Το βάρος μιας νιφάδας


Ένας μελισσοφάγος απευθύνθηκε σ´ένα περιστέρι:
- Πες μου, ποιο είναι το βάρος μιας νιφάδας χιονιού;
- Δεν ζυγίζει περίπου τίποτα.
- Περίμενε, περιστέρι μου, θα σου διηγηθώ μια ιστορία.
Πριν από μερικές μέρες, ήμουν στο κλαδί ενός έλατου, όταν άρχισε να χιονίζει απαλά απαλά. Ένα ήρεμο και άκακο χιόνι, χωρίς θόρυβο και χωρίς θύελλα. Όπως δεν είχα τίποτα καλύτερο να κάνω, άρχισα να μετράω τις νιφάδες που έπεφταν στο στέγαστρο που έβλεπα, απέναντι από το κλαδί όπου βρισκόμουν.
Μέτρησα 751.972. Μάλιστα, άρχισαν να με πονάνε τα μάτια μου και να θολώνει το μυαλό μου, αλλά θυμάμαι καλά, ήταν 751.972 νιφάδες όταν το στέγαστρο άρχισε να τρίζει. Ακριβώς. Και όταν η 751.973η νιφάδα έπεσε πάνω του, ακόμη κι αν δε ζύγιζε τίποτα, κι αν δεν ήταν τίποτα, όπως λες, ε! λοιπόν, πίστεψέ με το στέγαστρο λύγισε και μετά έσπασε. Να, κοίτα, το έβγαλα φωτογραφία, για να με πιστέψεις!

Το περιστέρι τότε άρχισε να σκέπτεται: Ίσως τελικά το μόνο που λείπει για ν´αλλάξουν πολλά πράγματα σε τούτη τη γη, να είναι η δράση ενός μόνο ατόμου.

Διαβάζοντας αυτό, θ' αναρωτηθείς ίσως: «Κι εγώ, τι μπορώ να κάνω στον κόσμο που με περιβάλλει; Τι βάρος έχει η παρουσία μου στη μια ή στην άλλη δραστηριότητα; Σε τι θα βοηθούσα αν δεσμευόμουν περισσότερο; Δεν θα είμαι παρά μια σταγόνα νερού απέναντι σε μια θάλασσα αναγκών, δεν θα είμαι παρά μια προσευχή, μια ενθαρρυντική κουβέντα, μια διακριτική παρουσία».

Σκέψου αυτή την 751.973η νιφάδα. Αυτή άλλαξε τα πάντα. Κάθε πράγμα μόνο του έχει ένα εξευτελιστικό βάρος, αλλά η συσσωρευμένη δύναμη όλων των πράξεών μας μαζί, μπορεί ν´αλλάξει πολλά πράγματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;