Ο πλανήτης μας αλλάζει!


Στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη γίνεται αναφορά για την κατάρρευση του γνωστού κόσμου και την ανάδυση ενός "νέου ουρανού και μιας νέας γης" (Ησαΐας 65,17 και Αποκάλυψη 21,1). Για να το κατανοήσουμε αυτό θα πρέπει να εξηγήσουμε ότι ο ουρανός δεν είναι κάποιος τόπος, αλλά εκφράζει τον εσωτερικό κόσμο της ανθρώπινης συνειδητότητας. Αυτή την έννοια είχε και στη διδασκαλία του Ιησού. Η γη, αντιθέτως, εκφράζει την εξωτερική εκδήλωση της συνειδητότητας, τη μορφή, η οποία πάντοτε είναι αντανάκλαση του εσωτερικού κόσμου.
Η συλλογική ανθρώπινη συνειδητότητα και η ζωή στον πλανήτη μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Ένας νέος ουρανός είναι λοιπόν η εμφάνιση μιας μεταμορφωμένης κατάστασης της ανθρώπινης συνειδητότητας και μια νέα γη είναι η αντανάκλασή της στον φυσικό κόσμο.
Εφόσον η ζωή και η συνειδητότητα της ανθρωπότητας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη ζωή του πλανήτη, καθώς η παλαιά συνειδητότητα θα διαλύεται, υποχρεωτικά θα υπάρξουν συγχρονιστικές γεωλογικές και κλιματικές ανακατατάξεις σε πολλά μέρη του πλανήτη, μερικές από τις οποίες ήδη παρατηρούμε να συμβαίνουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;