Βοηθήστε τα παιδιά σας


Τα παιδιά σήμερα αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα από όλους. Και όσο πιο δύσκολα τα καταφέρνουν στη ζωή, τόσο πιο ζοφερό είναι το μέλλον που δημιουργούν. Αυτό το μέλλον επηρεάζει όλους. Ακόμα και τον πλανήτη. Λύση υπάρχει αλλά δεν υπάρχει αρκετή θέληση για την εφαρμογή της.
Και πρώτα-πρώτα χρειάζεται να περνάτε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά σας. Σταματήστε να φέρεστε σαν να μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνα τους από τα έντεκα. Αρχίστε να συμμετέχετε και συνεχίστε να συμμετέχετε πάντα στη ζωή τους. Απλά μην είστε καταπιεστικοί σ' αυτό. Μιλήστε με τους δασκάλους τους. Γίνετε φίλοι με τους φίλους τους. Ασκήστε επιρροή. Να είστε μια πραγματική παρουσία στη ζωή τους. Μην τα αφήνετε να γλιστρήσουν μακριά σας.
Δεύτερον, πάρτε ενεργή θέση κατά της βίας και των προτύπων της βίας στη ζωή τους. Οι εικόνες διδάσκουν. Στην πραγματικότητα, οι εικόνες διδάσκουν ταχύτερα και εντυπώνονται βαθύτερα απ' όσο τα λόγια.
Να επιμείνετε ώστε αυτοί που έχουν την ευθύνη της αναπαραγωγής της πολιτιστικής σας ιστορίας (παραγωγοί του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, κατασκευαστές ηλεκτρονικών παιχνιδιών, δημιουργοί κόμικς και άλλοι παραγωγοί εικόνων) να δημιουργήσουν μια νέα πολιτιστική ιστορία, με νέα ηθική - μια ηθική μη βίας.
Τρίτον, κάντε ό,τι χρειάζεται για να εξασφαλίσετε ότι τα όργανα της βίας δεν είναι διαθέσιμα στα παιδιά και στους εφήβους σας. Εμποδίστε την εύκολη πρόσβαση και την εύκολη απόκτηση.
Τέταρτον, και πιο σημαντικό απ' όλα, εξαλείψτε τη βία από τη δική σας ζωή. Είστε το σημαντικότερο πρότυπο για τα παιδιά σας. Αν βλέπουν εσάς να χρησιμοποιείτε βία, τότε κι αυτά θα χρησιμοποιούν βία.
Δεν μπορείτε να σκεφτείτε άλλον τρόπο για να διδάξετε αυτούς που λέτε ότι αγαπάτε βαθιά; Ο μόνος τρόπος που μπορείτε να σκεφτείτε είναι να τα φοβίζετε, να τα τρομάζετε ή να τα πονάτε;
Ο πολιτισμός των ανθρώπων χρησιμοποιεί από πολύ παλιά το σωματικό πόνο για την ανεπιθύμητη συμπεριφορά, όχι μόνο στα παιδιά, αλλά και στους ενηλίκους. Σκοτώνει τους ανθρώπους για να κάνει τους ανθρώπους να σταματήσουν να σκοτώνουν ανθρώπους.
Είναι τρέλα να επαναλαμβάνετε τις συμπεριφορές που θέλετε να σταματήσετε, για να τις σταματήσετε. Είναι τρέλα να δίνετε σε ολόκληρη την κοινωνία πρότυπα συμπεριφορών που λέτε ότι δε θέλετε να αντιγράψουν τα παιδιά σας. Και η μεγαλύτερη τρέλα είναι να προσποιείστε ότι τίποτε απ' όλα αυτά δε συμβαίνει και ύστερα να αναρωτιέστε γιατί τα παιδιά σας συμπεριφέρονται τρελά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;