Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Τι είναι η Νέα Ενέργεια


Οι παρακάτω πληροφορίες βρίσκονται στο βιβλίο της Καίτης Τσώλη, «Οι Θεοί Κατοικούνε στη Γη».

Η οικογένεια του φωτός γιόρτασε το μεγάλο κβαντικό άλμα, ένα μεγάλο άλμα συνειδητότητας για την ανθρωπότητα, τον Σεπτέμβρη του 2007. Ήταν προβλεπόμενο βέβαια με την αφύπνιση και τη σκληρή εργασία της οικογένειας, αλλά δεν αναμενόταν τόσο γρήγορα. Το Κβαντικό Άλμα είναι η ευλογημένη στιγμή, κατά την οποία καταφέραμε οι εργάτες του φωτός ν’ αναγνωρίσουμε την θεϊκότητά μας και να κάνουμε την μεγάλη μετάβαση στη Νέα Ενέργεια, στη Νέα Γη.

Τι σημαίνει όμως εποχή της Νέας Ενέργειας;
Νέα Ενέργεια είναι η Νέα Συνείδηση της Γης!
Νέα Ενέργεια είναι η ολοκληρωτική αλλαγή του εαυτού μας, είναι το καινούργιο, είναι η νέα μετασχηματισμένη ενέργεια που δημιουργούμε εξερευνώντας τον εαυτό μας, καθώς διαχειριζόμαστε όλες τις περιοριστικές, διαστρεβλωμένες αντιλήψεις μας, τους φόβους και τις πεποιθήσεις που υπάρχουν μέσα μας και οι οποίες μας εγκλωβίζουν και μας κρατούν ανελεύθερους.

Νέα Ενέργεια σημαίνει ότι αφήνουμε πίσω μας τον παλιό τρόπο σκέψης, τον παλιό εαυτό μας και σκεφτόμαστε με έναν καινούργιο διαφορετικό τρόπο απ’ αυτόν που μας δίδαξαν μέχρι τώρα η οικογένεια, το σχολείο, η κοινωνία και η εκκλησία.

Νέα Ενέργεια σημαίνει ολοκληρωτική αποδοχή του Εαυτού μας και ολόκληρης της δημιουργίας. Στην παλιά ενέργεια οι «πνευματικοί» άνθρωποι ανύψωναν τον καλό τους εαυτό και εξόρκιζαν αυτόν που θεωρούσαν κακό εαυτό. Στη Νέα Ενέργεια δεν υπάρχει καλό και κακό, δεν υπάρχει θετικό και αρνητικό, δεν υπάρχει η αντίθεση της διττότητας (duality). Υπάρχει μόνον η εμπειρία, χωρίς χαρακτηρισμούς, ενοχές ή κριτική.

Στη Νέα Ενέργεια αναλαμβάνεις ολοκληρωτικά την ευθύνη του Εαυτού σου και γνωρίζεις ότι εσύ δημιουργείς. Η πραγματικότητα που ζεις αυτήν τη στιγμή και οποιαδήποτε πρόκληση σού συνέβη ή οποιαδήποτε εμπειρία βίωσες ποτέ στη ζωή σου, την έχεις δημιουργήσει εσύ. Αυτό σημαίνει ότι είσαι δημιουργός και μπορείς να δημιουργήσεις τώρα για τον εαυτό σου την πιο όμορφη πραγματικότητα, την οποία θέλεις να ζήσεις.

Στη Νέα Ενέργεια δεν ακολουθούμε φιλοσοφίες, δασκάλους ή γκουρού. Ο μόνος δάσκαλος και μαθητής του εαυτού σου είσαι εσύ. Κανένας δεν μπορεί να σε γνωρίζει καλύτερα από τον εαυτό σου και κανένας δάσκαλος δεν μπορεί να σου πει πώς να διαχειριστείς και να μετασχηματίσεις μέσα σου τις ενέργειες, γιατί ο καθένας είναι διαφορετικός. Όλοι είμαστε το Πνεύμα, αλλά το Πνεύμα ποτέ δεν επαναλαμβάνεται και στον καθένα μας εκφράζεται διαφορετικά.

Στη Νέα Ενέργεια δεν υπάρχει χρόνος. Ζεις την κάθε στιγμή στο «εδώ και τώρα» χωρίς να περιπλανιέσαι στο παρελθόν και στο μέλλον, τα οποία είναι και εκφράζουν τη γραμμικότητα του γήινου χρόνου.

Στη Νέα Ενέργεια δεν υπάρχει ατζέντα. Μέχρι αυτή την ενσάρκωση και σε όλες σου τις προηγούμενες, κάθε φορά που κατέβαινες στη Γη, σχεδίαζες όλες σου τις ζωές και τις εμπειρίες που θα βίωνες, καθώς και τα μαθήματα τα οποία θα έπαιρνες με σκοπό να θυμηθείς ποιος είσαι. Τώρα γνωρίζεις ποιος είσαι κι έχεις απελευθερώσει όλες αυτές τις γήινες προσωπικότητες, έχεις δώσει το τιμόνι της ζωής σου στη θεϊκότητά σου, στον Ανώτερο Εαυτό σου και δεν χρειάζεσαι καμία ατζέντα, κανένα σχεδιασμό, γιατί εσύ είσαι ο Θεός-Θεά δημιουργός και δημιουργείς την κάθε στιγμή σου στο «εδώ και τώρα».

Στη Νέα Ενέργεια δεν υπάρχουν κανόνες. Η Νέα Ενέργεια μπορεί να λειτουργήσει μόνο μέσα στην ελευθερία. Οι κανόνες και οι νόμοι είναι της παλιάς ενέργειας και είναι έλεγχος. Η Νέα Ενέργεια είναι ελευθερία και μπορεί να υπάρχει και να λειτουργεί μόνον μέσα στην αγάπη, από την αγάπη και για την αγάπη.

Το πιο σημαντικό στη Νέα Ενέργεια είναι να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου, να ερωτευθείς τον εαυτό σου και να τον εμπιστευθείς απεριόριστα. Κι επειδή η ουσία σου είναι το Πνεύμα και το Πνεύμα είναι η ουσία του Όλου, αγαπώντας τον εαυτό σου, σαν μέρος του Όλου αγαπάς «ό,τι υπάρχει», αγαπάς ολόκληρη τη Δημιουργία.

Η Νέα Ενέργεια δεν προσδιορίζεται. Δεν υπάρχει ορισμός. Είναι απρόβλεπτη, μαγική και θαυματουργή. Και απλά είναι! Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να κάνεις ή να πεις για να την προσδιορίσεις. Είναι πολύ πιο πέρα και απίστευτα πιο ψηλά απ’ ό,τι μπορεί το μυαλό και η λογική να συλλάβει και να ελέγξει.

Η Νέα Ενέργεια χαρακτηρίζεται από το ότι δεν πάλλεται σε δονήσεις όπως η παλιά, ούτε εξαρτάται ή περιορίζεται μέσα από την πολικότητα ή τη διττότητα, αντιθέτως διευρύνεται και υπερβαίνει μ’ αυτόν τον τρόπο τα προηγούμενα δεδομένα και δουλεύει εντελώς διαφορετικά!
Η Νέα Ενέργεια χαρακτηρίζεται, επίσης, από ένα τέταρτο στοιχείο το Gnost, που μεταφράζεται ως το «δημιουργικό μας γνωρίζειν», τη δημιουργική μας λύση και θεϊκή σοφία, που έρχεται να συμπληρώσει την τριάδα σώμα-νους-ψυχή!

Και όπως μας λέει ο δάσκαλος Tobias: «στην παλιά ενέργεια ο άνθρωπος θέλει απαντήσεις. Η ανθρώπινη συνείδηση θέλει απαντήσεις. Η Νέα Ενέργεια δεν είναι απαντήσεις. Δεν υπάρχει καμία απάντηση, επειδή η Νέα Ενέργεια είναι δυνατότητες. Και η δυνατότητα δεν είναι απαραίτητο να καθοριστεί ως η μοναδική απάντηση, ως η μοναδική αλήθεια, αλλά σαν πολλά, πολλά στρώματα και δυνατότητες. Θα μπορούσατε να αρχίσετε να εγκαταλείπετε τη λέξη «απάντηση» από το λεξιλόγιό σας – όταν φυσικά επιλέγετε – και επιτρέπετε στη συνείδηση των δυνατοτήτων να αρχίσει να εισέρχεται. Η ανθρώπινη συνείδηση θέλει τον καθορισμό. Το μυαλό ιδιαίτερα θέλει να καθορίσει τα πράγματα. Θέλει να καταλάβει και να αναλύσει. Στη Νέα Ενέργεια δεν υπάρχει κανένας καθορισμός. Είναι ελεύθερη. Είναι ανοικτή. Ίναι χωρίς καθορισμό. Είναι ελευθερία».