Οι Αρχάγγελοι


Τα φωτισμένα πνεύματα από τις Σφαίρες του Φωτός συνεχίζουν τη διδασκαλία τους πάνω σε θέματα πνευματικά. Έτσι τώρα προχωρούν στην ανάπτυξη του θέματος των Αρχαγγέλων, και στις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά που αυτοί έχουν και που εμείς εσφαλμένα αποδίδουμε σε όλους του αγγέλους και μπερδευόμαστε.
- Οι Αρχάγγελοι είναι ΒΟΗΘΟΙ του Θεού. Είναι υπεύθυνοι για την κατασκευή και την επέκταση του σύμπαντος και της ζωής μέσα του. Το έργο τους είναι τόσο τεράστιο που δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια. Ο Θεός έχει πολλούς βοηθούς αλλά εκείνοι που ονομάζονται "Αρχάγγελοι" είναι ανώτατες οντότητες και ο Κύριος τους εμπιστεύεται απόλυτα. Είναι οντότητες χωρίς σώμα, αφάνταστο να διανοηθεί κάτι τέτοιο ο άνθρώπινος νους. Βρίσκονται έξω από τη Σφαίρα του Χριστού, αλλά δεν είναι ανώτεροι από Αυτόν. Δέχονται εντολές κατευθείαν από το Θεό.
- Ο Χριστός είναι ο Αντιπρόσωπος του Θεού στη Γη, και το έργο του είναι διαφορετικό από αυτό των Αρχαγγέλων. Είναι ο Γιος του Θεού που πριν από 2000 χρόνια προσπάθησε με τις επίγειες διδασκαλίες του να διορθώσει τα κακώς κείμενα, και συγκεκριμένα τη μορφή που είχε η Βίβλος τότε. Είναι ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ και ΓΙΟΣ του Θεού. Ο Θεός έχει και άλλους Γιους. Οι Σαντίνερ π.χ. έχουν έναν άλλο Γιο του Θεού που τους διδάσκει.
- Οι Αρχάγγελοι είναι οντότητες ΦΩΤΟΣ και απείρου δυνάμεως. Καθαρή ενέργεια και πάλι ενέργεια σε συνδυασμό με ΔΙΑΝΟΙΑ, όμοια με αυτή της ανθρώπινης ψυχής αλλά και πάλι πολύ διαφορετική.
- Ο κάθε άνθρωπος μπορεί με την προσευχή του, το διαλογισμό του να απευθυνθεί στο Θεό ή στο Χριστό και τότε θα του αποσταλεί η κατάλληλη ΟΝΤΟΤΗΤΑ για βοήθεια από την ΙΕΡΑΡΧΙΑ.
- Οι Αρχάγγελοι είναι υπεύθυνοι για όλο το σύμπαν και μπορούν, αν κριθεί απαραίτητο, να στείλουν το φως του στη περιοχή αυτή του διαστήματος που βρίσκεται η Γη. Μπορούν να υλοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο που ήρθε στον κόσμο ο Χριστός, για να προσφέρουν στον ανθρώπινο νου.
- Το σύνολο των Αρχαγγέλων είναι επτά. Γι' αυτό και θεωρείται ιερός αριθμός το επτά, αλλά και το οκτώ είναι ιερός αριθμός γιατί συμβολίζει "όπως επάνω έτσι και κάτω".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;