Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2007

Η κατάσταση του Είναι

Από το βιβλίο "Θεϊκή Φιλία" παίρνω το ακόλουθο απόσπασμα που έχει άμεση σχέση με τις δηλώσεις που κάνουμε για τον εαυτό μας:
''Αυτό που γνωρίζεις για το Αληθινό Είναι σου, είναι αυτό που έτσι είναι για την κατάσταση του είναι σου αυτή τη στιγμή. Όταν δηλώνεις αυτό που γνωρίζεις, το κάνεις έτσι.
Οι δηλώσεις γίνονται πιο ισχυρές με φράσεις που αρχίζουν με το "Εγώ είμαι". Μια από τις πιο γνωστές από αυτές ήταν η δήλωση που έκανε ο Ιησούς: "Εγώ ειμί η οδός και η ζωή". Η πιο μεγαλόπρεπη δήλωση τέτοιου είδους που ειπώθηκε ποτέ, έγινε από Μένα: "Είμαι ο ων, ο ην και ο ερχόμενος".
Μπορείς κι εσύ να κάνεις τέτοιου είδους δηλώσεις. Στην πραγματικότητα τις κάνεις κάθε μέρα. "Είμαι μπαφιασμένος και μπουχτισμένος", "είμαι μέχρι τ' αυτιά", "είμαι ένα χάλι μαύρο" κ.ο.κ. Αυτές είναι δηλώσεις του είναι. Όταν κάνεις, λοιπόν, δηλώσεις συνειδητά και όχι ασυνείδητα, ζεις από πρόθεση, ζεις σκόπιμα. Αν θυμάσαι, έχω επισημάνει ότι ζεις... Σκόπιμα, Αρμονικά, Ευεργετικά.
Όλη σου η ζωή είναι ένα μήνυμα, το ξέρεις; Κάθε πράξη είναι πράξη αυτοπροσδιορισμού. Κάθε σκέψη είναι ένα φιλμ στην οθόνη του νου σου. Κάθε λέξη είναι ένα φωνητικό ταχυδρομείο προς το Θεό. Κάθε τι που σκέφτεσαι, λες και κάνεις, στέλνει ένα μήνυμα σχετικά με σένα. Σκέψου, λοιπόν, όλες τις "ΕΙΜΑΙ" δηλώσεις σου, σαν ένα μήνυμα της κατάστασης του είναι σου. Κάνεις μια δήλωση για το πώς έχουν τα πράγματα με σένα. Λες "ότι είναι έτσι".

Οι αρνητικές δηλώσεις

Το σώμα μας το σαμποτάρουμε με τις αρνητικές δηλώσεις τις δικές μας ή αυτές που ακούμε να μας απευθύνουν άλλοι. Στην κυριολεξία το προστάζουμε να καταρρεύσει. Μια σειρά από απρόσεχτα διατυπωμένα "κλισέ" που μπορούν να δώσουν το σύνθημα στο σώμα να αναπτύξει προβλήματα υγείας είναι και τα παρακάτω:
"Μου κάθεται στο στομάχι"
"Θα με πεθάνει"
"Μου πρήζει το συκώτι"
"Θα βγάλω τον καρκίνο"
"Μ' έπρηξε"
"Καλύτερα να πεθάνω παρά..."
"Το έχω βάρος στην καρδιά μου"

Η λίστα θα μπορούσε να είναι πολύ μεγάλη. Το θέμα όμως είναι ότι το σώμα αντιδρά στις πληροφορίες που δέχεται.
Ένας ψυχίατρος είπε κάποτε κάτι που δεν το έχω ξεχάσει ποτέ, και όσο περνάει ο καιρός και μαθαίνουμε περισσότερα γύρω από την πολυπλοκότητα της σύνδεσης νου/σώματος, τόσο πιο αληθινά βγαίνουν τα λόγια του: "Ο νους μπορεί να σκοτώσει και ο νους μπορεί να γιατρέψει". Φυσικά ο μεγαλύτερος θεραπευτής απ' όλους είναι ο Θεός. Μια απλή προσευχή: "Θεέ μου, σε όποιο μέρος κι αν βρίσκεται ο πόνος, στο νου, στο σώμα ή στην ψυχή, ας διαλυθεί με τη βοήθειά Σου μέσα στο λευκό φως του Αγίου Πνεύματος.Αμήν".
Κάντε μου το χατίρι. Για τους επόμενους τρεις μήνες προσπαθήστε να κάνετε κάθε πρωί, πριν ξεκινήσετε τις δουλειές σας μία καλή πράξη την ημέρα, για να μένετε συνδεδεμένοι με το Θεό και για να μένετε συνδεδεμένοι με τα τέκνα Του. τρεις μήνες είναι αρκετοί για να δημιουργηθεί μια συνήθεια, έτσι που στο τέλος της περιόδου αυτής δεν θα μπορείτε να φύγετε από το σπίτι χωρίς την ασπίδα προστασίας σας. Κρατήστε ημερολόγιο, αν θέλετε, για όσα θα σας συμβαίνουν και θα αντιμετωπίζετε. Θα εκπλαγείτε από το πόσα προβλήματα θα έχετε λύσει ευνοϊκά. Η ζωή είναι τόσο πολύπλοκη αλλά κι εμείς έχουμε την τάση να την περιπλέκουμε υπερβολικά.