Τότε που η Παναγία ζήτησε την Αφιέρωση της Ρωσίας

Η Παναγία της Φάτιμα είναι γνωστή σε όλο σχεδόν το χριστιανικό κόσμο για τα μηνύματα που έδωσε. Το περιεχόμενο όμως των μηνυμάτων Της δεν είναι και πολύ γνωστό.
Η Παναγία έκανε συνολικά 6 εμφανίσεις (13 Μαϊου, 13 Ιουνίου, 13 Ιουλίου, 13 Αυγούστου, 13 Σεπτεμβρίου και 13 Οκτωβρίου του 1917), σε τρία μικρά βοσκόπουλα στην τοποθεσία Κόβα ντα Ίρια της πόλης Φάτιμα της Πορτογαλίας.  

Ας δούμε όμως τι συνέβαινε στον κόσμο εκείνη τη χρονιά...

1)    Η Ευρώπη το 1917 βρίσκεται στη δίνη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, που διήρκεσε από τις 28 Ιουλίου 1914 ως τις 11 Νοεμβρίου1918. Μία μεγάλη ενδοευρωπαϊκή διένεξη που είχε τα κύρια μέτωπα στη Γηραιά Ήπειρο, αλλά με ενεργό συμμετοχή και αποικιακών στρατευμάτων και ακόμα με την εμπλοκή των ΗΠΑ.
Ήταν μια από τις πιο θανατηφόρες συρράξεις στην ιστορία, υπολογίζεται ότι περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη μάχη, ενώ άλλα 10 εκατομμύρια άμαχοι πολίτες πέθαναν από τους βομβαρδισμούς, την πείνα, τις κακουχίες και τις ασθένειες. Οι ακρότητες και οι γενοκτονίες που τελέστηκαν από τους Οθωμανούς και η Ισπανική γρίπη του 1918 που μεταδόθηκε κατά τις μετακινήσεις των μαχομένων, προκάλεσαν πολλά επιπλέον εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως.

2)    Το 1917 είναι επίσης το έτος που ξεκινά η Ρωσική Επανάσταση. Μια σειρά από ιστορικά γεγονότα στη Ρωσική Αυτοκρατορία που σφράγισαν όχι μόνο την ιστορική πορεία της χώρας αυτής, αλλά επηρέασαν καθοριστικά ολόκληρη τη νεότερη παγκόσμια ιστορία. Ο όρος «Ρωσική Επανάσταση» χρησιμοποιείται συχνά για τα γεγονότα που συνέβησαν το Φεβρουάριο και τον Οκτώβριο του 1917, εξ ου και η ονομασία τους, Φεβρουαριανή Επανάσταση και Οκτωβριανή Επανάσταση αντίστοιχα. Η Ρωσία μετά από έναν τρομερό εμφύλιο και αιματοκύλισμα παραδίδεται σε μια πολιτική φράξια του μαρξιστικού Ρωσικού Σοσιαλδημοκρατικού Εργατικού Κόμματος, τους Μπολσεβίκους. Οι νικητές, ανασυγκροτήθηκαν ως Κομουνιστικό Κόμμα. Καθιέρωσαν επίσης τη σοβιετική εξουσία στις ανεξάρτητες δημοκρατίες της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Λευκορωσίας, της Γεωργίας και της Ουκρανίας.

Σε αυτή λοιπόν τη χαώδη κατάσταση στην Ευρώπη, η Παναγία αποφασίζει να κάνει 6 εμφανίσεις για να μας μεταφέρει μηνύματα, σε μια προσπάθεια του Ουρανού να βοηθήσει την ανθρωπότητα που όδευε προς την καταστροφή της.

Στις 13 Ιουλίου 1917 η Παναγία δείχνει σε όραμα, στα μικρά βοσκόπουλα, την Κόλαση σαν έναν ωκεανό φωτιάς που εισχωρεί μέσα στη γη, όπου ήταν βυθισμένοι οι δαίμονες και οι ψυχές, όμοιες με κάρβουνα διάφανα και μαύρα ή ορυχαλκοειδή, που είχαν ανθρώπινα σχήματα. Επέπλεαν μέσα σε αυτή τη φωτιά, χωρίς βάρος και ισορροπία, με φωνές και βογγητά πόνου και απελπισίας που τρομοκρατούσαν και σ’ έκαναν να τρέμεις από φόβο.

Η Παναγία της Φάτιμα και η μικρή Λουσία
Τρομαγμένα τα παιδιά ύψωσαν τότε τα μάτια τους προς την Παναγία, που τους είπε με καλοσύνη και θλίψη:
«Είδατε την κόλαση, όπου πηγαίνουν οι ψυχές των ταλαίπωρων αμαρτωλών. Αν κάνετε ό,τι σας λέγω (είχε ζητήσει από τα παιδιά να προσεύχονται καθημερινά με το ροδάριο), πολλές ψυχές θα σωθούν και θα έχετε ειρήνη. Ο πόλεμος θα τελειώσει σύντομα (όπως κι έγινε). Αλλά αν δεν σταματήσουν οι άνθρωποι να προσβάλλουν το Θεό, θα αρχίσει ένας άλλος χειρότερος ακόμη, όταν θα είναι  Πάπας ο Πίος XI.

Όταν δείτε τη νύχτα να φωτίζεται από ένα άγνωστο φως*, να ξέρετε ότι είναι το μεγάλο σημείο που ο Θεός σας δίνει ότι θα τιμωρήσει τον κόσμο για τα εγκλήματά του, με τον πόλεμο, την πείνα, τους διωγμούς εναντίον της Εκκλησίας και του Αγίου Πατέρα. (Και αυτό επίσης έγινε, γιατί ο Πίος ΧΙ διετέλεσε πάπας από το 1922 έως το 1939 και γιατί ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, χρονολογικά, άρχισε στις 7 Ιουλίου 1937 στην Ασία και την 1 Σεπτεμβρίου 1939 στην Ευρώπη, και τελείωσε στις 2 Σεπτεμβρίου 1945). Για να το εμποδίσω, θα έλθω ξανά να ζητήσω την αφιέρωση της Ρωσίας στην Άμωμη Καρδιά Μου. Αν εισακούσουν τα αιτήματά Μου, η Ρωσία θα μεταστραφεί και θα υπάρξει ειρήνη. Αν όχι, θα διαδώσει τις πλάνες της στον κόσμο, υποκινώντας πολέμους και διωγμούς κατά της Εκκλησίας. Οι καλοί θα μαρτυρήσουν, πολλά έθνη θα εκμηδενιστούν...».

Η Λουσία, ο Φραγκίσκος και η Χαθίντα

Ένα από τα μικρά εκείνα βοσκόπουλα, η Λουσία, έγινε μοναχή. Στις 13 Ιουνίου 1929, ενώ βρισκόταν σε προσευχή στο παρεκκλήσιο της μονής με μοναδικό φως εκείνο μιας λάμπας, είδε να φωτίζεται ολόκληρο το παρεκκλήσιο από ένα φως υπερφυσικό. Γράφει στα απομνημονεύματά της η αδελφή Λουσία:

Η Παναγία στο Ιερό της Φάτιμα

«Στην Αγία Τράπεζα φάνηκε ένας σταυρός φωτεινός, που υψωνόταν μέχρι την οροφή. Έβλεπε κανείς στο επάνω μέρος του σταυρού μια κεφαλή ανδρός του οποίου το σώμα φαινόταν μέχρι τη μέση, στο στήθος ήταν μια περιστερά το ίδιο φωτεινή και, καρφωμένο στο σταυρό, το σώμα ενός άλλου ανδρός. Λίγο πιο ψηλά από τη μέση αυτού, φαινόταν να αιωρείται ένα Δισκοπότηρο και τα Τίμια Δώρα στα οποία έπεφταν μερικές σταγόνες αίματος, που κυλούσαν από το πρόσωπο του εσταυρωμένου κι έβγαιναν από ένα τραύμα του στήθους. Κυλώντας πάνω στα Τίμια Δώρα, αυτές οι σταγόνες έπεφταν μέσα στο Δισκοπότηρο. Κάτω από το δεξιό βραχίονα του σταυρού βρισκόταν η Παναγία (ήταν η Παναγία της Φάτιμα, κρατώντας την Άμωμη Καρδιά Της στο αριστερό χέρι, χωρίς ξίφος ούτε τριαντάφυλλα, αλλά με ένα στεφάνι από αγκάθια και φλόγες...) Κάτω από τον αριστερό βραχίονα του σταυρού μεγάλα γράμματα σαν από κρυστάλλινο νερό, που θα είχε κυλήσει πάνω από την Αγία Τράπεζα, σχημάτιζαν τις λέξεις ‘Χάρη και Έλεος’. Κατάλαβα ότι μου είχε φανερωθεί το Μυστήριο της Αγίας Τριάδος, και κατόπιν η Παναγία μου είπε: ‘’Ήλθε η στιγμή που ο Θεός ζητάει από τον Άγιο Πατέρα (τον Πάπα), να κάνει, ενωμένος με όλους τους Επισκόπους του κόσμου, την Αφιέρωση της Ρωσίας στην Άμωμη Καρδιά Μου, υποσχόμενος να την σώσει μ’ αυτό το μέσον. Οι ψυχές που η Δικαιοσύνη του Θεού καταδικάζει για τα αμαρτήματα εναντίον Μου είναι τόσο πολυάριθμες που έρχομαι να ζητήσω μια επανόρθωση, θυσιάσου γι’ αυτό το σκοπό και προσευχήσου».

Αυτό, η αδελφή Λουσία το ανακοίνωσε στον εξομολογητή της, ο οποίος της έδωσε την εντολή να γράψει ό,τι η Παναγία ήθελε να κάνουν. Και συνεχίζει η αδελφή:

«Αργότερα μετά από χρόνια, με μια εσωτερική επικοινωνία, η Παναγία μου είπε, παραπονούμενη: ‘Δε θέλησαν ν’ ακούσουν το αίτημά Μου... Όπως ο βασιλιάς της Γαλλίας (άλλοτε), θα μετανιώσουν και θα το κάνουν, αλλά θα είναι πάρα πολύ αργά. Η Ρωσία θα έχει πλέον διαδώσει τις πλάνες της στον κόσμο, προκαλώντας πολέμους, διωγμούς κατά της Εκκλησίας: ο Άγιος Πατέρας θα υποφέρει πολύ!’» 

*Επρόκειτο για ένα πολύ μεγάλο φως ορατό από όλη την Ευρώπη, που οι επιστήμονες εξήγησαν ως ένα τεραστίων διαστάσεων βόρειο Σέλας της νύχτας 25ης Ιανουαρίου 1938.

ΠΗΓΗ: "Τα Απομνημονεύματα της αδελφής Λουσίας"

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάσταση του Λαζάρου - μέρος Β'

'Το Ευαγγέλιο όπως μου υπαγορεύτηκε' γιατί το έκανε ο Ιησούς;