Η αλλαγή είναι μπροστά μας


Όμως, υπάρχουν και καλά νέα.
Νομίζω ότι έχουμε αρκετούς λόγους να είμαστε αισιόδοξοι. Παρατηρώ ότι τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν. Οι άνθρωποι δίνουν τώρα μεγαλύτερη έμφαση στη λειτουργία της κοινότητας και πολλοί επιστρέφουν από τις μεγαλουπόλεις στις μικρότερες πόλεις και στα χωριά των παπούδων τους. Δειλά-δειλά θα δομηθεί η οικογένεια όπως την ξέραμε παλαιότερα. Και τιμάμε τους ηλικιωμένους όλο και περισσότερο, δίνοντας νόημα και αξία στη ζωή τους, παίρνοντας νόημα και αξία από τη ζωή τους. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς μια πάρα πολύ χρήσιμη κατεύθυνση. Έτσι τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν στροφή. Φαίνεται ότι ο πολιτισμός μας έκανε αυτό το βήμα. Η πορεία θα είναι προς τα εμπρός από 'δω και πέρα.
Οι αλλαγές δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν μπορούμε, για παράδειγμα, να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε το ρόλο του γονιού, όμως μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση βήμα-βήμα.
Πληροφορίες από τα 'εσωτερικά πεδία' αναφέρουν ότι ήδη από το 1987 έχει αρχίσει μια αλλαγή στην ενέργεια που δέχεται αυτός ο πλανήτης, ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί η ζωή επάνω του, σε πνευματικό επίπεδο. Όλοι καταλαβαίνουν σήμερα ότι η κατάσταση στον πλανήτη έχει οδηγηθεί σε οριακό σημείο. Από την πείρα γνωρίζουμε ότι αλλαγή χωρίς σύγκρουση δεν μπορεί να υπάρξει. Δυστυχώς, αλλά είναι γεγονός. Οι άνθρωποι αντιδρούν σε κάθε μορφή αλλαγής και εξέλιξης, και αντιστέκονται και εμποδίζουν και δημιουργούν έντονες αντιπαραθέσεις. Περνάμε σε φάση όπου τα προσωπικά, εγωιστικά "θέλω μας" θα παραμεριστούν μπροστά στις επερχόμενες πλανητικές ανατροπές. Εμείς επιλέξαμε το 'δύσκολο δρόμο'. Γιατί, φυσικά και υπάρχει και ο 'εύκολος δρόμος', μόνο που ο εγωισμός μας δεν μας αφήνει να τον δούμε και να τον επιλέξουμε. Το παρήγορο και το ενθαρρυντικό είναι ότι άτομα ποικίλων θρησκειών και πνευματικών ρευμάτων, συχνά μοιράζονται κοινές αγωνίες και ελπίδες για το μέλλον της ανθρωπότητας και διαμορφώνουν μια ευρύτατη συμμαχία, με βάση τις κοινές τους επιγνώσεις για το καλό, η οποία σύντομα θα εκφραστεί και στο υλικό επίπεδο, καλώντας για "κατάταξη" και συστράτευση μέσα από νέες δομές κοινωνικής οργάνωσης. Το σύνθημα είναι Γίνε Ακτιβιστής του Πνεύματος (Be a Spiritual Activist), κάτι που δεν έχει να κάνει με άλλη μια επιβολή θρησκείας, αλλά μιας διευρυμένης πνευματικότητας, που μέσα της μπορεί να συμπεριλάβει όλο τον κόσμο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;