Πόσο αφυπνισμένη ψυχή είσαι;


Εδώ είναι ένα μικρό ερωτηματολόγιο που νομίζω θα βρείτε ενδιαφέρον και ευχάριστο, ίσως λίγο δύσκολο αλλά, πάνω από όλα, διαφωτιστικό. Η διαδικασία συμπλήρωσης αυτού του ερωτηματολογίου θα σας δώσει την ευκαιρία να αξιολογήσετε τον εαυτό σας, δηλαδή να πάρετε μια ιδέα σε ποιο βαθμό έχετε καταφέρει να αφυπνίσετε την ψυχή σας.
Υπάρχει ένας βαθμός για κάθε ερώτηση που θα απαντάτε και αυτό για να γίνει πιο διασκεδαστική η διαδικασία! Το πνευματικό ξύπνημα δεν είναι οπωσδήποτε ανταγωνιστικό άθλημα! Γι 'αυτό, παίξτε αν σας αρέσει, ή αγνοήστε το στοιχείο βαθμολόγησης, αν προτιμάτε. Αλλά σας παρακαλώ, ΚΑΝΤΕ το ερωτηματολόγιο και δείτε πώς αυτό θα μπορούσε να «τσιγκλίσει» την ευαισθητοποίησή σας για τις ήδη αφυπνισμένες περιοχές σας και να σας φανερώσει τις περιοχές στις οποίες ίσως να θέλετε ακόμα να εργαστείτε.

Θα μπορούσατε να σκεφτείτε αυτό το ερωτηματολόγιο ως ένα είδος «πνευματικού καθρέφτη». Με το παιχνίδι ρίχνετε μια ματιά σε ένα μέρος του εαυτού σας που είναι συνήθως αρκετά δύσκολο να δείτε. Διασκεδάστε λοιπόν. Και δείτε τι ανακαλύπτετε για τον εαυτό σας στη διαδικασία...
Σημείωση: Το ερωτηματολόγιο αυτό έχει 40 ερωτήσεις, χωρισμένες σε 7 τμήματα. Θα πρέπει να διαρκέσει από 20΄ – 30΄ανάλογα με το πόσο βαθιά θέλετε να σκεφθείτε τα θέματα. Και φυσικά είναι καλύτερα να το κάνετε όταν βρίσκεστε σε χαλαρή και ήρεμη κατάσταση του νου.

Αφύπνιση Α.
Αλλαγή των κοινωνικών κύκλων.
Αυτή η ζωή που ζείτε είναι ένα μεγάλο, λεπτομερώς επεξεργασμένο όνειρο. Όμως, ενώ σχεδόν όλοι όσοι μοιράζονται αυτό το όνειρο μαζί σας εργάζονται πολύ σκληρά για να παραμείνουν κοιμισμένοι, εσείς προσπαθείτε να ξυπνήσετε. Και αυτή η μεγάλη επιθυμία σας να ξυπνήσετε σε έναν κόσμο που προσπαθεί σκληρά να παραμείνει κοιμισμένος, είναι η αιτία ενός σημαντικού αριθμού δυσκολιών και προκλήσεων στη ζωή σας. Εδώ είναι η πρώτη από αυτές τις δυσκολίες:

Υπάρχουν θέματα που σας ενδιαφέρουν και που θα θέλατε να συζητήσετε με άλλους. Θέματα όπως: Ποιοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είμαστε; Γιατί είμαστε εδώ; Γιατί είναι η ζωή έτσι όπως είναι; Από πού πηγάζει ο πόνος που όλοι φαίνεται να νιώθουμε στις καρδιές και στις ψυχές μας; Γιατί υπάρχει το κακό στον κόσμο; Ποια είναι η αλήθεια για το Θεό, τη ζωή και τα πάντα;
Ίσως για εσάς τα θέματα ενδιαφέροντος να περιλαμβάνουν και άλλα πράγματα, που, βαθιά  μέσα σας, γνωρίζετε ότι είναι αληθινά. Όπως ότι τη Γη επισκέπτονται εξωγήινοι. Ή ότι υπάρχουν πνεύματα της φύσης. Ή ζώα δύναμης. Ή πνευματικοί οδηγοί. Ή άγγελοι.
Ίσως η αφύπνισή σας να περιλαμβάνει την ανακάλυψη ότι η ιστορία που μας παρουσιάζεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (και πιστεύεται από όλους όσους βρίσκονται γύρω σας) είναι κατασκευασμένη. Και ίσως να έχετε καταλήξει ότι ακόμα και πολλές θεωρίες συνωμοσίας είναι η πραγματική αλήθεια των πραγμάτων.
Όποιες και αν είναι οι ιδέες που έχετε συνειδητοποιήσει, καθώς αφυπνίζεστε, ότι είναι αληθινές και σημαντικές, σχεδόν βέβαια βρίσκετε ότι οι γύρω σας απαντούν με πλήξη ή με εχθρότητα, αν προσπαθήσετε να συζητήσετε αυτές τις ιδέες μαζί τους. Έτσι αισθάνεστε αρκετά μόνοι και απομονωμένοι στην αναζήτηση της αλήθειας.
Είσαι Εσύ;
(Βάλε ένα Χ στις τελείες σε κάθε ερώτηση παρακάτω όταν ταιριάζει μ’ εσένα, ή αν η απάντηση που θέλεις να δώσεις είναι πιο κοντά στο "ναι" παρά στο "όχι").
1. …..… Ναι, αυτός είμαι!

Και δεν είναι μόνο ότι οι φίλοι, οι συνάδελφοι και η οικογένεια αντιδρούν αρνητικά στα πράγματα που η αφυπνιζόμενη ψυχή αρχίζει να βρίσκει σημαντικά και ενδιαφέροντα. Πάει και αντίστροφα. Ίσως κι εσύ να βρίσκεις λιγότερο ευχάριστα τα πράγματα τα οποία οι άλλοι στη ζωή σου βρίσκουν διασκεδαστικά!
Κι έτσι, καθώς η ψυχή σας αφυπνίζεται, βρίσκεστε όλο και πιο απομονωμένοι. Και παρόλο που αυτό σας κάνει να αισθάνεστε δυσάρεστα μόνος, δεν είναι απαραίτητα κακό. Στην πραγματικότητα είναι μια απαραίτητη φάση της διαδικασίας αφύπνισης. Αποτελεί ένα είδος «χρόνου επώασης». Αυτή η απομόνωση δίνει το χρόνο στην αφυπνιζόμενη ψυχή να αρχίσει να αποφασίζει, χωρίς τις παλιές επιρροές της ζωής της, ποια και τι πραγματικά είναι. Είναι περίοδος ενδοσκόπησης. Χρόνος επιλογής. Επιλέγεις να κοιτάς μέσα σου γι’ αυτό που είναι αληθινό και σημαντικό παρά να ακολουθείς αυτό που υπαγορεύουν οι εξωτερικές επιρροές. Σίγουρα, για πολλούς, αυτός είναι ο καιρός που θα βρούνε συντροφιά στα βιβλία και τη μουσική (και, σε αυτήν την ψηφιακή εποχή, στα βίντεο και τους ιστότοπους) όλα προσεκτικά επιλεγμένα για την έμπνευση που θα τους δώσουν και θα τους βοηθήσουν με τη διαδικασία αφύπνισης.
Βρήκες τον εαυτό σου να βρίσκεται σε αυτή τη «φάση επώασης»;
2. …….. Ναι, είμαι (ή ήμουν) σε μια τέτοια φάση. Είμαι (ή ήμουν) επαρκώς απομονωμένος από τον πρώην κοινωνικό μου κύκλο και είχα χρόνο να αρχίσω να βρίσκω τον «πραγματικό εαυτό μου» μέσα μου.

Αλλά τα καλά νέα είναι ότι αφύπνιση δεν σημαίνει αιώνια απομόνωση! Ακριβώς το αντίθετο. Αυτή η φάση της επώασης κάποια στιγμή τελειώνει. Όταν η αφυπνιζόμενη ψυχή είναι έτοιμη. Όταν βρει αρκετά από αυτά που αναζητούσε μέσα της και αυτά αρχίζουν να αναδύονται, όπως ξεπηδά μια πεταλούδα μέσα από τη χρυσαλλίδα της. Και τότε ένας εντελώς νέος εαυτός, λαμπρός και πανέμορφος προβάλει, ως απόδειξη. Επειδή το ον που αναδύεται από αυτή την περίοδο απομόνωσης έχει αρχίσει πραγματικά να βρίσκει και να αγαπά τον εαυτό του. Μετά, αυτό που έχει να μοιραστεί με τον κόσμο, είναι η δική του αλήθεια και ο αυθεντικός του εαυτός (όχι μια ανεπαρκής αντανάκλαση δημοφιλούς κουλτούρας).
Αυτή η νέα αναδυόμενη ύπαρξη βρίσκει τότε μια λαχτάρα για αληθινές, στενές, ψυχικές σχέσεις με σημαντικούς άλλους. Και έτσι ξεκινά μια νέα φάση. Μια φάση ενότητας σε χωρισμό ...παρά μια απλή "κοινωνικοποίηση" όπως και πριν.
Έχεις βρεθεί σε αυτή τη φάση;
3. ……. Ναι. Αισθανόμουν αρκετά απογοητευμένος όταν έχασα κάποιες από τις παλιές μου φιλίες. Αλλά η βαθύτητα των συνδέσεων που κάνω τώρα δείχνει ότι βρίσκομαι στο σωστό μονοπάτι, σίγουρα!

Αφύπνιση Β.
Αποχαιρέτησε όλα όσα...
Ένας από τους πιο δυναμικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι κρατούν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους κοιμισμένους, είναι τα μικρά "παιχνίδια γοητείας". Πράγματα που σε κάνουν να κοιτάζεις έξω από τον εαυτό σου για να βρεις σε τι να πιστεύεις, σε τι να προκολλάς το εγώ σου, τι να ονομάζεις "σημαντικό", για ποιο πράγμα να ζεις, να αγωνίζεσαι, να πεθαίνεις.
Αυτά είναι τα πράγματα στα οποία δίνουν όλο το ενδιαφέρον και την προσοχή τους οι άνθρωποι αυτού του κόσμου. Και με αυτόν τον τρόπο παραμένουν καλά κοιμισμένοι στη χώρα της ψευδαίσθησης.
Και αυτά ακριβώς είναι τα πράγματα για τα οποία χάνεις κάθε ενδιαφέρον, καθώς ξυπνάς.

Ποια είναι αυτά;
Βάλε ένα Χ στις τελείες δίπλα από κάθε στοιχείο για το οποίο δεν έχεις κανένα ενδιαφέρον:
Χρήματα, εξουσία και κοινωνική θέση.
4. ........ Όχι. Τα χρήματα αυτά καθ’ εαυτά είναι, στην καλύτερη περίπτωση, ένα εργαλείο. Δεν με ενδιαφέρουν τα ίδια τα χρήματα. Και σίγουρα ούτε η εξουσία ή η κοινωνική θέση!

Η έννοια της "διασημότητας" και ότι πρέπει να υπάρχουν γύρω μας "αστέρες" τους οποίους οι υπόλοιποι να «λατρεύουν».
5. ........ Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο! Εάν κάποιος είναι σπουδαίος σε αυτό που κάνει, τότε καλό για εκείνον. Αλλά δεν λατρεύω κανέναν άλλο άνθρωπο!

Θρησκεία: τα δόγματα και οι θεωρίες στα οποία κάποια άτομα ή βιβλία σου λένε ότι πρέπει να πιστέψεις.
6. ........ Όχι για μένα! Δεν χρειάζεται κάποιος (ή κάποιο βιβλίο ή κάποια ομάδα) να μου πει τι είναι αλήθεια. Βρίσκω την αλήθεια μέσα μου!

Πολιτική: Το πολύ διασκεδαστικό δράμα που μια μικρή ομάδα χρησιμοποιεί για να ξεγελάσει τους υπόλοιπους από εμάς ότι, δήθεν, έχουμε τη δύναμη να επηρεάσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσουν να διοικούν "την επιχείρησή τους".
7. ........ Όχι, ευχαριστώ! Οι πολιτικοί υπηρετούν τους χορηγούς οι οποίοι τους «δωρίζουν» χρήματα για να τους κρατήσουν στην «επιχείρηση», όχι το εκλογικό σώμα. Και δεν με ενδιέφερει αυτό το παιχνίδι.

Διακρίσεις: η ιδέα ότι υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων στην οποία ανήκεις κι εσύ και είναι η σωστή ενώ υπάρχουν και άλλες ομάδες που είναι διαφορετικές και "δεν είναι σωστές" – και οι ομάδες αυτές διαχωρίζονται από το χρώμα, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη γλώσσα ή οποιοδήποτε άλλο δημογραφικό στοιχείο.
8. ........ Αστειεύεσαι; Είμαστε όλοι αιώνια πνεύματα που έχουν μια ανθρώπινη εμπειρία. Πώς μπορεί κάποιος άλλος να έχει μικρότερη αξία από τον εαυτό μου;

Εθνικισμός: η ιδέα ότι πράγματι ανήκεις σε μια γεωγραφική περιοχή και, κατά τρόπο διαστρεβλωτικό, αυτό σε κάνει καλύτερο από κάποιον που δεν ανήκει. Η ιδέα ότι η γεωγραφική περιοχή σου αξίζει την απόλυτη πίστη σου, ανεξάρτητα από την όποια καταστροφική ιδιοτροπία την οποία οι ηγέτες της γεωγραφικής περιοχής σου (βλέπε πολιτική παραπάνω) θεωρούν σωστή.
9. ........ Πόσο ανόητο. Πρώτ’ απ’ όλα είμαι πνεύμα. Τι σημασία έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το μέρος που γεννήθηκα σε αυτή την ενσάρκωση;

Ο αθλητισμός ως θρησκεία. Αν συμμετέχεις σε κάποιο άθλημα και το αγαπάς, τότε αυτό είναι απόλυτα καλό και υγιές. Αυτό που εννοώ είναι, όταν ανήκεις σε κάποια αθλητική ομάδα και την βλέπεις σαν προέκταση του εαυτού σου. Η πεποίθησή σου ότι αυτό που κάνεις στον αθλητικό τομέα είναι κατά κάποιο τρόπο σημαντικό για τη ζωή σου.
10. ........  Όχι. Δεν ενδιαφέρομαι για την πόλωση που υπάρχει στις ενέργειες μιας ομάδας ανθρώπων που ασχολούνται με τις δραστηριότητες μιας δερμάτινης μπάλας. Πώς μπορεί να είναι ΑΥΤΟ σημαντικό;

Ειδήσεις: Η ιδέα ότι μερικοί παρουσιαστές ή άλλοι που μιλούν στην τηλεόραση (ή άλλοι υπεύθυνοι για τη χάραξη γνώμης του κόσμου) σου λένε πραγματικά τι είναι αληθινό και σημαντικό για σένα.
11. ........ Όχι! Οι ειδήσεις είναι μια επιχείρηση (μπίζνες) που πληρώνεται από τους χορηγούς ορισμένων εταιρειών για να βγάλουν λεφτά. Δεν είναι μια δημόσια υπηρεσία. Και δεν γίνεται προς όφελός μου.

Και καθώς χάνετε ενδιαφέρον γι’ αυτά τα πράγματα, θα διαπιστώνετε ότι υπάρχει χώρος στο μυαλό σας για τις δικές σας σκέψεις. Για να αρχίσετε να επεξεργάζεστε τα πράγματα που πραγματικά πρέπει να επεξεργαστείτε. Έτσι θα αρχίσετε να παρατηρείτε τα πράγματα που συμβαίνουν μέσα σας.


Αφύπνιση Γ.
Το ταξίδι είναι προς τα μέσα.
Και καθώς χάνεις το ενδιαφέρον σου για όλα αυτά τα "παιχνίδια γοητείας" που δεν σε εξυπηρετούν, ανακαλύπτεις ότι έχεις χώρο στο μυαλό σου και ενέργεια στο Είναι σου για να εστιάσεις σε άλλα πράγματα. Σημαντικά πράγματα. Πράγματα που ΟΝΤΩΣ σε εξυπηρετούν!
Βάλε ένα Χ στις τελείες δίπλα σε κάθε στοιχείο στο οποίο δίνεις την ενέργεια και την προσοχή σου:

Γνωρίζεις τις σκέψεις σου; Γνωρίζεις ότι οι σκέψεις σου επηρεάζουν την πραγματικότητά σου; Ότι οι θετικές σκέψεις ΦΕΡΝΟΥΝ θετικές εμπειρίες;
12. ........ Ναι, γνωρίζω τη δύναμη των δικών μου σκέψεων.

Γνωρίζεις ότι δημιουργείς την πραγματικότητά σου με τις πεποιθήσεις σου; Παρατήρησες ότι κάτι αλλάζει στην πραγματικότητά σου "με μαγικό τρόπο" όταν το μόνο πράγμα που αλλάζεις είναι η πεποίθησή σου γι’ αυτό (ή τον εαυτό σου);
13. ....... Ναι, γνωρίζω!

Παρατήρησες ότι το σώμα σου έχει τη δική του νοημοσύνη; Ότι φαίνεται να είναι "κάποιος" και όχι "κάτι"; Και ότι αυτός ο "κάποιος" εργάζεται σκληρά να σου δείξει τα πράγματα που κρύβεις από τον εαυτό σου; Έτσι, για παράδειγμα, οι ασθένειές σου και οι ταλαιπωρίες σου φαίνονται όλα κατά μαγικό τρόπο να σου δείχνουν κάποια ιδέα ή πεποίθηση στην οποία είσαι προσκολλημένος και αυτό δεν σε εξυπηρετεί πλέον; Το έχεις παρατηρήσει αυτό;
14. ........ Ναι, το έχω!

Και αν όντως έχεις αρχίσει να εφαρμόζεις αυτές τις συνειδητοποιήσεις με το να εργάζεσαι για να θεραπεύσεις τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σου, και παρατήρησες στη συνέχεια ότι αυτό σου έφερε θεραπεία στις σχέσεις σου, στις εμπειρίες της ζωής ή στο σώμα σου, δώσε στον εαυτό σου ένα επιπλέον Χ. Σίγουρα το αξίζεις!
15. ....... Ναι, έχω!

Αφύπνιση Δ.
Ποιος είσαι;
Και ύστερα από λίγο, αφού παρατηρήσεις τη δύναμη των πραγμάτων όπως η σκέψη και η πρόθεση... αρχίζεις να αναρωτιέσαι πώς λειτουργεί αυτό. Ποιος είσαι... και γιατί είσαι εδώ;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ: "Ποιος είμαι πραγματικά;"
Αν έχεις παλέψει με αυτή τη σκέψη λίγο... αν πραγματικά αφιέρωσες περισσότερες από μία συνοπτικές σκέψεις... δώσε στον εαυτό σου ένα Χ.
16. ........ Ωωωω, ναι! Αυτή η σκέψη μου τριβελίζει το νου!

Εάν έχεις πάψει να νομίζεις ότι είσαι το σώμα σου, το μυαλό σου, οι σκέψεις σου, οι εμπειρίες σου, οι αναμνήσεις σου, οι πεποιθήσεις σου, οι σχέσεις σου... ή οτιδήποτε άλλο... δώσε στον εαυτό σου ένα ακόμα Χ.
17. ......... Ξέρω ότι αυτά είναι πράγματα που ΕΧΩ... όχι αυτό που ΕΙΜΑΙ.

Αν ξέρεις ότι η ζωή, για σένα, είναι ατελείωτη. Ότι αυτή η ζωή σε αυτό το σώμα είναι μόνο μια εμπειρία και ότι είχες άλλες, εντελώς διαφορετικές εμπειρίες σε άλλα σώματα και πολλές άλλες ακόμα χωρίς να έχεις καθόλου σώμα και ότι, προφανώς, θα συνεχίσεις να ζεις και να αποκτάς εμπειρίες και όταν θα φύγεις από αυτό το σώμα... τότε πάρε ένα Χ ακόμα.
18. ......... Αυτό δεν μπορώ να το ΑΠΟΔΕΙΞΩ... παρόλ’ αυτά το ΓΝΩΡΙΖΩ.

Αν καταλαβαίνεις ότι αυτό το "άτομο" που είσαι σήμερα είναι το εγώ σου και ότι αυτό είναι κάτι που έχεις, όχι κάτι που είσαι, τότε κέρδισες άλλο ένα Χ.
19. ......... Ναι. Το έχω ξεκάθαρο.

Αν έχεις αντιληφθεί ότι αυτός που δημιουργεί την προσωπικότητα με το εγώ είναι ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΣΥ, την οποία στη συνέχεια κατοικείς για να ζήσεις αυτή τη ζωή σε αυτόν τον κόσμο, τότε σίγουρα αξίζεις ένα ακόμα Χ.
20. ......... Δεν μου είναι άμεσα προφανές, αλλά, ναι, το έχω σκέφτεί.

Νιώσε μέσα σε αυτή την προσωπικότητα. Εδώ, τώρα, υποκρίνεσαι ότι είσαι ΑΥΤΟΣ ο άνθρωπος που διαβάζει αυτές τις λέξεις. Νιώθεις σαν να ΕΙΣΑΙ αυτό το πρόσωπο, σωστά; Εάν μπορείς από αυτήν εδώ την προοπτική να συνδεθείς με τον Εσωτερικό σου Εαυτό, τον "πραγματικό" σου εαυτό... τότε δώσε στον εαυτό σου ένα Χ!
21. ........ Υπάρχει αυτός ο Εσωτερικός Εαυτός μου! Μπορώ να συνδεθώ με αυτόν και γνωρίζω ότι είμαι αυτός!

Εάν είσαι σε θέση να δεχτείς καθοδήγηση, διδασκαλία και καθοδήγηση από τον Εσωτερικό σου Εαυτό (πιθανώς μέσω της πύλης της καρδιάς σου), τότε μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου ένα σημείο Χ.
22. ........ Ο δικός μου εσωτερικός γκουρού και καθοδηγητής είναι εδώ στην καρδιά μου. Το κατάλαβα!

Εάν ασκείσαι μια φορά τουλάχιστον κάθε μέρα να ακούς τον Εσωτερικό σου Εαυτό και να "ακολουθείς την καρδιά σου" τότε μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου ένα ακόμα σημείο Χ.
23. ........ Το κάνω! Φροντίζω να "συντονίζομαι" τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Εάν διαλογίζεσαι και βρίσκεις την αληθινή ηρεμία του νου τακτικά, τότε κερδίζεις ένα σημείο Χ.
24. ........ Ξέρω την αξία του να σταματώ και να "ακούω την ψυχή μου". Διαλογίζομαι τακτικά.

Εάν νιώθεις ότι το εγώ σου γίνεται εργαλείο στην υπηρεσία της ψυχής σου, τότε θα έχεις ένα άλλο σημείο Χ.
25. ....... Ναι! Είναι πραγματική πρόκληση να το κάνω σωστά, αλλά μαθαίνω ότι αυτή η "προσωπικότητα" είναι ένα σύνολο πεποιθήσεων και εργαλείων που ο αληθινός μου εαυτός χρησιμοποιεί για να βιώσει αυτόν τον κόσμο και να επιβάλει τις βαθιές επιθυμίες της ψυχής του.

Και τελικά, αν νιώθεις ότι στην πραγματικότητα ΓΙΝΕΣΑΙ ο Εσωτερικός Εαυτός σου και ότι το εγώ σου είναι μόνο για να αλληλεπιδράς με τον κόσμο, τότε έχεις και ένα σημείο Χ και τον βαθύ σεβασμό μου. Χρειάζονται να γίνουν κάποια πράγματα για να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο εδώ στη Γη!
26. ........ Ευγνωμοσύνη, ευγνωμοσύνη, ευγνωμοσύνη! Αγγίζω αυτό το σημείο!

Αφύπνιση Ε.
Το σύστημα των πεποιθήσεων σου.
Πιστεύω ότι ολόκληρη η εξωτερική σου πραγματικότητα... ό,τι βιώνεις, από τις σκέψεις του νου έως την υγεία του σώματός σου, την ποιότητα των σχέσεων με τις οποίες βιώνεις τον κόσμο... όλα αυτά είναι μια αντανάκλαση του καθρέφτη που δείχνει τις δικές σου πεποιθήσεις πίσω σε σένα.

Αυτό πιστεύω.
Τι πιστεύεις?

Ξέρεις ότι μπορείς να αλλάξεις τις πεποιθήσεις σου; Ξέρεις ότι οι πεποιθήσεις σου είναι απλώς ιδέες στις οποίες έχεις προσκολληθεί;
27. ....... Ναι, ξέρω ότι είναι δυνατό, επειδή έχω παρατηρήσει ότι οι πεποιθήσεις μου αλλάζουν και εξευγενίζονται όσο μεγαλώνω πνευματικά.

Ξέρεις ότι ο πνευματικός σου πόνος είναι απλά μια εκδήλωση πεποιθήσεων που δεν σε εξυπηρετούν πλέον;
28. ........ Μου φαίνεται κατανοητό, ναι.

Ξέρεις ότι όλα τα άλλα είδη πόνου (σωματικοί, ψυχικοί και συναισθηματικοί) είναι απλά εκδηλώσεις του πνευματικού σου πόνου... και συνεπώς αποτέλεσμα της προσκόλλησής σου σε πεποιθήσεις που δεν σε εξυπηρετούν πλέον;
29. ....... Ναι, ξέρω ότι μπορώ να θεραπεύσω τον εαυτό μου και τη ζωή μου θεραπεύοντας τις πεποιθήσεις μου.

Γνωρίζεις ότι υπάρχουν πεποιθήσεις που είναι καλές, όχι επειδή είναι "αληθινές" αλλά επειδή λειτουργούν; Είναι χρήσιμες. Φέρνουν επούλωση, ανάπτυξη, ειρήνη, αρμονία και χαρά καθώς αντικαθιστούν τις καταστροφικές, περιοριστικές πεποιθήσεις. Για παράδειγμα, η πεποίθηση ότι "Όλα είναι Ένα" θα έχει ως αποτέλεσμα ο πιστός να αγαπάει περισσότερο όλη τη ζωή. Και η πεποίθηση ότι "αυτό που κάνεις σε κάποιον άλλο, το κάνεις στον εαυτό σου", θα κάνει τον πιστό να είναι πιο ευγενικός, πιο αγαπητός και πιο συμπονετικός. Συνεπώς, θα βιώνει περισσότερη καλοσύνη, φροντίδα και συμπόνια στον κόσμο. Γιατί αυτό που πιστεύεις αυτό και αντιλαμβάνεσαι.
30. ........ Ναι. Εργάζομαι πολύ προσεκτικά πάνω στα πιστεύω και τις πεποιθήσεις μου, επεξεργαζόμενος/η τα πιστεύω που θα εξυπηρετούν το μέγιστο καλό μου.
ΕΓΩ ΕΙΜΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Αφύπνιση Ζ.
Δεν πρόκειται για το πράγμα αλλά πώς νιώθεις γι’ αυτό.
Τα συναισθήματα είναι πανίσχυρα πράγματα. Όταν «κοιμόμαστε βαθιά» νιώθουμε σαν να είμαστε θύμα τους. Σαν να είναι κάτι που «συμβαίνει σε μας». Ίσως ακόμη ότι είναι «κάτι κακό» που πρέπει να ελέγξουμε ή και να «σβήσουμε». Αλλά μετά, καθώς αφυπνιζόμαστε, αρχίζουμε να ανακαλύπτουμε την πραγματική δύναμη και τις δυνατότητές τους. Ανακαλύπτουμε ότι είναι πραγματικά εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε την πραγματικότητα μας. Το έχεις ανακαλύψει; 
Γνωρίζεις ότι είναι δυνατόν να επιλέξεις τα συναισθήματά σου;
31. ....... Ναι.

Το έχεις καταφέρει; Μπορείς να αποφασίσεις εσύ να νιώσεις όπως θέλεις να νιώθεις, όταν το θελήσεις; (ή τουλάχιστον τις περισσότερες φορές);
32. ....... Ναι. Αυτή τη στιγμή μπορώ να βρω χαρά στην καρδιά μου, μόνο και μόνο επειδή το επιλέγω. Ή αγάπη. Ή ειρήνη. Ή όποιο άλλο συναίσθημα επιλέξω. Και το κάνω αυτό, τουλάχιστον μερικές φορές. 

Και αυτή η ικανότητά σου να επιλέγεις το συναίσθημα που θέλεις, σε έχει οδηγήσει στην ανακάλυψη ότι μπορείς πραγματικά να αλλάξεις το μοντέλο και τη ροή της ζωής σου; Ανακάλυψες ότι επιλέγοντας τα συναισθήματά σου, μπορείς πραγματικά να αλλάξεις τη ζωή σου;
33. ....... Ναι. Νόμιζα ότι ένιωθα έτσι όπως ένιωθα ως αποτέλεσμα των πραγμάτων που μου συνέβαιναν. Τώρα ανακαλύπτω ότι είναι το αντίστροφο. Τώρα ξέρω ότι η ζωή λειτουργεί για να μου φέρνει τις εμπειρίες που αντικατοπτρίζουν τα συναισθήματα που επιλέγω.

Όταν οι αφυπνισμένοι μάθουν να κατέχουν τη δύναμη των συναισθημάτων τους, συνήθως αρκετά γρήγορα γίνονται ήρεμοι. Η βασική, κανονική τους κατάσταση είναι η ηρεμία και η ειρήνη. Και από εκείνο το ήσυχο, ήρεμο κέντρο, επιλέγουν να κινούν τα συναισθήματά τους είτε προς αυτή την κατεύθυνση ή την άλλη... όπως είναι κατάλληλο γι’ αυτούς. Έχεις φτάσει σ’αυτή την κατάσταση;
34. ........ Ναι. Βρήκα την υπερβατική ευδαιμονία της ηρεμίας. Και αυτή είναι η φυσιολογική μου κατάσταση. Και από εδώ επιλέγω να ζωγραφίζω τη ζωή μου με την παλέτα των συναισθημάτων που καλεί η βαθύτερη αίσθηση του δικαιώματός μου.

Αφύπνιση Η.
Ενσωμάτωση.
Αυτή η πραγματικότητα που βρισκόμαστε αποκαλείται "Διαχωρισμός". Είναι ένας τόπος όπου κομμάτια του ENΟΣ μπορούν να έρθουν για να νιώσουν πώς είναι να «μην είναι ένα». Έτσι, ξεχνώ είναι το ίδιο με το κατακερματίζομαι. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο νιώθουμε μικροί, ανίσχυροι, θνητοί. Όταν αφυπνιζόμαστε έστω και λίγο, αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε τον μεγαλύτερο Εαυτό. Τότε νιώθουμε σαν να είμαστε ο καθένας μία μόνο ενσάρκωση, μεταξύ πολλών, αυτού του μεγαλύτερου Εαυτού. Όταν αφυπνιστούμε περισσότερο, συνειδητοποιούμε ότι εκείνες οι "προηγούμενες ζωές" είναι όλες εδώ, τώρα, μέσα μας. Ότι θεραπεύουμε τους εαυτούς μας καθώς θεραπεύουμε και ενσωματώνουμε ξανά τις προηγούμενες ζωές μας. Έχεις κάνει κάποιες από αυτές τις εργασίες ενσωμάτωσης;
35. ........ Ναι, έκανα (τουλάχιστον μερικές) εργασίες εξεύρεσης, θεραπείας και ενσωμάτωσης των εναλλακτικών ζωών μου.

Και όταν αρχίζουμε να θεραπεύουμε άλλες ζωές, ανοίγουμε τον εαυτό μας στην συνειδητοποίηση ότι υπάρχουν κι άλλες πτυχές του εαυτού μας, όχι μόνο "προηγούμενες ζωές", που μπορούμε να θεραπεύσουμε και να δουλέψουμε. Όπως η Σκιά μας, για παράδειγμα.
Η εργασία πάνω στη Σκιά είναι, ταυτόχρονα, το πιο δύσκολο και το πιο θαυμάσιο θεραπευτικό πράγμα που πρέπει να κάνετε. Βλέπετε, η Σκιά σας περιλαμβάνει όλα τα μέρη του εαυτού σας που κρύβονται από τον εαυτό σας. Κάθε φορά που απορρίπτετε ή αρνείστε ένα μέρος του εαυτού σας, αυτό μετακινείται στη Σκιά. Έτσι, όλα τα πιο μισητά, φοβισμένα, καταστροφικά και επιβλαβή μέρη του εαυτού σας κατοικούν στη Σκιά. Αυτό σημαίνει ότι συνήθως ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να σκαλίζουμε εκείνο το μέρος! Αρχίζουμε να δουλεύουμε τη Σκιά μας όταν η ζωή μας φτάσει σε κρίση και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε πια χωρίς να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τους "δαίμονές" μας... τις πτυχές της Σκιάς μας.
Είχες ποτέ αυτή τη "σκοτεινή νύχτα της ψυχής" που σε έκανε να επιλέξεις να κάνεις στροφή στη ζωή σου και να αντιμετωπίσεις αυτό που δεν μπορούσες να αντιμετωπίσεις, μέσα σου;
36. ......... Ναι. Την έχω βιώσει. Ήταν τρομερή εμπειρία. Αλλά τα κατάφερα. Και επέλεξα τη ζωή και την αγάπη και τη θεραπεία. Και έχω αρχίσει (ή είμαι πρόθυμος/η να αρχίσω) να αντιμετωπίζω τη Σκιά μου.

Έχεις βρει τρόπους να θεραπεύσεις αυτό το πιο αυτοκαταστροφικό μέρος της ψυχής σου;
37. ....... Ναι. Όσο και αν αποτελεί μεγάλη πρόκληση για μένα, είμαι στη διαδικασία να φέρω συνειδητοποίηση γεμάτη αγάπη ​​σε αυτή την πτυχή του εαυτού μου για να επανενταχθεί.

Αλλά δεν κρύβουμε μόνο τα εχθρικά τμήματα του εαυτού μας στη Σκιά μας. Το "Μεγάλο Μυστικό της Σκιάς" είναι ότι φοβόμαστε περισσότερο την ομορφιά, τη δύναμη και τη μεγαλοσύνη μας απ 'ό,τι την άσχημη, καταστροφική πίστη μας ότι είμαστε θύμα. Και έτσι, καθώς θεραπεύουμε αυτό το πιο οδυνηρό μέρος του εαυτού μας, αρχίζουμε να αντιμετωπίζουμε το πιο ακτινοβόλο μέρος του εαυτού μας, τον αληθινό, αθάνατο, θεϊκό Εσωτερικό μας Εαυτό. Έχεις αρχίσει να νιώθεις ενοποιημένος και επανενσωματωμένος με αυτό το θεϊκό ον;
38. ......... Ναι. Η προσωπικότητα που βρίσκεται εδώ στη Γη είναι για το πνεύμα μου, όπως το γάντι στο χέρι μου. Είναι το μέσο με το οποίο φτάνω σε αυτήν την πραγματικότητα. Το μέσο με το οποίο μπορώ να ΝΙΩΣΩ αυτό το είδος της ζωής. Χωρίς αυτήν, δεν θα μπορούσα να είμαι εδώ. Αλλά είμαι εδώ. Και είμαι το αιώνιο, αθάνατο πνεύμα που δίνει ζωή σε αυτήν ακριβώς την μικρή προσωπικότητα με το εγώ. Όπως έδωσα ζωή και στις άλλες «προηγούμενες ζωές» μου. Και εν ευθέτω χρόνω, όταν είμαι έτοιμος/η, θα την απελευθερώσω και θα επιστρέψω σε μια πολύ πιο διευρυμένη κατάσταση. Αυτή είναι η αλήθεια και εμπειρία μου.

Και καθώς φτάνουμε σε αυτές τις ανώτερες καταστάσεις αφύπνισης κατά τις οποίες ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι είμαστε το θεϊκό ον που περπατάει με το εγώ και το σώμα εκείνου του προσώπου... φέρνουμε σε αυτή τη ζωή όλη τη σοφία, τη συμπόνια και τη δημιουργική δύναμη που είναι η αληθινή φύση του Εσωτερικού Εαυτού. Αρχίζουμε να εκπέμπουμε το Θείο Φως μας. Αρχίζουμε να δίνουμε το Μεγαλύτερο Δώρο μας. Αρχίζουμε να εκφράζουμε τη πιο Θεόμορφη φύση μας. Έχεις φτάσει εκεί;
39. ....... Ναι. Χωρίς να ντρέπομαι ή να καυχιέμαι, μπορώ να δηλώσω την αλήθεια μου. Η ΕΓΩ ΕΙΜΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ μου είναι εδώ τώρα. Και εκφράζω πλήρως τον Εαυτό μου σε αυτή τη ζωή.

Δεδομένου ότι "αυτό που βάζετε προς τα έξω είναι αυτό που παίρνετε πίσω", καθώς φτάνετε σε αυτό το μέρος της πλήρους αυτο-έκφρασης, καθώς αρχίζετε να δίνετε το Μεγάλο Δώρο σας, καθώς πραγματικά εκπέμπετε το λαμπρό Φως της ψυχής σας... η ζωή αρχίζει να αντανακλά όλα αυτά πίσω σε σας. Διότι η ζωή δεν ψεύδεται. Είναι μόνο ένας καθρέφτης στον οποίο βλέπετε τον εαυτό σας. Και έτσι, καθώς φτάνετε σε αυτή την κατάσταση πλήρους αυτο-έκφρασης, η ζωή γίνεται όλο και πιο άφθονη, ευτυχισμένη και υπέροχα αγαπητή.
Αντανακλά η ζωή πίσω σε σένα ότι πραγματικά φτάνεις στο τελικό στάδιο της αφύπνισής σου;
40. ........ Ναι. Θεωρώ ότι η μόνη ερώτηση που θέτω ποτέ στον εαυτό μου είναι "πώς μπορώ να εκφράσω τον εαυτό μου πληρέστερα;" Δεν ρωτάω πια πώς μπορώ να αποκτήσω τα πράγματα που θέλω και χρειάζομαι. Η ζωή με αφθονία μου προμηθεύει όλα όσα μπορώ να φανταστώ, θέλω και χρειάζομαι. Δεν νιώθω μπλοκάρισμα ή αντίσταση. Είμαι ροή. Είμαι ζωή. Είμαι αγάπη. Και είμαι ένα με όλα όσα συναντώ.

Ώρα να προσθέσουμε!
Το παραπάνω ερωτηματολόγιο έχει 40 σημεία ελέγχου. Πήγαινε πίσω και πρόσθεσε τα Χ για να δεις ποιο είναι το σκορ σου.

Πόσο είναι το σκορ;
Σίγουρα, θα συμφωνήσετε ότι ένα σκορ 40 στα 40 είναι πολύ απαιτητικό. Μόνο οι πιο φωτισμένοι, αγιασμένοι, χρισμένοι και θεϊκοί θα βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση τελειότητας.

Επομένως, δεν περιμένω κανείς να πάρει 40 στα 40 (χωρίς να κοροϊδεύει τον εαυτό του, φυσικά). Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν!
Και αυτό είχα κατά νου. Πρόθεσή μου ήταν να δείξω πού είναι δυνατόν να πάτε. Ποια είναι τα ύψη στα οποία μπορούμε να φτάσουμε. Με αυτόν τον τρόπο, μετά τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, μπορούμε να κάνουμε απολογισμό της ανάπτυξης που έχουμε επιτύχει και να δούμε πόσο δρόμο έχουμε ακόμα να διανύσουμε.

Και αν σκοράρατε λίγο χαμηλά; Μην απογοητεύεστε! Ακόμα κι αν έχετε μόνο λίγα Χ, έχετε αρχίσει να αφυπνίζεστε αφού έχετε φτάσει την ανάγνωση μέχρις εδώ. Βρίσκεστε ήδη στο μονοπάτι. Και όντας στο μονοπάτι, η διαφορά ανάμεσα στο χαμηλό δικό σας σκορ και το υψηλό 30 του άλλου είναι απλά ζήτημα χρόνου. Ο Εσωτερικός Ανώτερος Εαυτός σας σας καλεί να αφυπνιστείτε. Τό μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μείνετε συντονισμένοι. Να συνεχίσετε να παρατηρείτε. Να συνεχίσετε να επουλώνετε τις πληγές σας. Να συνεχίσετε να ακολουθείτε την καρδιά σας σύμφωνα με την καθοδήγηση της Θεϊκής Βοήθειας.

Όχι ότι το ίδιο το σκορ έχει σημασία. Αλλά η ανύψωση της συνείδησης την οποία αντιπροσωπεύει, σίγουρα έχει. Και επίσης όλα τα δώρα του πνεύματος που έρχονται με την αφύπνιση.

Συμπέρασμα
Το ερώτημα που κάναμε στην αρχή αυτού του εγγράφου ήταν: "Είστε μια αφυπνισμένη ψυχή;"
Νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι η «αφύπνιση» είναι μια ολισθαίνουσα κλίμακα. Ότι υπάρχουν "βαθμοί αφύπνισης".

ΠΗΓΗ: Ερωτηματολόγιο από τον Arn (Zingdad) Allingham. 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αγγελική Σ. Νατσούλη
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;