Η ενέργεια της τροφής - 1


Ο Toβίας μέσω του Geoffrey Hoppe (www.crimsoncircle.com)

(Μια καταπληκτική αναφορά του πνευματικού Δασκάλου Τοβία για τη σημασία της τροφής μας)

Μετάφραση: Μαρία Γρηγοράκη

Ερώτηση: Eντάξει. Θα αρχίσω με αυτήν την ερώτηση: Tι ρόλο παίζει η τροφή και το συνειδητό μαγείρεμα στη νέα σχέση μας με τον Εαυτό μας;
ΤΟΒΙΑΣ: Για μια στιγμή, ξεχάστε τι είναι λάθος ή σωστό με την τροφή. Ας αρχίσουμε ξεχνώντας τα παλιά. Ας συζητήσουμε για το τι είναι η τροφή, τα τρόφιμα.
Τα τρόφιμα είναι ενέργεια. Αυτό είναι όλο. Είναι ένας τρόπος να θρέψουμε το βιολογικό σώμα, αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος. Είναι ο τρόπος, που οι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι και εάν σταματήσετε για μια ημέρα ή δύο να τρώτε θα με βρίσετε ότι έκανα λάθος.
Αλλά ξέρετε, σε αυτό τον κόσμο, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πάνω από 5.000 breatharians - πραγματικά καθαροί breatharians - που αντλούν την ενέργειά τους μόνο (μικρή διακοπή) από τον αέρα …αναπνέοντας.
Τα τρόφιμα είναι ένας τρόπος να δώσουμε καύσιμα στη βιολογία αλλά γίνεται, σε βιολογικό επίπεδο, αρκετά χονδροειδώς. Η συνείδηση του μαγειρέματος και η συνείδηση του να τρώμε αλλά να προηγηθεί και των δύο η συνείδηση της επιλογής της τροφής. Και τέλος, η συνείδηση της διανομής των ενεργειών της… είναι όλα πολύ, πολύ σημαντικά πράγματα.
Ο τρόπος που μαγειρεύεται η τροφή είναι κρίσιμος. Η αγάπη, ή η συνείδηση, ή η συνειδητοποίηση που μπαίνει στην τροφή όταν μαγειρεύεται, είναι ζωτικής σημασίας συστατικά, στη Νέα Ενέργεια.
Θα έλεγα εδώ ότι, θα σύστηνα σε όλους σας να μαγειρεύετε δύο με τρία γεύματα την εβδομάδα μόνοι σας. Να μην έχετε κάποιον άλλο να μαγειρεύει για σας. Μαγειρέψτε την τροφή σας μόνοι σας. Και προτού αρχίσετε όλη τη διαδικασία μαγειρέματος - που θα περιλαμβάνει την επιλογή των τροφίμων, το μαγείρεμα, την πέψη των τροφίμων - προτού καν αρχίσετε οποιοδήποτε από αυτά, αρχίστε με λίγη αναπνοή!
Ισορροπείστε τον εαυτό σας και, περισσότερο από όλα, επαναφέρετε τον εαυτό σας στο σώμα σας.
Η προετοιμασία της τροφής είναι μια όμορφη τελετή. Ξέρετε, δεν μιλάμε για τελετές τόσο συχνά. Έχουμε πει ότι είναι χρόνος να αφήσετε πολλές από τις παλιές τελετουργικές τελετές και να έχετε μόνο την τελετή της χαράς. Έτσι εάν μπείτε σε αυτό το χρόνο του μαγειρέματος με λίγη αναπνοή, επιστρέφοντας στο σώμα σας, ξαφνικά το σώμα σας γίνεται έντονα συνειδητό.
Βλέπετε, κάθε κομματάκι της τροφής έχει ενέργεια κλειδωμένη σε διάφορα στρώματα και επίπεδα. Καθώς αρχίζετε αυτήν την διαδικασία του συνειδητού μαγειρέματος, ξεκλειδώνετε όλα τα στρώματα και τα επίπεδα της ενέργειας που βρίσκεται στην τροφή - και υπάρχουν πολλά.
Kαθώς προετοιμάζετε τα τρόφιμα, είτε τα μαγειρεύετε ή τα πλένετε ή τα τεμαχίζετε, αρχίζουν να ανοίγουν αληθινά οι καθαρές ενεργειακές δυνατότητές τους. Εμποτίζετε την υψηλή συνείδησή σας σε αυτά και αυτό επηρεάζει τον τρόπο που η τροφή οργανώνει την ενέργειά της πριν την φάτε. Και επηρεάζει τον τρόπο που απορροφάται και διανέμεται στο σώμα σας.
Είναι πολύ απλό πράγμα, δεν χρειάζεται να κάνετε μια ωριαία τελετή εκ των προτέρων. Λίγη αναπνοή, μπείτε στο σώμα σας - και θα βρείτε, ότι δεν είναι τόσο δύσκολο, επειδή το σώμα σας θα θέλει να είναι μέρος όλης αυτής της τελετής - και έπειτα θα υπάρξει χαρακτηριστική διαφορά σε αυτό που συμβαίνει καθώς θα τρώτε και θα αφομοιώνετε.
Η εμπειρία του φαγητού για έναν άνθρωπο της Νέας Ενέργειας - πρέπει να το υπογραμμίσουμε, για έναν άνθρωπο της Νέας Ενέργειας - πρέπει να είναι για τη χαρά. Πρόκειται να μετακινηθείτε από την ανάγκη να τρώτε για επιβίωση, για να τροφοδοτηθεί το σύστημά σας. Πρόκειται να αρχίσετε να βιώνετε το φαγητό σαν χαρούμενη, ιερή τελετή.
Όταν κάθεστε στο τραπέζι - και προτείνουμε να μην τρώτε όρθιοι όπως κάνουν μερικοί από εσάς, αλλά να κάθεστε κάτω για μια στιγμή - γίνεται μια ιερή εμπειρία για το σώμα, το μυαλό, το πνεύμα· όλα κάθονται στο τραπέζι μαζί σας. Αν και θρέφετε το φυσικό σώμα σας, θρέφετε πραγματικά κάθε συστατικό του εαυτού σας εκείνη τη στιγμή.
Υπάρχουν δύο κύρια πράγματα, δύο πολύ συγκεκριμένες χαρές, που δεν βιώνονται αυτή τη στιγμή από τους ανθρώπους, με τον τρόπο που θα έπρεπε, με έναν πολύ ιερό τρόπο. Το ένα είναι η εμπειρία και η χαρά της τροφής. Το άλλο είναι η εμπειρία και η χαρά του σεξ. Υπάρχει ένας άμεσος συσχετισμός μεταξύ τροφής και σεξ, αν κι εμείς δεν θα προτείναμε απαραιτήτως να τα αναμείξετε και τα δυο συγχρόνως!

Ερώτηση:
Μπορείτε να μας πείτε την διαφορά ανάμεσα στην ικανοποίηση, τον έλεγχο και την θρέψη του σώματός μας?
ΤΟΒΙΑΣ: Βεβαίως. Αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι, πρώτα από όλα, ελέγχουν το σώμα τους. Και ειδικότερα, καθώς ξέρετε, ανησυχήσαμε από την πλευρά μας, για όλες αυτές τις δίαιτες και τα συστήματα πεποιθήσεων για το ποιες τροφές είναι καλύτερες από άλλες. Ας το ξεκαθαρίσουμε αμέσως τώρα αυτό.
Μπορείτε να φάτε ένα ξερό μπισκότο. Δεν ακούγεται τόσο νόστιμο, αλλά ακόμη κι ένα ξερό μπισκότο ή από την άλλη, ένα μπωλ με φρέσκια οργανική σαλάτα, γεμάτο με μαρούλι, ντομάτα, καρότο,φασόλια κ.λπ., περιέχουν την ίδια ουσία ενέργειας στον πυρήνα τους. Τώρα, ξέρουμε ότι μερικοί επιστήμονες θα λογομαχήσουν με αυτό, αλλά οι επιστήμονες αυτή τη στιγμή δεν κατανοούν τη σημασία της ενέργειας. Παρουσιάζεται με διαφορετικούς τρόπους - ο ένας είναι το ξερό μπαγιάτικο μπισκότο και ο άλλος η φρέσκια υγιεινή σαλάτα - αλλά και τα δύο περιέχουν την ίδια ενεργειακή ουσία. Ίσως οι αναλογίες να είναι λίγο διαφορετικές. Προφανώς οι γεύσεις θα είναι διαφορετικές, αλλά στον πυρήνα τους παραμένουν ίδιες.
Θα μπορούσατε να ζήσετε μόνο με αυτά τα ξερά μπισκότα, ή θα μπορούσατε να πιστεύετε ότι πρέπει να τρώτε αυτές τις φρέσκιες οργανικές σαλάτες κάθε μέρα και ξέρουμε ότι αυτό θα προκαλέσει μια μικρή διαμάχη, αλλά ας μπούμε στην ουσία.
Το ένα πρόκειται να είναι μια πιο ευχάριστη εμπειρία από το άλλο, αλλά αυτό που προσπαθούμε να σας πούμε εδώ είναι, ότι τα συστήματα πεποίθησης έχουν τόσο πολύ διαστρεβλωθεί και παραμορφωθεί. Κάθε μέρα και μια νέα δίαιτα εμφανίζεται και… έχετε προσέξει ότι οι δίαιτες ποτέ δεν διαρκούν περισσότερο από τρία ή τέσσερα χρόνια; Είναι επειδή δεν έχετε μπει στην αληθινή ουσία της ίδιας της τροφής. Ξεκαθαρείστε όλα όσα είχατε πιστέψει ποτέ για τις τροφές και τις δίαιτες και τώρα κάντε το από το επίπεδο του να τρώτε για τη χαρά και για την συνειδητοποίηση.
H ερώτηση αφορούσε τον έλεγχο και αφορούσε αυτό που καλούμε εξάρτηση από το φαγητό, και αυτά, αυτή τη στιγμή, είναι ένα δεσπόζον κομμάτι της κοινωνίας, που το κάνουν δύσκολο να μετακινηθεί προς τα εμπρός, σε μια νέα συνείδηση, σε μια νέα περιοχή.
Και ξανά, πρέπει να ρίξουμε μια ματιά σε όλες αυτές τις δίαιτες και τις πεποιθήσεις.
Μερικοί πιστεύετε ότι το να τρώτε κρέας είναι λάθος. Αλλά στο βάθος του δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το κρέας. Ας μιλήσουμε για λίγο, αν δεν σας πειράζει, πριν προχωρήσουμε.
Υπάρχουν στρώματα σε κάθε τι που τρώτε. Στον πρωταρχικό πυρήνα, ή στο υψηλότερο επίπεδο, το να τρώτε ένα κομμάτι ψωμί προφανώς έχει πράγματα, όπως σιτάρι, άμυλο και άλλα και εάν δεν τρώτε συνειδητά ξεκλειδώνετε μόνο το πρώτο επίπεδο ενέργειας της τροφής. Εάν μπορείτε πάρτε μια βαθιά αναπνοή πριν φάτε και ακόμα ευλογήσετε την τροφή, ή χαρείτε με το φαγητό.
Και όταν τρώτε, φάτε συνειδητά - με άλλα λόγια να είστε συνειδητοί ότι ΤΩΡΑ ΤΡΩΤΕ. Μερικοί από εσάς τρώτε τόσο γρήγορα που ξεχνάτε ότι φάγατε. Φάτε συνειδητά γιατί ξεκλειδώνετε πολλά διαφορετικά επίπεδα ενέργειας του ίδιου του ψωμιού και θα είναι ευκολότερο να το χωνέψετε.
Πόσοι από εσάς δεν έχετε πεπτικά προβλήματα αυτή τη στιγμή, επειδή δεν επιτρέπετε στα επίπεδα της ενέργειας - τα φυσικά και τα μη φυσικά - να ξεκλειδώσουν;
Μετά, το σώμα σας πρέπει να περάσει μέσα από μια πολύ δύσκολη και κοπιώδη διαδικασία προσπαθώντας να χωνέψει την τροφή, κυρίως όταν είστε πιεσμένοι και ειδικότερα όταν το σώμα σας αλλάζει την πρωταρχική του φύση. Αλλάζει το DNA του, αλλάζει την τυποποίησή του, όπως θα λέγαμε. Είναι μπερδεμένο και προκαλεί τα πεπτικά και εντερικά προβλήματα, από τα οποία τόσοι πολλοί έχετε περάσει.
Μερικά απ' αυτά προκαλούνται από τις πεποιθήσεις. Πιστεύετε ότι ορισμένα πράγματα είναι καλά και άλλα ότι είναι κακά. Αφήστε τες να φύγουν. Αφήστε αυτή την πεποίθηση να φύγει γιατί - είτε είναι μπισκότο είτε είναι σαλάτα - περιέχουν την ίδια ενεργειακή ουσία.
Η τροφή είναι κάτι περισσότερο από συνειδητό φαγητό· τρώτε με χαρά και αφήνετε αυτά τα επίπεδα να ξεκλειδώσουν!
Ας πάρουμε το ξερό μπισκότο μας, για παράδειγμα. Σε αυτό υπάρχουν χιλιάδες επίπεδα ενέργειας, στην τροφή την ίδια. Από πού προήλθε η τροφή, από φάρμα ή από χωράφια; Οι άνθρωποι που την προετοίμασαν, ακόμη και τα μη φυσικά, αιθερικά επίπεδα της τροφής. Η Γαία βρίσκεται μέσα στο μπισκότο, η ενέργεια της Γης, η ενέργεια του νερού, που έβρεξε πάνω στα στάχυα στα χωράφια, όλα αυτά τα πράγματα. Ναι, σε απάντηση της ερώτησης, υπάρχουν οι ενεργειακές στρώσεις των εντομοκτόνων και των παρασιτοκτόνων που ψεκάστηκαν στα χωράφια. Υπάρχουν τα επίπεδα της ενέργειας αυτών των ανθρώπων που είχαν μια κακή μέρα, όταν ετοίμαζαν τη ζύμη για το μπισκότο.
Υπάρχουν όλα αυτά. Αλλά αυτά τα επίπεδα πρόκειται να ανταποκριθούν στη χαρά σας και στη συνείδησή σας. Έτσι, ναι, θα ξεκλειδώσετε ακόμη και αυτά που καλείτε αρνητικά επίπεδα, αλλά επειδή μαθαίνετε να γίνεστε ένας μετασχηματιστής ενέργειας, όταν χωνεύετε αυτό το ξερό μπισκότο, και το βάζετε στο σώμα σας, οι αρνητικές στρώσεις δεν είναι πια αρνητικές, είναι απλά ενέργεια.
Και πρόκειται να στηρίξουν το φυσικό σας σώμα, πρόκειται να του δώσουν την ενέργειά του, και το πιο σημαντικό από όλα, πρόκειται να διώξουν και να ξεφορτωθούν κάθε ενέργεια που δεν χρησιμοποιείτε ή δεν χρειάζεστε την παρούσα στιγμή. Mε άλλα λόγια, η αχρησιμοποίητη ενέργεια δεν θα χρειαστεί να αποθηκευτεί άλλο πια σε λίπος. Δεν θα χρειαστεί να αποθηκευτεί, πολλές φορές με τοξικό τρόπο στο σώμα σας. Το σώμα σας θα τις αποβάλλει, με μεθόδους που ήδη γνωρίζετε. Έτσι βλέπετε ότι ο τρόπος που τρώνε οι άνθρωποι, ο τρόπος που παρασκευάζεται η τροφή, ο τρόπος που αφομοιώνεται είναι αρκετά πρωτόγονοι και προκαλούν επιπλοκές.

Ερώτηση:
Οι τροφές με ζωντανές ουσίες, η σαλάτα, ίσως έχουν κάποιο πλεονέκτημα επάνω στο μικρό μπισκότο; Μπορείτε να μας το διευθετήσετε αυτό;
ΤΟΒΙΑΣ: Έχoυν. Έχουν. Και τα δύο περιέχουν την ίδια ενεργειακή ουσία, αλλά ακόμη το σώμα σας δεν έχει προσαρμοστεί σε αυτό που καλούμε μέθοδο ξεκλειδώματος. Το σώμα ακόμη μαθαίνει πώς να εργάζεται με την αφομοίωση της ενέργειας. Έτσι για τώρα ακόμα είναι ευκολότερο για το φυσικό σώμα να τρώτε αυτές τις τροφές που έχουν την ενεργειακή τους ουσία στο κορυφαίο επίπεδο. Με άλλα λόγια δεν έχει θαφτεί βαθιά, δεν έχει υπερβολικά επεξεργαστεί η ενεργειακή τους ουσία και βρίσκεται ακριβώς στην κορυφή ώστε να είναι πιο εύκολο για σας να την βρείτε.
Όταν χρησιμοποιούμε το παράδειγμα του ξερού μπισκότου ...ας μιλήσουμε καλύτερα για το μπέικον, για τα πατατάκια τσιπς.
Αυτές είναι τροφές πολύ επεξεργασμένες, με μαζική παραγωγή, με λίγη ή καθόλου συνειδητότητα, κάτι πολύ σημαντικό επίσης. Τρώγονται, επίσης, χωρίς καθόλου συνειδητότητα. Έτσι, είναι πολύ δύσκολο για το σώμα σας, να βρεί - το σώμα σας έχει μυαλό- το μυαλό, το σύστημα επεξεργασίας, είναι πολύ δύσκολο γι αυτό, να μπεί στην ενεργειακή ουσία. Καταλαβαίνει ότι η ενεργειακή ουσία υπάρχει εκεί, αλλά δεν ξέρει τι να κάνει με αυτή, έτσι ή πηγαίνει στο χάος, που οδηγεί στα πεπτικά σας προβλήματα, ή την αποθηκεύει και λέει "Θα επιστρέψουμε σε σένα αργότερα, όταν θα πεινάμε πραγματικά , όταν νομίζουμε ότι σε χρειαζόμαστε".
Αλλά, όπως ξέρετε, αυτές οι αποθήκες μέσα σας, γεμίζουν αρκετά με κλειδωμένη ενέργεια και το σώμα σας δεν ξέρει τι να κάνει με αυτή.
Έτσι η απάντηση είναι: και τα δύο είναι σωστά.
Tροφές με ζωτική ουσία, όπως μαρούλια, λαχανικά, φρούτα - είμαστε μεγάλοι υποστηρικτές των φρούτων, αλλά πολλοί από εσάς δεν μπορείτε να φάτε φρούτα, επειδή το σύστημά σας είναι τόσο μπλοκαρισμένο, και όταν μπλοκάρεται, γίνεται όξινο και δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά.

Ερώτηση:
Και μία συμπλήρωση σ’ αυτό - τι γίνεται με τα φάρμακα για την πέψη και τα οξέα;
ΤΟΒΙΑΣ: Θα πρέπει να είναι μόνο προσωρινά. Αυτό που κάνετε είναι ότι ξεγελάτε το πεπτικό σύστημα του σώματός σας, την απελευθέρωση κάποιων οξέων, ενζύμων, κ.λπ. Αλλά το σώμα σας τελικά δεν μπορεί να ξεγελαστεί. Θα επιστρέψει και θα σας δείξει ότι δεν είναι πραγματικά ευτυχισμένο. Έτσι δεν προτείνουμε να παίρνετε αυτά τα φάρμακα για μεγάλες περιόδους. Ξέρουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες περίοδοι που χρειάζεται να παίρνετε μερικά από αυτά τα φάρμακα, για διαφορετικές ενεργειακές καταστάσεις.

Ερώτηση:
Μπορείτε να μιλήσετε για την ενέργεια της ραφιναρισμένης ζάχαρης και πως επηρεάζει το σώμα;
ΤΟΒΙΑΣ: Ραφιναρισμένη ζάχαρη, είτε μία φρέσκια οργανική σαλάτα, περιέχουν την ίδια ενεργειακή ουσία. Είναι απλά παρουσιασμένα λίγο διαφορετικά και έχουν ένα συγκεκριμένο σύστημα πεποίθησης που τα περιβάλλει. Το σώμα σας αυτή τη στιγμή δεν είναι προετοιμασμένο να διαχειριστεί μια μεγάλη έκχυση ζάχαρης εξ αιτίας του τρόπου που έχει εκπαιδευτεί και καθοριστεί. Έτσι δεν προτείνουμε να βγείτε και να το δοκιμάσετε, αλλά θα μάθετε να καταλαβαίνετε - το σώμα σας θα καταλάβει - ότι μπορεί να πάρει την ουσία της αγνής ζάχαρης, ή και της ραφιναρισμένης, και να ξεκλειδώσει τα πολλά διαφορετικά της επίπεδα.
Έχετε τα ψηλά κτίριά σας με ανελκυστήρες, ας το χρησιμοποιήσουμε αυτό σαν παράδειγμα, και η ζάχαρη π.χ. είναι στο πιο ψηλό πάτωμα. Η ενέργεια είναι εκεί και ίσως είναι παρούσα με ένα δύσκολο τρόπο για το σώμα σας, αλλά είναι ακριβώς εκεί.
Αλλά σε βαθύτερα επίπεδα, καθώς κατεβαίνετε τα πατώματα, υπάρχουν πολλά επίπεδα ενέργειας που μπορούν να ξεκλειδώσουν και να γίνουν διαθέσιμα, και το σώμα σας ξέρει πώς να προσαρμοστεί σε ότι εισέρχεται. Ξέρει πώς να ξεκλειδώσει κατάλληλα την ενεργειακή ουσία. Και μετά ξέρει πώς να αποβάλλει ό,τι δεν χρειάζεται. Τώρα, ίσως, δεν σας αρέσει η διαδικασία αποβολής, εάν φάτε πολλή ζάχαρη, αλλά το σώμα σας ξέρει πώς να την απελευθερώσει.
Η τροφή είναι ένα τόσο αναπόσπαστο μέρος του ανθρώπου της Νέας Ενέργειας, που καταλαβαίνει ότι κάθε μπουκιά φαγητού περιέχει την ενεργειακή ουσία για το σώμα, και τελικά το σώμα σας ούτε καν την χρειάζεται. Θα έρθει ένα σημείο, που δεν θα χρειάζεται να τρώτε, θα γίνεται μόνο για τη χαρά του φαγητού. (Συνεχίζεται)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;