Η ενέργεια της τροφής - 3


Το τρίτο και τελευταίο μέρος της καταπληκτικής εξήγησης του Τοβία για την ενέργεια της τροφής.

Μετάφραση: Μαρία Γρηγοράκη

Ερώτηση: Τι θα λέγατε για τις τροφικές διαταραχές;
TΟΒΙΑΣ: Οι τροφικές διαταραχές, όταν έχετε μια ανορεξική διαταραχή, όταν τρώτε και το βγάζετε - μην αφήνοντας το σώμα να απελευθερώσει την τροφή, αλλά την απελευθερώνετε οι ίδιοι, δείχνει και πάλι ότι οι άνθρωποι δεν έχουν κάνει συνειδητή επιλογή ότι θέλουν να ζήσουν. Δεν έχουν πει βέβαια ότι θέλουν να πεθάνουν, αλλά εξ ορισμού εκεί πηγαίνουν. Όλα τα ανορεξικά άτομα, δεν αναπνέουν, δεν τρώνε, δεν αγαπάνε τον εαυτό τους. Είναι μια κλασική περίπτωση έλλειψης αγάπης για τον εαυτό.
Τα άτομα που είναι παχύσαρκα, ψάχνουν την ευχαρίστηση. Και επανειλημμένως την βρίσκουν προσωρινά στα τρόφιμα, αλλά είναι τόσο απελπισμένα προσπαθώντας να βρουν ένα σκοπό ή ένα πάθος ή ένα λόγο για να ζήσουν, που τον ψάχνουν σε πολύ υλιστικά μέρη. Αισθάνονται συνεχώς ότι απειλούνται και ότι τους επιτίθονται από το εξωτερικό – εν αντιθέσει με τους ανορεξικούς που είναι γενικά απειλούμενοι από το εσωτερικό – αλλά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον κόσμο γύρω τους. Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ενέργειές του, κι έτσι περιβάλλονται με ένα στρώμα προστασίας, λίπους.
Είναι πολύ παρόμοιοι στη δυναμική τους, αλλά και πολύ διαφορετικοί επίσης. Όταν οι άνθρωποι κάνουν συνειδητή επιλογή να ζήσουν, αυτό τα αλλάζει όλα. Αλλάζει το πώς προσελκύουν, εισάγουν και δημιουργούν με την ενέργεια, βλέπετε. Έτσι το να κάνεις επιλογή είναι πολύ σημαντικό. Το κάνουμε να ακούγεται εύκολο αλλά, όπως όλοι ξέρετε, είναι δύσκολο μερικές φορές με αυτούς, αλλά αυτά είναι απλά πράγματα - οι αναπνοές, η επιλογή. Αυτά είναι απλά βήματα. Βάλτε τους να συμμετέχουν στην ετοιμασία του φαγητού. Τώρα, αν θέλετε να δείτε πώς είναι ένα άγριο ζώο κλειδωμένο σε κλουβί, προσπαθήστε να βάλετε ένα ανορεξικό άτομο να τρώει συνειδητά, θα τρέξει μακριά. Προτιμούν περισσότερο να φάνε junk food, να μην είναι συνειδητοί με το φαγητό τους, γιατί αυτό τους κρατάει σε αυτή την πολύ ανοργάνωτη κατάσταση ύπαρξης. Έτσι, δεν υπάρχει μία ξεκάθαρη, γρήγορη απάντηση σε αυτό, αλλά σας δίνουμε μερικά βασικά πράγματα.

LINDA: Έτσι το πρώτο βήμα είναι απλά αναπνοές, αυτό λέτε;
ΤΟΒΙΑΣ: Αναπνοές, συνειδητή επιλογή, συνειδητό φαγητό, συνειδητό σεξ. Πραγματικά, 4 πολύ απλά πράγματα για κάθε άνθρωπο, αλλά βάζοντάς τους να τα κάνουν είναι σαν να προσπαθείτε να δαμάσετε ένα άγριο άλογο.
Θέλουμε ακόμα να σας μιλήσουμε για την βιομηχανία παραγωγής και διανομής τροφίμων. Ο τρόπος που παρασκευάζεται η τροφή αυτή τη στιγμή, γίνεται ασυνείδητα. Υπάρχουν μερικές εταιρείες που είναι συνειδητοί παραγωγοί, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος της η τροφή που πωλείται στο σούπερ μάρκετ είναι μαζικής παραγωγής. Yπάρχει πολύ λίγη συνείδηση σ' αυτή και εάν μπορούσατε να αισθανθείτε τις στρώσεις και τα επίπεδα της συνείδησης της τροφής που έγινε με μαζική παραγωγή, θα δείτε ότι αποτελούνται από θυμωμένους υπαλλήλους και εταιρείες που προσπαθούν να στύψουν και το τελευταίο κομμάτι ενέργειας για τα χρήματα και όλες αυτές τις πραγματικά ασυνείδητες δυναμικές που παίζονται. Και έτσι – ξέρετε η τροφή είναι μια αντανάκλαση της συνείδησης – όταν πηγαίνετε πάνω κάτω στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ, το αίσθημα που έχετε οι περισσότεροι θα είναι πολύ επίπεδο. Έχετε παρατηρήσει ότι αρχίζετε να πεινάτε όταν πηγαίνετε εκεί; Δεν είναι από τις μυρωδιές των φαγητών. Είναι επειδή υπάρχει έλλειψη αληθινής ενέργειας. Παίρνει ενέργεια από σας, πραγματικά. Η τροφή δεν θα το έκανε αυτό! Η τροφή δεν θα έπαιρνε την ενέργειά σας και δεν θα σας έκανε να πεινάτε! Ας πούμε ότι αποφασίζετε να ανοίξετε ένα εστιατόριο - αλλά δεν είστε σίγουροι για σας. Βρίσκεστε εδώ σαν ιδιοκτήτης αυτής της επιχείρησης τροφίμων. Δεν έχει πραγματικά σημασία πώς την ονομάζετε. Ακόμη, δεν έχει σημασία ούτε τι προσφέρετε. Έχει σημασία όμως το πώς επιλέγετε τα τρόφιμα, πώς επιλέγετε το μενού, πώς ετοιμάζετε την τροφή με την συνείδησή σας που έρχεται στο τραπέζι.
Επί τη ευκαιρία, καλοί σερβιτόροι, καλό προσωπικό, είναι σημαντικοί, γιατί οτιδήποτε φτιάχνεται στην κουζίνα μπορεί να γίνει χάλια, λίγα μέτρα πιο πέρα από έναν κακό σερβιτόρο! Επειδή προσθέτουν το επίπεδό τους στην τροφή και αυτό μπορεί να καταστρέψει την ευλογία που βγαίνει από την κουζίνα, ή το λιγότερο να την μεταμφιέσει. Έτσι, διαλέξτε καλούς σερβιτόρους, καλό προσωπικό. Προετοιμάζετε την τροφή με αγάπη. Αυτό πραγματικά ξεκλειδώνει μερικές δυνατότητες γεύσης και οι πελάτες σας θα λαχταρούν και θα ενθουσιάζονται με το υπέροχο φαγητό σας. Αλλά προσθέτει και μία ενεργειακή δυνατότητα. Όταν μεταφέρεται και σερβίρεται με τιμή - όχι με θυμό - με τιμή γι’ αυτόν που κάθεται εκεί, ω, έχει τη δυνατότητα να του αλλάξει τη μέρα του, την εβδομάδα του, και ίσως και τη ζωή του. Πραγματικά, θα ευχόμουν κάθε πνευματικός άνθρωπος να μπορούσε να πάει και να περάσει μία εβδομάδα σε εστιατόριο σαν σερβιτόρος. Μπορείτε να κάνετε την διαφορά στον κόσμο! Μπορείτε να αλλάξετε την μέρα κάποιου, με την δυνατότητά σας να βάζετε την τροφή μπροστά τους τιμώντας τους, ευλογώντας τους και μετά να τη γεύονται. Δεν αφορά απλά το φαγητό που τρώνε. Αφορά την ενεργειακή δυνατότητα. Αυτό που εννοούμε λέγοντας δυνατότητα, είναι ότι, αν πουν "Είμαστε έτοιμοι για αλλαγή" τότε η δυνατότητα που εμφυτεύθηκε εκεί ένα λεπτό πριν ή ένα χρόνο πριν ή μια δεκαετία πριν, τώρα θα εμφανιστεί στη ζωή τους. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να εξαπλώσουμε την Νέα Ενέργεια με πολύ πρακτικό τρόπο στην 3η διάσταση, είναι μέσω της τροφής και του νερού. Σκεφθείτε το. Τι υπέροχη επαγγελματική ευκαιρία, αλλά περισσότερο από όλα, τι υπέροχη πνευματική και ιερή εμπειρία, όταν κατανοείτε τις βασικές αρχές της συνείδησης της τροφής!

LINDA: Ποιες τροφές είναι καλύτερες για αναζωογόνηση και θεραπεία;
ΤΟΒΙΑΣ: Δεν έχει πραγματικά σημασία, όπως είπαμε πριν. Μερικές τροφές θα είναι πιο εύκολο για σας να ξεκλειδώσετε τα επίπεδα και τις στρώσεις τους. Η ζωντανής ουσίας τροφές, για παράδειγμα, είναι ευκολότερες αυτή τη στιγμή, αλλά τελικά δεν έχει σημασία. Τελικά η συνολική εμπειρία σας με το φαγητό πρόκειται να βασίζεται μόνο στη χαρά – όχι στην ευχαρίστηση, όχι σε κάτι προσωρινό – αλλά στην αληθινή χαρά. Αληθινή χαρά. Θα κάνουμε μία τολμηρή δήλωση εδώ. Θα πούμε ότι θα έρθει ένα σημείο στη ζωή σας που ίσως μείνετε τρεις, τέσσερις, πέντε μέρες χωρίς φαγητό. Όχι επειδή θα νηστεύετε κάνοντας τον εαυτό σας να υποφέρει, κάτι που είναι συνολικά λάθος. Αυτή τη νηστεία την εγκατέλειψα πολύ καιρό πριν. Κι εσείς θα έπρεπε να το κάνετε! Επειδή υποφέρετε! Αλλά θα έρθει ένα σημείο, όπου, από συνειδητή επιλογή ίσως δεν θα φάτε για 2, 3, 4, μέρες. Ίσως πίνετε νερό, μερικούς χυμούς, αλλά θα διαπιστώσετε ότι δεν θα χρειάζεστε τροφή. Μπορείτε κυριολεκτικά να τραβήξετε ενέργεια από τον αέρα· καθώς αναπνέετε θα μπορείτε πραγματικά να ενεργοποιήσετε το εσωτερικό σας σύστημα ενέργειας. Μετά, όταν καθίσετε, θα είναι μια μεγάλη γιορτή χαράς, όπου η συνολική διαδικασία επιλογής, ετοιμασίας φαγητού και αφομοίωσης θα είναι μια ιερή τελετή. Όταν θα γίνεται αυτό - όπως είπαμε - είναι σεξουαλικό, είναι ερωτικό, σημαίνει αγάπη του εαυτού, τιμάτε το γεγονός ότι είσαστε άνθρωπος στη Γη.
Τιμάτε το γεγονός, ότι η ενέργεια σάς υπηρετεί είτε προέρχεται από ένα στάχυ καλαμποκιού, είτε από ένα κομμάτι μπέικον ή από μια σαλάτα κήπου. Κατανοείτε ότι καθώς κάθεστε εκεί μπροστά από το ωραίο φαγητό η ενέργεια βρίσκεται εκεί, τιμώντας σας. Οι φωνές που θα ακούσετε από το φαγητό, θα σας τραγουδούν, "Δώσε ευχαριστίες και επαίνους που βρίσκεσαι εδώ στη Γη".
Θα δίνουν σε εσάς ευχαριστίες και επαίνους. Θα σας ευχαριστούν και θα σας σέβονται για όσα κάνετε σαν αγγελική ύπαρξη σε ανθρώπινη μορφή. Θα δοξολογούν που είναι μέρος της πραγματικότητας σας, υπηρετώντας σας, με το να μπαίνουν στο σώμα σας και να σας δίνουν χαρά. Και την ίδια στιγμή το σώμα σας θα ανταποκριθεί συνειδητά ξέροντας ότι μπορεί να ξεκλειδώσει όλα τα επίπεδα και τις στρώσεις της τροφής, όχι μόνο της ενέργειας, αλλά της αγάπης, της ευλογίας και της χαράς που περιέχονται σ' εκείνη την τροφή. Θα μετακινηθείτε πέρα από την εξάρτησή σας για φαγητό.

LINDA: Mια μικρή τελευταία ερώτηση. Μερικοί είχαν ερωτήσεις σχετικά με την διαμάχη να τρώμε σάρκες – κρέας. Μπορείτε γενικά να μας το εξηγήσετε αυτό;
ΤΟΒΙΑΣ: Βέβαια, ναι. Δεν έχουμε συστήματα πεποίθησης στην πλευρά μας για το κρέας, αλλά πρέπει να πούμε, ότι όλες οι τροφές κουβαλούν πολλά επίπεδα και στρώσεις ενέργειας. Ας πούμε ότι η τροφή, οποιαδήποτε τροφή, θέλει να σας τιμήσει και να γιορτάσει τη ζωή σας στη Γη. Γι αυτό βρίσκεται εδώ. Αφορά εσάς να το δεχθείτε αυτό με χαρούμενο τρόπο, τιμώντας επίσης και αποδεχόμενοι την ύπαρξή σας εδώ στη Γη.
Τώρα, όταν τρώτε ένα κομμάτι κρέας - δεν υπάρχει καμία θρησκευτική ή πνευματική θέση για μας - καταλάβετε ότι αυτό το κρέας που προήλθε από ένα ζώο εδώ στη Γη, ήρθε για να υπηρετήσει εσάς, τον Μάστερ. Εάν τρώτε αυτό το κρέας και δεν το κατανοείτε αυτό, δεν κατανοείτε ότι σας τιμά και σας υπηρετεί, χάνετε την ουσία. Τότε είναι που αρχίζετε να έχετε προβλήματα στο φυσικό σας σώμα και τροφικές διαταραχές, γιατί δεν αγαπάτε τον εαυτό σας και δεν δέχεστε την τιμή.
Ένα ζώο που - πώς να το πούμε - που μεγάλωσε ή γεννήθηκε με ένα πολύ ασυνείδητο τρόπο, ας πούμε σε μια περιορισμένη μάντρα, τράφηκε με τροφές και χημικά που δεν ενδυνάμωσαν τη ζωή του, έγινε μόνο για τον σκοπό της γρήγορης ανάπτυξης, γρήγορων χρημάτων και μετά σκοτώθηκε με ένα μη τιμώμενο τρόπο, θα μεταφέρει αυτό το επίπεδο του βασάνου και της ασυνειδησίας και θα είναι πιο δύσκολο να ξεκλειδώσετε τις ενεργειακές δυνατότητες αυτού του κρέατος, εν αντιθέσει με το κρέας ενός ζώου που γεννήθηκε με σεβασμό, που φροντίστηκε και τράφηκε κατάλληλα, που είχε την ελευθερία να τρέχει και, όταν θανατώθηκε, αυτό έγινε με έναν ιερό και ευχαριστήριο τρόπο. Δεν αφορά τόσο το ζώο, επί τη ευκαιρία. Αφορά το επίπεδο της ασυνειδησίας που κάνει δύσκολο το ξεκλείδωμα της ενεργειακής δυνατότητας, βλέπετε. Εάν οι άνθρωποι μεγάλωναν το ζώο με αγάπη και εάν η μετάβασή του στην άλλη πλευρά γινόταν με αγάπη και εάν επεξεργαζόταν, ετοιμαζόταν και σερβιριζόταν με αγάπη, αυτή η δυνατότητα της αγάπης θα υπήρχε ακριβώς εκεί γι’ αυτόν που θα το έτρωγε.
Έτσι, μην πιάνεστε τόσο πολύ από το τι είναι σωστό ή λάθος. Αφορά απλά τα ενεργειακά επίπεδα μέσα στην τροφή. Θα είναι πιο εύκολο για σας, για παράδειγμα, να πάρετε ένα κομμάτι βιολογικό κρέας που αναπτύχθηκε σε ένα περιβάλλον αγάπης, όπου οι ιδιοκτήτες ή οι διευθύνοντες κατανόησαν ότι όλα αφορούν στην υπηρεσία προς τον άνθρωπο, όλα αφορούν στη χαρά. Θα είναι ευκολότερο να χειριστείτε και να ξεκλειδώσετε την δυνατότητα σε αυτή την τροφή, εν αντιθέσει με την τροφή που αναπτύχθηκε με ένα πολύ βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο.

LINDA: Θα θέλατε να κάνετε κάποια σχόλια για το κλείσιμο;
ΤΟΒΙΑΣ: Μετακινείστε σε μια νέα εποχή τροφής. Ακριβώς τώρα, σταθείτε πίσω από τον "χαμηλό τοίχο" μαζί μου. Κοιτάξτε πώς τρώνε οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.
Γίνεται ασυνείδητα, κυρίως τώρα με την άνεση όλων αυτών των τύπων εστιατορίων, που απλά σερβίρουν την τροφή χωρίς συνείδηση. Είναι μια αντανάκλαση των ίδιων των ανθρώπων, αλλά διαιωνίζεται και, από μια άποψη, βάζει τους ανθρώπους όλο και περισσότερο σε μια ασυνείδητη κατάσταση. Δεν είναι σωστό ή λάθος, είναι απλά αυτό που συμβαίνει. Εσείς αγαπητοί που ακούτε, μπορείτε να φθάσετε σ’ ένα σημείο που το φαγητό να είναι μια χαρούμενη, γεμάτη ικανοποίηση, θρεπτική εμπειρία. Μπορείτε να υπερπηδήσετε την εξάρτησή σας από το φαγητό και να το κάνετε σαν τιμή. Το φαγητό θα μπορούσε να είναι τιμή και ευλογία. Υπάρχει μια υπέροχη ευκαιρία εδώ να επεκτείνουμε τη δυνατότητα της Νέας Ενέργειας μέσα από τις επιχειρήσεις τροφίμων. Και ξανά, το είπα κάπως αστειευόμενος, αλλά το εννοώ – κάθε άνθρωπος που ανήκει στη Νέα Πνευματικότητα, θα έπρεπε να βγει και να κάνει μια εβδομάδα σαν σερβιτόρος, σαν αυτός που προσφέρει το φαγητό στους πελάτες, στο εστιατόριο. Μπορείτε να κάνετε τη μεγάλη διαφορά στη ζωή κάποιου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;