Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Η ιστορία της Omm Sety - μια ακόμα μετενσάρκωση;


Ο ναός στην Άβυδο

Το φαινόμενο της μετενσάρκωσης είναι πολύ ενδιαφέρον θέμα. Σήμερα παρουσιάζουμε μιαν ακόμα συναρπαστική ιστορία μετενσάρκωσης: την ιστορία της Dorothy Louise Eady, χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η μετενσάρκωση είναι μέρος της ζωής μας όπως η γέννηση και ο θάνατος. Η ιστορία της Dorothy Eady είναι εκπληκτική. Γεννήθηκε από Ιρλανδούς γονείς τον Ιανουάριο του 1904 κοντά στο Λονδίνο. Η ζωή της άρχισε όπως ένα οποιοδήποτε φυσιολογικό παιδί. Αυτό μέχρι την ηλικία των τριών ετών, όταν έπεσε άσχημα από τις σκάλες και θεωρήθηκε νεκρή.

Κάποιοι θα έλεγαν ότι ένα θαύμα συνέβη εκείνη την ημέρα, επειδή η Dorothy ανέκτησε τις αισθήσεις της και μέσα σε μία ώρα ήταν σε θέση να ανακαθίσει επάνω στο κρεβάτι της. Αλλά η Dorothy δεν ήταν πια το ίδιο κορίτσι που είχε πέσει από εκείνες τις σκάλες – όπως οι γονείς της θα ανακάλυπταν σύντομα.

Ήταν στο Βρετανικό Μουσείο το 1908, όταν ο κύριος και η κυρία Eady για πρώτη φορά παρατήρησαν την περίεργη συμπεριφορά της Dorothy. Ενώ περίμεναν ένα παιδί να βαρεθεί από την πολύωρη ξενάγηση, στην Dorothy έγιναν έμμονη ιδέα τα εκθέματα της αιγυπτιακής γκαλερί. Μόλις αντίκρισε τα αιγυπτιακά γλυπτά, άρχισε να φιλάει τα πόδια των αγαλμάτων. Τελικά κάθισε στα πόδια μιας μούμιας που περιβαλλόταν από γυάλινο πλαίσιο και αρνήθηκε να την χωρίσουν από αυτήν. Όταν η μητέρα της προσπάθησε να την πάρει, η Dorothy της είπε, "Αφήστε με εδώ, αυτοί είναι οι άνθρωποι μου"!

Μετά από αυτό το μοιραίο ταξίδι, η Dorothy είχε επαναλαμβανόμενα όνειρα από περίστυλα κτίρια που περιβάλλονταν από πλούσια βλάστηση. Κατά καιρούς γινόταν εξαιρετικά θλιμμένη και ζητούσε από τους γονείς της να την πάνε σπίτι. Παρά το γεγονός ότι εκείνοι προσπάθησαν να την καθησυχάσουν ότι ήταν ήδη στο σπίτι, η Dorothy ποτέ δεν τους πίστευε. Λίγους μήνες αργότερα η κοπέλα ήρθε σε επαφή με φωτογραφίες από την αρχαία Αίγυπτο. Έδειξε στη μητέρα της τα ιερογλυφικά και της είπε ότι ήξερε τη γλώσσα, αλλά την είχε ξεχάσει. Όταν έπεσε πάνω στη φωτογραφία του Ναού του Σέτι Α΄ στην Άβυδο, έτρεξε στον πατέρα της και του ανακοίνωσε, «Αυτό είναι το σπίτι μου! Εκεί ζούσα»! Τα όνειρά της με τα περίστυλα κτίρια και την πλούσια βλάστηση απέκτησαν νόημα. Η Dorothy ονειρευόταν την Αρχαία Αίγυπτο όπως ήταν χιλιάδες χρόνια πριν. Πίστευε ότι είχε κάποιου είδους πνευματική σύνδεση με την αρχαία Αίγυπτο και μάλιστα παρακολούθησε διάφορες ομάδες αφιερωμένες στη μελέτη της μετενσάρκωσης.

Η Dorothy πέρασε τα υπόλοιπα χρόνια της εφηβείας της και τα πρώτα χρόνια μετά τα είκοσι μαθαίνοντας ό,τι μπορούσε για την Αιγυπτιολογία.

Το 1933 τελικά «επέστρεψε» στην Αίγυπτο μετά το γάμο της με έναν Αιγύπτιο, τον Αμπντέλ Maguid. Μόλις παντρεύτηκαν, ο Αμπντέλ και η Ντόροθι μετακόμισαν στο Κάιρο. Εκεί γεννήθηκε το παιδί τους που πήρε το όνομα Σέτι, του Φαραώ της 19ης δυναστείας. Και η Ντόροθι έλαβε το όνομα Omm Sety.
 Η Omm Sety
Η σχέση της με τον Αμπντέλ δεν ήταν ποτέ στερεή. Επικεντρωνόταν σε μελέτες Αιγυπτιολογίας, που ο άντρας της δεν είχε κανένα ενδιαφέρον γι’ αυτές. Για να γίνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα, την έβλεπε περιστασιακά να σηκώνεται από το κρεβάτι αργά το βράδυ σε έκσταση και να αρχίζει αυτό που πολλοί αποκαλούν «αυτόματη γραφή». Ο Αμπντέλ θα βεβαίωνε ότι η γυναίκα του σχεδίαζε ιερογλυφικά σε χαρτί - που τελικά γέμισαν 70 σελίδες – και να συζητά με το πνεύμα οδηγό της "Hor-Ra" για την προηγούμενη ζωή της Omm Sety. Σε μια περίπτωση, ο πατέρας του Αμπντέλ βγήκε τρέχοντας από το σπίτι μετά που είδε έναν "Φαραώ" να κάθεται στα πόδια του κρεβατιού της. Ο γάμος της τελικά θα αποτύχει - ο Αμπντέλ μετακόμισε στο Ιράκ αφήνοντας την Omm Sety με τις σπουδές της.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα γραμμένα με την αυτόματη γραφή, η Omm Sety γεννήθηκε στην αρχαία Αίγυπτο με την επωνυμία Bentreshyt και ανατράφηκε ως ιέρεια στην υπηρεσία του ναού στο Κομ Ελ Σουλτάν. Όταν ήταν 14 ετών, την είδε ο Φαραώ Σέτι, ερωτεύτηκαν και έμεινε έγκυος με το παιδί του. Επειδή είχε κάνει όρκο παρθενίας ως ιέρεια, αυτοκτόνησε για να αποτρέψει τον Σέτι να εμπλακεί σε αυτή την ανίερη πράξη. Αυτή η πράξη της καταρράκωσε τον Σέτι, που έκανε όρκο ότι θα συναντηθεί και πάλι μαζί της. Σύμφωνα με την Omm Sety, αυτό έγινε πραγματικότητα. Εξηγεί στο ημερολόγιό της ότι ο Σέτι την επισκεπτόταν τη νύχτα σε αυτό που περιγράφεται ως πνευματικές ρομαντικές συναντήσεις. Ήταν ενθουσιασμένη που τον είχε αναγνωρίσει ως όμορφο άντρα στα πενήντα του. Σύμφωνα με την Omm Sety, ο Σέτι σχεδίαζε να την παντρευτεί, όταν θα τον συναντούσε στην Αμέντι - τον αιγυπτιακό Κάτω Κόσμο.
 Πινακίδα στο ναό της Αβύδου με παραστάσεις εξωγήινων σκαφών
Παρά το γεγονός ότι τα παραπάνω μπορεί να φαίνονται εκπληκτικά και δύσκολο να τα πιστέψει κανείς, η Omm Sety έπεισε πολλούς σκεπτικιστές ότι ήταν η μετενσάρκωση της ιέρειας από την αρχαία Αίγυπτο. Αυτό συνέβη το 1956, όταν κατάφερε να γίνει η πρώτη γυναίκα που βρήκε δουλειά στο Τμήμα Αρχαιοτήτων στην Άβυδο. Μέσω της παροχής συμβουλών από τις «μνήμες» της, οι αρχαιολόγοι κατάφεραν να βρούνε τη θέση του Ναού του Κήπου. Η Omm Sety τους επεσήμανε το μέρος που θα έπρεπε να βρίσκεται ο Ναός του Κήπου – ο οποίος, μετά από προσεκτική ανασκαφή από τους αρχαιολόγους, βρέθηκε.
Οδήγησε επίσης τους αρχαιολόγους σε ένα κρυφό τούνελ στο βόρειο άκρο του ναού. Όλα αυτά τα ευρήματα βασίστηκαν στις αναμνήσεις της Omm Sety. Η Omm Sety δήλωσε επίσης ότι κάτω από τον Ναό του Σέτι Α΄ βρίσκεται μια υπόγεια βιβλιοθήκη με θρησκευτικά και ιστορικά αρχεία. Αυτή η ανασκαφή δεν έχει συντελεστεί ακόμα.   Παρέσχε, ακόμα, πληροφορίες σχετικά με το Οσίριον στην Άβυδο και ισχυρίστηκε ότι η Σφίγγα ήταν πολύ, πολύ πιο αρχαία από ό,τι πιστεύουν οι ειδικοί σήμερα.

Η Omm Sety θα ζούσε το υπόλοιπο της ζωής της στο ναό της Αβύδου. Κατοικούσε σε ένα μικρό σπίτι του χωριού και απέβη τόσο μεγάλο τουριστικό αξιοθέατο, όπως ο ίδιος ο ναός. Συνέχισε τις σπουδές της εκεί, πάντα στην υπηρεσία του ναού τον οποίο αντιμετώπιζε με τον ίδιο σεβασμό που του απέδιδε πριν χιλιάδες χρόνια. Απεβίωσε το 1981.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Dorothy Eady ποτέ δεν ελέγχθηκε από παραψυχολόγους, γιατί είχε πραγματικά μιαν ασυνήθιστη ζωή. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τα αποτελέσματα των τυχόν επιστημονικών μελετών σχετικά με τους ισχυρισμούς της.

Πηγή: http://www.historicmysteries.com/omm-sety/
Μετάφραση: Αγγελική Σ. Νατσούλη