Τα 10 Μυστικά του Μετζουγκόριε


"Σας έδωσα σημάδια, αλλά δεν πιστεύετε στα σημάδια Μου, επειδή οι φωνές σας πνίγουν τη δική Μου Φωνή που μιλάει μέσα από τα όργανά Μου" Ο Ιησούς στο βιβλίο της ΑΕΘΖ, μήνυμα 27/03/1992

Το Μετζουγκόριε είναι το χωριό της Βοσνίας που η Παρθένος Μαρία επισκέπτεται από το 1981 επικοινωνώντας με 6 οραματιστές μέχρι σήμερα. Στο πέρασμα των χρόνων, η Παναγία τους έδωσε Μυστικά σχετικά με τα 'αποκαλυπτικά' γεγονότα που θα συμβούν στο μέλλον. Τρεις από τους οραματιστές έχουν λάβει 10 Μυστικά ενώ οι υπόλοιποι τρεις μέχρι σήμερα (2020) έχουν λάβει 9 Μυστικά και μένει να τους δοθεί το δέκατο πολύ σύντομα.

Η Μιργιάνα ήταν η πρώτη που έλαβε και τα δέκα Μυστικά. Η Παναγία της ανέθεσε την ευθύνη της αποκάλυψής τους. Η Μιργιάνα γνωρίζει τη μέρα και την ημερομηνία που θα αποκαλυφθούν τα Μυστικά. Η Θεοτόκος της είπε να επιλέξει έναν ιερέα ο οποίος θα τα ανακοινώσει στον κόσμο. Αυτός ο ιερέας είναι ο π. Petar Ljubicic. Δέκα μέρες πριν από την καθορισμένη ημέρα αποκάλυψης του 1ου Μυστικού θα του δοθεί η περγαμηνή που περιέχει τα Δέκα Μυστικά. Όταν τη λάβει θα μπορέσει να διαβάσει μόνο το πρώτο Μυστικό. Όλες τις δέκα μέρες, μαζί με την Μιργιάνα θα νηστέψουν και θα προσεύχονται. Τρεις μέρες πριν συμβεί το γεγονός, θα το ανακοινώσει στον κόσμο. Τον κατάλληλο καιρό θα μπορέσει να δει και να διαβάσει και το επόμενο και το επόμενο κλπ. ανάλογα με το Θεϊκό Σχέδιο. Ο π. Πέταρ Λιούμπιτσιτς δεν μπορεί να επιλέξει να τα πει ή να μην τα πει στον κόσμο. Έχει αποδεχθεί την αποστολή που του απένειμε η Θεία Θέληση.

Μετά από τη φανέρωση του πρώτου Μυστικού, τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν σε σχετικά σύντομο διάστημα. Για το λόγο αυτό η Ευλογημένη Μαρία μας προσκαλεί να μεταστραφούμε τώρα που έχουμε χρόνο. Μετά θα είναι αργά. Σύμφωνα με τη Μιργιάνα ο καιρός είναι πολύ κοντά.

https://www.youtube.com/watch?v=ir5A7GlihiQ
Ο σύνδεσμος σας οδηγεί στο βίντεο "Τα 10 Μυστικά του Μετζουγκόριε" του οποίου ακολουθεί εκτεταμένη περίληψη:

Το βίντεο χωρίζεται σε 3 μέρη.
1. Οι οραματιστές μιλάνε γενικά για τα Μυστικά.
2. Ένα μικρό ιστορικό των πρόσφατων προφητειών της Παναγίας.
3. Εξήγηση των 10 Μυστικών, μεγαλύτερη ανάλυση περί τίνος μιλάνε.

Πρώτο μέρος
Οι τρεις οραματιστές (Mirjana, Ivanka, Jakov) μόλις έλαβαν τα 10 Μυστικά, σταμάτησαν να έχουν καθημερινή επικοινωνία με την Παναγία όπως παλαιότερα... τώρα επικοινωνούν μαζί Της μία φορά το χρόνο. Η Μιργιάνα κάθε 18 Μαρτίου, η Ιβάνκα κάθε 25 Ιουνίου και ο Γιάκοβ κάθε 25 Δεκεμβρίου. Οι υπόλοιποι τρεις οραματιστές δεν έχουν λάβει ακόμα το 10 Μυστικό κι έτσι έχουν καθημερινή επικοινωνία με τη Μαρία, δεχόμενοι προσωπικά μηνύματα, αν και ορισμένα από αυτά τα μηνύματα αφορούν όλη την ανθρωπότητα και ανακοινώνονται.

Η Μιργιάνα μας λέει ότι η Παναγία έχει συστήσει να μην ασχολούμαστε πολύ με τα Μυστικά γιατί εκείνοι που νιώθουν τον Θεό ως Πατέρα τους και την ίδια ως Μητέρα τους δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν. Φόβο νιώθουν μόνον εκείνοι που δεν πιστεύουν στον Θεό. Και προσθέτει (η Παναγία), ότι επειδή δεν γνωρίζει κανένας πότε θα πεθάνει, δεν γνωρίζει κανένας αν ζει αύριο, να είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να πεθάνουμε, δηλαδή να έχουμε συμφιλιωθεί με το Θεό και να μην περιμένουμε πρώτα την εκδήλωση των Μυστικών επειδή τότε θα είναι αργά. Το μέλλον ανήκει στο θέλημα του Θεού.

Ο Γιάκοβ μας λέει ότι σταμάτησε να έχει καθημερινή επικοινωνία με την Παναγία από τότε που έλαβε το 10 Μυστικό. Δεν μπορεί να μας αποκαλύψει τίποτε γιατί τότε θα έπαυαν να είναι «Μυστικά». Θα μιλήσει μόλις λάβει την εντολή από την Παναγία.
Οι οραματίστριες Βίσκα και Μιργιάνα
Βλέπουμε στη συνέχεια μια δημοσιογράφο να ρωτάει τη Μαρίγια (που έχει λάβει 9 Μυστικά) για περισσότερες πληροφορίες. Αν, δηλαδή, κάποιο από τα Μυστικά έχει να κάνει με μια μεγάλη καταστροφή και η Μαρίγια απαντάει, «Ναι, γι’ αυτό και η Παναγία μας ζήτησε να προσευχόμαστε πολύ». Η δημοσιογράφος μετά ρωτάει αν κάποιο από τα Μυστικά μιλάει για έναν επικείμενο Παγκόσμιο Πόλεμο και τότε η Μαρίγια απαντάει, «Δεν μπορώ να πω».

Εν συνεχεία, η Βίσκα μας λέει ότι περιμένει να λάβει το 10 Μυστικό και μας πληροφορεί ότι το 7 Μυστικό που είχε να κάνει με μια μεγάλη καταστροφή, χάρη στις προσευχές και τις νηστείες των πιστών και τις επικλήσεις της Παναγίας προς τον Πατέρα Θεό, έχει αποφευχθεί για την ώρα αλλά δεν έχει ακυρωθεί. Και το 8 Μυστικό έχει να κάνει με μια μεγάλη δοκιμασία, αλλά οι συνεχείς προσευχές μπορούν να την ακυρώσουν.

Το 4 Μυστικό έχει να κάνει με ένα μεγάλο σημάδι που θα εμφανιστεί στο Μετζουγκόριε και θα παραμείνει για πάντα ορατό πάνω στο βουνό Podbordo, τόπο των εμφανίσεων της Παναγίας για να το βλέπουν οι άνθρωποι και όσοι δεν πιστεύουν να μεταστραφούν.
Η Μιργιάνα, στη συνέχεια του βίντεο, λέει, ότι τα Μυστικά ανήκουν στο Θεό γιατί όταν κάποτε τους υπέβαλαν σε ύπνωση προσπαθώντας να τους κάνουν να αποκαλύψουν τα Μυστικά, οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν να αποκομμίσουν καμία πληροφορία.

Δεύτερο μέρος
Τον εικοστό αιώνα η Παναγία έχει εμφανιστεί σε πολλές περιοχές του κόσμου, εξ αυτών εδώ αναφέρονται τρεις. Στη Φάτιμα της Πορτογαλίας, στο Κιμπέχο της Ρουάντας και στο Γκαραμπαντάλ της Ισπανίας.

Στις 13 Οκτωβρίου 1917 συνέβη το Μεγάλο Θαύμα του  Ήλιου στη Φάτιμα, κάτι που είχε ανακοινώσει μερικούς μήνες νωρίτερα η Παναγία στους τρεις μικρούς βοσκούς-οραματιστές. Τα παιδιά το ανακοίνωσαν και η φήμη διεδόθη τόσο, που εκείνη την ημέρα περισσότερα από 50.000 άτομα είχαν κατακλύσει το μικρό χωριό και τους γύρω λόφους για να δουν το υπερφυσικό φαινόμενο. Η μέρα ξεκίνησε με πολλή βροχή και ο κόσμος που περίμενε επί ώρες, δημοσιογράφοι, πιστοί, άθεοι, σκεπτικιστές, αμφισβητίες, είχαν μουσκέψει από το πολύ νερό και τη λάσπη του εδάφους. Μετά από ώρα, και τελείως ξαφνικά, όλοι παρατήρησαν τον ήλιο να πλησιάζει τη Γη κάνοντας ζιγκ-ζαγκ. Πολλοί πανικοβλήθηκαν γιατί πίστεψαν ότι έφτασε το τέλος του κόσμου. Οι παρευρισκόμενοι ανακοίνωσαν ότι τα βρεγμένα ρούχα τους στέγνωσαν απότομα όπως και ο τόπος γύρω τους.
Παρατηρώντας τον Ήλιο να κάνει ζιγκ-ζαγκ
Την επομένη, όλες οι εφημερίδες της εποχής είχαν πρωτοσέλιδο το υπερφυσικό φαινόμενο της Φάτιμα. Το ίδιο αναγκάστηκε να κάνει και η μασονική, αντικαθολική εφημερίδα O SECULO που αφιέρωσε ένα μικρό άρθρο στην πρώτη σελίδα της. Η Παρθένος Μαρία έδωσε πολλές προφητείες που άρχισαν να εκπληρώνονται στο πέρασμα των χρόνων.

Στο Κιμπέχο της Ρουάντας η Παναγία εμφανιζόταν σε τρία κορίτσια από το 1981 ως το 1989. Το 1981 τα παρότρυνε να προσεύχονται και να ενημερώσουν τον κόσμο της περιοχής να μεταστραφούν στο Θεό και να τηρούν τις 10 Εντολές, διαφορετικά μια μεγάλη σφαγή στο μέλλον ήταν αναπόφευκτη. Το 1982 η Παναγία έδειξε σε όραμα στη Ναταλί (μια από τα κορίτσια) στοίβες από ανθρώπινα πτώματα αποκεφαλισμένων και τεράστιες φωτιές που έκαιγαν στους γύρω λόφους. Της έδειξε ακόμα σκοτεινές και βαθιές τάφρους γεμάτες από τα κρανία των αποκεφαλισμένων.
Η Εκκλησία του Kibeho σήμερα
Το 1983 η Παναγία έδειξε στα κορίτσια ποτάμια από αίμα που έρρεε και τους είπε: «Υποφέρω, γιατί συνεχίζετε να είστε σκληρόκαρδοι. Υποφέρω, γιατί οι περισσότεροι διαπράττουν κακές αντί καλές πράξεις. Υποφέρω πολύ γιατί δεν σέβεστε πια τις Εντολές του Θεού. Υποφέρω εξαιτίας της υποκρισίας σας και επειδή δεν υπάρχει αγάπη ανάμεσά σας». Εμείς, όμως, αναφέρει η Ναταλί, δεν δίναμε καμία πίστη στα λόγια Της και δεν κάναμε αυτά που μας ζητούσε. Δέκα χρόνια αργότερα συνέβη κάτι φρικτό. Η γενοκτονία της Ρουάντας, που τόσο κακή φήμη έχει σήμερα, αποτελώντας μια από τις χειρότερες και πιο απεχθείς σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας. Ένας εμφύλιος μεταξύ ανθρώπων ίδιας ράτσας και ίδιου κράτους που προκάλεσε το θάνατο σε πάνω από 800.000 ανθρώπους και μείωσε κατά 40% τον πληθυσμό της χώρας.
Το μουσείο του τρόμου στο Kibeho

Οι τάφροι με τα κομμένα κεφάλια, τα ακέφαλα πτώματα εκατοντάδων χιλιάδων και τα ποτάμια το αίμα που έδειχνε η Παναγία στα κορίτσια, είχαν γίνει πραγματικότητα και μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο.


Το 1961 η Παναγία εμφανίστηκε σε 4 κορίτσια στο χωριό Σαν Σεμπαστιάν ντε Γκαραμπαντάλ της Ισπανίας. Κατά τις εκεί εμφανίσεις Της συνέβησαν χιλιάδες υπερφυσικά φαινόμενα και θαυματουργικές θεραπείες μέχρι το 1965 που σταμάτησαν οι εμφανίσεις. Στα κορίτσια η Παρθένος Μαρία ανακοίνωσε τρία υπερφυσικά συμβάντα ή Μυστικά που θα συμβούν στο μέλλον. Το πρώτο είναι μια μεγάλη Προειδοποίηση (Aviso), το δεύτερο ένα μεγάλο Θαύμα (Milagro) και το τρίτο μια μεγάλη Τιμωρία (Castigo). Από τα κορίτσια, μίλησε στην τηλεόραση της εποχής η Κοντσίτα Γκονζάλες και απαντώντας στις ερωτήσεις του παρουσιαστή, είπε, ότι η Παναγία της αποκάλυψε το έτος, την ημέρα και την ώρα που θα γίνει το Θαύμα αλλά πως δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες, εξόν από το ότι θα συμβεί στις μέρες μας. Όταν λάβει την εντολή από την Παναγία θα το ανακοινώσει 8 ημέρες νωρίτερα. Λέει στη συνέχεια ότι όσοι θα βρίσκονται στο Γκαραμπαντάλ την ημέρα του Θαύματος θα θεραπευτούν, ανεξάρτητα ασθένειας, θρησκείας, πίστης, φυλής, κλπ. Όλοι θα γίνουν καλά και οι άπιστοι θα μεταστραφούν. Το Θαύμα θα μπορεί να φωτογραφηθεί, να βιντεοσκοπηθεί και θα παραμείνει ως ορατό Σημείο, για πάντα, στο λόφο με τα εννέα πεύκα (Los Pinos) του χωριού, στον τόπο των εμφανίσεων της Παναγίας, για να το βλέπουν όλοι και να πιστέψουν στην αυθεντικότητα των εμφανίσεων.

Τρίτο μέρος
Ανακεφαλαιώνοντας τα 10 Μυστικά του Μετζουγκόριε, το πρώτο και το δεύτερο θα είναι τα πρώτα που θα αποκαλυφθούν, δεν έχουν σχέση με καταστροφές, θα γίνουν στο χωριό Μετζουγκόριε για τους ανθρώπους του τόπου και τον κόσμο, θα είναι υπερφυσικά και θα γίνουν με σκοπό η Καθολική Εκκλησία να αναγνωρίσει επίσημα την αυθεντικότητα των εμφανίσεων της Παναγίας. Το τρίτο θα είναι ένα υπερφυσικό σημείο στον ουρανό που θα εμφανιστεί στο βουνό Podbordo, τόπο των εμφανίσεων στο Μετζουγκόριε και θα το δουν όσοι θα βρίσκονται εκεί, θα μπορέσουν να το φωτογραφήσουν, να το βιντεοσκοπήσουν, δεν θα μπορέσουν να το πιάσουν ούτε να το καταστρέψουν και θα μείνει εκεί για πάντα. Μοιάζει πολύ με το υπερφυσικό σημείο που θα εμφανιστεί στο Γκαραμπαντάλ, αν και οι οραματιστές του Μετζουγκόριε δεν γνώριζαν την ύπαρξη των οραματιστριών του Γκαραμπαντάλ την εποχή των αποκαλύψεων των Μυστικών, ούτε είχαν ποτέ συναντηθεί ή μιλήσει μεταξύ τους.

Η Παναγία μας ενημερώνει μέσω των οραματιστών να μην περιμένουμε να δούμε να εκπληρώνονται τα Μυστικά για να μεταστραφούμε γιατί τότε ίσως να είναι πολύ αργά για εμάς. Επισήμανε ακόμα ότι παρόλο που τα θεϊκά συμβάντα δεν θα μπορεί κανένας επιστήμονας να τα αμφισβητήσει (ως προερχόμενα από το Θεό), εν τούτοις θα υπάρξουν άνθρωποι με σκληρή καρδιά που δεν θα μεταστραφούν.  

Για το τέταρτο, το πέμπτο και το έκτο δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα. Μόνο οι οραματιστές γνωρίζουν. Η καταστροφή-τιμωρία για την οποία μιλάει το έβδομο Μυστικό την έχουμε αποφύγει προσωρινά αλλά δεν έχει ακυρωθεί από το Θεό, ενώ το όγδοο έχει να κάνει με μια μεγάλη μελλοντική καταστροφή-τιμωρία την οποία μπορούμε να αποφύγουμε μόνο αν προσευχόμαστε και νηστεύουμε.
Για το ένατο και δέκατο ξέρουμε μόνο ότι μιλάνε και πάλι για δυο πολύ μεγάλες τιμωρίες που θα πέσουν στην οικουμένη, επειδή ο Θεός δεν μπορεί να ανεχθεί περισσότερο την ανομία που υπάρχει στον κόσμο.

Ελπίζουμε να πήρατε να γεύση για τα Μυστικά που πρόκειται να αποκαλυφθούν και αυτό να σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή στη ζωή σας.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αγγελική Σ. Νατσούλη



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;