Ο Φύλακας Άγγελος


Υπάρχει όντως ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ;
Αυτή η ερώτηση ξεπηδά από τις σκέψεις των ανθρώπων, όταν μια αλυσσίδα καταστροφών δεν μπορεί να εξηγηθεί. Όμως, αυτός που αναρωτιέται, οφείλει πρώτα να συλλογιστεί, αν όντως πιστεύει στην ύπαρξη των πνευματικών αυτών όντων ή, αντίθετα, είναι της γνώμης πως βρίσκονται μόνο στα παραμύθια κι ένας σοβαρός επιστήμονας σαν κι αυτόν δεν μπορεί να πιστεύει σε πράγματα που θα τον καταστήσουν γελοίο στα μάτια του κόσμου.
Τι μεγάλο λάθος!
Αυτός που πιστεύει στον Φύλακα Άγγελό του, θα πάρει τις απαντήσεις. Ο κύριος σκοπός του Φύλακα Αγγέλου είναι να προσέχει και να προστατεύει το άτομο που του έχουν αναθέσει να φυλάει. Πολλοί άνθρωποι πάλι, ρωτάνε πού βρισκόταν ο Άγγελός τους κατά την τελευταία άσχημη κατάσταση που αντιμετώπισαν. Όμως, ήταν το πρόσωπο που ρωτάει, ανοιχτό στην επικοινωνία μαζί του; Και δυστυχώς μόνο ελάχιστοι θα ρωτήσουν πόσες καταστροφές έχει αποτρέψει ένας Άγγελος.

Δεν είναι δυνατόν για έναν Άγγελο να αποτρέπει κάθε κίνδυνο. Κάποια πράγματα έχουν προκαθοριστεί από το κάρμα. Αναπτυσσόμαστε και εξελισσόμαστε μέσα από τη ζωή και μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και συνεπώς δεν συμβαίνουν όλα κατά τις επιθυμίες μας. Ένας Φύλακας Άγγελος μπορεί να προείδει πολλά και προσπαθεί να καθοδηγήσει με ήπιο τρόπο το πρόσωπο της προστασίας του, αλλά μέχρι ποιο βαθμό μπορεί κανείς να ακούει αυτή την εσωτερική φωνή που του μιλάει, όταν δεν πιστεύει πραγματικά σε αυτήν;
Ένας Φύλακας Άγγελος δεν επιτρέπεται να επέμβει με επιβλητική δύναμη. Η ελεύθερη βούληση ενός ανθρώπου δεν μπορεί να επηρεαστεί από αυτόν.
Οι πνευματικές διδασκαλίες που έχουν δοθεί από τις Σφαίρες του Φωτός λένε τα ακόλουθα:
Ο κάθε άνθρωπος έχει ένα Φύλακα Άγγελο, αλλά όσο πιο εξελιγμένος πνευματικά είναι ο άνθρωπος τόσο καλύτερος είναι ο Άγγελος που τον φυλάει, γιατί πρέπει να εναρμονίζονται οι ενέργειες και των δύο.
Ο Φύλακας Άγγελος έχει ένα πολύ δύσκολο καθήκον. Απευθύνεται στα συναισθήματα και τη συνείδηση του ατόμου. Και ο καθένας έχει μία συνείδηση την οποία μπορεί να ακούσει, αν θέλει, ή μπορεί να την κάνει πέρα για να μην ενοχλείται από τις επισημάνσεις της. Όσο πιο αρνητικές είναι οι σκέψεις, τόσο περισσότερο η συνείδηση εξοστρακίζεται.
Ο καθένας μπορεί να θωρακίσει τον εαυτό του απέναντι σε κάθε θετική επιρροή και κάθε βοήθεια. Και στο τέλος να πει: "Τι έκανα και μου άξιζε αυτό;" Η αρνητική επίδραση είναι σαν αλυσίδες από μολύβι - δεν μπορείς να ελευθερωθείς αν είσαι πραγματικά αιχμάλωτος!
Το υπό προστασία πρόσωπο μπορεί να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον Φύλακα Άγγελό του εάν είναι ανακατεμένο σε εγκλήματα, συχνάζει σε αθεϊστικούς κύκλους ή κάνει αρνητικές πράξεις. Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα ότι συντροφεύονται πάντα. Πάντα. Μέσω αυτής της προσωπικής φύλαξης οδηγούνται στη Χάρη του Θεού. Ας είσαστε άξιοι γι' αυτήν!
Έχω ακούσει να ρωτάνε αν όλοι έχουν τέτοια ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.
Πριν ενσαρκωθεί μία ψυχή, προετοιμάζεται στον πνευματικό κόσμο για τη ζωή της στην ύλη. Κατά τη διάρκεια αυτής της προετοιμασίας θα επιλεχθεί ένας Φύλακας Άγγελος και θα οριστεί στο πρόσωπο/ψυχή που θα φυλάει. Στις περισσότερες φορές υπάρχει μια φιλία ανάμεσα. Με τον τρόπο αυτό ο Άγγελος συνοδεύει το πρόσωπο σε όλες τις καταστάσεις της ζωής του και στην πράξη ζει μια γήινη ζωή παρόλο που είναι αόρατος.
Η αγάπη είναι πάντοτε ο αποφασιστικός παράγοντας!

Ένας άλλος όρος που χρησιμοποιούμε για να προσδιορίσουμε τους Φύλακες Αγγέλους είναι: "οδηγός". Το επίπεδο αντιληπτικότητας της ψυχής προσδιορίζει μέχρις ενός σημείου το βαθμό προόδου του οδηγού/αγγέλου που την αναλαμβάνει. Στην πραγματικότητα, η ωριμότητα ενός συγκεκριμένου οδηγού είναι καθοριστική για το αν αυτοί οι δάσκαλοι έχουν υπό την καθοδήγησή τους έναν ή πολλούς μαθητές. Συνήθως όταν ένα άτομο σε ύπνωση μιλάει για έναν πνευματικό φίλο, αναφέρεται μάλλον σε έναν ψυχοσύντροφο και όχι σε έναν οδηγό.
Όλοι οι οδηγοί νιώθουν συμπόνια για τους μαθητές τους αλλά οι μέθοδοι διδασκαλίας ποικίλλουν. Ένας σημαντικός παράγοντας βεβαίως είναι η ωριμότητα της ψυχής. Όσον αφορά το φύλο δεν υπάρχει συγκεκριμένος συσχετισμός ανάμεσα σε αρσενικά ή θηλυκά υποκείμενα και σε οδηγούς με αρσενική ή θηλυκή εμφάνιση. Μερικοί οδηγοί φαίνεται να έχουν ανάμικτο φύλο, πράγμα που ενισχύει την άποψη ότι οι ψυχές είναι ουσιαστικά ανδρόγυνες. Ένας πελάτης ενός ψυχιάτρου είπε κάποτε, ευρισκόμενος σε ύπνωση: "Ο οδηγός μου είναι κάποιες φορές η Αλέξις και κάποιες ο Άλεξ, και εμφανίζεται πότε με το ένα φύλο και πότε με το άλλο, ανάλογα με τη δική μου ανάγκη για αρσενική ή για θηλυκή συμβουλή".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;