014, ελήφθη ένα μικρό κόκκινο κομμάτι από την όστια για ενδελεχή εξέταση από τα αρμόδια ερευνητικά ιδρύματα. Μετά από έρευνες, το τμήμα Ιατροδικαστικής δήλωσε:

Legnica, Πολωνία
Στην ιστοπαθολογική εικόνα βρέθηκαν θραύσματα ιστού που περιείχαν κατακερματισμένα μέρη του αυλακωτού σταυροειδούς μυός. Το σύνολο των ιστών μοιάζει περισσότερο με τον καρδιακό μυ με αλλοιώσεις που εμφανίζονται συχνά κατά τη διάρκεια της επιθανάτιας αγωνίας. Οι γενετικές έρευνες δείχνουν ανθρώπινη προέλευση του ιστού. 

5) Το θαύμα της Casia, Ιταλία.
Συνέβη στο χωριό Casia στην Ιταλία το 1330. Ένας ιερέας είχε χάσει το σεβασμό του για τη Θεία Ευχαριστία και ασκούσε τη διακονία του χωρίς όρεξη σαν να έκανε μια δουλειά ρουτίνας. 

Μια μέρα τον φώναξαν να πάει τη Θεία Κοινωνία σε έναν άρρωστο. Εκείνη την εποχή αυτό γινόταν με επίσημο τρόπο και χτυπώντας μια καμπανούλα στο δρόμο. Ο ιερέας, μη δίνοντας μεγάλη σημασία, τοποθέτησε την αγιασμένη όστια στο βιβλίο των προσευχών (Breviario) για να την μεταφέρει, χωρίς σεβασμό. Όταν έφτασε στο σπίτι του άρρωστου, άνοιξε το βιβλίο και βρήκε δύο λεκέδες αίματος, ένα σε κάθε σελίδα ανάμεσα στις οποίες είχε τοποθετηθεί η ιερή όστια. 

Η μία από τις σελίδες σώζεται στην Περούτζια (με το σχήμα του προσώπου του Χριστού που αργότερα σχηματίστηκε πάνω στο λεκέ) και η άλλη, μαζί με την όστια, φυλάσσεται με σεβασμό στη Αυγουστινιανή Μονή της Κασίας. 

6) Το θαύμα της Cimballa, Ισπανία.
Στη Cimballa τεκμηριώνεται ένα άλλο θαύμα που συνέβη το 1370. Ένας ιερέας αμφέβαλε επίσης για την πραγματική παρουσία του Ιησού στην Ευχαριστία, αλλά οι αμφιβολίες του εξαφανίστηκαν όταν είδε την αφιερωμένη όστια να γίνεται κομμάτι Σάρκας που έσταζε Αίμα. 

Αυτό το Αίμα λέκιασε το πανί του Δισκοπότηρου, το οποίο διατηρείται και τιμάται σήμερα με το όνομα "Το πιο Ιερό Αμφιλεγόμενο Μυστήριο " κάθε 12 Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία της επετείου του θαύματος. 

7) Το θαύμα του Μπουένος Άιρες, Αργεντινή.
Ένα από τα πιο πρόσφατα Ευχαριστιακά θαύματα έχει ως πρωταγωνιστή τον πάπα Φραγκίσκο. Το 1996, ο πάπας Φραγκίσκος, τότε Αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, ήταν άμεσος μάρτυρας του Ευχαριστιακού θαύματος που συνέβη σε μια εκκλησία στην πρωτεύουσα του Μπουένος Άιρες. Κάποιος είχε εγκαταλείψει μια αγιασμένη όστια, αφήνοντάς την σε ένα κηροπήγιο. 

Ο ιερέας, αντί να την καταναλώσει ο ίδιος, αποφάσισε να την τοποθετήσει σε δοχείο με νερό στο Αρτοφόριο του παρεκκλησίου, περιμένοντας να διαλυθεί. Αλλά λίγες μέρες αργότερα, η ιερή όστια είχε μετατραπεί σε μια αιματηρή ουσία. 

Εξετάστηκε επιστημονικά και αποδείχθηκε ότι ήταν ένα δείγμα ανθρώπινου ιστού και ειδικά από μια ζωντανή ανθρώπινη καρδιά, που είχε υποστεί σοβαρές πληγές (τραυματισμό ή ξυλοδαρμό), αλλά που, επιστημονικά,  ήταν αδύνατο να διατηρηθεί στο νερό διατηρώντας τα κύτταρά του ζωντανά. Το εργαστήριο ανέφερε περαιτέρω ότι το δείγμα του ιστού φάνηκε να είναι ακόμα ζωντανό, καθώς τα κύτταρα κινούνταν ή χτυπούσαν όπως θα έκαναν σε μια ζωντανή ανθρώπινη καρδιά! 

Ο ιατροδικαστής καρδιολόγος που ανέλυσε τον ιστό (όστια) είπε:

«Το υλικό που αναλύεται είναι ένα θραύσμα του καρδιακού μυός που βρίσκεται στο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας, κοντά στις βαλβίδες. Αυτός ο μυς είναι υπεύθυνος για τη συστολή της καρδιάς. Λάβετε υπόψη ότι η αριστερή κοιλία στέλνει αίμα σε όλα τα μέρη του σώματος. Ο καρδιακός μυς βρίσκεται σε φλεγμονώδη κατάσταση και περιέχει μεγάλο αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων. Αυτό δείχνει ότι η καρδιά ήταν ζωντανή τη στιγμή της λήψης του δείγματος. 

Το επιχείρημά μου είναι ότι η καρδιά ήταν ζωντανή, καθώς τα λευκά αιμοσφαίρια πεθαίνουν έξω από έναν ζωντανό οργανισμό. Απαιτείται ένας ζωντανός οργανισμός για να τα διατηρήσει. Ως εκ τούτου, η παρουσία τους δείχνει ότι η καρδιά ήταν ζωντανή κατά τη λήψη του δείγματος. Επιπλέον, αυτά τα λευκά αιμοσφαίρια είχαν διεισδύσει στον ιστό. Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι η καρδιά είχε υποστεί σοβαρή πίεση, σαν ο κάτοχός της να είχε χτυπηθεί σοβαρά στο στήθος». 

Οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη μελέτη δεν ήξεραν ότι αυτό που εξέταζαν ήταν μια ιερή όστια. Τους το είπαν μετά τις εξετάσεις και έμειναν κατάπληκτοι. Οι αναλύσεις τους, είπαν, έδειξαν ότι το άτομο από το οποίο προερχόταν ο ιστός της καρδιάς προερχόταν από μέρος της αριστερής κοιλίας του καρδιακού μυός, ενός ατόμου περίπου 30 ετών, του οποίου το αίμα ήταν ομάδα ΑΒ και που είχε υποφέρει πολύ όταν πέθανε, σίγουρα κακοποιήθηκε και ξυλοκοπήθηκε. 

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα χαρακτηριστικά του αίματος του θαύματος του Μπουένος Άιρες συμπίπτουν με εκείνα του αίματος του Αγίου Σουδαρίου του Οβιέδο, της Ιεράς Σινδόνης του Τορίνου, και επίσης του αίματος που βρίσκεται πάνω στο ιερό πανί του Δισκοπότηρου του θαύματος του Lanciano (Ιταλία). Επιπλέον, συμφωνούν και δηλώνουν ότι: 

- τα δείγματα αντιστοιχούν στο ίδιο άτομο,
- το οποίο γεννήθηκε και έζησε στη Μέση Ανατολή,
- ότι η σάρκα είναι ουσιαστικά ζωντανός ιστός παρά τα χρόνια. 

8) Το θαύμα της Tixtla, Μεξικό.
Στις 21 Οκτωβρίου 2006, κατά τη διάρκεια μιας ενοριακής Θείας Λειτουργίας, μια αγιασμένη όστια που επρόκειτο να διανεμηθεί εξέχυσε μια κοκκινωπή ουσία. 

Ο επίσκοπος, ο Αιδεσιμότατος Alejo Zavala Castro, κάλεσε μια επιτροπή θεολογικής έρευνας για να καθορίσει εάν ήταν φάρσα ή πραγματικό θαύμα. Αργότερα, τον Οκτώβριο του 2009, κάλεσε τον Δρ. Ricardo Castañón Gómez να πραγματοποιήσει έρευνα με μια ομάδα επιστημόνων και να επαληθεύσει τη θαυματουργή φύση της εκδήλωσης.

Τίξτλα Μεξικό
Ο Δρ. Gómez είχε μόλις περατώσει την εξέτασή του πάνω στο παρόμοιο θαύμα που είχε συμβεί στο Μπουένος Άιρες. Η επιστημονική έρευνα κράτησε 3 χρόνια και τον Οκτώβριο 2012 δημοσιεύτηκε η αναφορά:

«Η κοκκινωπή ουσία αντιστοιχεί σε αίμα στο οποίο υπάρχει αιμοσφαιρίνη και DNA ανθρώπινης προέλευσης. Δύο μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από διακεκριμένους ιατροδικαστές εμπειρογνώμονες με διαφορετικές μεθοδολογίες έχουν δείξει ότι η ουσία προέρχεται εκ των έσω, αποκλείοντας το γεγονός κάποιος να μπορούσε να την τοποθετήσει εκεί. Ο τύπος αίματος είναι ΑΒ, παρόμοιος με αυτόν που βρίσκεται στο κάλυμμα του Δισκοπότηρου στο Lanciano και στο Σάβανο του Τορίνου. Μια μικροσκοπική ανάλυση μεγέθυνσης και διείσδυσης αποκαλύπτει ότι τα εξωτερικά στρώματα του αίματος έχουν πήξει από τον Οκτώβριο του 2006. Επιπλέον, τα υποκείμενα εσωτερικά στρώματα αποκαλύπτουν, τον Φεβρουάριο του 2010, την παρουσία φρέσκου αίματος. Το συμβάν δεν έχει φυσική εξήγηση». 

9) Το θαύμα της Sokolka, Πολωνία.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008, στην ενοριακή εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στη Σοκόλκα, μια αγιασμένη όστια έπεσε από τα χέρια ενός από τους ιερείς κατά τη διανομή της Θείας Κοινωνίας, στο πλάι του βωμού (Αγία Τράπεζα). 

Ο ιερέας διέκοψε τη διανομή της Κοινωνίας, συνέλεξε την όστια και, σύμφωνα με τους λειτουργικούς κανόνες, την έβαλε σε ένα μικρό δοχείο με νερό. Η όστια αναμενόταν να διαλυθεί στο νερό, το οποίο στη συνέχεια θα απορρίπτετο με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Στο τέλος της Λειτουργίας, κατόπιν αιτήματος του πάστορα Stanislaw Gniedziejko, η ιεροδιακόνισσα αδελφή Τζούλια Ντουμπούσκα, μετέφερε το νερό με την όστια σε ένα άλλο δοχείο.

Σοκόλκα, Πολωνία
Μια βδομάδα αργότερα, στις 19 Οκτωβρίου, η αδελφή Τζούλια παρατήρησε ένα λεπτό άρωμα άζυμου ψωμιού. Όταν άνοιξε το δοχείο για να ελέγξει, είδε στο κέντρο της όστιας, που σε μεγάλο βαθμό ήταν ακόμα ανέπαφη, έναν φωτεινό, κοίλο, κόκκινο λεκέ, όπως το αίμα: ένα ζωντανό κομμάτι σώματος. Το νερό δεν είχε χρωματιστεί από το κόκκινο σωματίδιο. 

Δυο ειδικοί, οι καθηγητές: Maria Sobaniec-Lotowska, MD, και Stanislaw Sulkowski, MD, πήραν, και ανέλυσαν ο καθένας ξεχωριστά, από ένα μικρό κομμάτι της αλλοιωμένης όστιας για να πιστοποιήσουν τα ευρήματα της εξέτασης. Τα αποτελέσματα και των δύο ανεξάρτητων μελετών ήταν σε απόλυτη συμφωνία. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δομή του μετασχηματισμένου τμήματος της όστιας ήταν ίδια με εκείνη του μυοκαρδιακού ιστού (καρδιά) ενός ζωντανού ατόμου που πέθαινε. 

Σύμφωνα με τη δήλωση της Μαρίας Sobaniec-Lotowska, ο ιστός από τις μυϊκές ίνες της καρδιάς ήταν βαθιά συνυφασμένος με τη δομή του άρτου με έναν τρόπο αδύνατο να επιτευχθεί με ανθρώπινα μέσα.  

10) Το θαύμα στον Άγιο Ιωάννη Μπόσκο, Ιταλία.
Το 1848, στην Ιταλία, στην εκκλησία του Άγίου Ιωάννη Μπόσκο τελούσαν μια Θεία Λειτουργία στην οποία συμμετείχαν 360 νέοι, όταν ο ιερέας συνειδητοποίησε ότι είχε μόνο οκτώ όστιες. 

Ωστόσο, με αυτές μπόρεσε να δώσει την Κοινωνία σε όλους, με την εκδήλωση ενός υπέροχου και θαυμαστού πολλαπλασιασμού, στον οποίο ο Ιησούς, όπως και στο Ευαγγέλιο, θέλει ο καθένας να χορτάσει, και σε αυτήν την περίπτωση όχι μόνο με απλό ψωμί, αλλά με τον Εαυτό Του. 

11) Τα βόδια του θαύματος του Glotowo, Πολωνία.
Στο Glotowo, το 1290, εξαιτίας μιας λιθουανικής εισβολής που κατέστρεψε το χωριό, ένας ιερέας έκρυψε ένα μικρό ασημένιο κουτί που περιείχε μια αγιασμένη όστια, στη μέση ενός χωραφιού. 

Μετά από πολλά χρόνια, ένας χωρικός την βρήκε καθώς όργωνε τη γη, επειδή του έκανε εντύπωση ότι τα βόδια του είχαν σταματήσει, στρεφόμενα προς εκείνο το μέρος, από το οποίο ακτινοβολούσε επίσης ένα πολύ δυνατό φως. Λέγεται ότι η όστια τοποθετήθηκε ξανά στον ίδιο χώρο, όπου διατηρείται μέχρι σήμερα, ως ένδειξη ότι ο Θεός ήθελε να χτιστεί εκεί μια εκκλησία.    

12) Το θαύμα της Betania, Βενεζουέλα.
Στις 8 Δεκεμβρίου 1991, κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας της ημέρας της Άμωμης Σύλληψης, ενώ ο ιερέας Όττυ Όσσα τελούσε τη Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του ιερού της Betania, τη στιγμή της αφιέρωσης, η ιερή όστια άρχισε να αιμορραγεί. Ο πατέρας Otty εξηγεί τι συνέβη: «Έσπασα την όστια σε τέσσερα μέρη. Όταν κοίταξα το δισκάκι (μέσα στο οποίο βρίσκονταν τα κομμάτια της όστιας) δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπαν τα μάτια μου: είδα ένα κόκκινο σημείο να σχηματίζεται στην όστια και μια κόκκινη ουσία να βγαίνει από αυτή, παρόμοια με τον τρόπο που βγαίνει το αίμα μετά από διάτρηση. Μετά τη Λειτουργία, πήρα την όστια και την φύλαξα στο Αρτοφόριο. Την επόμενη μέρα, στις έξι το πρωί, κοίταξα την όστια και διαπίστωσα ότι το αίμα ήταν υγρό και μετά άρχισε να στεγνώνει. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, φαίνεται ακόμα φρέσκο. Κατά τρόπο εκπληκτικό, το αίμα είναι μόνο από τη μία πλευρά της σπασμένης όστιας, χωρίς να εισχωρήσει και στην άλλη πλευρά της μέσω του υπερβολικά λεπτού υλικού της». 

Προσφορά της όστιας στο Θεό
Ένα δείγμα από το υγρό που κύλησε από το κέντρο της διαχωρισμένης όστιας στάλθηκε για ανάλυση στο εργαστήριο, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ανθρώπινο αίμα. Η όστια φυλάσσεται στην πόλη Los Teques, στη μονή των Αυγουστινιανών Αδελφών της Καρδιάς του Ιησού, όπου εκτίθεται για τη λατρεία των πιστών και την επισκέπτονται πολλοί προσκυνητές.


13) 
Το θαύμα του Μοντσερράτ, Ισπανία.
Το θαύμα του Μοντσερράτ συνέβη το 1657. Ένα κορίτσι ζήτησε από τις μοναχές του μοναστηριού να τελέσουν τρεις Θείες Λειτουργίες για τον πατέρα της, για να τον απελευθερώσει από το Καθαρτήριο. 

Το κορίτσι είχε οράματα κατά τη διάρκεια των τριών Λειτουργιών, την ώρα της Θείας Ευχαριστίας, ότι ο πατέρας της ήταν παρών, πρώτα περιτριγυρισμένος από φλόγες (τις οποίες μπορούσαν επίσης να δουν οι μοναχές, όταν ζήτησαν από το κορίτσι να τους δώσει ένα μαντήλι), στη συνέχεια είχε απελευθερωθεί από τις φλόγες, αλλά ακόμα όχι πλήρως εξαγνισμένος και τελικά ντυμένος στα λευκά να ανεβαίνει προς τον ουρανό μετά την τρίτη Λειτουργία. 

14) Το θαύμα στην Ασίζη, Ιταλία.
Στο θαύμα της Ασίζης, το 1240, η Αγία Κλάρα έδωσε την ελευθερία  στις αδελφές της κοινότητάς της για να φύγουν και να γλιτώσουν από την απειλή των Σαρακηνών στρατιωτών που είχαν έρθει στο μοναστήρι. Αυτό το πέτυχε με το να ανυψώσει μπροστά στους στρατιώτες το Ιερό Μυστήριο (την αγιασμένη όστια), ενόσω παρακαλούσε Εκείνον να τους παράσχει την επικείμενη βοήθεια που χρειάζονταν. 

Από την Αγία Τράπεζα ακούστηκε μια Φωνή που έλεγε: "Θα σε προστατεύω πάντα" και, κατόπιν αιτήματος της Αγίας, να προστατεύσει επίσης την πόλη, η Φωνή πρόσθεσε: "Θα υπομείνει δυσκολίες, αλλά θα την υπερασπίζεται η προστασία Μου". Οι στρατιώτες αποχώρησαν μυστηριωδώς, εγκαταλείποντας το μοναστήρι.  

ΠΗΓΗ: www.arguments.es /10 Milagros Eucaristicos και 

www.es.aleteia.org/2020/04/29/4-asombrosos-milagros-eucaristicos-de-los-ultimos-20-anos  

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αγγελική Σ. Νατσούλη 

Πλήρη λίστα των θαυμάτων της Θείας Ευχαριστίας θα βρείτε εδώ: http://www.miracolieucaristici.org/es/Liste/list.html

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;