Χάνοντας την Αιώνια Ζωή, πόσο εύκολο είναι να καταλήξεις στην Κόλαση

Ακούω να λένε: «Ουφ, πια... βαρέθηκα να μιλάνε για Αιώνια Ζωή, Κόλαση και άλλες τέτοιες ανοησίες. Αυτό που θέλω είναι να περνάω καλά, να έχω υγεία και λεφτά... πολλά λεφτά. Όλα τ' άλλα είναι αερολογίες... για παππούδες και γιαγιάδες...».
Κάπως έτσι λένε ή σκέφτονται
 οι περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά οι νέοι.

Αυτές οι σκέψεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και, ίσως για μια φορά τουλάχιστον στη ζωή τους να δώσουν προσοχή στα λόγια των ιερέων ή να διαβάσουν τις Γραφές ή τα άλλα σχετικά βιβλία ώστε να πληροφορηθούν τι ακριβώς είναι η Αιώνια Ζωή και τι η Κόλαση. Πόσο θα τους πάρει... μια ώρα, δυο ώρες;

Οι ιερείς θα έπρεπε με τη σειρά τους να μιλάνε για την Κόλαση πολύ συχνότερα και έτσι, ίσως, κάποια στιγμή να φτάσουν οι πληροφορίες και στα αυτιά των αδιάφορων πιστών, των μη πιστών, των άθεων, το πόσο ακριβά θα τους στοιχίσει το χάσιμο της Αιώνιας Ζωής. Οι άνθρωποι παίζουμε με τη φωτιά, στην κυριολεξία. Ειδικά αυτούς τους Έσχατους Καιρούς που η πίστη έχει ελαττωθεί τόσο πολύ κι εκείνοι που απομακρύνονται από το Θεό είναι κάθε μέρα περισσότεροι. Αν και δεν έχουν αποδείξεις ότι ΔΕΝ υπάρχει Θεός, θεωρούν ότι είναι πιο ‘κουλτουριάρικο’ (cultural) να δηλώνουν άθεοι. Με τον τρόπο αυτό δεν δίνουν στον εαυτό τους την ευκαιρία να αποκτήσουν πληροφορίες και μετά, αφού μάθουν, είτε να διορθώσουν το λάθος τους είτε να συνεχίσουν στο μονοπάτι που προτιμούν. Αλλά να επιλέξουν συνειδητά.

Τι μπορεί να συμβεί στους ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει Θεός ούτε Κόλαση, όταν πεθάνουν; ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν θα μπορέσουν να διορθώσουν ποτέ το λάθος τους. Όταν, παρασυρμένοι από λανθασμένες ιδέες βρεθούν στην άβυσσο της Κόλασης, τότε θα εύχονται κάποιος να τους είχε μιλήσει γι’ αυτήν, πριν πεθάνουν... Τώρα, είναι τόσο μα τόσο αργά! 

Το όραμα της αδ. Φαουστίνας
Το να μιλάει κανείς για την Κόλαση δεν είναι κάτι ευχάριστο. Όμως υπάρχουν κάποιοι λόγοι που με αναγκάζουν να το κάνω. Ένας λόγος είναι ότι σας αγαπώ και θέλω να σας εξομολογηθώ πως έχω περάσει από το στάδιο 'να νομίζω ότι γνωρίζω' την Αλήθεια. Και κράτησε πολλά χρόνια αυτό το στάδιο. Σήμερα, ξέρω πως έχασα χρόνια από τη ζωή μου σε λανθασμένες διδασκαλίες και μακάρι να μου είχε μιλήσει κάποιος νωρίτερα. Χρειάστηκε, όμως, να περάσουν τόσα πολλά χρόνια... πάνω από μισός αιώνας. Μακάρι κάποιος να μου είχε πει ότι η σωτηρία της ψυχής μου βρισκόταν σε θανάσιμο κίνδυνο με τις διαφορετικές αποφάσεις που έπαιρνα κατά εποχές, κατά τη διάρκεια της πνευματικής μου αναζήτησης. Τα πρώτα χρόνια – όταν ήμουν πολύ νέα – είχα ένα χλιαρό δεσμό με την πίστη. Μεγαλώνοντας, γοητεύτηκα από τη βουδδιστική διδασκαλία, μετά με τράβηξαν οι αιρέσεις (Εκκλησία Πεντηκοστής), η Θεοσοφία, στη συνέχεια ο πνευματισμός και οι μεταφυσικές θεωρίες και τέλος οι ενεργειακές θεραπείες, ρέϊκι, reconnection, pendulum, ταρώ, θετικές επιβεβαιώσεις, ο νόμος της Έλξης... διάβαζα βιβλία που φαινομενικά μίλαγαν για το Θεό αλλά ουσιαστικά σε απομάκρυναν και τα τελευταία (αρκετά χρόνια) ό,τι είχε να κάνει με το κίνημα New Age.

Βάδιζα σε ένα φαρδύ δρόμο, σε μια λεωφόρο, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι όλα τα ανωτέρω που ανέφερα διακατέχονταν από το πνεύμα του Θεού. Ήταν πλάνη! Και πού δεν περπάτησα πάνω σε αυτή τη μεγάλη λεωφόρο! Ευτυχώς για μένα το μόνο που δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου ήταν η σκέψη ότι ‘δεν υπάρχει Θεός’ ή ότι ‘ο Θεός είναι νεκρός’ όπως έκανε ο Νίτσε, ή ο Ιρβιν Γιάλομ που έγραψε, «Μεγάλωσα πιστεύοντας ότι η θρησκευτική και η επιστημονική κοσμοθεωρία είναι ασύμβατες – με έβρισκε σύμφωνο η μεταφορά του Σοπενάουερ ότι η θρησκεία είναι μια πυγολαμπίδα που φαίνεται μόνο τη νύχτα. Παρεμπιπτόντως, ο Σοπενάουερ προέβλεψε ότι, μόλις το φως της επιστημονικής ανακάλυψης σκορπίσει το σκοτάδι της άγνοιας, οι θρησκείες θα εξαφανιστούν. Δεδομένης της πρόσφατης μεγάλης αναζωπύρωσης της θρησκευτικής πίστης στις ΗΠΑ εντυπωσιάζομαι από το πόσο έξω είχε πέσει στην πρόβλεψή του» (Ιρ. Γιάλομ: Θρησκεία και Ψυχιατρική), ή ο Στήβεν Χόκινγκ που έλεγε, «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ύπαρξης του Θεού, γιατί απλούστατα δεν χρειάζεται», ή η Άννα Μπεζάντ που έγραψε όταν μετεστράφη στην αθεϊα, «Το μονοπάτι από το Χριστιανισμό στον Αθεϊσμό είναι μακρύ, και τα πρώτα βήματα είναι πολύ οδυνηρά και πολύ σκληρά», ή ο άλλος πολύ γνωστός καθηγητής Ρ. Ντώκινς που έγραψε το βιβλίο «Η ψευδαίσθηση του Θεού».

Ευτυχώς για μένα, ο Θεός γνώριζε ότι είχα καλή θέληση και αυτό που βασικά έψαχνα ήταν μια οικεία σχέση με τον Ίδιο. Για το λόγο αυτό με άφησε να περιπλανηθώ στα διάφορα γνωστικά, πνευματικά μονοπάτια... για να δοκιμάσω τα πάντα. Ώστε τώρα να έχω τη σιγουριά πως αυτό που επέλεξα είναι το σωστό. Για να μην μπορέσει κανένας από δω και πέρα με διάφορες ορθολογικές θεωρίες, να με παραπλανήσει . Έτσι, τα τόσα χρόνια περιπλάνησης και παραπλάνησης, τελικά, δεν ήταν χαμένα, αν και εξακολουθώ να πιστεύω πως ήταν πολλά. Ποτέ όμως, όλα εκείνα τα χρόνια δεν άκουσα ένα ηχηρό μήνυμα για το πόσο εύκολα κατρακυλούν οι ψυχές στην Κόλαση.

Ένας άλλος λόγος που απευθύνομαι σε εσάς είναι γιατί νοιάζομαι για τη δική μου σωτηρία. Ο Ιησούς μίλησε πολύ για την Κόλαση και θέλει να ενημερώνουμε τον κόσμο για την ύπαρξή της. Και εγώ ανησυχώ, γιατί αν δεν σας ενημερώσω και βρεθώ μπροστά στον Ιησού μετά τον θάνατό μου, και δω να περνάει από μπροστά μου σαν ταινία όλη η ζωή μου, σκέφτομαι τι θα αντιμετωπίσω αν σήμερα δείξω αδιαφορία. Ο Ιησούς είπε στον προφήτη Ιεζεκιήλ: «Εσύ να πεις στους ανθρώπους αυτά που έχω να τους πω. Αν τους μιλήσεις αλλά δεν ακούσουν, εκείνοι είναι υπεύθυνοι. Αν όμως δεν τους μιλήσεις, εσύ θα είσαι υπεύθυνος».

Χρειάζεται να μάθετε την αλήθεια: «Ο κλέφτης δεν έρχεται, παρά μόνο για να κλέψει, να σφάξει και να εξολοθρέψει· Εγώ όμως ήρθα για να έχουν τα πρόβατά Μου ζωή, και μάλιστα ζωή περίσσια» (Ιωάν. 10:10). Ο Ιησούς μιλάει για τον Εχθρό. Ο Εχθρός θέλει να καταστρέψει τις ψυχές των ανθρώπων. Ο Εχθρός μισεί τους ανθρώπους και τους ξεγελά με ευχάριστα ψέματα.

Δυο επιλογές υπάρχουν μόνο. Θέλετε τη ζωή που δίνει ο Ιησούς ή θέλετε να ακολουθήσετε τον Εχθρό που επιθυμεί να σας κλέψει και να σας καταστρέψει; Μην έχετε ψευδαισθήσεις. Ο Σατανάς θέλει να σας καταστρέψει αλλά δεν θα σας το πει. Αντίθετα, θα σας πει, «ελάτε να διασκεδάσουμε, να κάνουμε πάρτυ, να χορέψουμε, να περάσουμε καλά... θα είμαστε όλοι τόσο ευτυχισμένοι...». Λέει ψέματα γιατί είναι Ψεύτης. Είναι ο Καταστροφέας, σας μισεί θανάσιμα. Καλά θα κάνετε να σκεφτείτε και να αποφασίσετε με σοφία. «Να είστε νηφάλιοι και άγρυπνοι. Ο αντίπαλός σας ο διάβολος περιφέρεται σαν λιοντάρι που βρυχάται, ζητώντας κάποιον να καταβροχθίσει» (Α’ Πέτρου 5:8).

Αγαπημένοι μου, βρισκόμαστε σε μάχη. Κάθε μέρα είναι μια μάχη. Από τη μια μεριά έχετε τον Ιησού που σας αγαπάει και θέλει τη σωτηρία σας και από την άλλη βρίσκεται ο Εχθρός που σαν λιοντάρι βρυχάται και θέλει να σας κατασπαράξει.

Ο Ιησούς επισημαίνει ότι για να σωθεί κάποιος πρέπει πρώτα να πιστέψει σε Αυτόν και μετά να βαφτιστεί: «Πορευθείτε σ’ ολόκληρο τον κόσμο και διακηρύξτε το χαρμόσυνο μήνυμα σ’ όλη την κτίση. Όποιος πιστέψει και βαφτιστεί θα σωθεί· όποιος δεν πιστέψει θα καταδικαστεί» (Μάρκ.16:15-16). Και όταν έρθει το τέλος του κόσμου, η Αποκάλυψη μας πληροφορεί ότι δεν θα σωθούν όλοι: «Και όποιος δεν βρέθηκε γραμμένος στο βιβλίο της ζωής, ρίχθηκε στη λίμνη της φωτιάς» (Αποκ. 20:15).  

Και τώρα έφτασε η στιγμή που θα σας αναφέρω κάποια αποσπάσματα από το «Ημερολόγιο» της Αγίας Φαουστίνας (1905-1938). Μιας Πολωνής μοναχής που έλαβε πολλές χάρες από τον Ιησού και πέθανε μόλις 33 ετών. Μια φορά, λοιπόν, ο Ιησούς οδήγησε την Φαουστίνα στην Κόλαση για να της δείξει, πρώτον την ύπαρξή της και, δεύτερον πόσο τρομερά είναι τα βασανιστήρια εκεί, και της έδωσε την εντολή να μιλήσει γι’ αυτήν στους ανθρώπους επειδή ο κόσμος χάνεται, όπως της είπε, γιατί νομίζουν οι άνθρωποι ότι δεν υπάρχει τέτοιο μέρος. Και για να μην υπάρχει σε αυτούς η δικαιολογία ότι ‘δεν γνώριζαν’. Αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω είναι φοβερά. Και σας θυμίζω: ο Θεός μας αγαπάει τόσο πολύ, που θέλει όλοι να πάμε στον Παράδεισο και κανένας στην Κόλαση, εκτός από εκείνους που θα την επιλέξουν συνειδητά. Ο Ιησούς επιμένει, ενημερώνει, θέλει να γνωρίζουν αυτή την πραγματικότητα όλοι όσοι λένε στο Θεό, ‘φύγε από τη ζωή μου, δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί Σου, φύγε. Φύγε από το γάμο μου, από τη δουλειά μου, τις σχέσεις μου, δεν Σε θέλω’. Είναι μια προειδοποίηση για όλους αυτούς.

Το «Ημερολόγιο» της αδελφής Φαουστίνας είναι ένα παχύ ημερολόγιο πολλών σελίδων που έχει να κάνει αποκλειστικά με το Έλεος του Θεού. Κανένας άλλος, ποτέ, δεν έχει γράψει με τόση ευγλωττία για την Αγάπη και την Φιλευσπλαχνία του Θεού. Βασικά ούτε η ίδια η αδελφή ήθελε να μιλάει για την Κόλαση. Μιλάει μόνον κατόπιν εντολής του Θεού. Γράφει η αδελφή Φαουστίνα:

«Εγώ, η αδελφή Φαουστίνα Κοβάλσκα, κατά διαταγή του Θεού επισκέφθηκα τις αβύσσους της Κόλασης, ώστε να μπορέσω να πω στους ανθρώπους και να δώσω μαρτυρία για την ύπαρξή της. Ο Σατανάς είναι γεμάτος μίσος για μένα αλλά είναι αναγκασμένος να με υπακούει κατά διαταγή του Θεού. Όσα γράφω δεν είναι παρά σκιά όλων εκείνων που είδα, αλλά έχω να πω τούτο: Οι περισσότερες ψυχές που βρίσκονται στην Κόλαση είναι εκείνες που δεν πίστευαν στην ύπαρξή της. Οδηγήθηκα εδώ στο χάσμα της αβύσσου από έναν άγγελο. Είναι μέρος βασανισμού των ψυχών, τεράστιο, απέραντο σε έκταση. Τα είδη των βασανιστηρίων που είδα είναι τα εξής: 

Το πρώτο βασανιστήριο για την ψυχή είναι η απώλεια του Θεού. Το να έχεις χάσει για πάντα τον Θεό. 

Το δεύτερο βασανιστήριο είναι οι διαρκείς, αέναες τύψεις συνειδήσεως. Για όλη την αιωνιότητα να ξέρεις πως έκανες τη λάθος επιλογή, ότι έκανες ένα τεράστιο λάθος.
Το τρίτο βασανιστήριο είναι να γνωρίζεις πως η κατάστασή σου δεν θα αλλάξει ποτέ.
Το τέταρτο βασανιστήριο είναι η φωτιά που εισχωρεί στην ψυχή σου χωρίς να την καταστρέφει (γιατί η ψυχή είναι αθάνατη) και που την κάνει να υποφέρει αιώνια. Είναι μια ολότελα πνευματική φωτιά που οφείλεται στην οργή του Θεού.
Το πέμπτο βασανιστήριο είναι το αιώνιο σκοτάδι και η τρομερά αποπνικτική μυρωδιά που καλύπτει το χώρο. Παρόλο το σκοτάδι οι δαίμονες και οι ψυχές των καταδικασμένων μπορούν και βλέπονται.
Το έκτο βασανιστήριο είναι η συνεχής παρέα του Σατανά.
Το έβδομο βασανιστήριο είναι το μίσος που νιώθουν οι ψυχές κατά του Θεού.
Το όγδοο βασανιστήριο είναι η φοβερή απελπισία, οι βλαστήμιες και οι κατάρες που ανταλλάσσουν οι ψυχές μεταξύ τους.

»Για εξειδικευμένες ψυχές υπάρχουν εξειδικευμένα μαρτύρια. Είναι οι βασανισμοί των αισθήσεων. Είναι αδιάκοπα βασανιστήρια που δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια. Η ψυχή βασανίζεται ανάλογα με το είδος των αμαρτιών που διέπραξε στη ζωή, χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο αισθητήριο όργανο. Ας ξέρουν οι αμαρτωλοί ότι θα βασανίζονται στην αιωνιότητα με τις αισθήσεις που χρησιμοποιούσαν για να αμαρτήσουν. Θα είχα πεθάνει από τον τρόμο που ένιωθα αν δεν με είχε υποστηρίξει ο άγγελος που με συνόδευε.  

»Όλα αυτά τα γράφω με την εντολή του Θεού, ώστε να μην υπάρξει ούτε μία ψυχή που θα βρει τη δικαιολογία και θα πει ότι δεν υπάρχει Κόλαση και ότι κανένας δεν πήγε εκεί για να μας πει πώς είναι. Πόσο υποφέρουν οι ψυχές εκεί! Κάθε μέρα προσεύχομαι με μεγάλη θέρμη για τη μεταστροφή των ανθρώπων και παρακαλώ το Θεό να δείξει το Έλεός Του σε αυτούς. Ω, Ιησού Μου, θα προτιμούσα να περνώ αγωνίες μέχρι να έρθει το τέλος του κόσμου παρά να σε προσβάλλω ποτέ με την μικρότερη αμαρτία!»

Σας προτρέπω, στο όνομα του Ιησού, επιστρέψτε στο σωστό μονοπάτι. Δώστε τη ζωή σας στο Θεό, δώστε τη ζωή σας στο Χριστό. Δείξτε Του εμπιστοσύνη. Όχι μόνο για να μην έχετε αιώνια καταδίκη αλλά για να έχετε ζωή. Ο Πατέρας σας ο Θεός θέλει να είστε ευτυχείς. Αν κάνετε το θέλημά Του θα σας δώσει χαρά, ειρήνη και ελευθερία. Θα σας δώσει διάκριση μέσω του Αγίου Πνεύματος και θα  μπορείτε να διακρίνετε ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος. Σήμερα το βράδυ αναλογιστείτε τη ζωή σας. Αναλογιστείτε τι έχετε κάνει το οποίο θα μπορούσε να σας οδηγήσει στην Κόλαση, αν δεν ζητήσετε συγχώρεση μέσω της εξομολόγησης. Πάρτε τη σωστή απόφαση. Χαρίστε τη ζωή σας στον Ιησού και θα περάσετε την αιωνιότητα μαζί Του στον Παράδεισο!

Η έμπνευση μου δόθηκε από το Ημερολόγιο της Αγίας Φαουστίνας Κοβάλσκα και την ομιλία του π. Mark Goring, CC.
Αγγελική Σ. Νατσούλη.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;