Σύμπτωση ή κάτι άλλο;


Μια νύχτα γεμάτη αστέρια, μια γυναίκα βγαίνει στο μπαλκόνι της και θαυμάζει τον γεμάτο μικρά διαμαντάκια ουρανό. Τα μάτια της τρέχουν δάκρυα αναζητώντας να βρει τις απαντήσεις που θα θεραπεύσουν τη ραγισμένη της καρδιά. Νιώθει μόνη, απελπισμένη. "Θεέ μου", φωνάζει, "αν είσαι εδώ, δείξε μου τον εαυτό σου. Δεν αντέχω άλλο μόνη μου". Ξαφνικά, ένα αστέρι πέφτει σχίζοντας τον ουρανό μπροστά της. Η καρδιά της σταματά. Δεν πιστεύει στα μάτια της.
Ήταν αυτό το πράγμα ο Θεός;
Κάποιος θα έλεγε ναι. Κάποιος άλλος θα έλεγε ότι ήταν σύμπτωση. Ένα απρογραμμάτιστο τυχαίο γεγονός. Ένα απρογραμμάτιστο τυχαίο γεγονός, που απρογραμμάτιστα επέλεξε εκείνο το απρογραμμάτιστο λεπτό για εκείνο το απρογραμμάτιστο συμβάν.
Το γεγονός ότι συνέβη ακριβώς τότε, δεν έχει καμία σημασία παρά μονάχα τη σημασία που του δίνει κάποιος.
Στην παραπάνω ιστορία, ποια σημασία δίνεις εσύ στον διάττοντα αστέρα, που έπεσε ακριβώς εκείνη τη στιγμή που η γυναίκα ζητούσε από το Θεό να της δώσει ένα σημάδι της ύπαρξής Του;
Τι πιστεύεις ότι θα επέλεγε σαν απάντηση η γυναίκα;
Ακριβώς αυτό. Γι' αυτήν ήταν ο Θεός.
Ο Θεός επικοινωνεί με τους ανθρώπους συνεχώς. Δεν σταμάτησε να μιλάει πριν από 2.000 χρόνια, ούτε έχει διαλέξει μερικά μόνο άτομα στα οποία αποκαλύπτεται. Αποκαλύπτει τον εαυτό Του σε όλα τα ανθρώπινα όντα, όμως μόνον λίγα έχουν αγκαλιάσει αυτές τις αποκαλύψεις, τις είδαν έτσι όπως είναι, τις κράτησαν μέσα τους σαν ιερές - κι έτσι φαίνεται σαν να τις λαμβάνουν πολύ λίγα.
Ο Θεός - η δύναμη, η ενέργεια, το σχέδιο, η εμπειρία που μερικοί αποκαλούν Θεότητα - δείχνει τον εαυτό Του/Της στη ζωή σου με τον τρόπο που ταιριάζει περισσότερο στο χρόνο, το χώρο και την κατάσταση που επικρατούν. Αποκαλείς αυτή την εμπειρία είτε "Θεό" ή αλλιώς - σύμπτωση, συχρονισμό, τυχαίο γεγονός, οτιδήποτε. Όπως και να την αποκαλείς δεν αλλάζει αυτό που είναι - απλά δείχνει το δικό σου σύστημα πεποιθήσεων.
Αν πιστεύεις ότι ο τρόπος με τον οποίο εμφανίζεται η Ζωή σε σένα τώρα είναι ο Θεός, θα τον δεις σαν Θεό. Αν δεν πιστεύεις ότι ο τρόπος με τον οποίο εμφανίζεται η Ζωή σε σένα τώρα είναι ο Θεός, δεν θα τον δεις σαν Θεό. Μερικοί λένε ότι πρώτα βλέπεις και μετά πιστεύεις, αλλά Εγώ σου λέω πως πρώτα πιστεύεις και μετά βλέπεις.

Από το βιβλίο "Ο Θεός του Αύριο" του Νηλ Ντόναλντ Ουώλς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;