Φίλος με το Θεό;


Μπορείς να γίνεις φίλος με το Θεό; Ξέρεις τι σημαίνει να είσαι φίλος με το Θεό;
Σημαίνει να έχεις μια σοφία μέσα σου, οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιοδήποτε μέρος, παντού. Σημαίνει να μην αναρωτηθείς ποτέ ξανά τι να κάνεις, πώς να είσαι, πού να πας, πότε να δράσεις ή γιατί να αγαπήσεις. Όλα τα ερωτήματα εξαφανίζονται όταν είσαι φίλος με το Θεό, επειδή θα σου φέρνει όλες τις απαντήσεις.
Στην πραγματικότητα, δε θα σου φέρνει καμιά απάντηση, αλλά θα σου δείχνει απλώς ότι τις έχεις φέρει μαζί σου όταν ήρθες σε τούτη τη ζωή. Ότι τις είχες πάντα. Θα σου δείξει πώς να τις κάνεις να εμφανίζονται, πώς να τις κάνεις να ακτινοβολούν από την ύπαρξή σου μπροστά σε κάθε πρόβλημα, κάθε πρόκληση, κάθε δυσκολία, έτσι ώστε, τελικά, τα προβλήματα, οι προκλήσεις και οι δυσκολίες δε θα είναι πια μέρος της ζωής σου, αλλά θα αντικατασταθούν από απλές εμπειρίες.
Για τον έξω κόσμο μπορεί να φαίνεται ότι, στην πραγματικότητα δεν έχει αλλάξει τίποτα. Και, στην πραγματικότητα, μπορεί να μην έχει αλλάξει τίποτα. Μπορεί να συνεχίζεις να αντιμετωπίζεις τις ίδιες συνθήκες. Μόνο εσύ θα αισθάνεσαι τη διαφορά. Μόνο εσύ θα παρατηρείς την αλλαγή. Θα είναι μια εμπειρία του εσωτερικού σου κόσμου - κι όμως θα αρχίσει να επηρεάζει και τον εξωτερικό. Και ενώ οι άλλοι μπορεί να μη βλέπουν καμιά αλλαγή στις συνθήκες της ζωής σου, θα δουν μια αλλαγή σε σένα. Θα αναρωτηθούν γι' αυτή την αλλαγή. Θα τη θαυμάσουν. Και, κάποια στιγμή, θα σε ρωτήσουν γι' αυτήν.
Να τους πεις την αλήθεια. Η αλήθεια θα τους ελευθερώσει. Πες τους ότι εξακολουθείς να έχεις πονόδοντους. Εξακολουθείς να πληρώνεις λογαριασμούς. Εξακολουθείς να φοράς το παντελόνι σου βάζοντας ένα-ένα τα πόδια σου στα μπατζάκια. Πες τους ότι ακόμα αντιμετωπίζεις συνθήκες που μπορούν να φέρουν μια ζωή τα πάνω-κάτω. Πες τους ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει, εκτός από την εμπειρία σου. Τώρα πια θυμάσαι, πλήρως, Ποιος Πραγματικά Είσαι. Έχεις γίνει Ένα με το Παν το Υπάρχον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;