Η Παναγία του Μετζουγκόριε - μέρος Α'



Από τις πιο σύγχρονες εμφανίσεις της Παναγίας, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Ξεκίνησαν στις 24 Ιουνίου 1981 σε ένα χωριό της σημερινής Βοσνίας-Ερζεγοβίνης,  (τότε η περιοχή ανήκε στο κράτος της Γιουγκοσλαβίας) και η Παναγία άρχισε να δίνει μηνύματα σε νεαρά παιδιά. Η ίδια η Παναγία εξήγησε το λόγο των εμφανίσεών Της: «Έρχομαι για να πω στον κόσμο ότι ο Θεός υπάρχει. Είναι η πληρότητα της ζωής και για να απολαύσετε αυτή την πληρότητα και την ειρήνη, πρέπει να επιστρέψετε στο Θεό».

Από τότε που ξεκίνησαν οι εμφανίσεις το 1981, πάνω από 40 εκατομμύρια άνθρωποι από όλες τις θρησκείες από όλο τον κόσμο έχουν επισκεφθεί το Μετζουγκόριε και ενισχύθηκαν και ανανεώθηκαν πνευματικά. Αμέτρητοι άπιστοι και σωματικά ή διανοητικά ασθενείς μετεστράφησαν και θεραπεύτηκαν.  

Τα έξι παιδιά ήταν (και είναι) οι: Ιβάν, Γιάκοφ, Μαρίγια, Μιργιάνα, Βίκκα και Ιβάνκα. Ονομάζονται "οραματιστές" και όπως είπαμε είδαν για πρώτη φορά την Παναγία στις 24 Ιουνίου 1981. Εκτός από τα δημόσια μηνύματα της, η Παναγία θα δώσει (φανερώσει) σε κάθε έναν από τους έξι οραματιστές συνολικά δέκα «μυστικά» γεγονότα που θα συμβούν στη Γη στο εγγύς μέλλον. Μερικά από τα μυστικά αφορούν ολόκληρο τον κόσμο, ενώ άλλα αφορούν τους ίδιους τους οραματιστές ή το χωριό.
Μόνο ένα από τα μυστικά έχει μέχρι τώρα αποκαλυφθεί από τους οραματιστές. Στην αποκάλυψη του τρίτου μυστικού η Παναγία υποσχέθηκε να αφήσει ένα υπερφυσικό, άφθαρτο και ορατό σημάδι στο βουνό όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά. Είπε: «Αυτό το σημάδι θα δοθεί για τους άθεους. Εσείς που πιστεύετε έχετε ήδη σημάδια και έχετε γίνει το σημάδι για τους άθεους, εσείς που πιστεύετε, δεν πρέπει να περιμένετε το σημάδι για να μεταστραφείτε, μεταστραφείτε σύντομα. Αυτός ο καιρός είναι καιρός χάριτος για εσάς. Δεν μπορείτε ποτέ να ευχαριστήσετε αρκετά το Θεό για τη Χάρη Του.Ο καιρός σάς δίνεται ώστε να εμβαθύνετε την πίστη σας και να μεταστραφείτε. Όταν έρθει το σημάδι, για πολλούς θα είναι πολύ αργά».

Όταν κάθε ένας από τους έξι οραματιστές θα έχει λάβει και τα δέκα "μυστικά", η Παναγία θα σταματήσει να εμφανίζεται σε αυτούς σε καθημερινή βάση. Επί του παρόντος, η Μαρίγια, η Βίκκα και ο Ιβάν έχουν λάβει εννέα μυστικά και η Παναγία εξακολουθεί να τους εμφανίζεται κάθε μέρα, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, στις 6:40 μ.μ. Η Μιργιάνα, ο Γιάκοβ και η Ιβάνκα έλαβαν και τα δέκα μυστικά και η Παναγία τούς εμφανίζεται μία φορά το χρόνο για το υπόλοιπο της ζωής τους. Η Παναγία εμφανίζεται επίσης στη Μιργιάνα κάθε 2 του μηνός από τις 2 Αυγούστου 1987 με σκοπό να προσεύχεται για όλους τους άπιστους. Η Μιργιάνα λέει ότι είναι πολύ σημαντικό να προσευχόμαστε όλοι για τους άπιστους του κόσμου, που περιγράφονται ως εκείνοι που δεν έχουν βιώσει ακόμα την αγάπη του Θεού. Κανείς δεν ξέρει πότε η Παναγία θα δώσει το δέκατο μυστικό στους Μαρίγια, Βίκκα και Ιβάν.

Μόλις η Παναγία σταματήσει να εμφανίζεται, θα υπάρξουν 3 Προειδοποιήσεις που θα δοθούν στον κόσμο. Αυτές οι προειδοποιήσεις θα έχουν τη μορφή γεγονότων στη Γη. Θα συμβούν μέσα στη ζωή της Μιργιάνα που θα είναι μάρτυρας. Δέκα ημέρες πριν από κάθε Προειδοποίηση, θα συμβουλεύει τον ιερέα που επέλεξε γι’ αυτό το καθήκον (πατήρ Petar Ljubicic), ο οποίος στη συνέχεια θα προσεύχεται και θα νηστεύει με τη Μιργιάνα για επτά ημέρες. Στη συνέχεια, τρεις ημέρες πριν από κάθε Προειδοποίηση, ο πατήρ Πέταρ θα ανακοινώσει στον κόσμο τι θα είναι, πού και πότε θα λάβει χώρα η Προειδοποίηση. Ο πατήρ Πέταρ δεν έχει άλλη επιλογή... πρέπει να αποκαλύπτει κάθε Προειδοποίηση. Μετά την πρώτη, οι άλλες δύο θα ακολουθήσουν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό το διάστημα θα είναι περίοδος μεγάλης χάριτος και μεταστροφής. Αφού εμφανιστεί το μόνιμο, ορατό, υπερφυσικό και άφθαρτο σημείο στο βουνό, όπου η Παναγία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Μετζουγκόριε, θα υπάρξει λίγος χρόνος για μεταστροφή. Για το λόγο αυτό, η Παναγία μάς καλεί σε επείγουσα μεταστροφή και συμφιλίωση με το Θεό. Το Μόνιμο Σημείο θα οδηγήσει σε πολλές θεραπείες και μεταστροφές πριν τα μυστικά γίνουν πραγματικότητα. Σύμφωνα με τη Μιργιάνα, τα γεγονότα που προβλέπει η Παναγία είναι κοντά. Βάσει αυτής της εμπειρίας, η Μιργιάνα διακηρύσσει στον κόσμο: «Βιαστείτε, μεταστραφείτε. Ανοίξτε τις καρδιές σας στον Θεό».

Το ένατο και το δέκατο μυστικά είναι σοβαρά. Αφορούν την Τιμωρία για τις αμαρτίες του κόσμου. Η τιμωρία είναι αναπόφευκτη, γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε να μεταστραφεί ολόκληρος ο κόσμος. Η τιμωρία μπορεί να μειωθεί με την προσευχή και τις πράξεις μετανοίας, αλλά δεν μπορεί να αποφευχθεί. Η Μιργιάνα λέει ότι ένα από τα κακά που απειλούσε τον κόσμο, αυτό που περιέχεται στο έβδομο μυστικό, έχει αποφευχθεί, χάρη στην προσευχή και τη νηστεία. Γι' αυτό η Παναγία εξακολουθεί να ενθαρρύνει την προσευχή και τη νηστεία: «Έχετε ξεχάσει ότι με την προσευχή και τη νηστεία μπορείτε να αποφύγετε πολέμους, να αναστείλετε τους φυσικούς νόμους».
Mirjiana Dragicevic Soldo

Επιπρόσθετα σε αυτό το βασικό μήνυμα, η Μιργιάνα συνέδεσε και μια εμφάνιση που είδε το 1982, η οποία ρίχνει φως σε ορισμένες πτυχές της ιστορίας της Εκκλησίας. Μίλησε για μια εμφάνιση κατά την οποία της παρουσιάστηκε ο Σατανάς και της ζήτησε να παραιτηθεί από την Παναγία και να τον ακολουθήσει. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να είναι ευτυχισμένη με αγάπη στη ζωή της. Της είπε ότι ακολουθώντας την Παναγία, αυτό θα την οδηγούσε μόνο σε πόνο. Η Μιργιάνα τον απέρριψε και αμέσως της εμφανίστηκε η Παναγία και ο Σατανάς εξαφανίστηκε. Και τότε η Παναγία της έδωσε το ακόλουθο μήνυμα:
«Με συγχωρείς γι΄ αυτό, (αυτό που την έκανε να βιώσει), αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι ο Σατανάς υπάρχει. Μια μέρα εμφανίστηκε ενώπιον του θρόνου του Θεού και ζήτησε την άδεια να υποβάλει την Εκκλησία σε περίοδο δοκιμασίας. Ο Θεός του έδωσε την άδεια να δοκιμάσει την Εκκλησία για έναν αιώνα. Αυτός ο αιώνας είναι κάτω από την εξουσία του διαβόλου. Αλλά όταν τα μυστικά που σας έχω εμπιστευθεί περάσουν, η εξουσία του θα καταστραφεί... Ακόμα και τώρα έχει αρχίσει να χάνει τη δύναμή του και έχει γίνει επιθετικός. Καταστρέφει γάμους, δημιουργεί διχασμούς ανάμεσα στους ιερείς και είναι υπεύθυνος για εμμονικές κατοχές και δολοφονίες. Πρέπει να προστατευτείτε από αυτά τα πράγματα με τη νηστεία και την προσευχή, ειδικά την προσευχή στην κοινότητα (συλλογική). Να έχετε ευλογημένα αντικείμενα μαζί σας. Να τα βάλετε στο σπίτι σας και να επαναφέρετε τη χρήση του αγιασμού».

Σύμφωνα με καθολικούς εμπειρογνώμονες που μελέτησαν αυτές τις εμφανίσεις, το συγκεκριμένο μήνυμα της Μιργιάνα μπορεί να ρίξει φως στο όραμα που είχε ο Πάπας Λέων ΧΙΙΙ. Κατ’ αυτούς, ο Πάπας Λέων XIII το 1885, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, είδε ένα αποκαλυπτικό όραμα σχετικά με το μέλλον της Εκκλησίας. Είδε τον Σατανά να ζητάει από τον Θεό έναν αιώνα και θα κατάφερνε να διαλύσει την Εκκλησία Του. Ο Θεός του έδωσε τον αιώνα που ζητούσε... Ο Πάπας τότε εισήγαγε την προσευχή προς τον Άγιο Μιχαήλ, την οποία οι ιερείς συνήθιζαν να απαγγέλλουν μετά τη Θεία Λειτουργία μέχρι την περίοδο της Β’ Συνόδου του Βατικανού (Vatican II). Οι ειδικοί λένε ότι ο αιώνας των δοκιμασιών της Εκκλησίας που προβλέφθηκαν  από τον Λέοντα XIII πρόκειται να λήξει ή έχει λήξει.

Τα μηνύματα, για να γίνουν κατανοητά, πρέπει να μελετηθούν στην ολότητά τους. Τα  τελευταία 33+ χρόνια η Παναγία συνεχίζει το προειδοποιητικό έργο της εξαιτίας της μεγάλης αγάπης που έχει για την ανθρωπότητα. «Με τα μηνύματα θέλω να κάνω ένα πολύ όμορφο ψηφιδωτό στις καρδιές σας», είπε στις 25 Νοεμβρίου 1989.

Η Παναγία μας ζήτησε να διαβάζουμε συνεχώς, να μελετάμε και να διαλογιζόμαστε πάνω στα μηνύματα που μας έχει δώσει. Είπε: «Μικρά παιδιά, διαβάζετε καθημερινά τα μηνύματα που σας έδωσα και μετατρέψτε τα σε ζωή. Σας αγαπώ και γι' αυτό σας καλώ στο δρόμο της σωτηρίας με τον Θεό» (25 Δεκεμβρίου 1989).
 Ο μπλε σταυρός στο Μετζουγκόριε

Η τεχνική της διδασκαλίας που χρησιμοποιεί η Παναγία μάς εκπαιδεύει ξανά να είμαστε Χριστιανοί. Αυτό το επιτυγχάνει με το να περπατάει μαζί μας και να μας καθοδηγεί βήμα το βήμα, μήνυμα με μήνυμα. Σήμερα, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν είναι σημαντικό να είσαι Χριστιανός. Άλλοι θέλουν να ζήσουν μια επιφανειακή μορφή Χριστιανισμού που είναι ευκολότερη ή πιο βολική από τη ζωή μιας αληθινής χριστιανικής ζωής. Η Παναγία θέλει να μας δείξει μέσω των μηνυμάτων της το πραγματικό πρόσωπο του Χριστιανισμού. Είναι μια μακρά διαδικασία επειδή εμείς, ως κοινωνία, έχουμε απομακρυνθεί από την αλήθεια και το Θεό και μαθαίνουμε αργά. Αυτό ισχύει τόσο στην Εκκλησία όσο και έξω από την Εκκλησία. Πρέπει να αποδεχτούμε να εκπαιδευτούμε ξανά, σιγά-σιγά, από τη Μητέρα του Θεού. Το πρόβλημα με την ανθρωπότητα δεν είναι τόσο ότι οι άνθρωποι έχουν κακές προθέσεις – γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με καλή καρδιά. Το πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές δεν βλέπουμε την αλήθεια. Είμαστε στο σκοτάδι και πολλοί από εμάς είναι απλά, τυφλοί. Δεν συνειδητοποιούμε ότι έχουμε βάλει τους εαυτούς μας στα χέρια του Σατανά επειδή δεν ξέρουμε τη διαφορά μεταξύ σωστού και λάθους. Πολλοί από εμάς γίνονται εικόνα του Σατανά χωρίς ούτε να το γνωρίζουν. 

Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να αρνηθεί, ανεξάρτητα από θρησκευτικό προσανατολισμό, ότι ο σημερινός κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαβάσετε εφημερίδες ή να παρακολουθήσετε τηλεόραση και θα δείτε πόσο διαβρωμένη έχει γίνει η ηθική του κόσμου. Πόσο προσπαθούν διάφοροι κύκλοι να αποχριστιανίσουν την κοινωνία που πιστεύει στο Χριστό. Είναι συγκλονιστικό να βλέπουμε και να ακούμε για περιπτώσεις τρομοκρατίας, απάνθρωπης συμπεριφοράς, σκληρότητας, βίας, κακοποίησης παιδιών, ναρκωτικών, πολέμων, εγκλημάτων κ.λπ. κ.λπ. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από μια ζωή επικεντρωμένη στο Θεό και την οικογένεια. Οι απαντήσεις που θα ανακατευθύνουν τη ζωή μας μπορούν να βρεθούν με την ανάγνωση και βίωση των μηνυμάτων της Γραφής και των μηνυμάτων της Παναγίας.  
«Είστε έτοιμοι να διαπράξετε την αμαρτία και να βρεθείτε στα χέρια του Σατανά χωρίς να το αναλογιστείτε» (25 Μαΐου 1987).

«Μην επιτρέπετε στον Σατανά να αποκτήσει τον έλεγχο των καρδιών σας, έτσι θα γίνετε εικόνα του Σατανά και όχι εμένα» (30 Ιανουαρίου 1986).

«Παιδιά, το σκοτάδι βασιλεύει σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι άνθρωποι έλκονται από πολλά πράγματα και ξεχνούν το πιο σημαντικό. Το φως δεν θα βασιλεύει στον κόσμο μέχρις ότου οι άνθρωποι δεχθούν τον Ιησού, μέχρι να ζήσουν τα λόγια Του, που είναι ο Λόγος του Ευαγγελίου».

«Αγαπητά παιδιά, αυτός είναι ο λόγος για την Παρουσία μου ανάμεσά σας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα: να σας οδηγήσω στο δρόμο του Ιησού. Θέλω να σας σώσω και μέσα από σας να σώσω ολόκληρο τον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι ζούνε σήμερα χωρίς πίστη. Μερικοί δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για τον Ιησού, αλλά ζητούν ακόμα ειρήνη και ικανοποίηση! Παιδιά, αυτός εδώ είναι ο λόγος για τον οποίο χρειάζομαι την προσευχή σας: η προσευχή είναι ο μόνος τρόπος για να σωθεί η ανθρώπινη φυλή» (30 Ιουλίου 1987).
Marijia Pavlovic

«...πρέπει να ξέρετε ότι στις έσχατες μέρες θα εμφανιστούν άνθρωποι που θα ακολουθούν τις δικές τους επιθυμίες. Θα σας εμπαίζουν και θα σας ρωτούν, «‘Τι έγινε μ’ εκείνη την υπόσχεση ότι θα ξανάρθει ο Κύριος; Οι πατέρες μας πέθαναν, αλλά τα πάντα παραμένουν όπως ήταν απ’ την αρχή του κόσμου’... ο σημερινός κόσμος διατηρείται με το λόγο του Θεού, ώσπου να καταστραφεί με τη φωτιά την ημέρα εκείνη, κατά την οποία θα κριθούν και θα καταδικαστούν οι ασεβείς. Ένα πράγμα να μην σας ξεφεύγει από την προσοχή σας, αγαπητοί μου: ότι για τον Κύριο μία μέρα είναι σαν χίλια χρόνια και χίλια χρόνια σαν μια μέρα. Δεν καθυστερεί ο Κύριος να εκπληρώσει την υπόσχεσή του, όπως νομίζουν μερικοί. Κάνει υπομονή, γιατί δε θέλει να καταστραφούν μερικοί από σας, αλλά να μετανοήσουν όλοι» (Β’ Πέτρου 3:3-9).

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Σατανάς είναι πραγματικός. Μας χρησιμοποιεί για τους δικούς του σκοπούς. Κύριος σκοπός του είναι η καταστροφή. Καταστροφή της αγάπης, της ειρήνης, της πίστης, της οικογένειας και της ζωής. Όπως ο Θεός έδωσε στον Δαβίδ 5 πέτρες με τις οποίες να νικήσει τον Γολιάθ, η Παναγία μάς δίνει επίσης 5 πέτρες ή όπλα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να νικήσουμε τον Σατανά. Αυτά είναι:
·        Καθημερινή προσευχή με το Ροδάριο (Ροζάριο)
·        Νηστεία κάθε Τετάρτη και Παρασκευή (με ψωμί και νερό)
·        Καθημερινή ανάγνωση της Αγίας Γραφής
·        Μηνιαία εξομολόγηση
·        Θεία Λειτουργία

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕ ΤΟ ΡΟΔΑΡΙΟ
«Θα ήθελα να προσεύχονται οι άνθρωποι μαζί μου αυτή την εποχή – κάθε μέρα να προσεύχονται τουλάχιστον ένα Ροδάριο (τα Χαρούμενα, τα Θλιβερά και τα Ένδοξα Μυστήρια) και να ασκούν αυστηρά τη νηστεία κάθε Τετάρτη και Παρασκευή» (14 Αυγούστου 1984).
«Αγαπητά παιδιά, σήμερα σας καλώ να βαδίσετε εναντίον του Σατανά μέσω της προσευχής. Τώρα που γνωρίζετε ότι ο Σατανάς έχει στρωθεί στη δουλειά εναντίον της ανθρωπότητας, εσείς πρέπει να δουλεύετε ακόμα περισσότερο. Αγαπητά παιδιά, βάλτε την πανοπλία της μάχης και με το Ροδάριο στο χέρι σας νικήστε τον! Σας ευχαριστώ που απαντήσατε στην κλήση μου» ( 8 Αυγούστου 1985).

«Αγαπητά παιδιά! Σήμερα σας καλώ να αρχίσετε να προσεύχεστε το Ροδάριο με ζωντανή πίστη. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσω να σας βοηθήσω. Εσείς, αγαπητά παιδιά, επιθυμείτε να αποκτήσετε χάριτες, αλλά δεν προσεύχεστε. Δεν μπορώ να σας βοηθήσω γιατί δεν θέλετε να ξεκινήσετε. Αγαπητά παιδιά, σας καλώ να προσεύχεστε το Ροδάριο και να γίνει για εσάς μια υποχρέωση που θα εκπληρώνετε με χαρά. Θα καταλάβετε γιατί είμαι μαζί σας τόσο πολύ καιρό. Επιθυμώ να σας διδάξω να προσεύχεστε. Σας ευχαριστώ που απαντήσατε στην κλήση μου» (12 Ιουνίου 1986).

«Ξέρετε ότι σας αγαπώ και ότι έρχομαι εδώ από αγάπη, για να σας δείξω το μονοπάτι της ειρήνης και της σωτηρίας της ψυχής σας. Θέλω να δώσετε προσοχή στα λόγια μου και να μην επιτρέψετε στον Σατανά να σας αποπλανήσει. Αγαπητά παιδιά, ο Σατανάς είναι αρκετά ισχυρός! Για το λόγο αυτό σας ζητώ να αφιερώσετε τις προσευχές σας στη σωτηρία όσων βρίσκονται κάτω από την επιρροή του, ώστε να μπορέσουν να σωθούν. Με τη ζωή σας γίνετε παράδειγμα, θυσιάστε τη ζωή σας για τη σωτηρία του κόσμου. Επομένως, μικρά παιδιά, μην φοβάστε. Αν προσεύχεστε, ο Σατανάς δεν μπορεί να σας βλάψει, ούτε και στο ελάχιστο, επειδή είστε παιδιά του Θεού και ο Θεός σας προστατεύει. Προσεύχεστε και το Ροδάριο να είναι πάντα στα χέρια σας ως σημάδι στον Σατανά ότι ανήκετε σε Μένα» (25 Φεβρουαρίου 1989).  

ΝΗΣΤΕΙΑ
Στο Μετζουγκόριε, η Παναγία μάς ζητάει να νηστεύουμε τις Τετάρτες και τις Παρασκευές από μεσάνυχτα σε μεσάνυχτα με ψωμί και νερό. Μας λέει ότι αυτή είναι η"καλύτερη" νηστεία. Η ποσότητα ψωμιού και νερού που θα καταναλώνεται ή η συχνότητα με την οποία θα καταναλώνεται δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι να κάνουμε αυτή τη θυσία και να την προσφέρουμε στο Θεό. Έχω ακούσει πολλούς ανθρώπους να ζητούν από τους οραματιστές να συμπεριλάβουν το βούτυρο, το ζελέ, τον καφέ κ.λπ. στη νηστεία τους. Μας απαντούν πάντα το ίδιο «Μπορούμε μόνο να σας πούμε τι ζήτησε από εμάς η Παναγία μας». Θα υπάρξουν στιγμές που θα είναι αδύνατο, για οποιονδήποτε λόγο, να νηστέψουμε το ψωμί και το νερό. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να εγκαταλείψουμε κάτι που μας αρέσει: τηλεόραση, διαδίκτυο, καφές, αλκοόλ, γλυκά, σοκολάτα, τσιγάρα κλπ. και να προσφέρουμε αυτή τη θυσία μας στο Θεό.

Στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη υπάρχουν πολλά παραδείγματα νηστείας. Ο Ιησούς νήστευε συχνά. Σύμφωνα με την Παράδοση, η νηστεία ενθαρρύνεται ιδιαίτερα σε περιόδους μεγάλου πειρασμού ή σοβαρών δοκιμασιών. Ορισμένα διαβολικά πνεύματα "δεν μπορούν να εκδιωχθούν με κανέναν άλλο τρόπο παρά με την προσευχή και τη νηστεία", είπε ο Ιησούς. (Μάρκος 9:29).

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη της νηστείας. Η Παναγία μας λέει «Ξεχάσατε ότι με την προσευχή και τη νηστεία μπορείτε να αποφύγετε πολέμους, να αναστείλετε τους φυσικούς νόμους. Τα έργα φιλανθρωπίας δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη νηστεία. Όλοι, εκτός από τους αρρώστους, πρέπει να νηστεύουν» (21 Ιουλίου 1982).

Συνδυάζοντας την προσευχή με τη νηστεία αυξάνουμε τη δύναμη των προσευχών μας. Αυτό είναι σημαντικό να το θυμόμαστε όταν προσευχόμαστε για μια ειδική ή επείγουσα κατάσταση. Με την προσευχή και τη νηστεία επιτρέπουμε σε όλο το σώμα μας, πνευματικό και σωματικό να συμμετέχει και εμείς προσφέρουμε ως σύνολο αυτή τη θυσία στο Θεό. Πρέπει επίσης να νηστεύουμε επειδή αγαπάμε το Θεό και θέλουμε να είμαστε στρατιώτες που προσφέρουμε το σώμα μας στη μάχη κατά του κακού.

«Αγαπητά παιδιά, σήμερα σας προσκαλώ στην προσευχή, μόνο με προσευχή και νηστεία μπορεί να σταματήσει ο πόλεμος, (σημ. ο αδελφοκτόνος πόλεμος στα Βαλκάνια ανάμεσα σε χριστινούς και μουσουλμάνους που οδήγησε στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας). Γι' αυτό, αγαπητά μου μικρά παιδιά, προσεύχεστε και με τη ζωή σας να δίνετε μαρτυρία ότι είστε δικά μου και ότι μου ανήκετε, γιατί ο Σατανάς επιθυμεί σ’ αυτές τις ταραγμένες μέρες να αποπλανήσει όσο το δυνατόν περισσότερες ψυχές. Γι' αυτό σας προσκαλώ να αποφασίσετε υπέρ του Θεού και Αυτός θα σας προστατεύσει και θα σας δείξει τι πρέπει να κάνετε και ποιο δρόμο να πάρετε. Καλώ όσους είπαν «ναι» σε Μένα να ανανεώσουν την αφιέρωσή τους στον Υιό μου Ιησού και στην Καρδιά Του και σε Μένα ώστε να μπορέσουμε να σας χρησιμοποιήσουμε πιο έντονα ως όργανα ειρήνης σ’ αυτόν τον μη ειρηνικό κόσμο.Το Μετζουγκόριε είναι σημάδι για όλους σας και κάλεσμα για προσευχή και βίωση των ημερών της χάριτος που ο Θεός σάς δίνει. Επομένως, αγαπητά παιδιά, αποδεχθείτε με σοβαρότητα το κάλεσμα για προσευχή. Είμαι μαζί σας και τα βάσανά σας είναι και δικά μου. Ευχαριστώ που απαντήσατε στην κλήση μου» (25 Απριλίου 1992).

«Αγαπητά παιδιά, σήμερα σας καλώ να ανανεώσετε την προσευχή και τη νηστεία με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό μέχρις ότου η προσευχή γίνεται με χαρά. Μικρά μου παιδιά, αυτός που προσεύχεται δεν φοβάται το μέλλον και εκείνος που νηστεύει δεν φοβάται το κακό. Και πάλι, σας επαναλαμβάνω: μόνο μέσω της προσευχής και της νηστείας μπορούν να σταματήσουν οι πόλεμοι – οι πόλεμοι της αβεβαιότητας και του φόβου σας για το μέλλον. Είμαι μαζί σας και σας διδάσκω μικρά παιδιά: η ειρήνη και η ελπίδα σας βρίσκονται στο Θεό. Γι’ αυτό ελκυθείτε κοντά στο Θεό και βάλτε Τον στην πρώτη θέση, στη ζωή σας. Σας ευχαριστώ που απαντήσατε στην κλήση μου» ( 25 Ιανουαρίου 2001).

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ
Η Παναγία μας ζητά να εξομολογούμαστε σε μηνιαία βάση. Οι προσκυνητές που έρχονται στο Μετζουγκόριε εντυπωσιάζονται από τον αριθμό των ανθρώπων που περιμένουν στη σειρά για να εξομολογηθούν και από τον αριθμό των ιερέων που ακούνε τις ομολογίες τους. Πολλοί ιερείς είχαν εξαιρετικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης στο Μετζουγκόριε. Πολλοί από τους προσκυνητές εξομολογούνται για πρώτη φορά σε 20, 30, 40, ακόμα και 50 χρόνια. Είναι ένας από τους καρπούς και τα θαύματα του Μετζουγκόριε.

Πολλοί άνθρωποι έχουν δυσκολία με την εξομολόγηση. Κάποιοι είχαν κακή εμπειρία. Είναι σημαντικό να υπερνικήσουμε τυχόν αποστροφή που μπορεί να έχουμε για την εξομολόγηση και να εμπιστευθούμε το αίτημα της Παναγίας μας. Η εξομολόγηση είναι ένα Μυστήριο, και όταν λαμβάνουμε την Απαλλαγή, λαμβάνουμε ιδιαίτερη ευλογία. Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που όταν άρχισαν να πηγαίνουν σε εξομολόγηση κάθε μήνα (ή πιο συχνά) η ζωή τους άλλαξε δραματικά. Όσο περισσότερο πηγαίνετε τόσο περισσότερο αποκτάτε γνώση των αμαρτιών σας. Όσο πιο σκληρά δουλεύουμε πάνω στις αμαρτίες μας, τόσο περισσότερες ευλογίες ο Θεός θα μας δώσει για να τις ξεπεράσουμε. Όταν βλέπουμε μέσα από τα μάτια της εξομολόγησης, με πραγματικά συντετριμμένη καρδιά, ο Θεός αρχίζει να χτίζει μέσα μας τις αρετές που μας λείπουν.

«Κάντε ειρήνη με τον Θεό και μεταξύ σας. Γι' αυτό είναι απαραίτητο να πιστεύετε, να προσεύχεστε, να νηστεύετε και να πηγαίνετε στην εξομολόγηση» (26 Ιουνίου 1981).

«Προσεύχεστε, προσεύχεστε! Είναι απαραίτητο να πιστεύετε σταθερά, να εξομολογείστε τακτικά και, επίσης, να λαμβάνετε τη Θεία Κοινωνία. Είναι η μόνη σωτηρία σας» (10 Φεβρουαρίου 1982).

«Όποιος έχει κάνει πολύ κακό κατά τη διάρκεια της ζωής του, μπορεί να πάει κατευθείαν στον Παράδεισο, αν εξομολογηθεί, νιώσει θλίψη γι’ αυτό που έχει κάνει και λάβει τη Θεία Κοινωνία στο τέλος της ζωής του» (24 Ιουλίου 1982).

«Μην πηγαίνετε στην εξομολόγηση από συνήθεια και μετά παραμένετε ίδιοι. Όχι, δεν είναι καλό αυτό. Η εξομολόγηση θα πρέπει να δίνει ώθηση στην πίστη σας, να σας ενθαρρύνει και να σας φέρνει πιο κοντά στον Ιησού. Αν η εξομολόγηση δεν σημαίνει τίποτα για εσάς, πραγματικά θα μεταστραφείτε με μεγάλη δυσκολία» (7 Νοεμβρίου 1983).  

«Αγαπητά παιδιά, ανοίξτε την καρδιά σας στο έλεος του Θεού σε αυτόν το χρόνο της νηστείας. Ο ουράνιος Πατέρας επιθυμεί να σας ελευθερώσει από τη σκλαβιά της αμαρτίας. Επομένως, μικρά μου παιδιά, κάντε καλή χρήση αυτού του χρόνου και συναντώντας το Θεό κατά την εξομολόγηση αφήστε την αμαρτία και επιλέξτε την αγιότητα. Κάντε το αυτό από την αγάπη σας για τον Ιησού, που σας εξαγόρασε όλους με το Αίμα Του, ώστε να είστε ευτυχισμένα και σε ειρήνη. Μην ξεχνάτε, μικρά μου παιδιά: η ελευθερία σας είναι η αδυναμία σας, επομένως ακολουθήστε τα μηνύματά μου με σοβαρότητα. Σας ευχαριστώ που απαντήσατε στην κλήση μου» (25 Φεβρουαρίου 2007).

Η εξομολόγηση δεν θα πρέπει να γίνει συνήθεια που θα ‘κάνει την αμαρτία εύκολη’. Η Βίκκα λέει σε κάθε ομάδα προσκυνητών: «Η εξομολόγηση πρέπει να σας μετατρέπει σε καινούργιο άνθρωπο . Η Παναγία δεν θέλει να πιστεύετε ότι η εξομολόγηση θα σας απαλλάξει από την αμαρτία και θα σας επιτρέψει να συνεχίσετε την ίδια αμαρτωλή ζωή μετά. Όχι, η εξομολόγηση είναι κάλεσμα για μεταμόρφωση. Πρέπει να γίνετε ένας νέος άνθρωπος!»

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
Συνήθως η Παναγία έρχεται στους οραματιστές ευτυχισμένη και χαρούμενη. Σε μια περίπτωση, μιλώντας για την Αγία Γραφή, έκλαιγε. Είπε: «Ξεχάσατε τη Γραφή».
Η Αγία Γραφή είναι ένα βιβλίο διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο βιβλίο στη Γη. Το Βατικανό λέει ότι όλα τα βιβλία της Βίβλου "έχουν γραφτεί με την έμπνευση του Αγίου Πνεύματος, έχουν το Θεό ως συγγραφέα τους". (Δογματικό Σύνταγμα για τη Θεία Αποκάλυψη). Δεν υπάρχει κανένα κείμενο, ακόμη και από έναν άγιο, που να μπορεί να συγκριθεί με τη Βίβλο.

«Αγαπητά παιδιά! Σήμερα σας καλώ να διαβάζετε την Αγία Γραφή κάθε μέρα στα σπίτια σας και αφήστε την να είναι σε ορατό μέρος, ώστε να σας ενθαρρύνω πάντοτε να τη διαβάζετε και να προσεύχεστε. Σας ευχαριστώ που απαντήσατε στην κλήση μου» (18 Οκτωβρίου 1984).

«Αγαπητά παιδιά, σήμερα είναι η μέρα που σας δίνω μήνυμα για την ενορία, αλλά δεν δέχεται όλη η ενορία τα μηνύματα και δεν τα ζει. Είμαι λυπημένη και θέλω, αγαπητά παιδιά, να μου δίνετε προσοχή και να ζείτε τα μηνύματά μου. Κάθε οικογένεια πρέπει να προσεύχεται την προσευχή της οικογένειας και να διαβάζει τη Βίβλο! Σας ευχαριστώ που απαντήσατε στην κλήση μου» (14 Φεβρουαρίου 1985).

«Αγαπητά παιδιά, σήμερα, αυτή τη μεγάλη μέρα που μου δώσατε, θέλω να ευλογήσω όλους σας και να σας πω: αυτές οι μέρες που είμαι μαζί σας, είναι ημέρες χάριτος. Επιθυμώ να σας διδάξω και να σας βοηθήσω να περπατήσετε την οδό της αγιότητας. Υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν να καταλάβουν τα μηνύματά μου και να αποδεχτούν με σοβαρότητα αυτά που λέω. Αλλά σας καλώ και σας ζητώ να βεβαιώνετε την Παρουσία Μου μέσα από τη ζωή σας και μέσα από την καθημερινή σας ζωή. Αν προσεύχεστε, ο Θεός θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τον αληθινό λόγο του ερχομού μου. Ως εκ τούτου, μικρά παιδιά, προσεύχεστε και διαβάζετε την Αγία Γραφή, ώστε μέσα από την έλευσή μου να ανακαλύψετε το μήνυμα της για σας» (25 Ιουνίου 1991).

«Αγαπητά παιδιά, ακούστε, γιατί θέλω να σας μιλήσω και να σας καλέσω να έχετε περισσότερη πίστη και εμπιστοσύνη στο Θεό, που σας αγαπάει απέραντα. Μικρά μου παιδιά, δεν γνωρίζετε πώς να ζείτε με τη χάρη του Θεού, γι 'αυτό σας καλώ εκ νέου, να μεταφέρετε το Λόγο του Θεού στην καρδιά και στις σκέψεις σας. Μικρά μου παιδιά, τοποθετήστε την Αγία Γραφή σε ορατό μέρος του σπιτιού σας, να την διαβάζετε και να τη ζείτε. Διδάξτε τα παιδιά σας, γιατί αν δεν είστε παράδειγμα γι’ αυτά, τα παιδιά προχωρούν στην αθεΐα. Συλλογιστείτε και προσευχηθείτε και στη συνέχεια ο Θεός θα γεννηθεί στις καρδιές σας και οι καρδιές σας θα γίνουν χαρούμενες. Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μου» (25 Αυγούστου 1996).

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η Παναγία ζητά από τα παιδιά-οραματιστές να παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής και αν μπορούν και την καθημερινή Λειτουργία. Είπε στα παιδιά ότι αν πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της Θείας Λειτουργίας και της δικής της εμφάνισης στο βουνό, πρέπει να επιλέξουν τη Θεία Λειτουργία. Αυτή η δήλωση μας δείχνει πόσο σημαντικές είναι η Θεία Λειτουργία και η Θεία Ευχαριστία.

Η Μαρίγια μας ενημερώνει ότι η Παναγία θέλει να δούμε τη Θεία Λειτουργία ως «την υψηλότερη μορφή προσευχής» και ως «το κέντρο της ζωής μας».
Η Βίκκα μάς λέει ότι η Ευλογημένη Μητέρα θεωρεί τη Θεία Λειτουργία ως «τη σημαντικότερη και πιο ιερή στιγμή της ζωής μας». Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και καθαροί για να δεχτούμε τον Ιησού με μεγάλο σεβασμό. Η Λειτουργία πρέπει να είναι το κέντρο της ζωής μας.

«Η Λειτουργία είναι η μεγαλύτερη προσευχή για το Θεό. Ποτέ δεν θα μπορέσετε να αντιληφθείτε τη σπουδαιότητά της. Γι’ αυτό και πρέπει να είστε τέλειοι και ταπεινοί στη Λειτουργία και να προετοιμάζετε τον εαυτό σας γι’ αυτήν» (1983).

«Αγαπητά παιδιά! Σήμερα σας καλώ να ανανεώσετε την προσευχή στις οικογένειές σας. Αγαπητά παιδιά, ενθαρρύνετε τους πολύ νέους να προσεύχονται και τα παιδιά να πηγαίνουν στη Θεία Λειτουργία. Σας ευχαριστώ που απαντήσατε στο κάλεσμά μου» (7 Μαρτίου 1985).
 Προσέλευση κόσμου για να ακούσουν το μήνυμα 
«Αγαπητά μου παιδιά, σας καλώ σε μια πιο ενεργή προσευχή και παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας. Εύχομαι η Λειτουργία να είναι για σας μια εμπειρία Θεού. Θέλω ιδιαίτερα να πω στους νέους: να είστε ανοιχτοί στο Άγιο Πνεύμα επειδή ο Θεός επιθυμεί να Σας ελκύσει προς Αυτόν αυτές τις μέρες που ο Σατανάς εργάζεται. Σας ευχαριστώ που απαντήσατε στην κλήση μου» (16 Μαΐου 1985).

«Αγαπητά παιδιά, θέλω να σας καλέσω να ζείτε τη Θεία Λειτουργία. Υπάρχουν  πολλοί από εσάς που έχετε αισθανθεί την ομορφιά της Θείας Λειτουργίας, αλλά υπάρχουν και αυτοί που έρχονται απρόθυμα. Εγώ σας διάλεξα, αγαπητά παιδιά, αλλά ο Ιησούς σάς δίνει τις χάρες Του στη Θεία Λειτουργία. Γι' αυτό ζείτε συνειδητά τη Θεία Λειτουργία και ο ερχομός σας εκεί να είναι χαρούμενος. Να πηγαίνετε με αγάπη και να την κάνετε δική σας. Σας ευχαριστώ που απαντήσατε στην κλήση μου» (3 Απριλίου 1986).  

«Αγαπητά παιδιά, ο Θεός θέλει να σας κάνει ιερά. Γι' αυτό μέσω Εμού σας προσκαλεί σε πλήρη παράδοση. Η Θεία Λειτουργία ας είναι η ζωή σας.  Καταλάβετε ότι η εκκλησία είναι το παλάτι του Θεού, ο τόπος στον οποίο σας μαζεύω και θέλω να σας δείξω το δρόμο προς το Θεό. Ελάτε να προσευχηθείτε. Μην κοιτάτε τους άλλους ούτε να τους συκοφαντείτε, αλλά αντίθετα, η ζωή σας να είναι μαρτυρία για το δρόμο της αγιότητας. Οι εκκλησίες αξίζουν σεβασμό και είναι ιερές επειδή ο Θεός, που έγινε άνθρωπος, κατοικεί σε αυτές ημέρα και νύχτα. Επομένως, μικρά παιδιά, πιστέψτε και προσευχηθείτε ώστε ο Πατέρας να αυξήσει την πίστη σας και στη συνέχεια ζητήστε ό, τι χρειάζεστε. Είμαι μαζί σας και χαίρομαι για τη μεταστροφή σας και σας προστατεύω με το μητρικό μου μανδύα. Σας ευχαριστώ που απαντήσατε στην κλήση μου» (25 Απριλίου 1988).

«Αγαπητά παιδιά, όλα αυτά τα χρόνια σας καλώ να προσεύχεστε, να βιώνετε όσα σας λέω, αλλά ζείτε λίγο τα μηνύματά μου. Τα λέτε με το στόμα αλλά δεν τα ζείτε, γι' αυτό μικρά παιδιά, διαρκεί τόσο πολύ αυτός ο πόλεμος (της Γιουγκοσλαβίας). Σας προσκαλώ να ανοίξετε τον εαυτό σας στο Θεό και στις καρδιές σας να ζείτε με το Θεό, να ζείτε το καλό και να δίνετε μαρτυρία για τα μηνύματά Μου. Σας αγαπώ και θέλω να σας προστατεύσω από κάθε κακό, αλλά εσείς δεν το επιθυμείτε. Αγαπητά παιδιά, δεν μπορώ να σας βοηθήσω αν δεν βιώνετε τις εντολές του Θεού, αν δεν βιώνετε τη Λειτουργία, αν δεν εγκαταλείψετε την αμαρτία. Σας προσκαλώ να γίνετε απόστολοι αγάπης και καλοσύνης. Σ’ αυτό τον κόσμο της αναταραχής δίνετε μαρτυρία για το Θεό και την αγάπη του Θεού και ο Θεός θα σας ευλογήσει και θα σας δώσει αυτό που αναζητάτε από Αυτόν. Σας ευχαριστώ που απαντήσατε στο κάλεσμα μου». (25 Οκτωβρίου 1993).

«Αγαπητά παιδιά, σήμερα και πάλι σας καλώ όλους στην προσευχή. Μόνο με την προσευχή, αγαπημένα παιδιά, η καρδιά σας θα αλλάξει, θα γίνει καλύτερη και θα είναι πιο ευαίσθητη στο Λόγο του Θεού. Μικρά παιδιά, μην επιτρέπετε στον Σατανά να σας κομματιάζει και να κάνει μαζί σας αυτό που θέλει. Σας καλώ να είστε υπεύθυνα και αποφασισμένα και να αφιερώνεστε κάθε μέρα στον Θεό με προσευχή. Είθε η Θεία Λειτουργία, μικρά μου παιδιά, να μην είναι συνήθεια για σας, αλλά ζωή. Ζώντας καθημερινά τη Θεία Λειτουργία θα νιώσετε την ανάγκη για αγιότητα και θα μεγαλώσετε μέσα στην αγιότητα. Είμαι κοντά σας και παρεμβαίνω ενώπιον του Θεού για καθέναν από σας, έτσι ώστε να σας δώσει τη δύναμη να αλλάξετε την καρδιά σας. Σας ευχαριστώ που απαντήσατε στο κάλεσμα μου» (25 Ιανουαρίου 1998).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το χρωστάτε στον εαυτό σας και στους αγαπημένους σας να ερευνήσετε με ανοιχτό νου και καρδιά τα γεγονότα που συμβαίνουν στο Μετζουγκόριε. 
(συνεχίζεται)

Μετάφραση και Έρευνα: Αγγελική Σ. Νατσούλη


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η αγάπη είναι πάντα όμορφη όταν είσαι με τον αληθινό άνθρωπο, εσένα και τον αληθινό εραστή. Είμαι Mayruris Camplelo ο φίλος μου έχει διαλυθεί μαζί μου και ήμουν μόνος γι 'αυτό κατευθύνονται σε ένα πολύ ευγενικό και μεγάλο άχνη ξόρκι Δρ ADELEKE που με βοήθησε να φέρει πίσω τον εραστή μου για μένα και μου ζήτησε 340 ευρώ για τα στοιχεία που απαιτούνται για το ξόρκι και σήμερα είμαι μαζί του τώρα και είμαστε ευτυχισμένοι μαζί. Είμαι πολύ ευγνώμων για ό, τι έχετε κάνει για μένα Δρ ADELEKE μπορείτε να τον email aoba5019@gmail.com ή Whatsapp μου μέσω +27740386124 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;