Ο Φύλακας Άγγελος


Το κείμενο προέρχεται από συλλογή επικοινωνιών με τον πνευματικό κόσμο που δόθηκαν στην δημοσιότητα το χρονικό διάστημα 1955 – 1975 από την Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών  "Medial Peace Circle Berlin" αποτελούμενη από επιστήμονες και καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ του ΕΚΔΟΤΗ
Η ιδέα ότι κάθε άνθρωπος έχει στο πλευρό του ένα Φύλακα Άγγελο (ΦΑ) επανέρχεται στη σκέψη μας όταν συμβαίνουν πολλές καταστροφές απειλώντας τη ζωή μας. Αλλά αυτές οι σκέψεις γρήγορα εξανεμίζονται καθώς ο 3διάστατος νους παίρνει ξανά τα ηνία της διάνοιας.
Ο άνθρωπος φοβάται μήπως θεωρηθεί γελοίος, επειδή τέτοιου είδους σκέψεις περί ενός πιθανού πνευματικού κόσμου δεν συνάδουν με τον υλικό μας κόσμο. Έτσι, δεν ενθαρρύνεται να πιστεύει σε πράγματα που η επιστήμη και η θεολογία θεωρούν ότι ανήκουν σε ένα πρωτόγονο επίπεδο πίστης στα υπερφυσικά θέματα. Πόσο κρίμα!

Πόσο λάθος!

Στη ΣΙΩΠΗ, ο Φύλακας Άγγελος είναι έτοιμος να απαντήσει στον καθένα που θα θέσει μια ερώτηση. Η κύρια φροντίδα του είναι να προσέχει την καλή κατάσταση του προσώπου του οποίου η φύλαξη του έχει ανατεθεί. Όλες οι σκέψεις που κάνει το άτομο του είναι γνωστές. Πολλοί θα αναρωτηθούν εδώ, ‘πού ήταν ο δικός μου ΦΑ στην τελευταία δυστυχία που με βρήκε;’
Δυστυχώς δεν γνωρίζουν από πόσες άλλες συμφορές τους έχει γλυτώσει!

Δεν είναι δυνατόν ο ΦΑ να προστατεύει από κάθε κίνδυνο. Μερικοί είναι προκαθορισμένοι από το κάρμα. Στη ζωή ο κάθε άνθρωπος πρέπει να περάσει πολλά τεστ τα οποία θα τον κάνουν να ωριμάσει και να διευρύνει τη συνειδητότητά του. Αυτές οι δοκιμασίες δεν είναι πάντα της αρεσκείας του. Ο ΦΑ μπορεί να προβλέψει πολλά και προσπαθεί να οδηγήσει με ευγενικό τρόπο το άτομο που είναι στη δικαιοδοσία του, ώστε να μην συμβούν αρκετά από αυτά. Αλλά πόσο προσέχει το άτομο αυτή την εσωτερική φωνή, όταν μάλιστα δεν την πολυπιστεύει;

Ο ΦΑ δεν επεμβαίνει ποτέ εξουσιαστικά. Δεν έχει επιρροή πάνω στην ελεύθερη βούληση του ανθρώπου… δυστυχώς είναι κάτι που απαγορεύεται στον πιο πιστό μας φίλο! Όμως, ανεπηρέαστος από αυτό, το πιστό ΟΝ του ΦΩΤΟΣ αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο του μόνο από την βαθιά του ΑΓΑΠΗ στη Δημιουργία του Θεού.

(Ακολουθεί η ανώτερη επικοινωνία σε μορφή διαλόγου).
Ερώτηση: Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι τόσο πολλοί άνθρωποι διαπράττουν αισχρά πράγματα παρόλο που έχουν από ένα ΦΑ να τους προσέχει. Έχουν πραγματικά όλοι οι άνθρωποι φύλακα άγγελο στο πλευρό τους;
Απάντηση: Όλοι οι άνθρωποι έχουν ΦΑ αλλά όπως κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, με διαφορετική συνειδητότητα, χαρακτήρα και δόνηση, έτσι και οι ΦΑ είναι διαφορετικοί. Όσο περισσότερο εξελιγμένο είναι το άτομο τόσο καλύτερος είναι ο ΦΑ που τον αναλαμβάνει. Πρέπει οι δυο ενέργειες, του ΦΑ και του προστατευόμενου, να εναρμονίζονται μεταξύ τους.

Ο ΦΑ ενεργεί μέσα από τα συναισθήματα και τη συνείδηση του ατόμου. Όλοι έχουν τη δυνατότητα να ακούνε τη φωνή της συνείδησής τους και αν το κάνουν, αποφεύγουν πολλά μπλεξίματα. Μπορεί όμως κανείς να βάζει στο περιθώριο αυτή τη φωνή και όσο οι αρνητικές σκέψεις και πράξεις αυξάνονται, τόσο η φωνή της συνείδησης υποχωρεί μέχρι που στο τέλος το άτομο μπλοκάρει και απαγορεύει κάθε επιρροή θετικής σκέψης και βοήθειας να τον πλησιάσει. Και στο τέλος μπορεί να πει, ‘τι έκανα και άξιζα να πάθω μια τέτοια συμφορά;’
Τα πλοκάμια της αρνητικότητας είναι σαν βαριές αλυσίδες –δεν μπορείς να ελευθερωθείς από αυτές αν σε αιχμαλωτίσουν.

Ερώτηση: Σήμερα το έργο ενός ΦΑ είναι πιο δύσκολο από ό,τι στο παρελθόν;
Απάντηση: Βασικά, το καθήκον ενός ΦΑ δεν είναι εύκολο. Σε μερικές περιπτώσεις θα μπορούσε να θεωρηθεί τιμωρία, αλλά είναι πολύ όμορφο καθήκον. Δυσκολίες υπάρχουν με τα νεαρά άτομα που έχουν μεγαλώσει πλημμελώς. Η συμπεριφορά τους είναι τόσο άσχημη που είναι σχεδόν αδύνατο στον ΦΑ να τα επηρεάσει θετικά. Ο ΦΑ μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με πολύ δύσκολες καταστάσεις. Είναι τεράστια αυθάδεια προς τον ΦΑ αν ο προστατευόμενός του μπλέκει συνεχώς σε εγκλήματα, επισκέπτεται αθεϊστικούς κύκλους, διαπράττει βιασμούς, βασανισμούς και διάφορα άλλα αρνητικά πράγματα. Αντίθετα, υπάρχουν πολλά άτομα που προκαλούν μεγάλη ευχαρίστηση στον ΦΑ τους.
Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν μόνιμη συνοδεία. Χωρίς αυτή την αόρατη συνοδεία οι άνθρωποι θα χάνονταν. Αρνητικές οντότητες και ατυχείς καταστάσεις όπως αρρώστιες και δυστυχήματα θα οδηγούσαν τους ανθρώπους γρήγορα στον τάφο. Ο ΦΑ με την προστασία που παρέχει, επιτρέπει να ολοκληρώσει ο άνθρωπος το συμβόλαιό του στη γη.
  •  Μέσω του προσωπικού ΦΑ του θα γνωρίσει ο άνθρωπος τη χάρη του Θεού. Γίνετε άξιοί της.

Ερώτηση: Γιατί έχουμε όλοι τέτοια προστασία;
Απάντηση: Πριν γεννηθεί μια ψυχή ξανά, προετοιμάζεται στον πνευματικό κόσμο γι’ αυτή τη ζωή. Κατά την προετοιμασία επιλέγεται ένας ΦΑ που θα την προστατεύει. Φυσικά, στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει φιλία που συνδέει τις δυο ψυχές από τις προηγούμενες ενσαρκώσεις τους. Με τον τρόπο αυτό ο ΦΑ συνοδεύει τον προστατευόμενό του σε όλες τις περιστάσεις, στην ουσία ζει μια γήινη ζωή ακόμα και αν είναι αόρατος.
  •          Η αγάπη είναι πάντα ο καθοριστικός παράγων.

Κι όμως, συμβαίνει συχνά να απογοητεύεται ο ΦΑ επειδή το άτομο που φυλάσσει, κάνει του κεφαλιού του, κάτι που τον οδηγεί κατευθείαν στο χαμό.
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πορεύονται στη ζωή ολομόναχοι και δεν έχουν να δώσουν λογαριασμό σε κανένα.
  •         Υπάρχει μόνο μία ανταμοιβή για τον ΦΑ. Να δει ότι οι προσπάθειές του είναι επιτυχείς.

Ερώτηση: Έχει συμβεί πολλές φορές παιδιά να πέφτουν από ψηλά χωρίς να παθαίνουν κάτι σοβαρό. Μπορείς να πεις κάτι πάνω σ’ αυτό;
Απάντηση: Αν οι συνθήκες το επιτρέπουν, ο ΦΑ μπορεί να βοηθήσει. Μπορεί να δημιουργήσει ένα πνευματικό σύννεφο κάτω από το παιδί, που δρα σαν φρένο. Η βαρύτητα αντιστρέφεται με την πνευματική αιώρηση. Αυτό όμως δεν συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις.

Ερώτηση: Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν δίνουν προσοχή στις συμβουλές του ΦΑ τους. Πώς μπορεί και συμβαίνει κάτι τέτοιο;
Απάντηση: Αν ένα άτομο νιώθει κάποιο θετικό προαίσθημα και το σκέφτεται, οι οπαδοί του από τον αρνητικό πνευματικό κόσμο προσπαθούν να του πνίξουν αυτό που νιώθει. Για τον ΦΑ είναι θαυμάσια η αίσθηση καθώς βλέπει τον προστατευόμενό του να παίρνει στα σοβαρά το προαίσθημα που του στέλνει και να ακολουθεί τις συμβουλές του.

Ερώτηση: Πώς μπορούμε να προστατευθούμε από τη δική μας αρνητική φύση;
Απάντηση: Να έχετε πάντα κατά νου ότι όλες οι αρνητικές επιρροές που κατευθύνονται πάνω σας παρακολουθούνται στενά από τους αόρατους φύλακες. Γνωρίζετε ότι έχετε ΦΑ, πιστεύετε ότι οι αρνητικές επιθέσεις που δέχεστε είναι της αρεσκείας του; Τον επηρεάζουν και αυτόν και είναι ευτυχής όταν του ζητάτε βοήθεια με τη σκέψη, για να ξεπεράσετε τις αρνητικές επιρροές. Θα κάνει το καλύτερο που μπορεί για να σας ενδυναμώσει, να σας κάνει ηθικά στιβαρούς ώστε να μην σας επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό οι αρνητικές επιρροές.

Ερώτηση: Μπορεί ένας ΦΑ να αποτρέψει τη διείσδυση, ενός μη φωτεινού και εγκλωβισμένου στο γήινο πεδίο απενσαρκωμένου όντος, στην αύρα του προστατευομένου του –κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατοχή;
Απάντηση: Δεν μπορεί πάντα να το αποτρέπει. Μπορεί να τύχει και ο ΦΑ να είναι ευάλωτος και αυτός, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό ο προστατευόμενος να προσπαθεί να βελτιώνει την πνευματική του νοοτροπία και γνώση ώστε να του παρασχεθεί ανώτερος ΦΑ, επειδή όσο καλύτερος ο ναός τόσο καλύτερο και το πνεύμα που τον ενοικεί.
  •      Νόμος της φύσης είναι: ο καθένας με τους ομοίους του.

Ερώτηση: Είναι δυνατόν να μιλήσει κάποιος κατευθείαν στον ΦΑ του… και… είναι χρήσιμο κάτι τέτοιο;
Απάντηση: Ναι, απολύτως, όταν η εσωτερική φωνή σε ωθεί να το κάνεις. Ένα τέτοιο ΚΑΛΕΣΜΑ είναι σαν μια προσευχή. Μπορείς να το κάνεις με τις σκέψεις σου, λέγοντας: «Αγαπημένε πιστέ, αόρατε ΦΙΛΕ, σε παρακαλώ προστάτεψέ με από κάθε αρνητικότητα και από τον καθένα που είναι εναντίον μου».

Ερώτηση: Μπορείς να αναφέρεις κάποιες εμπνεύσεις που στέλνει ο προσωπικός ΦΑ;
Απάντηση: Τέτοιες εμπνεύσεις στέλνονται στιγμιαία μόλις κάνεις κάποιο σχέδιο ή θέλεις να κάνεις κάτι… ο ΦΑ το γνωρίζει αμέσως και αρχίζει τότε ένα έργο συμπαραγωγής σκέψεων.

Όλη η ανθρωπότητα συνδέεται με τον πνευματικό κόσμο μέσω τέτοιων συμπαραγωγών. Εξαρτάται πολύ με ποιον έχεις μεγαλύτερο σύνδεσμο. Υπάρχουν επίσης άλλες ψυχές που έχουν εξοστρακίσει τον ΦΑ επειδή ο προστατευόμενος με τη συμπεριφορά του δεν αποδέχεται την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.
  •          Ένας άνθρωπος ποτέ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του μόνος του.
  •          Αν ο ΦΑ βρει μια καλύτερη λύση από αυτή που έχεις σκεφτεί εσύ, θα προσπαθήσει να στην εμπνεύσει.

Αν όμως το άτομο συναναστρέφεται ανήθικα άτομα και η εξέλιξή του πισωγυρίζει, μπορεί να συμβεί να πισωγυρίσει και ο ΦΑ. Αλλά στην περίπτωση αυτή θα αντικατασταθεί από άλλο ΦΑ. Αυτό συμβαίνει μόνο σε ΦΑ που βρίσκεται στη θέση του ΦΑ για λίγο χρόνο και δεν έχει μεγάλη εμπειρία. Πολλά εξαρτώνται από το προστατευόμενο άτομο αλλά δυστυχώς είναι κάτι που δεν το αντιλαμβάνεται.

Ερώτηση: Μπορεί ένας ΦΑ να μιλήσει μέσω ενός μέντιουμ;
Απάντηση: Ναι, έχει συμβεί, ειδικά στην Αγγλία. Όμως δεν είναι σωστό επειδή ο ΦΑ πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ουδέτερος. Η επικοινωνία με τον προστατευόμενό του γίνεται κυρίως τηλεπαθητικά.
Ένας ΦΑ δεν θα επιβάλλει ποτέ τη θέλησή του στον προστατευόμενό του, αλλά θα τον τονώνει θετικά και φυσικά θα τον προστατεύει. Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες ο ΦΑ μιλάει στο άτομο ακουστικά, όταν το άτομο βρίσκεται σε κίνδυνο ή πρέπει να πάρει μια πολύ σοβαρή απόφαση. Κατά κύριο λόγο, όμως, παραμένει στο παρασκήνιο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ερώτηση: Η Καθολική Εκκλησία θαυμάζει τους αγίους-προστάτες και λέει ότι ο ΦΑ είναι κάποιος προστάτης άγιος και όχι ένας προσωπικός ΦΑ.
Απάντηση: Αυτό ονομάζεται δογματισμός (σημ. τ. μ. δογματισμός είναι αποφθεγματική διατύπωση διαφόρων ιδεών χωρίς την ύπαρξη αιτιολογικής απόδειξης). Ο ΦΑ είναι πάντα προσωπικός (ένας για κάθε πρόσωπο) και φυσικά μπορεί στην πορεία να αντικατασταθεί.
  •          Δεν υπάρχουν πολλοί ΦΑ για ένα άτομο.
  •          Οι ΦΑ δεν είναι άγγελοι αλλά ψυχές ανθρώπων που βρίσκονται στον πνευματικό κόσμο και θέλουν να εκπληρώσουν μια ΑΠΟΣΤΟΛΗ για να βελτιωθούν πνευματικά οι ίδιοι. Αλλά τα άτομα που είναι υπό την προστασία τους το κάνουν αυτό πολύ δύσκολο.
  •          Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένας προστάτης άγιος υπεύθυνος για πολλούς ανθρώπους.
  •          Ο ΦΑ είναι εξατομικευμένος ΒΟΗΘΟΣ ενός ανθρώπου που ζει στη Γη.
  •          Του είναι πολύ δυσάρεστο να ακούει και να βλέπει την υποκρισία, τις ψεύτικες υποσχέσεις και τα ψέματα, όπως και τις άσχημες πράξεις που λαμβάνουν χώρα.

Ερώτηση: Υπάρχουν άνθρωποι που συνεχώς διαπράττουν άσχημες πράξεις και αναρωτιόμαστε τι είδους ΦΑ μπορεί να έχουν τέτοια άτομα;
Απάντηση: Αυτοί οι άνθρωποι από καιρού εις καιρόν έχουν τον καλύτερο ΦΑ που υπάρχει, αλλά δεν τον κρατάνε για πολύ επειδή αυτός ο ΦΑ δεν μπορεί να αντέξει την άσχημη συμπεριφορά του προστατευόμενού του και αντικαθίσταται με άλλον.

Ερώτηση: Μπορεί ένα άτομο να χάσει εντελώς τον ΦΑ του;
Απάντηση: Γενικά, ακόμα και τα πιο αρνητικά άτομα έχουν ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ στη Γη, επειδή είναι πλανήτης εξαγνισμού. Αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που ο ΦΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, να ανταπεξέλθει τις νοοτροπίες του τύπου εγώ τα ξέρω όλα και του φανατισμού που συνοδεύονται από πείσμα. Επίσης μια αθεϊστική συμπεριφορά είναι επικίνδυνη. Ο φανατισμός τυφλώνει το άτομο σε κάθε θετική επιρροή. Κλείνει την πόρτα στην έμπνευση. Αν επικρατεί η αθεΐα, τότε το άτομο θα βρεθεί μόνο του και θα γίνει παιχνίδι των άσαρκων αρνητικών οντοτήτων οι οποίες θα αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο πάνω του.        
  • Το μεθύσι είναι πολύ επικίνδυνο και μπορεί να κάνει αδύνατη την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

Η κατάληψη από άσαρκα πνεύματα μπορεί να μην είναι απόλυτη, αλλά και μια μερική κατάληψη δεν είναι αμελητέα. Πολλές φορές συναντάται στο στρατιωτικό προσωπικό και τους ηγέτες κρατών χωρίς να υποψιάζεται κανείς ποιος κρύβεται από πίσω
  • Η ανθρωπότητα διοικείται κατά το 1/3 από τα άτομα που ζούνε στη γη και κατά τα 2/3 από τον πνευματικό κόσμο, τηλεπαθητικά.

Ο μεγάλος Αρνητικός (Λούσιφερ) παίζει εύκολο παιχνίδι στη Γη. Αυτό οφείλεται στο ότι οι ΘΕΤΙΚΕΣ δυνάμεις δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ίδια όπλα με εκείνα των ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ. Οι άνθρωποι με ενδοιασμούς βρίσκονται σε μειονεκτική θέση. Φυσικά μόνο φαινομενικά, επειδή στην «Άλλη Πλευρά» οι ΝΟΜΟΙ είναι διαφορετικοί.

Ερώτηση: Μπορεί ο ΦΑ να εμποδίσει το πισωγύρισμα της εξέλιξης του προστατευόμενου;
Απάντηση: Πολλές φορές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν είναι τεράστιες. Αν ένας ΦΑ αποτύχει στην αποστολή του, θα πρέπει αργότερα να επαναλάβει με πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια –χωρίς καμία ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ– να βοηθήσει  τον προστατευόμενό του να αποφύγει τις δυσκολίες. Οι ευθύνες του είναι τεράστιες.

Ερώτηση: Αν επιτύχει στην αποστολή του, ανταμείβεται;
Απάντηση: Η ανταμοιβή του συνίσταται στο ότι ανέρχεται σε ανώτερες περιοχές που έχουν να του προσφέρουν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης. Μπορεί κανείς να καταλάβει ποιος έχει ισχυρό ή αδύναμο ΦΑ. Όλοι όμως πρέπει να προσπαθούν για το καλύτερο ώστε να τους δίνεται δυνατός ΦΑ. Αποφασιστικός παράγοντας είναι τα γνωρίσματα του χαρακτήρα του προστατευόμενου ατόμου. Όλο το θέμα είναι πολύπλοκο… πολύ περισσότερο απ’ ό,τι φαντάζεστε.
  • Δεν υπάρχει καταναγκασμός… αυτή η ευκαιρία είναι εθελοντική, επειδή σου δίνεται η δυνατότητα να πας παραπέρα ή καλύτερα παραπάνω.

Ερώτηση: Και αν αποτύχει ολοκληρωτικά στην αποστολή του;
Απάντηση: Θα αντικατασταθεί από άλλον, φυσικά. Βασικά ένας ΦΑ δεν επιτρέπεται να αφήσει τον προστατευόμενό του. Βρίσκεται πάντα γύρω. Αν όμως η συμπεριφορά του ατόμου μειώσει την ικανότητα για βοήθεια ή δυνατότερα αρνητικά πνεύματα εκτοπίσουν τον ΦΑ, αυτές οι συνθήκες λαμβάνονται υπόψη όταν είναι να κριθεί η απόδοσή του.

Ερώτηση: Ο ΦΑ ακολουθεί μόνιμα το άτομο. Αν αυτό εισέλθει σε χώρο με πάρα πολύ κόσμο, πού θα σταθεί ο ΦΑ;
Απάντηση: Το πνευματικό σώμα ενός ΦΑ είναι πολύ εύκαμπτο, μπορεί να σμικρυνθεί στο μέγεθος ‘νεραϊδούλας’ δηλαδή να χωράει στην παλάμη του χεριού αλλά μπορεί και να επεκταθεί στο μέγεθος γίγαντα.

Ερώτηση: Μπορείς να μας πεις λίγα ακόμα για τη ζωή ενός ΦΑ;
Απάντηση: Φυσικά. Οι ΦΑ παραμένουν στη γη δίπλα στο άτομο που προστατεύουν παρακολουθώντας τα πάντα γύρω ώστε να μειώνουν τους κινδύνους. Είναι πολύ ευαίσθητοι και συνδέονται με την ψυχή των προστατευομένων τους τηλεπαθητικά. Παρατηρούν όλα όσα τους συγκινούν ή τους ενδιαφέρουν. Γνωρίζουν τις σκέψεις και τις προθέσεις τους. Τους προειδοποιούν, αλλά τα άτομα νομίζουν ότι οι σκέψεις είναι δικές τους. Πρέπει όμως να έχετε κατά νου ότι ο αρνητικός πνευματικός κόσμος προσπαθεί πάντα να τις διασπάσει και να εισχωρήσει μέσα τους.
  • Κύριο καθήκον του ΦΑ είναι να πιάνει τις αρνητικές σκέψεις ώστε να μην ακούγονται.

Αν όμως το υπό προστασία άτομο είναι εν γένει αρνητική φύση, όλες οι προσπάθειες θα πηγαίνουν χαμένες και όταν ο ΦΑ εξουθενωθεί, θα αντικατασταθεί.

Ερώτηση: Πώς μπορείς να αναγνωρίσεις τον ΦΑ σου;
Απάντηση: Εξαρτάται από την ψυχική σου ικανότητα. Μπορείς όμως να αναγνωρίσεις την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ όταν έρθεις αντιμέτωπος με σπουδαίες αποφάσεις. Τότε μπορεί να έχεις κάποια αιφνίδια ΕΜΠΝΕΥΣΗ η οποία θα είναι αντίθετη προς τη θέλησή σου. Ίσως πεις: ‘έχω την αίσθηση ότι καθοδηγούμαι σωστά’ ή ‘η εσωτερική φωνή μού λέει τι είναι σωστό’.

Ερώτηση: Μπορεί ο ΦΑ να σε προειδοποιήσει για ειδικούς κινδύνους;
Απάντηση: Ναι, μέσω μιας πολύ ισχυρής αίσθησης η οποία θα μετατραπεί σε προαίσθημα ή προειδοποίηση μέσα από την εσωτερική σου φωνή. Αν δεν δίνεις προσοχή στις προειδοποιήσεις, τότε θα είσαι απόλυτα υπεύθυνος για οποιαδήποτε έκβαση –ο ΦΑ μπορεί να σε προειδοποιήσει αλλά δεν μπορεί να επέμβει.
  • Μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις ο ΦΑ μπορεί να επέμβει προσωπικά… αν υπάρχει αρκετή ζωική ενέργεια.

Ερώτηση: Μπορεί ένας ΦΑ να παραμένει κοντά στο άτομο που προστατεύει όταν αυτό μετακινείται με πολύ γρήγορα μέσα μεταφοράς; Μπορεί το αστρικό σώμα του ΦΑ να διεισδύσει μέσα στην ύλη;
Απάντηση: Εξαρτάται από την ικανότητα του πνεύματος να αντιδρά και να προσαρμόζεται. Οι ΦΑ περνούν από ειδική εκπαίδευση για να μπορούν να παρακολουθούν τη ζωή των προστατευομένων τους.

Ερώτηση: Οι ψυχές, λέγεται, ότι είναι ευαίσθητες στα ισχυρά ρεύματα αέρα. Πώς προστατεύεται ένας ΦΑ αν εκτεθεί σε ακραίες συνθήκες;
Απάντηση: Ο ΦΑ είναι τόσο στενά συνδεδεμένος με τον προστατευόμενό του που δεν επηρεάζεται. Μόνο με ένα τόσο στενό δέσιμο μπορεί να νιώθει όλα όσα αισθάνεται το άτομο.

Ερώτηση: Οι πνευματικοί φίλοι μας είναι υποχρεωμένοι να βοηθάνε τους ανθρώπους;
Απάντηση: Εκτός από τους ΦΑ οι άλλοι είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν. Κανείς δεν υποχρεώνεται. Ο προσωπικός ΦΑ ψάχνει εθελοντικά για το άτομο και καθήκον του είναι η προστασία αυτού του ατόμου.

Ερώτηση: Υπάρχουν διαφορές απόψεων ανάμεσα στο άτομο και τον ΦΑ του;
Απάντηση: Ναι, πολύ συχνά.

Ερώτηση: Έχει καμία επιρροή ο ΦΑ στις σκέψεις του ατόμου που προστατεύει;
Απάντηση: Οι σκέψεις αποθηκεύονται στο σύμπαν. Ένας ΦΑ μπορεί υπό προϋποθέσεις να μπλοκάρει μια αποθηκευμένη σκέψη ώστε να είναι δύσκολο να ανακαλυφθεί.
  • Αν οι αναμνήσεις είναι πολύ αρνητικές, ο ΦΑ μπορεί να τις εμποδίζει και να τις στέλνει πάλι πίσω στην αποθήκη του σύμπαντος.

Αυτό δεν στέφεται πάντα με επιτυχία, επειδή ο προστατευόμενος μπορεί να τις έλξει  πίσω ξανά μέσα από την αυτοσυγκέντρωση, ξεπερνώντας τον ΦΑ.

Ερώτηση: Ποια μέσα είναι στη διάθεση ενός ΦΑ όταν ο προστατευόμενός του δεν είναι συνεργάσιμος;
Απάντηση: Σε αυτές τις περιστάσεις ο ΦΑ γίνεται ‘ισχυρός άνδρας’. Μπορεί να οδηγήσει το άτομο που είναι υπό την προστασία του σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις ώστε να μάθει από αυτές, επειδή μερικές φορές η μάθηση έρχεται μόνο μέσα από θλίψεις και κακουχίες. Αλλά με ορισμένα άτομα ακόμα και αυτή η μέθοδος δεν έχει επιτυχία. Έχει συμβεί να ζητήσει ένας ΦΑ να τον απαλλάξουν από το καθήκον της προστασίας ενός προσώπου.
  • Ο οργανισμός των ΦΑ είναι τεράστιας σημασίας. Το έργο που επιτελούν είναι γιγαντιαίο και μάλιστα έργο Χριστού!

Το γεγονός ότι προσέχουν τους ανθρώπους στη Γη με αυτόν τον τρόπο χωρίς να είναι κάτι που οι άνθρωποι έχουν κερδίσει με τον κόπο τους, είναι σημάδι της ΑΓΑΠΗΣ του ΘΕΟΥ. Αν χάσεις την πνευματική σου ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ σίγουρα αυτό οφείλεται μόνο σ’ εσένα.

Ερώτηση: Υπάρχει περίπτωση να μάθει ο άνθρωπος την ΑΛΗΘΕΙΑ μέσω του ΦΑ του;
Απάντηση: Όχι, επειδή πρέπει να παραμένει ουδέτερος. Αποστολή του είναι μόνο η προστασία του ατόμου.

Ερώτηση: Συναντάει τον ΦΑ του ο άνθρωπος μετά που θα πεθάνει;
Απάντηση: Είναι ο ΦΑ που τον υποδέχεται και του παρουσιάζει τον Πνευματικό Κόσμο.

Ερώτηση: Ένας ΦΑ προσφέρει καθοδήγηση στο άτομο και στην "Άλλη Πλευρά;"
Απάντηση: Ο ΦΑ είναι υπεύθυνος μόνο για τη ζωή του προστατευομένου του στη Γη. Στη μεταθανάτια ζωή αναλαμβάνουν άλλα πνεύματα.

Ερώτηση: Στο βιβλίο του δρ. C. Wickland “30 χρόνια ανάμεσα στο θάνατο”, αναφέρεται ότι ένα διάμεσο μπορεί να προσέξει (δει) ένα πνεύμα που στέκεται πίσω από το νεογέννητο, που έχει τη μορφή κανονικού ανθρώπου. Τι είναι αυτό το πνεύμα;
Απάντηση: Είναι ο προσωπικός ΦΑ του μωρού που στέκεται πάντα κοντά του.

Ερώτηση: Αν κάποιος με την άσχημη, αρνητική συμπεριφορά του κάνει τη ζωή του προστάτη του αγγέλου πολύ δύσκολη, τότε η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ αποσύρεται;
Απάντηση: Αν αποτύχουν τα πάντα, αυτοί οι αρνητικοί άνθρωποι δέχονται ως ΦΑ κάποιον της δικής τους σειράς δόνησης. Μπορείτε να φανταστείτε ότι ένας τέτοιος ΦΑ είναι σχετικά πρωτόγονος.

Ερώτηση: Είναι κι αυτοί οι ΦΑ κάτω από τον έλεγχο του Πνευματικού Κόσμου;
Απάντηση: Ναι, σίγουρα είναι, αλλά ανήκουν σε μια σφαίρα που συγκριτικά με άλλες, είναι λιγότερο εξελιγμένη.

Ερώτηση: Αν και υπάρχουν οι προσωπικοί ΦΑ, εντούτοις πολλές φορές άτομα που κυβερνούν κράτη λαμβάνουν πολύ άσχημες αποφάσεις οι οποίες κάνουν την ανθρωπότητα να υποφέρει.
Απάντηση: Στις τάξεις των ανθρώπων που κατέχουν την εξουσία βρίσκονται άτομα πολύ φανατισμένα και ασυνείδητα και είναι σχεδόν αδύνατο για τον ΦΑ να βρει δρόμο προς τη συνείδησή τους, επειδή τέτοια άτομα μπλοκάρουν στην κυριολεξία την κεντρική είσοδο. Αυτός είναι ο λόγος που έχουν τεράστια σημασία οι πνευματικές διδασκαλίες.
  • Κανένας δεν είναι εντελώς μόνος του και χωρίς να τον παρατηρούν.

Τι νομίζετε ότι βλέπουμε σε καθημερινή βάση; Δεν περιγράφονται με λόγια! Η ιστορία έχει δείξει ότι τελικά μόνο μεγάλες καταστροφές μπορούν να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να ξυπνήσει από το λήθαργο της άγνοιας.
  • Αυτή η γενιά είναι επίσης πολύ κοντά στην καταστροφή (σημ. τ. μ. Αυτά τα λόγια ίσχυαν τότε που έλαβε χώρα η επικοινωνία, πριν από το 1975. Η κατάσταση από τότε έχει αλλάξει και ο κίνδυνος για μια ολική καταστροφή του πλανήτη έχει αποφευχθεί).

Ερώτηση: Ο Ιαπωνικός πνευματισμός ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι περιβάλλονται από έναν αριθμό αρνητικών πνευμάτων των οποίων η επιρροή είναι πολύ πιο έντονη από τις προειδοποιήσεις των ΦΑ. Αληθεύει κάτι τέτοιο;
Απάντηση: Ναι, είναι πολύ σωστό. Εξαρτάται όμως από το βαθμό στον οποίο ένα άτομο ανοίγει τις πόρτες της προσωπικής του αύρας μέσω του εγωισμού ή της αρρωστημένης βούλησής του. Αν οι πόρτες είναι ανοιχτές, οι Αρνητικοί έχουν το «ελευθέρας» να κάνουν ό,τι τους αρέσει.
Δυστυχώς οι άνθρωποι κάνουν το λάθος να υπερασπίζονται τις πράξεις τους και βρίσκουν τις μεγαλύτερες δικαιολογίες με τις οποίες εξαπατούν τους εαυτούς και τη συνείδησή τους.

Ερώτηση: Ένας από τους εδώ παρευρισκόμενους ερωτά αν μπορεί να μάθει το όνομα του ΦΑ του.
Απάντηση: Δεν βρίσκω το λόγο που πρέπει να γνωρίζει το όνομα του ΦΑ του. Ποια η διαφορά αν τον λένε ‘Ιωάννη’ ή ‘Μαρία’ ή κάτι άλλο; Υπάρχουν πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που θα μπορούσε να κάνει ένα πνευματικό άτομο…

ΠΗΓΗ: “Scientific Research of the Paranormal Phenomena” του "Medial Peace Circle Berlin" (MFK). Selected publications from areas of psychical research, Publisher: Rolf Linnemann, Bad Salzuflen, Deutschland, www.menetekel.de

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αγγελική Σ. Νατσούλη



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;