Vigano: Η Παναγία προειδοποιεί για δύσκολες ώρες


Ο Αρχιεπίσκοπος Carlo Maria Viganò έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό πολύ πρόσφατα, όταν δημοσίευσε την ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο Τραμπ προειδοποιώντας τον για τον πόλεμο του Καλού εναντίον του Κακού που έχει ξεσπάσει και ο οποίος θα ενταθεί αν δεν στραφούμε προς το Θεό. 

Ό ίδιος Αρχιεπίσκοπος έδωσε μεγάλη συνέντευξη στο LifeSiteNews σχετικά με τα μηνύματα από τον Ουρανό, ιδιαίτερα τα μηνύματα της Παναγίας, τα οποία φαίνεται να δείχνουν ότι ο κόσμος σύντομα εισέρχεται σε πιο δύσκολες στιγμές.

Ο Αρχ. Viganò, μιλάει στη συνέντευξη για το θαύμα και τα μηνύματά του που ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1990 σε μια μικρή πόλη στην Ιταλία, την Τσιβιταβέκκια. 
Τζέσικα Γκρεγκόρι
Υπενθύμισε ότι, «Στις 6 Φεβρουαρίου 1995, η 5χρονη Τζέσικα Γκρεγκόρι κατευθυνόταν στη Θεία Λειτουργία με την οικογένειά της όταν είδε για πρώτη φορά ένα μικρό άγαλμα της Παναγίας που της φάνηκε ασυνήθιστο. Βρισκόταν σε ένα μικρό πέτρινο σπήλαιο που ο πατέρας της είχε χτίσει πρόσφατα μπροστά από το σπίτι τους. «Μπαμπά, μπαμπά, η Μαντόνα κλαίει! Χύνει δάκρυα από αίμα» φώναξε.

Όταν ο πατέρας της Φάμπιο άκουσε τη λέξη «αίμα», έσπευσε να δει αν η κόρη του ήταν εντάξει. Αυτό που είδε τον εξέπληξε και τον μπέρδεψε. Το άγαλμα της Μαρίας έκλαιγε με δάκρυα αίματος.
Από εκείνη την ημέρα, το φαινόμενο επαναλήφθηκε συνολικά 13 φορές μπροστά σε πλήθος μαρτύρων έως τις 6 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Αρχ. Βίγκανο. Πολλοί πράκτορες δημόσιας ασφάλειας (σεκιούριτυ) που κλήθηκαν αμέσως από τον Φάμπιο για τη φύλαξη της ιερής εικόνας, ήταν παρόντες στα θαύματα και έδωσαν ένορκες μαρτυρίες γι’ αυτά τα γεγονότα κατά τη διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε.

Όπως ήταν φυσικό μια καταιγίδα ξέσπασε γύρω από την οικογένεια Γκρεγκόρι. Ο ενοριακός ιερέας, που ήταν ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας, μετά τα μέλη της οικογένειας, ενημέρωσε τον Επίσκοπο Girolamo Grillo, αλλά ο Eπίσκοπος δεν ήθελε να ξέρει τίποτα για την εκδήλωση του αγάλματος, και έσκισε την πρώτη έκθεση που του έγραψε ο ιερέας της ενορίας. Η εχθρότητα του Γκρίλο στα γεγονότα ήταν πολύ έντονη. Κατόπιν αιτήματος διαφόρων μερών, το δικαστικό σώμα διερεύνησε την οικογένεια για πολλούς λόγους. Πραγματοποίησαν κάθε είδους έρευνα και εξέταση σχετικά με το υγρό στο άγαλμα και στα σπίτια της οικογένειας Γκρεγκόρι και των συγγενών τους. Ο ίδιος ο Φάμπιο Γκρεγκόρι πίεσε να διεξαχθούν αυτές οι έρευνες, γιατί ήθελε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να προστατέψει την οικογένειά του, ακόμη και σε σημείο να προτείνει την υποθήκη του σπιτιού τους, προκειμένου να πληρώσει για τον πολύ ακριβό έλεγχο DNA (εκείνη την εποχή), που έπρεπε να γίνει.

Το άγαλμα της Μαρίας κατασχέθηκε από τον Eπίσκοπο και φυλάχθηκε στο σπίτι του, όπου συνέχισε να κλαίει αίμα μπροστά σε διάφορους μάρτυρες μέχρι τις 15 Μαρτίου.
Αρχιεπίσκοπος Κάρλο Μαρία Βίγκανο
Στη συνέχεια ρώτησαν τον Αρχ. Βίγκανο σχετικά με τον γνωστό εξορκιστή της Επισκοπής της Ρώμης, τον Gabriele Amorth, τι γνώμη είχε για τις εκδηλώσεις στην Τσιβιταβέκκια.
Απάντησε:
«Ο πατέρας Amorth πίστευε ακράδαντα στην αλήθεια της εκδήλωσης. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να αφήσω το λόγο στον δημοσιογράφο Antonio Socci, ο οποίος, εκτός από τα γεγονότα της Φάτιμα, μελέτησε επίσης προσεκτικά όσα σχετίζονται με το Άγαλμα της Παναγίας της Τσιβιταβέκκια. Έγραψε το 2007: «Όλοι θυμούνται τον ισχυρό αρχικό σκεπτικισμό του Επισκόπου, Monsignor Grillo. Στις σελίδες του ημερολογίου του που δημοσίευσε, αναφέρεται ότι στις 13 Μαρτίου [1995] έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον διάσημο εξορκιστή της επισκοπής της Ρώμης, τον πατέρα Gabriele Amorth (μια πραγματική αρχή, που ήταν επίσης φίλος του Padre Pio). Ο πατέρας Amorth ικέτευσε τον Επίσκοπο να έχει πίστη, επειδή είχε γνωρίσει το προηγούμενο καλοκαίρι, από μια ψυχή που καθοδηγούσε πνευματικά, ότι ένα άγαλμα της Παναγίας θα άρχιζε να κλαίει στη Civitavecchia και ότι αυτό το σημάδι δεν θα σήμαινε καλό για την Ιταλία, και έτσι θα ήταν σκόπιμο να κάνουμε μετάνοιες και να προσευχόμαστε πολύ.

Ο Επίσκοπος όμως δεν τον πίστεψε και στη συνέχεια μίλησε για αυτό με την αδερφή του, τη Γκράτσια, με ειρωνική διάθεση. Η αδερφή του, όμως θύμωσε και την επόμενη μέρα, ενθυμούμενη τα λόγια του πατρός Amorth, εξέφρασε την επιθυμία να προσευχηθούν μπροστά στο άγαλμα που το κρατούσε κλεισμένο σε ένα ντουλάπι. Ο Επίσκοπος συμφώνησε και μαζί με άλλα άτομα άρχισε να λέει το Ροδάρι. Όταν έφτασαν στο «Χαίρε Δέσποινα, Μήτηρ Ελέους, στρέψε προς εμάς τα σπλαχνικά Σου μάτια», το άγαλμα άρχισε να κλαίει αίμα ξανά, αλλά αυτή τη φορά στα χέρια του άπιστου Επισκόπου. Το σοκ που υπέστη ήταν τόσο μεγάλο που αναγκάστηκαν να φωνάξουν καρδιολόγο!

Μετά από αυτό το ενοχλητικό γεγονός, ο Eπίσκοπος Γκρίλο άλλαξε ριζικά τη στάση του. Σταμάτησε την έρευνα του DNA, οργάνωσε μια Θεολογική Επιτροπή και ξεκίνησε τη διαδικασία για να μελετήσει και να επαληθεύσει το συμβάν. Όπως θα δήλωνε ο ίδιος, αργότερα, άλλαξε και από δικαστής έγινε μάρτυρας. Εν τω μεταξύ, ο Πάπας, Ιωάννης Παύλος ΙΙ γνωστοποίησε στον Eπίσκοπο ότι ενδιαφερόταν προσωπικά για το συμβάν και τον κάλεσε να μην έχει αμφιβολίες».

H δικαστική αρχή του πήρε το μικρό άγαλμα και το έθεσε υπό κράτηση. Σε αυτό το σημείο, ο Ιωάννης Παύλος II έδωσε ένα απτό σημάδι της υποστήριξής του και της εγγύτητάς του: στις 10 Απριλίου 1995, έστειλε τον στενό του φίλο Καρδινάλιο Αντρέζε Μαρία Ντεσκούρ για να χοροστατήσει σε προσευχή αγρυπνίας στον μητροπολητικό ναό για να σταματήσει η κατάσχεση του αγάλματος. Με την ευκαιρία αυτή, ο Καρδινάλιος ευλόγησε επίσης, για λογαριασμό του Πάπα, ένα δεύτερο άγαλμα που ήταν πανομοιότυπο με αυτό που έκλαψε, το οποίο στη συνέχεια δόθηκε στην οικογένεια ως αντικατάσταση. Στη συνέχεια, αυτό το άγαλμα θα άρχιζε να εκχέει στο χώρο ένα πολύ αρωματικό έλαιο ενώπιον πολλών μαρτύρων. Το ίδιο αυτό άγαλμα άρχισε να κλαίει με κανονικά δάκρυα κατά την διάρκεια των τελευταίων αγωνιωδών ημερών της ζωής του Ιωάννη Παύλου ΙΙ το 2005, και ξανά πάλι, τις ίδιες μέρες το επόμενο έτος από 28/03 έως 2/04 2006. Στις 31 Μαρτίου 2006 ο Επίσκοπος Γκρίλο ήταν μάρτυρας των δακρύων αυτών και το βεβαίωσε δημόσια μέσω του Τύπου.

Το άγαλμα της Ευλογημένης Παρθένου παρεδόθη στην ενορία της Τσιβιταβέκκια στις 17 Ιουνίου 1995 και έκτοτε παραμένει στο ναό για να το επισκέπτεται και να το τιμά ο λαός.

Στις 10 Μαρτίου 2005, ο μητροπολίτης εξέδωσε διάταγμα για την ανέγερση βωμού για να τοποθετήσουν επάνω το άγαλμα.

Όταν η Τζέσικα μεγάλωσε και ρωτήθηκε για το κύριο θέμα των μηνυμάτων της Παναγίας, έδωσε την ακόλουθη απάντηση: «Το κύριο θέμα είναι ότι θέλουν να καταστρέψουν την οικογένεια. Και μετά η Αποστασία της Εκκλησίας και ο κίνδυνος ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου που μπορεί να είναι ατομικός».

Η Παναγία μας ζητάει επίμονα να αφιερωθούν οι οικογένειες στην Άμωμη Καρδιά Της, οι ενορίες, οι πόλεις, οι μητροπόλεις και ο κόσμος, ως δέσμευση προστασίας εκ μέρους Της.
«Αφιερωθείτε όλοι σε Μένα, στην Άμωμη Καρδιά Μου, και θα προστατέψω το Έθνος σας κάτω από το μανδύα Μου που είναι γεμάτος από τη χάρη του Θεού. Σας παρακαλώ να Με ακούσετε, σας ικετεύω! Είμαι η Ουράνια Μητέρα σας, σας ικετεύω: μην Με κάνετε να κλαίω πάλι βλέποντας τόσα πολλά από τα παιδιά Μου να πεθαίνουν για τα λάθη τους, επειδή δεν Με δέχονται και αφήνουν τον Σατανά να ενεργεί».

Ο Αρχ. Βίγκανο μας προτρέπει να δώσουμε τη σημασία που αρμόζει στην πολύ σοβαρή προειδοποίηση της Παναγίας: «Σας φέρνω οδυνηρά νέα. Ο Σατανάς αποκτά τον έλεγχο όλης της ανθρωπότητας, και τώρα προσπαθεί να καταστρέψει την Εκκλησία του Θεού μέσω πολλών ιερέων... Ο Σατανάς γνωρίζει ότι ο χρόνος του τελειώνει, επειδή ο Υιος μου Ιησούς πρόκειται να παρέμβει. Σας ικετεύω, βοηθήστε με. Μην αφήσετε τον Υιο μου να παρέμβει, γιατί εγώ, η Μητέρα σας, θέλω να σώσω πολλές ψυχές και να τις φέρω στον Υιό μου και να μην τις αφήσω στον Σατανά. Προσευχηθείτε ο Θεός, ο Πατέρας μας, να Μου δώσει περισσότερο χρόνο, γιατί αυτή είναι η τελευταία περίοδος που Μου έδωσε ο Θεός. Ο μανδύας Μου είναι τώρα ανοιχτός σε όλους εσάς, γεμάτος χάρες, για να σας τοποθετήσω όλους κοντά στην Άμωμη Καρδιά Μου. Πρόκειται όμως να κλείσει. Και τότε ο Υιός Μου θα προχωρήσει στη θεϊκή του Δικαιοσύνη. Ένας κίνδυνος βρίσκεται πάνω στον Άγιο Πατέρα (τον Πάπα εκείνης της εποχής), μια σκληρή επίθεση από τον Σατανά » (μήν. 30 Ιουλίου 1995).

Το τελευταίο μήνυμα δόθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2018. Η Παναγία εμφανίστηκε στον Φάμπιο και τη γυναίκα του κατά τη διάρκεια της Ιεράς Λειτουργίας και έδωσε αυτό το μήνυμα. Ας δούμε μερικά αποσπάσματα:
«Η Εκκλησία του Ιησού μου θολώνεται από τον καπνό του Σατανά και πολλοί αφιερωμένοι άνθρωποι, που καλούνται να κηρύξουν τον Λόγο του, έχουν πέσει στις παγίδες του Σατανά, όπως έπεσε και ο Ιούδας! Αλλά ο Ιησούς τους αγαπά και ελπίζει στη μεταστροφή και τη σωτηρία τους.

Σε εσάς τους ιερωμένους έχουμε αναθέσει ένα καθήκον: να μαρτυρείτε την Αλήθεια, τον Ιησού Χριστό, στο σημείο να ανεβαίνετε στο Γολγοθά και να καρφώνεστε στον Σταυρό μαζί Του. Σας ζητείται να καταθέσετε αυτό που σας έχουμε εμπιστευτεί, να είστε πάντα πιστοί και υπάκουοι στην Εκκλησία του Υιού μου Ιησού, μαρτυρώντας την Αλήθεια και απορρίπτοντας το ψέμα.

Σας ζήτησε να κουβαλάτε τον Σταυρό. Ο δρόμος θα είναι μακρύς, ελικοειδής και βασανιστικός, αλλά τότε το φως του Κυρίου θα λάμψει και θα πρέπει να μαρτυράτε αυτό το φως στην καθημερινή σας ζωή με τα λόγια και τις πράξεις σας.

Να είστε πάντα φορείς αγάπης, συνετοί, να ξέρετε πώς να διακρίνετε τις παγίδες του Σατανά. Να είστε πάντα ελεύθεροι από κάθε ανθρώπινο συμβιβασμό και να ακούτε πάντα τον Θεό που μιλάει μέσα στην Καρδιάς σας. Πάντα να είστε το αλάτι της γης, το φως του κόσμου, να μεγαλώνετε στην αρετή της Αγίας μας Οικογένειας της Ναζαρέτ, έτσι ώστε κάθε ανθρώπινη οικογένεια να μπορεί να δείξει την μαρτυρία της στο μονοπάτι της πίστης, της ελπίδας και της αγάπης. Και η Πανάγια Τριάδα θα αποκαταστήσει την αληθινή και νέα οικογένεια του Θεού, όπως ιδρύθηκε από Αυτόν».

Και ο Αρχιεπίσκοπος Βίγκανο κλείνει την πολύ ενδιαφέρουσα και μεγάλη συνέντευξή του με τα ακόλουθα λόγια:
«Είθε η μαχόμενη Εκκλησία, το Μικρό Υπόλοιπό της, να πολεμήσει και να αντισταθεί, ανυποχώρητη σε οποιονδήποτε συμβιβασμό με τον κόσμο και τον Πρίγκιπα του (Σατανά), αδιάφορη για το αν οι άλλοι εγκρίνουν τη στάση της ή όχι, αδιάφορη στην κολακεία, πάντα απορροφημένη στον Θεό σαν τη Μαρία, χαμένη μέσα σε Αυτόν και πιστή».

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αγγελική Σ. Νατσούλη







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;