Υπνος: μια ανάγκη της ψυχής


Όλοι μας πιστεύουμε πως κοιμόμαστε επειδή το σώμα μας χρειάζεται ανάπαυση. Κάνουμε λάθος, όμως. Συμβαίνει ακριβώς το αντίστροφο. Η ψυχή επιδιώκει την ανάπαυση κι έτσι κάνει το σώμα να "αποκοιμιέται". Η αναλυτική εξήγηση βρίσκεται στο βιβλίο Συζήτηση με το Θεό, 3 - του Neale D. Walsch.
"Η ψυχή παρατάει κυριολεκτικά το σώμα (μερικές φορές εκεί ακριβώς που βρίσκεται) όταν κουράζεται από τα όρια, όταν κουράζεται από τη βαρύτητα και την έλειψη ελευθερίας που νιώθει όσο βρίσκεται μέσα στο σώμα. Αφήνει το σώμα όταν χρειάζεται 'καύσιμα', όταν κουράζεται από όλη την αναλήθεια, την ψεύτικη πραγματικότητα και τους φανταστικούς κινδύνους, όταν αναζητάει, για μια ακόμα φορά επανασύνδεση, επαναβεβαίωση, ανάπαυση και νέα αφύπνιση του νου.
Όταν η ψυχή πρωτοαγκαλιάζει το σώμα, βρίσκει την εμπειρία εξαιρετικά δύσκολη. Είναι πράγματι μια πολύ κουραστική εμπειρία, ιδιαίτερα για μια ψυχή που μόλις έχει έρθει στη Γη. Γι' αυτό τα μωρά κοιμούνται τόσο πολύ. Όταν η ψυχή ξεπερνάει το αρχικό σοκ της επανασύνδεσης με ένα σώμα για μια ακόμα φορά, αρχίζει να το ανέχεται όλο και περισσότερο. Μένει μαζί του περισσότερο. Ταυτόχρονα, το κομμάτι που αποκαλείται νους, προχωρεί στη λήθη, όπως ακριβώς ήταν σχεδιασμένο να κάνει. Ακόμα και οι αποδράσεις της ψυχής από το σώμα, που τώρα γίνονται λιγότερο συχνά, αλλά και πάλι σε καθημερινή βάση, δε φέρνουν ξανά τη θύμηση στο νου.
Στην πραγματικότητα, εκείνες τις ώρες, η ψυχή μπορεί να είναι ελεύθερη, αλλά ο νους μπορεί να βρίσκεται σε σύγχυση. Έτσι, ίσως να αναρωτιέται: "Πού είμαι; Τι δημιουργώ εδώ;" Αυτές οι αναζητήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ταραγμένα, ακόμα και σε τρομαχτικά ταξίδια. Αυτά τα ταξίδια τα ονομάζετε 'εφιάλτες'.
Κάποιες φορές συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η ψυχή φτάνει σε έναν τόπο μεγάλης ενθύμησης. Ο νους τότε έχει μια αφύπνιση που τον γεμίζει με γαλήνη και χαρά και αυτό το βιώνετε στο σώμα σας, όταν επιστρέφετε σ' αυτό.
Όσο περισσότερο βιώνει ολόκληρη η ύπαρξή σας τις εμπειρίες και την παρηγοριά αυτών των ανανεώσεων, και όσο περισσότερο θυμάται τι κάνει και τι προσπαθεί να κάνει με το σώμα, τόσο λιγότερο επιλέγει η ψυχή σας να μένει μακριά από το σώμα, γιατί τώρα γνωρίζει ότι ήρθε στο σώμα για μια αιτία και με ένα σκοπό. Επιθυμία της είναι να τον φέρει σε πέρας και να χρησιμοποιήσει όσο καλύτερα μπορεί όλον το χρόνο που έχει με το σώμα. Ο άνθρωπος που έχει μεγάλη σοφία χρειάζεται λίγο ύπνο".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;