Ακτιβιστές Πνεύματος


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι η πιο εκπληκτική περίοδος στην ιστορία του πλανήτη για να ζει κάποιος. Δεν υπάρχει όμως και καμία αμφιβολία πως νιώθουμε έντονη την ανάγκη να δημιουργήσουμε μια νέα Γη, ένα νέο Κόσμο, έναν άλλο Τρόπο να είναι κανείς Άνθρωπος. Μια Νέα Πνευματικότητα γίνεται όλο και πιο επείγουσα, πιο τρανταχτά απαραίτητη. Περισσότερο από ό,τι παλαιότερα. Πολλοί άξιοι πνευματικοί ηγέτες πιστεύουν πως αν δεν λάβει χώρα μια άμεση αλλαγή τώρα, το μακροπρόθεσμο μέλλον μας μπορεί να μην είναι εξασφαλισμένο έτσι όπως έχουμε μάθει να ζούμε. Στο δοκίμιο «Μέρος της Αλλαγής», ο συγγραφέας και πνευματικός δάσκαλος Νηλ Ντόναλντ Ουώλς λέει: «Η ζωή που κάποτε γνωρίζαμε δεν ‘υπάρχει’ πια στη γη μας. Και η ζωή όπως θα την γνωρίσουμε δεν ‘έχει έρθει ακόμα’. Έτσι, ζούμε στο Μεσοδιάστημα – αυτό που η κοινωνική επιστήμων Τζην Χιούστον ονομάζει ‘Χρόνο της Παρένθεσης’. Δεν είμαστε ακόμα ένα πράγμα και δεν έχουμε γίνει ένα άλλο. Είναι ο πιο θαυμαστός και ενδιαφέρων χρόνος για να ζει κανείς. Είναι Χρόνος Καθαρής Δημιουργίας. Δεν υπάρχει άλλος τέτοιος χρόνος και συμβαίνει μόνο κάθε πολλά εκατοντάδες χρόνια.
Στην πράξη, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει χωρίς αντίρρηση πως τα είδη της αλλαγής που περνάμε τώρα, συμβαίνουν μόνο αφού περάσουν αρκετές χιλιάδες χρόνια. Και, για να είναι κάποιος απόλυτα ακριβής, ποτέ δεν είχαμε μια παρόμοια περίοδο στη Γη, επειδή οι αλλαγές που θα γίνουν τώρα, δεν θα μπορούσαν να είχαν γίνει πρωτύτερα. Εισερχόμαστε όχι μόνο σε μια νέα εποχή, αλλά σε μια νέα εμπειρία που δεν ήταν ποτέ γνωστή στο είδος μας. Αυτή είναι η εποχή της διαφώτισης. Υπάρχουν θαυμαστά πράγματα που αναμένουν να συμβούν. Πράγματα που δεν θα μπορούσαμε να είχαμε ούτε καν ονειρευτεί λίγες δεκαετίες πριν.
Ακριβώς τώρα η ανθρωπότητα δημιουργεί τις αλλαγές που θα ζήσουν οι επόμενες γενιές. Επομένως, η ερώτηση που βρίσκεται ενώπιόν μας δεν είναι εάν θα υπάρξει μια τεράστια αλλαγή, αλλά ποια θα είναι η φύση αυτής της αλλαγής και ποιος θα είναι ο δικός μας ρόλος ώστε να την φέρουμε κοντά. Η ιλιγγιώδης ταχύτητα με την οποία έρχονται νέες πραγματικότητες και φυσικές δομές μας εξαναγκάζουν να αποφασίσουμε ατομικά και ως είδος Ποιοι Είμαστε και Ποιοι Επιλέγουμε να Γίνουμε. Ένας μεγάλος αριθμός φωτισμένων ατόμων είναι πρόθυμος να μας γνωρίσει την πηγή και τη λύση στα προβλήματα της ανθρωπότητας. Έφτασε ο καιρός για να μπούμε στη γραμμή και να το ανακοινώσουμε - συμπεριλαμβανομένων των εαυτών μας - στους άλλους και σε όλο τον κόσμο.
Πολλοί ρωτούν: «Τι μπορώ να κάνω; Θέλω όλος ο κόσμος να πάρει το μήνυμα της Αγάπης και της Ενότητας. Θέλω να γίνω μέρος της αλλαγής».
Για το λόγο αυτό η Humanity’s Team Ελλάδας (περισσότερες πληροφορίες στα: www.otan.gr και www.humanitysteam.com) πληθαίνει τις ομάδες μελέτης (study groups) σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, για να συμμετέχουν περισσότεροι, ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να ενώσουν τις δυνάμεις και την ενέργειά τους, να πάρουν μέρος στις συζητήσεις και να δείξουν και να αναγγείλουν τους εαυτούς τους σαν κομμάτι της αλλαγής. Η συμμετοχή είναι τελείως ελεύθερη, δεν απαιτεί τίποτε παρά μόνο διάθεση.
Αυτό είναι που ονομάζουμε πνευματικό ακτιβισμό και όλοι μπορούν να πάρουν μέρος, ακόμα και από τον καναπέ του σπιτιού ή του γραφείου τους, κάνοντας χρήση του φόρουμ που λειτουργεί στην ελληνική ιστοσελίδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;