Ο χορός της ζωής


Η ζωή είναι τώρα. Η ζωή υπάρχει μόνο στη στιγμή του παρόντος, στην Παρουσία της Ύπαρξης. Οι σκέψεις που είναι προσανατολισμένες προς το παρελθόν και το μέλλον δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να περιορίζουν την ποσότητα του ζωο-δοτικού ρεύματος που είναι διαθέσιμο για να ζωοποιήσει την έκφραση. Δεν έχεις ιδέα πόση ενέργεια θ' αρχίσει να ρέει από μέσα σου όταν καθαριστούν τα εμπόδια αυτά από το κυκλοφορικό σου σύστημα.
Μπορείς να εγκαταλείψεις τις παρελθοντο-μελλοντικά προσανατολισμένες εννοιολογικές δομές που δεν επιτρέπουν να συμβεί αυτό; Άφησε το φόβο σου. Άφησε τη λογική σου. Άφησε το παρελθόν πίσω σου. Και ετοίμασε τον εαυτό σου για τον μετασχηματισμό.
Υπάρχουν προπαρασκευαστικά βήματα καθώς πλησιάζεις το σημείο στο οποίο είναι δυνατός ο μετασχηματισμός. Αλλά ο ίδιος ο μετασχηματισμός δεν είναι σταδιακή διαδικασία. Δεν είναι κάποια περίπλοκη τελετουργία. Μπορεί να συμβεί εν ριπή οφθαλμού. Απαιτεί μόνο ένα βήμα, μια απόφαση, ένα συμβάν. Όταν γίνει αυτό, είναι τόσο εύκολο όσο η ανάσα, τόσο απλό όσο ένα χαμόγελο. Ξαφνικά, απλώς ξέρεις. Τα μάτια σου καθαρίζουν και βλέπεις για πρώτη φορά τι υπάρχει πέρα από τον τοίχο της φυλακής και πηδάς. Πηδάς στο άγνωστο: ζωντανός, ξύπνιος, αντιλαμβανόμενος για πρώτη φορά ποιος είσαι. Όταν θα είσαι έτοιμος να κάνεις αυτό το άλμα, θα το ξέρεις. Δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή. Ξαφνικά θα συνειδητοποιήσεις ότιόλοι οι φόβοι σου, όλα σου τα προβλήματα, όλα τα λογικά σου διλήμματα δεν ήταν παρά ένα μέρος ενός ονείρου, ένας μύθος που τον διατηρούσες με τη δική σου επίμονη προσπάθεια.
Η ψυχολογική διεργασία που ενεργοποιεί αυτή την επίγνωση συμβαίνει στη στιγμή του παρόντος. Πρέπει να είσαι εδώ, ολοκληρωτικά παρών, για να την βιώσεις. Αυτό δεν είναι δύσκολο. Απλώς να έχεις επίγνωση του τι κάνεις. Αν κόβεις ψωμί, μη σκέφτεσαι τη δίψα σου. Αν ακούς ένα φίλο, μη σκέφτεσαι τι θα πεις μετά. Αν τρως, μη σκέφτεσαι τι θα κάνεις όταν τελειώσεις το φαγητό, αλλά δείξε στη Γη την εκτίμηση της πλήρους προσοχής σου. Αυτό θα σε τραβήξει στην Παρουσία της Ύπαρξης, του Θεού, της Ουσίας, του Όντος, της Φύσης, της Ζωής, της Αγάπης, όπως θες πες την. Βρίσκεται παντού, είναι διαθέσιμη στους πάντες, το μόνο που χρειάζεται είναι να την αγκαλιάσεις με την προσοχή σου.
Έχοντας την επίγνωση της αιωνιότητας που υπάρχει σε κάθε στιγμή, έχοντας στη διάθεσή σου τ' αυτόματα συστήματα ανάλυσης πληροφοριών να σου παρέχουν αλάθητες εκτιμήσεις πολλές χιλιάδες φορές κάθε δευτερόλεπτο, θα έχεις άφθονο χρόνο για να αξιολογήσεις σωστά όλους τους παράγοντες που υπάρχουν κάθε στιγμή - όποιες περιστάσεις κι αν αντιμετωπίζεις. Θα καθορίζεις την καλύτερη πορεία δράσης με την άνεση και τη χάρη ενός χορευτή. Ο εσωτερικός μηχανισμός ελέγχου σου, έχοντας επανέλθει επιτέλους στην καθοδηγητικήπαρόρμηση της Ζωής, θα τα φροντίζει όλ' αυτά ασυνείδητα. Θα είναι τόσο απλό και φυσικό όσο και η αναπνοή. Η εμπιστοσύνη προς το σχέδιο που ο Θεός (είπαμε: η Φύση, η Ζωή κ.λπ.) έχει ήδη ενσωματώσει στο φυσικό σου σώμα, είναι το κλειδί για να πετύχεις αυτό το νέο τύπο λειτουργίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;