Πέντε Βήματα προς την Ειρήνη


Η ζωή μας "δεν δουλεύει" έτσι όπως τη ζούμε. Δεν γίνεται πια να αγνοούμε ότι αυτό που κάνουν όσοι μας κυβερνούν καθώς και οι κοινωνικοί θεσμοί δεν λειτουργούν. Εμπορικοί κολοσσοί καταρρέουν κάτω από το βάρος ψευδών λογιστικών αναφορών. Εκκλησίες έχασαν την αξιοπιστία τους εξαιτίας της αδιάντροπης υποκρισίας τους. Στρατοί με τεράστια υποδομή δισεκατομμυρίων δολλαρίων απαξιώθηκαν μπροστά σε μισή ντουζίνα ανθρώπων που δεν τους νοιάζει αν θα πεθάνουν. Έτσι έμεινε σε μας, τους απλούς πολίτες, να αποφασίσουμε αν θέλουμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Επιθυμούμε να ζούμε ειρηνικά και αρμονικά και ευτυχισμένα; Ας κάνουμε κάτι λοιπόν για να προκαλέσουμε αυτή την αλλαγή.
Η πρόκληση που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε είναι ότι πολλοί δεν θέλουν ν' αλλάξουν. Άλλοι, δεν πιστεύουν ότι είναι δυνατή μια αλλαγή, ενώ άλλοι δεν πιστεύουν ότι η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει πραγματικά κάποιο κίνδυνο. Άλλοι πάλι, απλά δεν φαίνεται να έχουν τη θέληση να κάνουν αυτό που χρειάζεται για να επιτευχθεί η διαφοροποίηση. Κι όμως η αλλαγή δεν θέλει μεγάλες θυσίες, απλά θέλει αποφασιστικότητα. Μέσα από τα βιβλία μαθαίνουμε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα δεν είναι οικονομικό, δεν είναι πολιτικό. Είναι πνευματικό. Και μια πνευματική μεταστροφή είναι αυτή που θα προκαλέσει τη μεταστροφή στην παγκόσμια συμπεριφορά. Πέντε προτάσεις είναι μόνο, και είναι ικανές να αλλάξουν τις εσφαλμένες πεποιθήσεις αιώνων:
1. Παραδέχομαι ότι μερικά από τα παλαιά μου πιστεύω για το Θεό και τη Ζωή δεν είναι πλέον λειτουργικά.
2. Παραδέχομαι ότι υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνω καλά για το Θεό και τη Ζωή, η κατανόηση του οποίου θα άλλαζε τα πάντα.
3. Είμαι ανοιχτός σε μια νέα κατανόηση για το Θεό και τη Ζωή, κατανόηση που θα μπορούσε να φτιάξει ένα νέο τρόπο ζωής πάνω στον πλανήτη.
4. Είμαι ανοιχτός στο να εξερευνήσω και να εξετάσω αυτή τη νέα κατανόηση, και, αν ευθυγραμμίζεται με την εσωτερική μου αλήθεια και γνώση, να διευρύνω το σύστημα των πεποιθήσεών μου ώστε να την συμπεριλάβω μέσα.
5. Είμαι πρόθυμος να ζήσω τη ζωή μου ως μια απόδειξη των πεποιθήσεών μου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;