Η θεϊκή σφραγίδα και το χάραγμα του θηρίου


Ενδιαφέρον άρθρο του Αιδεσιμώτατου Joseph L. Iannuzzi

Ο Ιησούς μάς υπενθυμίζει ξανά και ξανά στα μηνύματα της Αληθινής εν Θεώ Ζωής ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε, ποτέ, αρκεί να ζούμε στη χάρη του Θεού και να τηρούμε τις εντολές Του (μήνυμα 4 Ιουνίου 1987, 31 Οκτωβρίου1989).
Πρέπει να εμπιστευόμαστε τη θεϊκή Του πρόνοια που θα φροντίσει για όλες μας τις ανάγκες (μήνυμα 27 Δεκεμβρίου 1988).

Ενώ τα μηνύματα της Αληθινής εν Θεώ Ζωής δεν αναφέρονται στην έκφραση «σημάδι του θηρίου», αναφέρονται στον αριθμό 666 σε σχέση με «τους στασιαστές που επαναστάτησαν εναντίον Μου [Ιησούς]»και«όλους εκείνους με το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό 666». (μήνυμα 20 Ιουλίου 1992).
Όσον αφορά τη φύση του «θηρίου» σε σχέση με το «σημάδι», ο Ιησούς αποκαλύπτει ότι υπάρχουν τρία ακάθαρτα πνεύματα που συμπράττουν στον μιμητισμό της Αγίας Τριάδας:

«...είδες στο όραμα που σου έδωσα στην αρχή...
Τη μάχη της Μεγάλης Μου Ημέρας ενάντια στα τρία ακάθαρτα πνεύματα που παριστάνουν την Αγία Τριάδα Μου, σχηματίζοντας μεταξύ τους ένα τρίγωνο. 
Τα τρία αυτά ακάθαρτα πνεύματα, που το καθένα τους καταλαμβάνει μια γωνία, είναι ο δράκοντας, μετά το πρώτο και το δεύτερο θηρίο (ψευδοπροφήτης).
Ο μεγάλος δράκοντας, ο αρχέγονος όφις, που είναι γνωστός ως διάβολος ή Σατανάς, θα συνεχίσει λίγο ακόμη να παραπλανά τον κόσμο.
Και η δύναμη και η εξουσία την οποία δίνει στο θηρίο, μαζί με το δεύτερο θηρίο, ή αλλιώς ψευδοπροφήτη, θα καταρρεύσουν και θα νικήσω Εγώ.» (μήνυμα 7 Δεκεμβρίου 1994).
«Το ένα έθνος μετά το άλλο παρέκκλιναν και από τις δέκα Εντολές Μου, προσθέτοντας τη βλασφημία στην ανταρσία, με την κυριαρχία του δράκοντα, του μαύρου θηρίου, υποβοηθούμενων από το δεύτερο θηρίο ή αλλιώς ψευδοπροφήτη,  βλάσφημοι πόλοι έλξεως οι ίδιοι, πάνω σε κάθε ψηλό βουνό και κάτω από κάθε ευσκιόφυλλο δένδρο, για να κατακτήσουν τον κόσμο και να σβήσουν το λιγοστό φως που απέμεινε.
Πάνω στο καθένα από τα επτά κεφάλια του, το θηρίο κατασκεύασε είδωλα που αναπαριστούν τους δικούς του θεούς.
Αυτά τα είδωλα έχουν τοποθετηθεί,  με τη δύναμη του δράκοντα σε υψηλές θέσεις...
Σας λέω: μακάριοι όσοι πιστεύουν σε Μένα και Με λατρεύουν. Μακάριοι όσοι Με ακολουθούν.
Μακάριοι όσοι πιστεύουν ότι η Επαγγελία Μου οδεύει στην εκπλήρωσή Της.
Τα μέτωπά τους θα σφραγιστούν με το Στεναγμό της Αγάπης Μου.» (μήνυμα 5-29 Αυγούστου 1990.

Ας θυμηθούμε ότι το Βιβλίο της Αποκάλυψης, όπου θα βρούμε την έκφραση «σημάδι του θηρίου» (Αποκ. 19:20, 13:16-18, 16:2), είναι βιβλίο γεμάτο συμβολικές εικόνες, αλληγορίες και απεικονίσεις που δεν περιορίζονται σε ένα μεμονωμένο γεγονός.
Για τον λόγο αυτό, ανά τους αιώνες η έκφραση «σημάδι του θηρίου» έχει ερμηνευθεί ευρέως στα ποικίλα πλαίσια που ακολούθησαν, που κανένα απ’ αυτά δεν έχει αναγνωρίσει επίσημα η Εκκλησία.

Μερικοί ισχυρίζονται ότι αυτή η έκφραση αναφερόταν στον Καίσαρα και/ή σε έναν παγκόσμιο αυτοκράτορα του μέλλοντος, και άλλοι στην αυτοκρατορική του σφραγίδα. Μερικοί ισχυρίζονται ότι έχει παραλληλιστεί χρονολογικά με τη γέννηση του Ισλάμ, χωρίς να υπονοεί θρησκευτική έχθρα, καθώς, όπως μας φανερώνει ο Ιησούς στα μηνύματα της ΑΕΘΖ, όλοι είμαστε παιδιά του Θεού.
Άλλοι αποδίδουν «το θηρίο» και/ή την «πόρνη» σε άτομα όπως ο Πάπας, ο Μωάμεθ, ο Ναπολέων κ.λπ.

Στη σύγχρονη εποχή της τεχνολογικής επανάστασης, και εξαιτίας του Covid-19 που έκανε αρκετές κυβερνήσεις να εξαπολύσουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη(drones) για να παρακολουθούν τους πολίτες τους και άλλες να εξετάζουν το ενδεχόμενο ενός κρατικού αναγκαστικού εμβολίου, κάποιοι έχουν ταυτίσει το «σημάδι του θηρίου» με ένα σύγχρονο εμφύτευμα μικροτσίπ, π.χ. Micro-Chip, Bio-chip, RFIDchip (μικροτσίπ Ταυτοποίησης μέσω Ραδιοσυχνοτήτων) ή μικροτσίπ ψηφιακού τατουάζ.
Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι είναι μια συνεργασία τεχνολογικών εταιρειών που συμφωνούν με τη χρήση κεραιών κινητής τηλεφωνίας και δορυφορικών συστημάτων στην παρακολούθηση των ανθρώπων μέσω δορυφόρων, στις συσκευές ακρόασης με λέιζερ, στις φωνητικές μεταφράσεις, τη Διασύνδεση με Νευρικά Κύτταρα, τις Έξυπνες Κάρτες, την Ασφαλή Ταυτότητα (με μικροτσίπ) και ο κατάλογος συνεχίζεται...
Μίλησα γι’ αυτό το παρενθετικό θέμα σε ένα βιβλίο που κοινοποιήθηκε στον ιστότοπο της ΑΕΘΖ και  εκδόθηκε το 2005 με τίτλο, Antichrist and the End Times (Ο Αντίχριστος και οι Έσχατοι Καιροί).

Ο καρδινάλιοςRatzinger (Πάπας Βενέδικτος IΣΤ′) διευκρινίζει ότι η έκφραση ‘Αντίχριστος’ «δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα μόνο άτομο, φοράει πολλές μάσκες σε κάθε γενιά».

Όσον αφορά τη βιβλική έννοια της έκφρασης «σημάδι του θηρίου», η αρχική ελληνιστική κοινή λέξη για το «σημάδι» είναι «Χάραγμα», που δεν σημαίνει «σημάδι», αλλά περισσότερο ένα «χτύπημα που αφήνει ένα αποτύπωμα» ή ένα «αποτύπωμα στη σάρκα».

Και το Βιβλίο της Αποκάλυψης φανερώνει τη μοίρα εκείνων που το λαμβάνουν: «Έφυγε ο πρώτος [άγγελος] κι άδειασε τη φιάλη του στη γη και παρουσιάστηκε μια επώδυνη και κακοήθης πληγή σ’ όσους ανθρώπους είχαν το σημάδι του θηρίου και προσκυνούσαν το άγαλμά του».
Όποιο και να είναι το σημάδι του θηρίου, ο Απ. Ιωάννης αποκαλύπτει ότι όσοι αρνήθηκαν αυτό το σημάδι θα δοκιμαστούν, αλλά θα λάβουν δύναμη από τη θεϊκή βοήθεια. Οι άγγελοι του Θεού θα τους σφραγίσουν για να τους προστατέψουν από την οργή Του.

Πράγματι, το Βιβλίο της Αποκάλυψης 7:4 και 14:1 φανερώνει ότι μια πνευματική, θεϊκή σφραγίδα θα αποτυπωθεί στα μέτωπα εκείνων που θα αρνηθούν το σημάδι του θηρίου, για να τους φυλάξει και να τους προετοιμάσει να αντέξουν τις επτά σάλπιγγες.
Και στα μηνύματα της Αληθινής εν Θεώ Ζωής ο Ιησούς μάς διαβεβαιώνει ότι θα δοθεί φροντίδα σε όσους λαμβάνουν αυτή τη θεϊκή σφραγίδα:

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ζητώ απ’ όλους σας να αφιερώσετε τους εαυτούς σας, τις οικογένειές σας και τα έθνη σας στις Δυο Καρδιές Μας. Επιτρέψτε Μου να σφραγίσω το μέτωπό σας με τη σφραγίδα του Αγίου Μου Πνεύματος.
Ήρθε ο Καιρός της εκκαθάρισης, ο καιρός της μισθαποδοσίας είναι εδώ. Έχω πει σε όλους πως θα σας έρθω ξαφνικά σαν τον κλέφτη, όταν επιστρέψω κανείς δεν θα ξέρει ποια ώρα θα έρθω. Και τότε, από τους δυο άντρες ο ένας θα σωθεί κι ο άλλος θα χαθεί. Από τις δυο γυναίκες, η μια θα σωθεί και η άλλη θα χαθεί. Ο Θερισμός είναι σχεδόν έτοιμος, θα είναι σωρός τα πτώματα όταν πω: ‘Είμαι εδώ!’
Και τότε θα πω στους αγγέλους Μου: ‘Ήρθε η ώρα να απομακρύνετε και να ξεριζώσετε όλους όσους δεν είναι δικοί Μου.  

Να απομακρύνετε όλους εκείνους που δεν θέλησαν να συμμορφωθούν στο Νόμο Μου από κείνους που Με αναγνώρισαν για Θεό τους.
Να απομακρύνετε όλους τους στασιαστές που επαναστάτησαν εναντίον Μου από κείνους που δέχθηκαν το Άγιο Πνεύμα Μου για Οδηγό τους και Λυχνάρι.
Να απομακρύνετε όλους εκείνους με το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό 666 από κείνους που έχουν στο μέτωπό τους χαραγμένη τη Σφραγίδα του Αρνίου.’
Έφτασε η ώρα να σφραγίσω ο Ίδιος το λαό Μου με το Όνομά Μου και το Όνομα του Πατέρα Μου.» (ΑΕΘΖ, 20 Ιουλίου 1992).

Τέλος, ο Ιησούς μας βεβαιώνει με έμφαση ανεξάρτητα πόσο επιτρέπει στον Σατανά να ασκήσει τη δύναμή του μέσω του θηρίου, «Μη φοβάσαι, γιατί είμαι μπροστά σου και είμαι η Ασπίδα σου. Δεν θα μπει ποτέ κανένας, όσο κι αν προσπαθεί ο πονηρός, ανάμεσα σε σένα και σε Μένα… Ποτέ μη φοβάσαι, αφού ο Ων στέκεται μπροστά σου. Οι ευλογίες Μου είναι επάνω σου και κάθε ίνα της καρδιάς σου θα ντυθεί με Θάρρος, Δύναμη και Ειρήνη. Και έτσι, θα επανορθώσεις με τον πιο τέλειο τρόπο για τη σωτηρία των ψυχών και για την ανακαίνιση του Οίκου Μου. Ύψωσε άφοβα τη φωνή σου και προφήτεψε. Προφήτεψε...  Η μυστική δύναμη της ανομίας είναι ήδη επί το έργον, αυτό όμως θα γίνεται μόνον ωσότου φύγει από τη μέση αυτός που είναι τώρα εμπόδιο, και τότε θα φανερωθεί ο Άνομος.
Σας τα λέω όλα αυτά και ξέρω πως τα πρόβατα που Μου ανήκουν θα ακούσουν τη Φωνή Μου και δεν θα Με αφήσουν ποτέ. Μικρά Μου παιδιά, μην ταράζεται η καρδιά σας. Έχετε ελπίδα σε Μένα και μη φοβάστε ». (17.3.1993)

Ελπίζω να ήταν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες.
Rev. J.L. Jannuzzi STLS.Th.D.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;