Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2007

Δεύτερη αναδρομή

Σ' ένα βιβλίο βρήκα μια πολύ σημαντική αναδρομή και θέλω να σας την παρουσιάσω. Τη θεωρώ σημαντική γιατί μιλάει για τους πνευματικούς οδηγούς και τα καθήκοντά τους στο πνευματικό βασίλειο.
(Δρ.Ν=Δόκτωρ Νιούτον
Υ=Υποκείμενο που κάνει την αναδρομή
)
Δρ.Ν.: Είμαι περίεργος να μάθω για τα καθήκοντα των δασκάλων στον πνευματικό κόσμο σε σχέση με τις ικανότητές τους να βοηθούν μη ανεπτυγμένες ψυχές. Όταν οι ψυχές εξελίσσονται σε οδηγούς, τους δίνονται λιγοστές ψυχές για να εργαστούν μαζί τους;
Υ: Μόνο όσες έχουν εμπειρία.
Δρ.Ν.: Φαντάζομαι πως οι μεγάλες ομάδες ψυχών που χρειάζονται οδηγούς, θα είναι μια μεγάλη ευθύνη για τον εξελιγμένο οδηγό - ακόμα κι αν αυτός διαθέτει βοηθό.
Υ.: Μπορούν να τα καταφέρουν. Δεν παίζει ρόλο το μέγεθος.
Δρ.Ν.: Γιατί;
Υ.: Αν έχεις επάρκεια και επιτυχία ως δάσκαλος, δεν έχει σημασία ο αριθμός των ψυχών που σου δίνονται. Μερικές συγκεντρώσεις περιέχουν αρκετές ψυχές και άλλες λιγότερες.
Δρ.Ν.: Αν είσαι, λοιπόν, ένας πρεσβύτερος οδηγός με την ανοιχτή γαλάζια αύρα, το μέγεθος της τάξης δεν σχετίζεται με τις υποχρεώσεις, επειδή έχεις την ικανότητα να διαχειρίζεσαι μεγάλους αριθμούς ψυχών;
Υ.: Δεν είπα ακριβώς αυτό. Πολλά εξαρτώνται από το είδος των ψυχών που υπάρχουν σε ένα τμήμα και από την εμπειρία των επικεφαλής. Και στα μεγαλύτερα τμήματα έχουν βοήθεια, ξέρεις.
Δρ.Ν.: Ποιοι;
Υ.: Οι οδηγοί που ονομάζεις πρεσβυτέρους.
Δρ.Ν.: Ποιος τους βοηθά, λοιπόν;
Υ.: Οι επόπτες. Αυτοί είναι οι αληθινοί γνώστες.
Δρ.Ν.: Έχω ακούσει να αποκαλούνται επίσης κορυφαίοι δάσκαλοι.
Υ.: Δεν είναι κακή περιγραφή.
Δρ.Ν.: Τι χρώμα ενέργειας προβάλλουν σε σένα;
Υ.: Πορφυρό.
Σημείωση: Οι κατώτερες τάξεις (στην εξέλιξη) ψυχών ακτινοβολούν ένα γκριζόλευκο χρώμα. Οι λίγο πιο εξελιγμένες ακτινοβολούν μια ενέργεια γαλάζια. Με την αυξανόμενη ωριμότητα, αυτή η αύρα γίνεται πυκνότερη, παίρνοντας στην αρχή το μουντό μπλε χρώμα του μεσονυκτίου και τελικά το βαθύ πορφυρό, που αντιπροσωπεύει την ολοκλήρωση ενός ανελθόντος δασκάλου.