Είμαστε Όλοι Ένα

Απόσπασμα από τα βιβλία που αναλύονται στην Ομάδα της Ανθρωπότητος www.otan.gr
(Humanity's Team WW Education and Inner Work Operations):

"Καμιά ζωή δεν είναι άσκοπη! Και καμιά ζωή δεν είναι απελπιστική. Ο φόβος και η ενοχή είναι οι μόνοι εχθροί του ανθρώπου. Αν αφήσετε το φόβο, ο φόβος σάς αφήνει. Αν ελευθερώσετε την ενοχή, η ενοχή σάς ελευθερώνει. Το μόνο που χρειάζεται για να αλλάξετε άποψη είναι μια απόφαση.
Ακόμα κι ένας δολοφόνος μπορεί να αλλάξει άποψη. Ακόμα κι ένας βιαστής μπορεί να ξαναδημιουργήσει τον εαυτό του από την αρχή. Ακόμα και κάποιος που κακοποιεί παιδιά μπορεί να σωθεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια απόφαση βαθιά στην καρδιά, την ψυχή και το νου: Δεν Είμαι Αυτός. Και ισχύει για όλους τους ανθρώπους, όποια και αν είναι τα παραπτώματά τους.
Δεν υπάρχει ασυγχώρητο. Δεν υπάρχει παράπτωμα τόσο μεγάλο που να αρνηθεί ο Θεός να το συγχωρήσει. Ακόμα και οι πιο αυστηρές θρησκείες το διδάσκουν αυτό. Μπορεί να μη συμφωνούν με τον τρόπο της συγχώρεσης, μπορεί να μη συμφωνούν για την οδό, αλλά όλοι συμφωνούν ότι υπάρχει τρόπος, υπάρχει οδός.

Η ευκαιρία για συγχώρεση έρχεται αυτόματα με αυτό που ονομάζετε θάνατο. Συν-χωρώ σημαίνει στην κυριολεξία βρίσκομαι στον ίδιο χώρο με κάποιον, τον συναντώ, συγκλίνω προς την κατεύθυνσή του. Πάνω απ' όλα λοιπόν η συγχώρεση είναι η συνειδητοποίηση ότι εσύ και όλοι οι άλλοι είστε Ένα. Αυτή την εμπειρία θα την έχετε - θα το θυμηθείτε αυτό - αμέσως μετά το θάνατο, μόλις φύγετε από το σώμα.
Όλες οι ψυχές βιώνουν την ενότητά τους με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο. Τους επιτρέπεται να κινηθούν για μια ακόμα φορά μέσα από κάθε στιγμή της ζωής που μόλις ολοκλήρωσαν - και να την βιώσουν, όχι μόνο από τη δική τους σκοπιά, αλλά από τη σκοπιά κάθε άλλου που επηρεάστηκε από εκείνη τη στιγμή. Συγκλίνουν, επομένως, προς την δική του κατεύθυνση, συν-χωρούν. Ξανακάνουν κάθε σκέψη, ξαναλένε κάθε λέξη, ξανακάνουν κάθε πράξη και βιώνουν την επίδρασή της σε κάθε άτομο. Καταλήγουν να γνωρίσουν ότι είναι, βιωματικά, κάθε άλλο άτομο. Εκείνη τη στιγμή η φράση ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ δεν θα είναι πια μια έννοια, θα είναι εμπειρία".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;