Η ενέργεια της τροφής - 2


Ο Τοβίας συνεχίζει την αποκαλυπτική του αφήγηση.

Μετάφραση: Μαρία Γρηγοράκη

Ερώτηση:
Tι γίνεται με την διένεξη για τα τεχνητά γλυκαντικά;
ΤΟΒΙΑΣ: Πάλι το ίδιο συμβαίνει με τα τεχνητά γλυκαντικά.
Αυτό που έχετε είναι ενέργεια κλειδωμένη σε έναν τύπο πολύ σύνθετου πάζλ. Ας πάρουμε το παράδειγμα του ξερού μπισκότου. Υπάρχει ενέργεια κλειδωμένη, αλλά δεν είναι τόσο σύνθετη όσο του τεχνητού γλυκαντικού. Όταν αυτή η τεχνητή ουσία που περιέχει επίσης ενέργεια, μπαίνει στο σώμα, μπερδεύει το σώμα, και ακόμα το ξεγελά να νομίζει ότι είναι κάτι που δεν είναι. Έτσι είναι πολύ δύσκολο για το σώμα σας να προσαρμόσει, να αφομοιώσει και να ξεκλειδώσει την ουσία.
Έτσι, έχετε αυτό που θα λέγατε μια επίμονη, κάπως ενδιαφέρουσα ενέργεια, που μπαίνει στο σώμα, και συχνά αποθηκεύεται σε ένα τύπο τοξικής ενέργειας, σε διαφορετικά αποθηκευτικά συστατικά του φυσικού σώματος, είτε είναι το λίπος, είτε τα όργανα, είτε η λέμφος ή διάφορα άλλα μέρη, επειδή το σώμα σας έχει μπερδευτεί.
Εντούτοις, αν τρώτε συνειδητά και επιτρέπετε στον εαυτό σας να ξεκλειδώσει τα πολλά επίπεδα και στρώσεις, τότε αυτά τα τεχνητά γλυκαντικά δεν πρόκειται να έχουν τον τύπο της τοξικής επιρροής, όπως εάν τρώγατε ασυνείδητα.

Ερώτηση:
Toβία, για μας που εκπαιδευόμαστε να μάθουμε την τέχνη του συνειδητού μαγειρέματος, υπάρχουν κάποιες μέθοδοι ή προτάσεις για να μας βοηθήσουν να ξεκλειδώσουμε τις διαφορετικές ενεργειακές στρώσεις για τους δικούς μας ανθρώπους που τρώνε το φαγητό μας;
ΤΟΒΙΑΣ: Βέβαια. Και εδώ είναι που αρχίζει η διασκέδαση. Πρώτα είναι η κατανόηση αυτών των απλών αρχών, του συνειδητού φαγητού και του σταματήματος για λίγο, για να αναπνεύσετε. Επίσης, όπως είπαμε, θα πρέπει να ετοιμάζετε αρκετά γεύματα την εβδομάδα για τον εαυτό σας, ακόμη και αν έχετε σύντροφο. Ίσως να κάνετε ανταλλαγή. Μερικές φορές εσείς ετοιμάζετε και αυτοί παίρνουν χαρά και άλλες πάλι φορές εκείνοι ετοιμάζουν κι εσείς απολαμβάνετε.
Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΑΣ: είναι πολύ σημαντικό να επιστρέψετε στην προετοιμασία του δικού σας φαγητού με έναν πολύ συνειδητό τρόπο.
Αυτό οδηγεί στα παρακάτω:
Κοιτάξτε γύρω στην κουζίνα σας. Η κουζίνα σας είναι ένα ενεργειακό κέντρο. Είναι μια υλική κουζίνα και προφανώς υπάρχουν ντουλάπια και ηλεκτρικές συσκευές και όλα αυτά, αλλά είναι συμβολικά, επίσης, ένα ενεργειακό κομμάτι σας, του φυσικού σας σώματος και της πνευματικής σας ύπαρξης. Ρίξτε μια ματιά στην κουζίνα σας. Υπάρχει φως που μπαίνει από παράθυρα, κινείται ο αέρας, είναι τα χρώματα χαρούμενα και όμορφα; Ή είναι θλιβερά και σκοτεινά; Δείτε πώς την έχετε διακοσμήσει. Είναι ένα ιερό μέρος η κουζίνα! Σας προσκαλεί η κουζίνα σας; Σας ελκύει; Είναι ένα μέρος που σας αρέσει να περνάτε χρόνο; Εάν ΟΧΙ, αλλάξτε την.
Κοιτάξτε το ψυγείο σας. Ώ Θεέ μου! Μερικά είναι σαν να γίνονται επιστημονικά πειράματα εκεί μέσα (γέλιο).
Αισθανθείτε την ενέργεια. Τώρα μπορεί να ακουστεί λίγο απλοϊκό, αλλά κοιτάξτε πού τοποθετήσατε τα τρόφιμα. Σκέφτεστε: "Ω, απλά θα τα ρίξω εκεί μέσα και θα φύγω". Ναι, αλλά μπαίνουν σε διαφορετικά σημεία. Μιλήσαμε ήδη για την τροφή σε στρώσεις και επίπεδα. Κοιτάξτε πού βάζετε ορισμένους τύπους τροφίμων. Δεν πρόκειται να σας συμβουλέψουμε πολύ εδώ, αλλά κοιτάξτε που οδηγεί. Είναι στο πίσω ή στο εμπρός μέρος; Είναι σάπια ή είναι φρέσκα; Αυτό θα σας πει τόσα πολλά για τις πεποιθήσεις σας για τις τροφές. Πολύ σημαντικό. Νομίζετε ότι είναι μηδαμινό, αλλά δεν είναι. Υπάρχει κάτι περισσότερο που πηγαίνει με αυτό που σκέφτεστε, όταν τοποθετείτε τα τρόφιμα εκεί.
Είναι άδειο ή είναι παραγεμισμένο; Ποια ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε το ψυγείο και την κατάψυξη; Αυτά τα πράγματα είναι όλα κομμάτια της εμπειρίας της χαράς του φαγητού.

Ερώτηση:
Υπάρχουν κάποιες μέθοδοι μαγειρέματος, που επηρεάζουν την τροφή μας περισσότερο από άλλες, π.χ. τα μικροκύματα; Ή είναι καλύτερο να τρώμε ωμές τροφές από μαγειρεμένες;
ΤΟΒΙΑΣ: Κατα βάθος, δεν πειράζει. Εάν πιαστείτε τόσο πολύ, στο ποιος είναι ο καλύτερος ή ασφαλέστερος τρόπος ή οτιδήποτε από αυτά, θα χάσετε την ουσία, το συνειδητό μαγείρεμα, το να τρώτε συνειδητά, γιατί θα δώσετε διανοητική προσοχή ή ενέργεια στο ΠΟΙΟΣ είναι ο καλύτερος τρόπος, και θα βρεθείτε μέσα σε ένα σύστημα πεποίθησης περισσότερο, παρά μέσα στην εμπειρία.
Αυτό σημαίνει, ότι καθώς αρχίζετε το συνειδητό μαγείρεμα και καθώς τρώτε συνειδητά, θα προσελκύσετε ορισμένους τρόπους προετοιμασίας της τροφής και ορισμένους τύπους τροφών, επίσης. Είναι μια φυσική επανισορρόπηση.
Κοιτάξτε τον εαυτό σας. Όταν είστε πιο συνειδητός σαν ανθρώπινη ύπαρξη, γινόσαστε και πιο απλή ανθρώπινη ύπαρξη.
Είναι μία πολύ, πολύ απλή ενεργειακή εξίσωση. Γίνεστε πιο απλοί. Μόνο όταν είστε μη συνειδητός γίνεστε πολύ σύνθετος και πολύ δύσκολος. Έτσι, όταν τρώτε συνειδητά, θα σας προσελκύσουν πολύ φυσικά ορισμένοι τύποι τροφών, απλές τροφές, τροφές με περισσότερη γεύση.
Ω! η γεύση - θα μπορούσαμε να κάνουμε μία ολόκληρη συνεδρία για τη γεύση - αλλά έχετε απομακρυνθεί από το να γεύεστε την τροφή, έτσι δεν είναι;
Πότε ήταν η τελευταία φορά που πραγματικά μυρίσατε το φαγητό, που πραγματικά το γευτήκατε; Απλά το ρίχνετε μέσα στο σύστημά σας, ελπίζοντας ότι πήρατε αρκετή ενέργεια. Έχετε όλες αυτές τις νευρωτικές σκέψεις, για τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, κ.λ.π. Το κάνετε τόσο σύνθετο και τότε δεν είστε συνειδητοί.
Έτσι, υπάρχουν ορισμένα πράγματα, που είναι ευκολότερα να τα χωνέψει το σύστημά σας - ή ας το ξαναπούμε - πιο εύκολα για την βιολογία σας να τα ξεκλειδώσει.
Όταν τηγανίζετε τα τρόφιμα είναι λίγο πιο δύσκολο, αν και όχι αδύνατο. Όταν τα βάζετε στα μικροκύματα, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ενέργεια που μπορεί να κλειδωθεί στην τροφή.
Αλλά δεν λέμε ότι αυτά τα πράγματα είναι επιβλαβή για σας.
Απλά τα κάνετε λίγο πιο δύσκολα για το σώμα σας να τα χειριστεί.

Ερώτηση:
Τί γίνεται με τις τροφικές αλλεργίες;
ΤΟΒΙΑΣ: Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα αυτή τη στιγμή - τροφικές αλλεργίες, αντίσταση στην τροφή. Η αλλεργία είναι μια ενεργειακή αντίσταση και μπορεί να παρουσιαστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Προκαλεί μια κακή αντίδραση στο σύστημά σας και σας στερεί από ορισμένες απολαύσεις της τροφής. Αυτές οι αλλεργίες μπορεί να δηλωθούν σαν περιβαλλοντικές αλλά τελικά όλες βασίζονται στα συστήματα πεποίθησης και πραγματικά στη σχέση σας με τον εαυτό σας. Οπουδήποτε βλέπετε μια αλλεργική αντίδραση, είναι επίσης μια αντίδραση στον εαυτό σας.
Μερικές φορές πρέπει να ακολουθήσετε μια πολύ σύνθετη αλυσίδα για να φτάσετε στην ουσία της τροφής, αλλά όπως είπαμε - μην μπαίνετε στο μυαλό - προχωρήστε μέσα από την πολύ απλή διαδικασία του να τρώτε συνειδητά, της εμπειρίας του φαγητού, της επιλογής. Συνειδητή επιλογή πριν φάτε, «Τι θα ήθελε το σώμα μου σήμερα; Ένα μπώλ παγωτό, μια μερίδα ξερά μπισκότα του Τοβία; (γέλιο). Μια σαλάτα ή ίσως ένα, δύο λίτρα νερό;» Ακούστε το σώμα σας. Αυτό είναι μέρος της διαδικασίας συνειδητής επιλογής.
Οι άνθρωποι τείνουν να βασίζουν την επιλογή τους είτε σε ότι βρίσκεται στο ψυγείο εκείνη τη στιγμή, είτε στο τι υπάρχει στο κοντινό fast food, και δεν υπάρχει καθόλου συνείδηση σε αυτό.
Το επόμενο κομμάτι είναι η συνειδητή προετοιμασία του φαγητού - είτε κόβοντας απλά το μπισκότο, είτε τεμαχίζοντας τη σαλάτα, είτε ψήνοντας το κρέας, οτιδήποτε είναι αυτό - να είστε πολύ συνειδητοί και παρόντες. Πριν το βάλετε στο στόμα σας, ευλογείστε το. Βρίσκεται εκεί για να σας υπηρετήσει. Όλη η ενέργεια βρίσκεται εκεί για να σας υπηρετήσει. Δεν επιθυμεί να έχετε μία αλλεργική αντίδραση, ούτε να αρρωστήσετε σαν αποτέλεσμα της τροφής αυτής. Ευλογείστε αυτή την τροφή.
Κατανοείστε ότι υπάρχουν πολλά επίπεδα σε αυτή την τροφή και όταν την βάζετε στο σύστημά σας επιτρέψτε της να μοιραστεί, να μετασχηματιστεί και να αποβληθεί με έναν ιερό τρόπο. Θα ανακαλύψετε ότι οι αλλεργίες γίνονται όλο και λιγότερες. Θα ανακαλύψετε ότι το σώμα σας μπορεί να διαχειριστεί σχεδόν οτιδήποτε του δίνετε, το οποίο μας οδηγεί σε ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο για τις αλλεργίες.
Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι έχετε χάσει την εμπιστοσύνη για το σώμα σας. Οι περισσότεροι δεν έχετε μια υγιή σχέση με το σώμα σας. Νομίζετε ότι είναι μπελάς να το κουβαλάτε, το υποπτεύεστε. Δεν είστε σίγουροι πότε θα ενεργήσει σύμφωνα με σας, πότε θα αρρωστήσει, φοβάστε ότι πρόκειται να πεθάνει. Είναι μια πολύ-πολύ χάλια κατάσταση ύπαρξης. Δεν έχετε μια καλή σχέση με το σώμα σας, δεν το εμπιστεύεστε. Όταν μιλάμε για την Τεχνολογία των Προτύπων, πραγματικά μιλάμε για εμπιστοσύνη. Θα σας το θέσω διαφορετικά: για σας που έχετε αλλεργίες, στομαχικές διαταραχές, οποιαδήποτε φυσική ανισορροπία, μπορείτε να φθάσετε στο σημείο που θα εμπιστεύεστε απεριόριστα το σώμα σας; Που δεν θα είστε νευρωτικοί μαζί του, δεν θα το υποπτεύεστε, δεν θα το ανακρίνετε, δεν θα το θεωρείτε ευαίσθητο βιολογικό σύστημα; Το σώμα σας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν είναι τρωτό, ευαίσθητο, απλά εσείς το πιστεύετε αυτό.
Έχετε χάσει τόσο πολύ την εμπιστοσύνη σας γι’ αυτό, για τον Εαυτό, για την καλή ενέργεια που είναι στο σώμα σας. Η ενέργεια ακολουθεί την ενέργεια. Δεν το εμπιστεύεστε, έτσι τι πρόκειται να συμβεί; Πρόκειται να ενεργήσει με την έλλειψη εμπιστοσύνης ακριβώς μπροστά στα μάτια σας, στη ζωή σας, και μετά θα αναρωτιέστε, θα κλαίτε στον Θεό, στον Σαιν- Ζερμαίν - ευτυχώς όχι σε μένα - και θα αναρωτιέστε τι συμβαίνει. Καλά, έχετε ξεχάσει πώς να εμπιστεύεστε το σώμα σας!
Το σώμα σας είναι ένας τύπος βιοχημικής, ενεργειακής - δεν θέλουμε να πούμε μηχανής - αλλά είναι μια όμορφη δημιουργία, μία συσκευή. Ξέρει πώς να θεραπεύσει και να επισκευάσει τον εαυτό του. Ακόμη, πηγαίνοντας πιο πέρα, το σώμα σας δεν χρειάζεται τροφή. Απλά είσαστε εθισμένοι στο φαγητό.

LESLIE:
Το άλλο που παρατήρησα προσπαθώντας να είμαι περισσότερο συνειδητή στο μαγείρεμά μου, είναι ακριβώς αυτό που είπατε για την κουζίνα, ότι το περιβάλλον που μαγειρεύω είναι πραγματικά σημαντικό. Η ομορφιά του περιβάλλοντος που βρίσκομαι, επηρεάζει το αποτέλεσμα του φαγητού ή το πως αισθάνομαι όταν μαγειρεύω.
ΤΟΒΙΑΣ: Φρέσκα λουλούδια...
LESLIE: Φρέσκα λουλουδια, οπωσδήποτε.
ΤΟΒΙΑΣ: Mουσική. Μία πολύ ερωτική, σχεδόν σεξουαλική κατάσταση - αλλά όχι σέξ, όπως οι περισσότεροι νομίζουν - αλλά χαρούμενη. Είναι σαν να δίνεις ευχαριστίες και αγάπη που είσαι άνθρωπος.
Ξέρετε - θα λοξοδρομήσουμε ξανά λίγο εδώ - αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι τελικά δεν έχουν επιλέξει να ζήσουν. Δεν έχουν επιλέξει να ζήσουν ! Δεν έχουν επιλέξει απαραίτητα να πεθάνουν, αλλά σίγουρα εκεί πηγαίνουν. Έτσι ζουν πολύ ασυνείδητα, σχεδόν σαν ζωντανοί νεκροί. Δεν είναι συνειδητοί στις επιλογές και στις αποφάσεις. Δεν είναι συνειδητοί στο φαγητό, ούτε στο σεξ. Δεν είναι συνειδητοί ούτε για το ποιοι είναι. Απλά λειτουργούν με ένα πολύ λεπτό και στενό σύνδεσμο συνείδησης και ύπαρξης.
LINDA: Χωρίς πολύ χαρά, ε;
ΤΟΒΙΑΣ: Πολύ λίγη χαρά. Πολύ λίγη χαρά και μας θλίβει αυτό, γιατί αυτό που συμβαίνει όταν περνάτε απέναντι και έρχεστε στη μη φυσική πλευρά, είναι ότι υπάρχει ακόμη ένα μέρος σας, που ψάχνει τόσο να γνωρίσει τη χαρά της ζωής, τόσο να γνωρίσει την αγάπη για τον Εαυτό, που επιστρέφετε κατευθείαν στη Γη. Διαλέγετε οποιοδήποτε σώμα μπορείτε και ξαναενσαρκώνεστε για την αναζήτηση της χαράς και της αγάπης. Αλλά γιατί δεν το κάνετε αμέσως τώρα; Γιατί θα πρέπει να περάσετε μέσα από όλη τη διαδικασία της ενσάρκωσης, όταν μπορείτε να το κάνετε τώρα; Συνειδητή ζωή, συνειδητό φαγητό. (Συνεχίζεται)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;