Η «μυστηριώδης» ψυχή


Τι μπορεί να μας πει ο Matthew για τη μυστηριώδη ψυχή;

-Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διευκρινίσουμε το "μυστήριο". Η ψυχή προέρχεται από τον Πρωταρχικό Δημιουργό, την Πηγή όλων όσων υπάρχουν. Δημιουργία λέγεται το "προϊόν" της δημιουργικής δράσης.

Για λόγους απλότητας θα λέμε "ο Δημιουργός" ενώ άλλοι προσδιορισμοί για το Απώτατο Κοσμικό Ον είναι «η Ολότητα», «το Παν που Υπάρχει», «ΕΓΩ ΕΙΜΙ» και «η Ενότητα Όλων (Oneness)». Οι περισσότεροι άνθρωποι αποδίδουν στον Θεό όλες αυτές τις ονομασίες, ανεξάρτητα από το όνομα που έχουν δώσει οι θρησκείες στην οντότητα που είναι το Ανώτατο Ον αυτού σύμπαντος, επειδή οι θρησκείες θεωρούν ότι αυτό το Ανώτατο Ον και ο Δημιουργός των Πάντων είναι η ίδια οντότητα, και η επιστήμη σας δεν ξεχωρίζει το σύμπαν από τον Κόσμο (Cosmos), ο οποίος σήμερα περιλαμβάνει επτά σύμπαντα ανεκτίμητου μεγέθους.

Δεν γνωρίζουμε τι υπήρχε πριν από την πρώτη έκφραση του Δημιουργού, που συχνά αναφέρεται εσφαλμένα, ως το «Big Bang». Η έκφραση αυτή ήταν η σιωπηλή απελευθέρωση της πιο ισχυρής δύναμης στον Κόσμο, που είναι η καθαρή ουσία Αγάπη/Φως του Δημιουργού. Αυτή η άπειρη, άφθαρτη θεϊκή ενέργεια που περιλαμβάνει την κοσμική συνειδητότητα ​​ή το Νου του Δημιουργού, είναι η Αρχή (το Ξεκίνημα) και η Σύνθεση κάθε ψυχής σε ολόκληρο τον Κόσμο. Σε κάποιο σημείο ο Δημιουργός προίκισε τις ψυχές με το δώρο της ελεύθερης βούλησης και την έμφυτη ικανότητα να φέρνει σε εκδήλωση τις επιθυμίες της. Αυτή είναι η βάση της ζωής σε αυτό το σύμπαν, όπου οι ψυχές εκδηλώνονται από τον Θεό. Την ψυχή επέλεξε ο Δημιουργός να είναι ο ηγεμόνας αυτού του σύμπαντος, μέσω των συν-δημιουργικών δυνάμεων του Θεού με τον Δημιουργό. Ο Θεός χρησιμοποιεί την ενέργεια του Δημιουργού για να υλοποιήσει τις ιδέες Του, και μέσα στο μικρόκοσμο του Θεού, κάθε ψυχή στην οικουμενική οικογένειά Του έχει αναλογικά την ίδια συν-δημιουργική ικανότητα με Αυτόν.

(Δημιουργός = ο Πρωταρχικός Δημιουργός όλης της Πλάσης. 
Θεός = η Ανώτατη Οντότητα που είναι υπεύθυνη για την εξάπλωση της Δημιουργίας στο Σύμπαν για το οποίο είναι υπεύθυνη).

Η ψυχή μπορεί να ζει μέσα σε ένα φυσικό ή αιθερικό σώμα ή σαν άμορφο ελεύθερο πνεύμα, το οποίο θυμάται την Αρχή του και ξέρει την αποστολή του κατά τη διάρκεια της ζωής του. Όταν η ψυχή επιλέγει μια φυσική ζωή, ανάλογα με την εξέλιξη της συνειδητότητάς της, η επιλογή της μπορεί να είναι ένα ανθρώπινο σώμα ή κάθε άλλη μορφή ενσαρκωμένου πολιτισμού, ζωικού ή φυτικού είδους, ένας πλανήτης, ένας ήλιος ή κάποιο άλλο αστρικό σώμα. Με όποια μορφή και όπου και αν επιλέξει να είναι σε αυτό το σύμπαν μια ψυχή, είναι πάντα απαραβίαστο, ανεξάρτητο αιώνιο ον, ενώ ταυτόχρονα είναι ενεργειακά αδιάσπαστα συνδεδεμένη με τον Θεό και με τον Δημιουργό καθώς και με όλες τις άλλες ψυχές σε ολόκληρο τον Κόσμο.

Τώρα ας πάρουμε για παράδειγμα την ψυχή Γαία που έχει επιλέξει τη Γη ως σώμα της, το σημερινό όνομα του πλανήτη σας. Αυτή είναι η πηγή της ζωής όλων όσων υπάρχουν επάνω και μέσα στο σώμα της Γης και κάθε ψυχή που ενσαρκώνεται εκεί, είναι η δύναμη της ζωής των διαφόρων πτυχών της  προσωπικότητάς της, την οποία συν-δημιουργεί για την ποικιλομορφία των εμπειριών. Όταν μια ψυχή παράγει μια προσωπικότητα, αυτή η ψυχή γίνεται "σωρευτική" ή "γονική" ψυχή, και κάθε γνώση που αποκτάται από κάθε προσωπικότητα της ίδιας γενεαλογίας, είναι διαθέσιμη σε όλες τις άλλες. Όταν οι ψυχές των προσωπικοτήτων παράγουν απογόνους, γίνονται σωρευτικές ψυχές και αυτές, και καθώς αυτή η "οικογένεια" συνεχίζει να αυξάνεται, η αποθήκη της σοφίας, της γνώσης και της εμπειρίας με την οποία προικίζεται κάθε νέα προσωπικότητα διευρύνεται αντίστοιχα.

Λέμε σωρευτική ψυχή για να υποδείξουμε τη συσσώρευση προσωπικοτήτων στη γενεαλογία, αλλά αυτό που πραγματικά συσσωρεύεται είναι κομμάτια που θυμούνται τη γνώση από το Ξεκίνημα. Η γνώση βρίσκεται μέσα σε κάθε ψυχή, αλλά ξεχνιέται από την προσωπικότητα έτσι ώστε να μπορεί να ενεργεί ελεύθερα με τη βούλησή της και στη συνέχεια να εκδηλώνει τις συνέπειες των επιλογών της.  
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ψυχή εγκαταλείπει τους απογόνους της! Κάθε πρόσωπο έχει πρόσβαση σε όλη την οικογενειακή αποθήκη, στη συλλογική συνειδητότητα ​​του πολιτισμού της Γης, στη μαζική συνειδητότητα ​​αυτού του σύμπαντος και στην κοσμική συνειδητότητα. Οπότε δεν πρόκειται για εκ νέου μάθηση, αλλά μάλλον για ενθύμηση των γνώσεων που υπάρχουν στο επίπεδο της ψυχής και στη συνέχεια εφαρμογή αυτής της γνώσης στη ζωή. 

Επιπλέον, η ψυχή δίνει στην προσωπικότητά της ένα εξαιρετικό σύστημα καθοδήγησης: συνειδητότητα, απεριόριστη ικανότητα αγάπης, αίσθημα τιμής, ένστικτο επιβίωσης, διαίσθηση, έμπνευση, φιλοδοξία, δημιουργικότητα - όλες οι εκφράσεις των τεχνών προέρχονται από την ψυχή - την ικανότητα τηλεπαθητικής επικοινωνίας καθώς και να εκτελεί κι άλλες "παραφυσικές" δραστηριότητες. Η πρόσβαση στις πηγές πληροφοριών εξαρτάται από το επίπεδο της συνειδητότητας του ατόμου και το κατά πόσο θα μπορέσει να επωφεληθεί από το σύστημα καθοδήγησης εξαρτάται από τις επιλογές της ελεύθερης βούλησης.

Όταν οι ίδιες ψυχές επιλέγουν να έχουν πολλές ζωές μαζί, ονομάζονται ομάδες ψυχών, και ποικίλλουν σημαντικά σε αριθμούς. Εάν ένα σύμπλεγμα ψυχών έχει αυξηθεί σε πολλές χιλιάδες, σχετικά λίγες από αυτές μοιράζονται μια συγκεκριμένη ζωή. Κάθε ψυχή που το κάνει, κάνει μια σύμβαση για τον ρόλο που θα έχει - γονέας, παιδί, παππούς, αδελφός, άλλος συγγενής, σύζυγος, δάσκαλος, εργοδότης, φίλος, επαγγελματικός συνάδελφος, ανταγωνιστής, αντίπαλος. Οι διαφορετικές γενιές συνδυάζονται εύκολα επειδή οι ψυχές βρίσκονται στο διαχρονικό συνεχές, όπου όλες οι ζωές συμβαίνουν ταυτόχρονα και οι συλλογικές συμβάσεις γίνονται πριν από τη γέννηση του ομίλου. Οι συμφωνίες γίνονται με άνευ όρων αγάπη και σχεδιάζονται ευκαιρίες ανάπτυξης - καρμικά μαθήματα - για κάθε συμμετέχοντα. Ορισμένες ψυχές συμφωνούν να παίξουν «βαριούς» ρόλους για να παράσχουν τις περιστάσεις που άλλοι της ομάδας επιλέγουν για να εξισορροπήσουν τις ενέργειες από προηγούμενες εμπειρίες ζωής και καθώς κάθε πρόσωπο προχωρεί σε πνευματική και συνειδητή επίγνωση, το ίδιο κάνουν και οι άλλοι.

Η ψυχή δεν βλάπτεται εάν το σώμα της εκσφενδονιστεί σε κομμάτια ή καταστραφεί από ασθένεια, ούτε η ψυχή επηρεάζεται αρνητικά από την άμβλωση. Η ψυχή στο ρόλο μιας γυναίκας μπορεί να έχει κάνει τη συμφωνία να βιώσει ένα φάσμα συνηθισμένων συναισθημάτων και με πλήρη επίγνωση αυτής της επιλογής, μια ψυχή μπορεί να εισέλθει στο έμβρυο, μετά να φύγει και να έρθει στη θέση της μια άλλη ψυχή, ώστε και οι δύο να αισθανθούν τα ίδια συναισθήματα που νιώθει η γυναίκα - αυτή η σύντομη έκθεση μπορεί να εξυπηρετήσει τις δύο ψυχές καθώς και μια ζωή κατά την οποία θα βιώσουν αυτά τα συναισθήματα. Υπάρχει και μια άλλη σημαντική πτυχή των ψυχών. Παρόλο που συνήθως ο Θεός αναφέρεται ως "Αυτός", ο Θεός είναι ανδρόγυνος, η τέλεια ισορροπία των θηλυκών και αρσενικών ενεργειών. Όλες οι άλλες ψυχές έχουν και αυτές τις δύο ενέργειες, αλλά η μία κυριαρχεί κατά τη διάρκεια κάθε ζωής στην διαδικασία προς την ανδρόγυνο - για παράδειγμα, η Γαία είναι κατά κύριο λόγο θηλυκή και η ψυχή που ενσωματώνεται στον πλανήτη που ονομάζεται Άρης είναι κυρίως αρσενική.

Οι άνθρωποι έχουν τις ίδιες δυο ενέργειες σε ευρύτατη διακύμανση ποσοστού, αλλά σε αντίθεση με τις ψυχές τα σώματα έχουν φύλο και σεξουαλικό προσανατολισμό και αυτά επιλέγονται από την ψυχή σύμφωνα με αυτό που θέλει να ζήσει κατά τη διάρκεια της ζωής. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα ετεροφυλόφιλο άνδρα με δεσπόζουσα την θηλυκή ενέργεια, αυτή θα του προσφέρει μια ήπια, στοχαστική φύση η οποία εξισορροπεί τις ζωές που η ψυχή έζησε ως ισχυρός, επιθετικός άνδρας ή γυναίκα. 
Είτε μπορεί να γεννηθεί με γυναικείο νοητικό και συναισθηματικό μακιγιάζ σε αρσενικό σώμα - εσείς καλείτε τα άτομα που διορθώνουν αυτή την ασυμφωνία ως transgenders - ή μπορεί να επιλέξει να βιώσει μια ζωή όπου η ομοφυλοφιλία είναι η επιλογή της ψυχής.
Στόχος κάθε ψυχής σε κάθε ζωή είναι να επιτύχει μια εξισορροπημένη εμπειρία και ανεξάρτητα από τον αριθμό των ενσαρκώσεων που μπορεί να έχει, και μπορεί να έχει εκατοντάδες ή χιλιάδες, κάθε μία από τις προσωπικότητές της είναι μια ξεχωριστή ψυχή ανεξάρτητη από όλες τις άλλες αλλά και αιώνια ενεργειακά συνδεδεμένη μεταξύ τους.

Μεταξύ των ενσαρκώσεων οι προσωπικότητες των ψυχών ζουν στον πνευματικό κόσμο σε ένα αιθερικό σώμα το οποίο δεν έχει αναπαραγωγικά όργανα ή σεξουαλικές αισθήσεις. Κάποιες ψυχές εξελίσσονται τόσο πολύ ώστε αμέτρητοι αριθμοί ψυχών ζουν ως συλλογικότητα σε μιαν άμορφη κατάσταση ομαδικής συνειδητότητας σε τέλεια ισορροπία και αρμονία, σε μια κατάσταση ευδαιμονίας πέρα από τη φαντασία σας ή, ακριβέστερα, πέρα από το σημερινό επίπεδο συνειδητής σας επίγνωσης .
Εάν η εξήγησή μας δεν σας κάλυψε και αφήνει ακόμα την ψυχή "μυστηριώδη", η  πραγματικότητα μπορεί να συνοψιστεί απλά: Χρησιμοποιώντας την τέλεια αγάπη-φως ενέργεια του Δημιουργού, ο Θεός έκανε το θαυμάσιο, θεϊκό, αθάνατο ον που είσαι εσύ: ψυχή.

ΠΗΓΗ: www.matthewbooks.com (18/08/2018)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αγγελική Σ. Νατσούλη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;