Γιατί οι προσευχές μου δεν εισακούονται πάντα;Σίγουρα θα έχετε ακούσει για, ή βιώσει στην οικογένειά σας, περιπτώσεις ασθενειών που δεν θεραπεύτηκαν παρά το γεγονός ότι κάποιος ή κάποιοι προσευχήθηκαν πολύ.
"Προσευχήθηκα στο Θεό να θεραπεύσει το φίλο μου αλλά εκείνος, παρόλ’ αυτά, πέθανε... Μήπως αυτό σημαίνει ότι ο Θεός δεν νοιάζεται για μένα - ή γι 'αυτόν; Τον τιμωρεί; Δεν άκουσε την προσευχή μου; Ή μήπως η προσευχή απλά δεν δουλεύει... και ο Θεός λοιπόν δεν υπάρχει...;"

Ο Θεός υπάρχει - αλλά όχι όπως τον ξέρουμε.
Η ιδέα του Θεού ως ιδιότροπου, ζηλότυπου γέρου πάνω σε κάποιο σύννεφο, που πότε αγαπά και πότε μισεί, επιβραβεύει ή τιμωρεί, είναι εφεύρεση της ανθρωπότητας. Όπως λέει και η παροιμία: "Ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο κατ’ εικόνα του και ο άνθρωπος από ευγένεια του αντιγύρισε τη χάρη".
Πρώτα απ 'όλα, ο Θεός δεν είναι άνδρας. Ή γυναίκα. Ο Θεός δεν είναι κάποιο άτομο όπως εμείς - ο Θεός είναι η υπέρτατη νοημοσύνη πίσω από τη δημιουργία του Σύμπαντος. Ως εκ τούτου, ο Θεός είναι τα πάντα – κι ακόμα μεγαλύτερος από τα πάντα.

Η προσευχή έχει να κάνει με την ενέργεια.
Προσευχή δεν είναι να ζητάς από τον Θεό μια χάρη, ελπίζοντας ότι «αυτός» θα απαντήσει ανάλογα με τη «διάθεσή» του εκείνη την ημέρα. Προσευχή είναι μια φυσική διαδικασία που μπορεί κανείς να μάθει, να εξασκηθεί και να κατακτήσει.

Προσευχή είναι η επίκληση και η μετάδοση πνευματικής ενέργειας από το σημείο Α (το πρόσωπο που προσεύχεται) στο σημείο Β (ο στόχος της προσευχής).
Γιατί λοιπόν η προσευχή δεν λειτουργεί πάντα;
Κάρμα
Υπάρχουν ορισμένες εμπειρίες που ένα άτομο χρειάζεται να περάσει για καρμικούς λόγους – άσχετα πόσο προσεύχεται ή προσεύχεστε γι 'αυτό. Περίπτωση Αποστόλου Παύλου.
Αυτό σημαίνει ότι η προσευχή μπορεί να μην λύσει το πρόβλημά τους - αλλά μπορεί να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα.
Οι ασθένειες τελευταίου σταδίου μπορεί μερικές φορές να είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Το άτομο μπορεί να μην θεραπευθεί, αλλά μπορεί να πεθάνει πολύ πιο ειρηνικά από ό, τι χωρίς την προσευχή.
Η δεκτικότητα του "στόχου"
Ένας άλλος παράγοντας έχει να κάνει με το πόσο δεκτικό είναι το άτομο για το οποίο κάποιος προσεύχεται.
Ένα άτομο που είναι απολύτως αφοσιωμένο σε μια ζωή μίσους και βίας, χωρίς καμία αίσθηση επιθυμίας να αλλάξει, δεν θα είναι τόσο δεκτικό σε αυτήν την ενέργεια. Σε κάποιο βαθμό, συνειδητά ή ασυνείδητα, θα την απορρίψει.
Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι που φαίνεται να ταιριάζουν σε αυτή την κατηγορία, βαθιά μέσα τους θέλουν ν’ αλλάξουν – και ως εκ τούτου, ασυνείδητα, θα δεχτούν και θα χρησιμοποιήσουν αυτήν την ενέργεια. Στη συνέχεια, ως αποτέλεσμα, θα γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.
Ποσότητα και ποιότητα ενέργειας
Τι σημαίνει αυτό; Η κύρια απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι πολύ απλή – επειδή η ποσότητα και η ποιότητα της ενέργειας είναι ανεπαρκείς.
Εάν προσευχηθείτε για ένα λεπτό για την παγκόσμια ειρήνη, δεν θα επιφέρετε παγκόσμια ειρήνη. Δεν θα έχετε στείλει αρκετή ενέργεια. Εάν όμως ένα εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρωθούν και προσευχηθούν για μια ώρα την ημέρα για την παγκόσμια ειρήνη, τότε θα υπάρξουν σαφή αποτελέσματα.
Έτσι, αντί να διαμαρτύρεστε για το γεγονός ότι οι προσευχές σας μπορεί να μην φαίνεται ότι απαντώνται και να κατηγορείτε τον Θεό γι’ αυτό, θα πρέπει να κοιτάξετε τον εαυτό σας και να θέσετε την ερώτηση: προσεύχομαι αρκετά έντονα και για αρκετό καιρό ώστε να κάνω πραγματικά τις προσευχές μου να λειτουργούν;

Ένα άλλο ερώτημα πάνω στο οποίο μπορούμε να αναρωτηθούμε είναι: Έχω καταβάλει αρκετή προσπάθεια στην αυτοεκτίμησή μου για να είμαι ο καλύτερος δυνατός δίαυλος πνευματικής ενέργειας που μπορώ να είμαι – και επομένως να κάνω τις προσευχές μου όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικές;
Ένα ακόμα σημαντικό ερώτημα είναι: Χρησιμοποιώ μια καλή τεχνική για προσευχή; Μπορείτε να μάθετε μία από τις πιο ισχυρές τεχνικές προσευχής στη Γη, αλλά πριν ξεκινήσετε – ελέγξτε για τι θα προσευχηθείτε!

Παρακάτω θα εξετάσουμε πώς μπορείτε να γίνετε πιο «πνευματικοί».
«Πιο πνευματικός» σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους.

Σε έναν μάστερ γιόγκι, η ουσία της πνευματικότητας είναι η ανιδιοτελής υπηρεσία προς τους άλλους – όχι μόνο στους ανθρώπους που γνωρίζετε και αγαπάτε, αλλά σ΄εκείνους τους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και στον κόσμο ως σύνολο.

Όσο πιο προχωρημένος είσαι, τόσο περισσότερη υπηρεσία μπορείς να προσφέρεις στους άλλους. Το να είσαι προχωρημένος όσο μπορείς να είσαι, σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις περισσότερα για να βοηθήσεις τον κόσμο – επειδή έχεις μεγαλύτερη σοφία και επομένως ξέρεις τι να κάνεις και επίσης εξαιτίας των ικανοτήτων που αναπτύσσεις μέσα από την πρόοδό σου.
Όσο περισσότερη υπηρεσία προσφέρεις, τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα έχεις για να προχωρήσεις πνευματικά – αυτή είναι μια πτυχή του νόμου του κάρμα. Η υπηρεσία θα πρέπει να είναι πάντα η πρώτη σου προτεραιότητα, αλλά πρέπει επίσης να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να πας μέσα σου ώστε να αναπτύξεις τον εαυτό σου για ακόμα μεγαλύτερη υπηρεσία στο μέλλον.

Τι συμβαίνει όταν πηγαίνεις μέσα σου
Το ταξίδι προς τα μέσα είναι η αναζήτηση της επαφής με τον Θεό/Σπινθήρα. Είναι η αρχή της γνώσης αυτού που είσαι – του πραγματικού σου Εαυτού – και της πραγματικής φύσης του ίδιου του Θεού.
Ο Δρ. King είπε:
«Τα μεγαλύτερα όντα στη Γη έχουν δηλώσει ότι ο Θεός είναι η αιώνια απλότητα... Υπάρχει μόνο ο Θεός και τίποτα άλλο και αν διαλογίζεστε πάνω σε αυτό, φίλοι μου, μπορείτε να προχωρήσετε 20 ζωές από αύριο το πρωί. Σας το εγγυώμαι, αν συνειδητοποιήσετε τι σημαίνει αυτή η δήλωση.
Η στροφή προς τα μέσα θα βοηθήσει επίσης στην ανάπτυξη των ψυχικών σας δυνάμεων, όπως η διόραση – να βλέπετε πράγματα πέρα ​​από τον συνηθισμένο φυσικό κόσμο γύρω σας. Όλοι έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε αυτές τις δυνάμεις, αλλά πρέπει να καταβάλουμε κάποια προσπάθεια για να το πραγματοποιήσουμε. Πρόκειται για το άνοιγμα των τσάκρας σας έτσι ώστε να μπορείτε να αντιληφθείτε και να ελέγχετε τις λεπτοφυείς δυνάμεις της φύσης.

Επίσης, θα σας βοηθήσει να λάβετε μεγαλύτερη έμπνευση και καθοδήγηση από τον Ανώτερο Εαυτό σας, επειδή θα είστε σε καλύτερη θέση να «ακούτε» αυτή τη φωνή που προέρχεται από μέσα σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να λάβετε καλύτερες αποφάσεις στη ζωή και να εκδηλώσετε το πνευματικό σας πεπρωμένο.
Θα γίνετε καλύτερο κανάλι για την πνευματική ενέργεια. Όχι μόνο επειδή τα τσάκρας και το λεπτοφυές νευρικό σας σύστημα θα λειτουργούν πολύ καλύτερα από πριν, αλλά επειδή η συνειδητοποίηση και η αγάπη σας για τον Θεό/Σπινθήρα θα είναι μεγαλύτερη».

Για έναν μάστερ γιόγκι, η πιο σημαντική πτυχή της πνευματικής προόδου είναι: η σοφία. Είναι η μεγαλύτερη από όλες τις δυνάμεις.
O Δρ. Τζωρτζ Κινγκ, ιδρυτής της Aetherious Society

Ο Δρ. Κινγκ περιγράφει τη σοφία ως "γνώση που ενεργοποιείται από τη δύναμη μέσω της αγάπης". Την περιέγραψε επίσης ως "αγάπη εν δράση" – και η δράση της αγάπης είναι υπηρεσία. Εάν υπηρετείς τους άλλους με ανιδιοτέλεια, είσαι σοφός. Και αν είσαι σοφός, υπηρετείς τους άλλους ανιδιοτελώς.
Και φυσικά, εάν ασχολείσαι πραγματικά με τις πνευματικές πρακτικές, μπορεί να βιώσεις πολλά άλλα οφέλη – κάποια μπορεί να σου φαίνονται πιο γήινα αυτή τη στιγμή! Για παράδειγμα:
·       
     διανοητική σαφήνεια
·       φυσική ζωτικότητα
·       ψυχική προστασία
·       συναισθηματική ισορροπία
·       καλύτερη μνήμη
·       μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Όλα αυτά τα οφέλη θα σε βοηθήσουν στην καθημερινή σου ζωή καθώς θα προχωράς μέσα από το κάρμα σου.
Μπορείς επίσης να αναπτύξεις νέες δεξιότητες ή να βελτιώσεις τις δεξιότητες που έχεις ήδη, ειδικά εάν αυτές οι δεξιότητες σε βοηθούν στην πνευματική σου υπηρεσία προς τους άλλους.  

Τι μπορείς να κάνεις για να στραφείς μέσα σου;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν να στραφείς προς το εσωτερικό του εαυτού σου.
Ορίστε μερικά παραδείγματα:
·       Αναπνοή Γιόγκα – η πραναγιάμα, όπως τη λένε οι γιόγκι, θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις τον έλεγχο της ροής του πράνα μέσα σου.
·       Μάντρα – το μάντρα είναι η επανάληψη ειδικών ιερών σανσκριτικών λέξεων με αφοσίωση και συναίσθημα. Η δόνηση των ίδιων των λέξεων θα ενισχύσει τη φυσική ροή του πράνα μέσα από τα τσάκρας σου. Αυτό βοηθά να ανοίξεις τα τσάκρας σου, να βελτιώσεις τις δυνάμεις συγκέντρωσης και τη ροή του πράνα σε όλο το σώμα. Το μάντρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αυξήσεις τους κραδασμούς σου (δόνηση), αλλά εκπέμποντας πνευματική ενέργεια βοηθάς και τους άλλους.
·       Συγκέντρωση, Συλλογισμός και Διαλογισμός – Αυτό λέγεται Raja Yoga - η γιόγκα του πνευματικού και ψυχικού ελέγχου. Η συγκέντρωση είναι απολύτως απαραίτητη για την πνευματική σου ανάπτυξη. Χωρίς αυτήν δεν θα πας πολύ μακριά. Ο συλλογισμός είναι το επόμενο βήμα, όταν αρχίζεις να λαμβάνεις ψυχικές πληροφορίες σχετικά με αυτό στο οποίο επικεντρώνεσαι. Το επόμενο στάδιο είναι ο διαλογισμός, που είναι η ενότητα με αυτό για το οποίο διαλογίζεσαι. Και είναι μακράν πολύ περισσότερο από ένα αόριστο συναίσθημα. Είναι μια πολύ έντονη και προηγμένη κατάσταση στην οποία γνωρίζεις - εντελώς - το αντικείμενο του διαλογισμού σου. Είναι ένα επίπεδο συνειδητότητας που στο σημερινό επίπεδο ανάπτυξης, δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε πλήρως.
    
    Να είστε πάντα ευλογημένοι, 
    η Aetherius Society.
      
    (Η Εταιρεία Aetherius είναι μια διεθνής πνευματική οργάνωση αφιερωμένη στην εξάπλωση των διδασκαλιών που έλαβε ο Δρ. Κινγκ από προηγμένους εξωγήινους πολιτισμούς).
    
    ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ Σ. ΝΑΤΣΟΥΛΗ
 
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;