Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Η Σχολή των Θεών


Δανείζομαι λίγα λόγια από τη "Σχολή των Θεών" σαν πρόγευση αυτού του υπέροχου βιβλίου, και θεωρώ, πως μόνο αν καταφέρουμε να κάνουμε πράξη όλες τις αλήθειες που βρίσκονται στις σελίδες του, θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να αλλάξουμε το μέλλον μας.

"Η πλέον τρομακτική ασθένεια που απειλεί τον πλανήτη δεν είναι ο καρκίνος ούτε το έιτζ, αλλά η αντιμαχόμενη σκέψη του ανθρώπου. Αυτός είναι ο πραγματικός δολοφόνος: η πλατφόρμα στην οποία στηρίζεται η συνηθισμένη οπτική του κόσμου.
Όπως ο Προμηθέας, απέσπασα μια σπίθα απ' τον κόσμο του Dreamer, του ονειρευτή, και την κράτησα σφιχτά για να δείχνει μια 'έξοδο διαφυγής' σε όποιον είναι έτοιμος, σε όποιον έχει ήδη αρχίσει να θέτει σε αμφισβήτηση την ξεπερασμένη περιγραφή του κόσμου και τις άχρηστες θανάσιμες αρχές του.
Εύχομαι σε κάθε άνθρωπο να συναντήσει τον Dreamer. Για να εγκαταλείψουμε τις παλιές νοοτροπίες και άχρηστες ιδέες, για ν' απελευθερωθούμε από προκαταλήψεις, δεισιδαιμονίες και από πεποιθήσεις ανούσιες που κυβερνούν τυραννικά την ύπαρξή μας, χρειάζεται μια μέθοδος, ένα σύστημα, ένα σχέδιο διαφυγής. Κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει από μόνος του. Απαιτείται να συναντήσει κανείς κάποιον που τα κατάφερε πριν από μας, κάποιον που κατάφερε να αποδράσει από την υπνωτική αφήγηση του κόσμου, από ψυχολιγικές φυλακές και πνιγηρούς κανόνες.
Για να αλλάξουμε τη μοίρα του ανθρώπου, πρέπει να αλλάξουμε την ψυχολογία του, το σύστημα πεποιθήσεων και τα πιστεύω του. Χρειάζεται να ξεριζώσουμε απ' τα βάθη τού Είναι μας την τυραννία μιας νοοτροπίας αντιμαχόμενης, εύθραυστης που μας οδηγεί στο θάνατο.
Γράφω για να σας πω ότι ο Dreamer υπάρχει και είναι το πιο πραγματικό ον που είχα ποτέ συναντήσει. Ο κόσμος του της αγνότητας, δεν γνωρίζει περιορισμούς χρόνου, είναι πιο ζωντανός και πιο συγκεκριμένος από το δικό μας, και είναι προσιτός. Είναι μια πορεία ανηφορική και δύσβατη, μα πραγματοποιήσιμη, ένα πέρασμα προς την αλήθεια, την ομορφιά, την ευτυχία. Ένας νέος δρόμος προς τις Ινδίες, γρήγορος και ακόμα πιο πλούσιος".