Ποια είναι η καλύτερη βοήθεια;


Ποτέ μην προσφέρεις το είδος της βοήθειας που αποδυναμώνει. Ποτέ μην επιμένεις να προσφέρεις τη βοήθεια που εσύ νομίζεις ότι χρειάζεται κάποιος. Άφησε τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη να γνωρίσουν τι έχεις να δώσεις και μετά άκουσε τι θέλουν εκείνοι, δες τι είναι έτοιμοι να δεχτούν. Πρόσφερέ τους τη βοήθεια που θέλουν. Προσπάθησε όμως να μη δίνεις τίποτε που αποδυναμώνει. Εκείνο που αποδυναμώνει, δημιουργεί ή προωθεί την εξάρτηση. Στην πραγματικότητα, υπάρχει πάντα κάποιος τρόπος με τον οποίο μπορείς να βοηθήσεις τους άλλους, που επιπλέον να τους ενδυναμώνει.
Το ν' αγνοήσεις εντελώς τη δύσκολη θέση κάποιου που πραγματικά ζητάει τη βοήθειά σου, δεν είναι η απάντηση, γιατί το πολύ λίγο δεν ενδυναμώνει περισσότερο τον άλλο απ' ό,τι το πάρα πολύ. Το να έχεις υψηλότερη συνειδητότητα, δεν σημαίνει ότι μπορείς συνειδητά ν' αγνοείς τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο συνάνθρωπός σου, με το επιχείρημα ότι το να τους αφήσεις "να βράσουν στο ζουμί τους" είναι το υπέρτατο δώρο που μπορείς να τους κάνεις. Αυτή η στάση είναι υποκρισία και υπεροψία στον ύψιστο βαθμό. Απλώς σου επιτρέπει να δικαιολογήσεις την απροθυμία σου να εμπλακείς.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
καλως η κακως ολοι βαδιζουμε σε δυσβατους δρομους,και αν σκυβεις καθε λιγο να βοηθας τους πεσμενους η ζωη σε αφηνει πισω και τα γεγονοτα τρεχουν.στη τελικη μην κοροιδευομαστε,ποιος αντεχει να πεθανει για αυτα που πιστευει

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;