Ζούμε σε κρίσιμους χρόνους!


Η εποχή που ζούμε είναι εξαιρετικά σημαντική. Περιγράφεται στα βιβλία των προφητών της Παλαιάς Διαθήκης, περιγράφεται στα οράματα πολλών μυστικιστών αγίων - τόσο της Καθολικής όσο και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που επικοινωνούσαν με τη Θεότητα, ως επίσης και στα οράματα σύγχρονων οραματιστών. Οι εμφανίσεις του εικοστού αιώνα της Παναγίας στα διάφορα μέρη του κόσμου (Ισπανία, Ιαπωνία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Βοσνία, Γαλλία, Ολλανδία, κλπ.) αυτό τονίζουν, αυτό δείχνουν, αυτό μας επισημαίνουν... "αφυπνιστείτε... αλλάξτε τη συμπεριφορά σας... πλησιάστε τον Υιό Μου... αγαπήστε Τον... έχετε εισέλθει στα χρόνια του Τέλους των Καιρών". 
 
Ο προφήτης Δανιήλ έχει κάνει λεπτομερή αναφορά στην Παντοτινή Θυσία του Ιησού, στη Θεία Ευχαριστία (perpetual sacrifice) και πώς θα έρθει ο καιρός που αυτή θα καταργηθεί. Τα προφητικά του οράματα έχουν σχέση με το τέλος των Καιρών.

Στην εποχή της Παλαιάς Διαθήκης η παντοτινή θυσία αναφερόταν στη συνεχή θυσία ζώων από τους ιερείς, πρωί και βράδυ, στο θυσιαστήριο του Ναού του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ. Ο Ιησούς αντικατέστησε το αίμα των ζώων με το δικό Του, που χύθηκε στη μαστίγωση και στο σταυρό. Ο ίδιος ζήτησε να τον θυμόμαστε πάντα τελώντας την αναίμακτη θυσία με τον άρτο και τον οίνο έτσι όπως έδειξε στους Αποστόλους Του κατά το τελευταίο δείπνο που έτρωγαν μαζί πριν τη θυσία Του. 

Όταν ο Δανιήλ μιλάει στο βιβλίο του για την κατάργηση της παντοτινής θυσίας, δεν αναφέρεται στη θυσία που γινόταν στο Ναό του Σολομώντα, επειδή εκείνη η θυσία (ζώων) είχε ήδη καταργηθεί στην εποχή του, εφόσον οι Ιουδαίοι βρίσκονταν σε αιχμαλωσία στη Βαβυλώνα και ο Ναός της Ιερουσαλήμ είχε καταστραφεί. Τα γεγονότα που βλέπει στο όραμά του βρίσκονται ξεκάθαρα στο μέλλον μας και σε αυτό που ονομάζουμε "το Τέλος των Καιρών". 

Ο Δανιήλ έβλεπε μεν το όραμα αλλά αδυνατούσε να το κατανοήσει. Τότε εμφανίστηκε μπροστά του ο Ιησούς, ο οποίος και έδωσε στον αρχάγγελο Γαβριήλ την εντολή να κάνει τον Δανιήλ να καταλάβει. Και ο Γαβριήλ του είπε:
 «Κατάλαβε, εσύ άνθρωπε: το όραμα αναφέρεται στο Τέλος των Καιρών»(Δανιήλ 8:17).

Στην εποχή του Τέλους των Καιρών, στους Έσχατους Χρόνους, στη γη βρίσκονται όχι μόνον εβραίοι, αλλά και χριστιανοί και μωαμεθανοί και ινδουϊστές και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι που πιστεύουν σε διάφορες θρησκείες.  

Η Παλαιά Διαθήκη αντικαταστάθηκε πριν από σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια από την Καινή Διαθήκη. Η παντοτινή θυσία σήμερα αποτελεί μέρος της χριστιανικής Θείας Λειτουργίας. Όπως αναφέραμε παραπάνω, κατ’ αυτήν τιμάται η τέλεια και αιώνια θυσία που έκανε ο Ιησούς στον Θεό όταν δέχτηκε να πάει στο Σταυρό.
Η λειτουργία της θυσίας του Χριστού ΕΙΝΑΙ η Θεία Ευχαριστία. Ο Απόστολος Παύλος είπε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη να εορτάζεται και να προσφέρεται μέχρι το τέλος, καθιστώντας την ως μια διαρκή γιορτή μεταξύ των χριστιανών παγκοσμίως. Συνδέεται κατά κάποιο τρόπο με τη νόμιμη διαιώνιση της «συνθήκης ειρήνης» που ο Ιησούς έκανε με τον κόσμο. Η συνθήκη θα παραμείνει σε ισχύ όσο η Θυσία της Ευχαριστίας (Κοινωνίας) παραμένει απαραβίαστη.  
Ο π. Γκόμπι με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ
Τα λειτουργικά στοιχεία της συνθήκης (ειδικά η παντοτινή θυσία) διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στις προφητείες του Δανιήλ για τις τελευταίες ημέρες. Εάν η συνθήκη απορριφθεί, η προσφορά θα αποσυρθεί – ένα γεγονός που ο Δανιήλ διαβλέπει για το μέλλον μας. Αυτό θα βάλει τέλος στη δύναμη που συγκρατεί την Οργή και θα επιτρέψει στην αμαρτία να φέρει στον κόσμο το τέλος που ο Ιησούς προέβλεψε.

Με την εξέταση των λειτουργικών στοιχείων της προσφοράς του Χριστού για ειρήνη στον κόσμο, η κρυφή σημασία πίσω από την περιγραφή του Δανιήλ για το τι πρόκειται να έρθει, μπορεί να γίνει καλύτερα κατανοητή. Το σύμβολο της συνθήκης του Χριστού είναι ο Σταυρός και ενώ η λειτουργική μας αποδοχή του Σταυρού είναι το βάπτισμα, η θυσία που κάνει όλο αυτό δυνατό, είναι η διαιώνιση της Θείας Κοινωνίας. 

Επειδή ο Ιησούς διαιωνίζει την προσφορά που έκανε στον κόσμο με τον Σταυρό, η Θεία Κοινωνία διαιωνίζει αυτή τη συνθήκη. Είναι ένα γεύμα τόσο σημαντικό, είπε ο Παύλος, ώστε αν το τρώμε αραιά και πού, αυτό παράγει ασθένεια και θάνατο. Βαριά λόγια για κάτι που πολλοί Χριστιανοί σκέφτονται ελάχιστα.
Η συνθήκη του Χριστού προσφέρεται όχι από την Ιερουσαλήμ, αλλά από τη Βαβυλώνα:

«Σφάδαξε και βόγγηξε κόρη της Σιών (Ιερουσαλήμ), όπως η ετοιμόγεννη, γιατί τώρα πρέπει να εγκαταλείψεις την πόλη και να ζήσεις στα χωράφια και τελικά θα πας μακριά μέχρι τη Βαβυλώνα (αιχμάλωτη). Και εκεί θα διασωθείς (θα ελευθερωθείς). Εκεί ο Θεός σου θα σε εξαγοράσει από τα χέρια των εχθρών σου» (Μιχαίας 4:10).

Επιστρέφουμε στο όραμα του ο Δανιήλ για να το εξετάσουμε καλύτερα. Ο Δανιήλ βλέπει ένα κριάρι με δυο κέρατα και το βλέπει να κάνει τα παρακάτω: «Θα κάνει μια συνθήκη με πολλούς για το διάστημα μιας εβδομάδας (επταετίας) και στο διάστημα της μισής εβδομάδας (στο μέσον της επταετίας) θα απαγορεύσει τις θυσίες και τις προσφορές στο ναό. Και στην πτέρυγα του ναού θα στήσει το βδέλυγμα της ερήμωσης (καταστροφικό βδέλυγμα) μέχρι το τέλος, μέχρις ότου εκτελεστεί η απόφαση γι αυτόν που προκάλεσε την καταστροφή» (Δαν. 9:27).

«Προσπάθησε να αναδειχθεί μεγαλύτερος ακόμα κι από τον Άρχοντα της στρατιάς. Κατάργησε την καθημερινή θυσία και κατέστρεψε τα θεμέλια του θυσιαστηρίου και το στράτευμα επίσης· τοποθέτησε την αμαρτία αντί της θυσίας και πέταξε την αλήθεια στο έδαφος» (Δαν. 8:11-12). 

Είναι προφανές στα λόγια του Δανιήλ ότι, όταν ο Άνομος, ο Επαναστάτης των τελευταίων ημερών αποφασίσει να επιτεθεί στο θυσιαστήριο (Αγία Τράπεζα) της Θείας Κοινωνίας, θα τερματίσει ταυτόχρονα την προσφορά του Θεού για ειρήνη στον κόσμο. Κατεβάζοντας τον Σταυρό, θα τοποθετήσει στη θέση του πάνω στο θυσιαστήριο κάτι που έχει δύναμη να φέρνει μόνο θάνατο. 
Το καταστροφικό βδέλυγμα.
Για όσους δεν έχουν το μυαλό να κατανοήσουν τα λειτουργικά μυστήρια, τα λόγια του Δανιήλ παραμένουν ένα αίνιγμα – αίνιγμα του οποίου η λειτουργία φαίνεται κάπως εβραϊκή. Αλλά τα λόγια του Δανιήλ σχετίζονται με τον Ιησού, όχι τον Μωυσή. Λέει:
«Τα οράματά μου συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας: Μέσα στα σύννεφα του ουρανού είδα να έρχεται κάποιος που έμοιαζε με υιό του ανθρώπου. Έφτασε μέχρι τον Προαιώνιο και οδηγήθηκε μπροστά του. Και του δόθηκε εξουσία και δόξα και βασίλεια, ώστε όλοι οι λαοί κάθε εθνικότητας και γλώσσας να τον υπηρετούν. Η εξουσία του θα είναι αιώνια και ατελεύτητη και το βασίλειό του δεν θα καταστραφεί ποτέ» (Δαν.7:13-14).  

Στις μέρες μας το κίνημα της Νέας Εποχής (New Age) εργάζεται σκληρά για να βγάλει τις λέξεις "Θεός" και "Ιησούς" από το λεξιλόγιό μας αντικαθιστώντας τες με τις λέξεις Σύμπαν, Ανώτερος Εαυτός, Ανώτερη Δύναμη, κλπ. ΓΙΑΤΙ; Επειδή υπάρχει μεγάλη δύναμη στο όνομα του Ιησού. Στα εβραϊκά η λέξη Ιησούς (Yeshua) σημαίνει λύτρωση. Το κίνημα της Νέας Εποχής απέχει ένα μόλις βήμα από το Σατανισμό. Σκοπός του είναι να συνηθίσουν οι άνθρωποι στην απουσία του Ιησού από την πνευματικότητα που επαγγέλεται.
(Για το New Age θα μιλήσουμε εκτενέστερα σε κάποιο άλλο άρθρο).
Είναι γνωστό ότι σήμερα η θρησκευτική κοινότητα αναζητά να ανακαλύψει το πρόσωπο του αντίχριστου. Πολλές υποθέσεις γίνονται νομίζοντας ότι είναι κάποιο πρόσωπο που θα εμφανιστεί στον κόσμο και θα τον πλανήσει. Στην Αποκάλυψη γίνεται λόγος για τον κόκκινο δράκο, το θηρίο και τον ψευδοπροφήτη.  

Ο καθολικός ιερέας Στέφανο Γκόμπι (Stefano Gobbi) που απεβίωσε τον Ιούνιο του 2011, δεν έβλεπε οράματα αλλά άκουγε εσωτερικά την Παναγία να του μιλάει (interior locutions). Η Παναγία με ένα τέτοιο εσωτερικό μήνυμα πληροφόρησε τον π. Γκόμπι ότι ο "κόκκινος δράκος" της Αποκάλυψης (12:3) είναι ο κομμουνισμός, που θα επανέλθει δρυμύτερος με τη μορφή του σοσιαλισμού, ενώ το θηρίο είναι η μασονία. 

Ψευδοπροφήτης είναι κάθε άνθρωπος που διδάσκει ψεύτικες διδασκαλίες και εξαπατά τον κόσμο, ακόμα και τους εκλεκτούς. Ούτε ο ίδιος γνωρίζει ότι διδάσκει ψεύτικες διδασκαλίες επειδή αυτές οι διδασκαλίες μιλάνε για αγάπη, ισότητα, ενότητα... αλλά δεν συμπεριλαμβάνουν τον Ιησού ως Υιό του Θεού, σταυρωμένο και αναστημένο. Από αυτό και μόνο μπορεί να αντιληφθεί ο αναγνώστης ότι ανήκουν στις παραπλανητικές διδασκαλίες του Σατανά. Και δυστυχώς είναι πολύ-πολύ δημοφιλείς! 

Με τις παραπάνω πληροφορίες γνωρίζουμε κάποια περισσότερα πράγματα για να καταλάβουμε την εποχή που ζούμε!

Στις 6/5/1992 ο Ιησούς έδωσε το παρακάτω μήνυμα ελπίδας στην οραματίστρια VRyden: "Σήμερα ο Σατανάς ξερνάει όλο του το μίσος στη γη. Ξεσκίζει και ανατρέπει χώρες στη λύσσα του. Καταστρέφει και φέρνει τη μια καταστροφή μετά την άλλη, αλλά με μεγάλη δύναμη το Χέρι Μου θα ξαναχτίσει όλα όσα κατέστρεψε".  

Στις 24/1/1991 ο Ιησούς λέει σε μήνυμα: "Επειδή ήξερα ότι οι άνθρωποι έχουν απεριόριστη ικανότητα στο να αμαρτάνουν και ο Εχθρός θα ενθρονιζόταν τις έσχατες μέρες μέσα στο Ιερό Μου, φύλαξα για τον Εαυτό Μου ένα υπόλοιπο*..."
*ανθρώπων

Στις 6/6/1991 ο Ιησούς λέει: "Το βδέλυγμα της ερημώσεως είναι το πνεύμα της Ανταρσίας που διατείνεται πως είναι ίδιο με Μένα. Είναι το πνεύμα του Κακού που θρονιάστηκε μέσα στο Ιερό Μου (εμείς είμαστε το Ιερό Του), παίρνοντας τη θέση της Παντοτινής Θυσίας Μου (Θεία Ευχαριστία) και έκανε άθεη τη γενιά σας. Είναι το πνεύμα του Ορθολογισμού και της Φυσιοκρατίας που οδήγησε τους περισσότερους στην αθεΐα... Έχεις καταργήσει μέσα σου την Παντοτινή Θυσία Μου, γενεά, γιατί έχασες την πίστη σου". 

Στις 4/5/1992 ο Ιησούς λέει: "Ο Σατανάς μαζί με το θηρίο* επιτίθενται αδιάκοπα σε όλους αυτούς που στέλνω Εγώ, και πολεμούν τα όργανά Μου, αλλά στο τέλος θα νικηθούν". 

Στις 19/4/1992 ο Ιησούς λέει: "Η Γραφή λέει (Θεσσαλ. Β' 2:9-12) ότι στους έσχατους καιρούς ο διάβολος θα ενεργοποιηθεί, θα κάνει κάθε είδους θαυματουργικές δυνάμεις με απατηλά σημεία* και τέρατα. Θα παρασύρει με κάθε είδους άνομα και απατηλά μέσα όσους κατευθύνονται στο χαμό τους, επειδή δεν αγάπησαν την Αλήθεια για να σωθούν". 
*Ο διάβολος μιμούμενος τον Θεό, μπορεί να δώσει ακόμη και στίγματα, όπως στην περίπτωση κάποιου που ανήκε στην New Age.

Τα προφητικά μηνύματα ανά τους αιώνες ένα σκοπό είχαν πάντα. Να ενημερώσουν τους ανθρώπους ότι η συμπεριφορά τους έχει παρεκκλίνει και δεν είναι αρεστή στο Θεό και πώς αν δεν την αλλάξουν θα συμβούν συμφορές για τις οποίες υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι. Ο Θεός δίνει μεγάλο περιθώριο χρόνου στον άνθρωπο να μετανοήσει.  
Η Παναγία ενημέρωσε τους 6 οραματιστές (νεαρά παιδιά τότε) του Μετζουγκόριε στη Βοσνία, 10 χρόνια πριν ξεσπάσει ο πόλεμος. Ζητούσε προσευχή, μετάνοια, νηστεία, θυσίες για να αποφευχθεί. Όμως ελάχιστοι ήταν εκείνοι που Την άκουσαν και έκαναν πράξη, τα λόγια Της. Έτσι το 1991 ήταν η αρχή μιας σειράς καταστρεπτικών και αδελφοκτόνων πολέμων και εξεγέρσεων που κράτησαν μέχρι το 1999/2001 στην πρώην Γιουγκοσλαβία στους οποίους έχασαν τη ζωή τους 140.000 άνθρωποι. 

Ένα άλλο μήνυμα του Ιησού προς την Βασ. Ρυντέν, στις 11 Σεπτεμβρίου 1991, έλεγε: "Οι πόλεις Μου (πόλεις=ψυχές) έχουν γίνει πόρνες άσπλαχνες! Έχουν γίνει φρούρια για τους δαίμονες! Όλες διεφθαρμένες από μέσα, καταφαγωμένες από το σκουλήκι! Ένα καταφύγιο για την οχιά και τον σκορπιό! Πώς να μην φυσήξω την Εξαγνιστική Μου Φωτιά πάνω σ' αυτούς τους αποστάτες;
Η γη θα σαλευτεί και θα σειστεί και όλο το κακό που χτίστηκε σε Πύργους θα σωριαστεί και θα γίνει ερείπια και θα ταφεί στο χώμα της αμαρτίας! Από ψηλά ο ουρανός θα σειστεί και τα θεμέλια της γης θα σαλευτούν!"

Παρατηρούμε ότι το μήνυμα δόθηκε ακριβώς 10 χρόνια πριν από την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων... ποιος όμως μπορούσε να το γνωρίζει εκ των προτέρων; Για το λόγο πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι, καλά προετοιμασμένοι για την ώρα της Κρίσης. Πότε θα έρθει αυτή; Άγνωστο. Ο Θεός μας λέει: "Η ημέρα και η ώρα ανήκουν σ' Εμένα". 
Ο αναγνώστης ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, αν και όλες οι προφητείες μπορούν να ερμηνευθούν μόνο εκ των υστέρων. Εκ των προτέρων κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει, αληθινά, πόσα από τα λεγόμενα των οραμάτων είναι συμβολικά και πόσα κυριολεκτικά. Οι οραματιστές του τότε όπως και οι οραματιστές της σημερινής εποχής μεταφέρουν ό,τι τους δίνεται άνωθεν, δεν βγάζουν δικά τους ερμηνευτικά συμπεράσματα.   

ΕΡΕΥΝΑ: Αγγελική Σ. Νατσούλη



Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η αγάπη είναι πάντα όμορφη όταν είσαι με τον αληθινό άνθρωπο, εσένα και τον αληθινό εραστή. Είμαι Mayruris Camplelo ο φίλος μου έχει διαλυθεί μαζί μου και ήμουν μόνος γι 'αυτό κατευθύνονται σε ένα πολύ ευγενικό και μεγάλο άχνη ξόρκι Δρ ADELEKE που με βοήθησε να φέρει πίσω τον εραστή μου για μένα και μου ζήτησε 340 ευρώ για τα στοιχεία που απαιτούνται για το ξόρκι και σήμερα είμαι μαζί του τώρα και είμαστε ευτυχισμένοι μαζί. Είμαι πολύ ευγνώμων για ό, τι έχετε κάνει για μένα Δρ ADELEKE μπορείτε να τον email aoba5019@gmail.com ή Whatsapp μου μέσω +27740386124 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;