Το θαύμα που θ' αλλάξει τη ζωή σου


Ένας τρόπος με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί η αφύπνιση της συνειδητότητας είναι να παραμένεις θετικός αν και περιστοιχιζόμενος από αρνητικότητα. Το κόλπο για να το κάνεις είναι να βάλεις τέλος στην κατάκριση. Μην βάζεις ταμπέλες κρίνοντας από την "εξωτερική εμφάνιση". Όταν βάλεις τέλος στην κατάκριση, θα έχεις συγχρόνως βάλει τέλος σε έναν ολόκληρο τρόπο ζωής. Δεν είναι μικρό πράγμα. Είναι μια αλλαγή ζωής στη στάση και στη συμπεριφορά σου. Είναι ένα θαύμα.
Πώς, όμως, μπορεί να γίνει εφικτό ένα τέτοιο θαύμα; Αυτό είναι το ερώτημα που όλοι θέλουν να απαντηθεί. Πρόσεξε, λοιπόν, καλά: ο τρόπος για να αποφύγεις την κατάκριση είναι η ευγνωμοσύνη και η αποδοχή. Είναι τόσο σημαντικό αυτό που πρόκειται να κάνεις που θα πρέπει να το κολλήσεις σε όλο το σπίτι σου. Στον καθρέφτη του μπάνιου, στην πόρτα του ψυγείου, στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου σου, πάνω στην οθόνη του υπολογιστή σου. Να το κάνεις τατουάζ στον αριστερό σου καρπό ή τουλάχιστον βραχιολάκι και να το φοράς:
"Ο μόνος τρόπος να σταματήσω να κατακρίνω, είναι ν' αρχίσω να ευγνωμονώ για ό,τι υπάρχει".

Αυτό θέλει να πει πως θα παραμένεις ευγνώμων για κάθε τι που θα συμβαίνει στη ζωή σου. Κάθε τι.
Κάποιος είπε κάποτε: "Ευτυχία δεν είναι να έχεις όσα θέλεις, αλλά να θέλεις όσα έχεις". Αυτός ο κάποιος είχε πολύ δίκιο. Η ευγνωμοσύνη είναι η θαυματουργική θεραπεία κάθε α-σθένειας. Είναι ο πιο γρήγορος δρόμος για την εξαφάνιση του άγχους, την καταπράυνση της απογοήτευσης, την αντικατάσταση της αρνητικότητας με θετικότητα. Είναι η πιο σύντομη οδός από το αδιέξοδο πίσω στο Μονοπάτι. Είναι η συνδετική ενέργεια με το Θεό.
Προσπάθησέ το, κάποια στιγμή.
Την επόμενη φορά που θα έρθεις αντιμέτωπος με κάποιο ανεπιθύμητο αποτέλεσμα ή εμπειρία, απλά σταμάτα. Σταμάτα στη μέση αυτού που κάνεις. Απλά....σταμάτα.
Κλείσε τα μάτια σου για δέκα δευτερόλεπτα και πες μέσα σου: "Σ' ευχαριστώ, Θεέ μου". Πάρε μια καλή, βαθειά ανάσα και πες το ξανά: "Σ' ευχαριστώ γι' αυτό το δώρο και για το θησαυρό που με περιμένει".
Να είσαι σίγουρος, όντως ένας θησαυρός σε περιμένει, παρόλο που δεν τον βλέπεις τώρα. Η ζωή θα σου δώσει την απόδειξη, αν της δώσεις την ευκαιρία.

Το παραπάνω κείμενο είναι τμήμα του βιβλίου "Happier than God" του συγγραφέα Neale Donald Walsch.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;