Ενιαίο ζωντανό σύστημα


Οι περισσότεροι από εμάς φαντάζονται, αν το φαντάζονται καθόλου, πως τα ουράνια σώματα του Διαστήματος όπως η Γη, ο Ήλιος και το ηλιακό σύστημα είναι "άψυχα", νεκρά. Τα αντιλαμβάνονται σαν αδρανή σώματα - βράχια κυρίως - που κινούνται μέσα στο Χωροχρονικό Συνεχές σύμφωνα με ένα σχέδιο που πρωτοτέθηκε σε κίνηση κατά την Πρωταρχική Έκρηξη... αυτό που ονομάζουμε Big Bang.
Αλλά αυτό είναι ψευδαίσθηση, και όταν ζούμε με αυτή την ψευδαίσθηση, δεν έχουμε κανένα λόγο να ενεργούμε σε σχέση με εκείνα τα "άψυχα" πράγματα, εκτός από το πώς να τα εκμεταλλευόμαστε όσο περισσότερο γίνεται, ούτως ώστε να "ζούμε καλύτερα".
Όμως, μόλις κατορθώσουμε να συλλάβουμε νοερά και βιώσουμε την ιδέα πως εκείνα τα πράγματα στο σύμπαν αποτελούν τμήμα ενός ζωντανού συστήματος - όπως αποτελούν στην πραγματικότητα - τότε η ιδέα για τον εαυτό μας σε σχέση με αυτό το σύστημα, αλλάζει.
Σήμερα γνωρίζουμε πως εμείς είμαστε ζωντανοί οργανισμοί, αλλά τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσουμε πως όλα τα πράγματα, τα πάντα, είναι επίσης ζωντανά, τότε θα βιώσουμε τον εαυτό μας σαν μέρος ενός Ευρύτερου Όλου. Ένα σύνολο ενέργειας εντός ενός μεγαλύτερου συνόλου ενέργειας, μια Μορφή Ζωής εντός μιας Μεγαλύτερης Μορφής. Ενός Μικρού Εαυτού που είναι τμήμα ενός Μεγάλου Εαυτού.
Αυτό είναι το κομμάτι του παζλ που λείπει και δεν περιλαμβάνεται στη θεολογία του σήμερα. Η σημερινή θεολογία ανήκει στη λεγόμενη Παλαιά Πνευματικότητα. Η Νέα Πνευματικότητα μόλις ανέτειλε με ένα αμυδρό φως που προσπαθεί να διώξει μακριά τα μαύρα σύννεφα της διαχωριστικότητας και της μισαλλοδοξίας που καταστρέφουν τις ζωές μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;