Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018

Ξόρκια και Χρώμα (Spells and Colour)Η κατανόηση της έννοιας των χρωμάτων μπορεί να μεταμορφώσει τη μαγική σας πρακτική. Το χρώμα χρησιμοποιείται ειδικά σε τελετουργίες και ξόρκια για να ενεργοποιήσει ορισμένα μέρη της συνειδητότητάς σας καθώς και τη συλλογική συνειδητότητα. Το φάσμα των χρωμάτων μας βοηθά να κατανοήσουμε τα παγκόσμια αρχέτυπα και πώς να τα χρησιμοποιήσουμε για να επικοινωνήσουμε άμεσα με τον Ανώτερο Εαυτό μας και το σύμπαν, ώστε να εμφανίσουμε στο υλικό πεδίο αυτό που θέλουμε. 

Το χρώμα είναι μία από τις γλώσσες που μιλάει η ψυχή μας.
Τα παρακάτω είναι μια απλή λίστα για το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα χρώματα σε ξόρκια. Μπορεί να έχετε ήδη παρατηρήσει ότι το φάσμα χρωμάτων (το ουράνιο τόξο) σχετίζεται με την ανθρώπινη συνειδητότητα. Αντιπροσωπεύει τις διαφορετικές φυσικές και πνευματικές ιδιότητες που αποτελούν την ανθρώπινη μορφή μας. Στο σώμα μας αναγνωρίζουμε αυτά τα επίπεδα συνειδητότητας ως ‘τσάκρας’. Μέσα στο σύμπαν τα αναγνωρίζουμε ως ‘ακτίνες’ της δημιουργίας ή ακτίνες της συνειδητότητας, με κάθε χρώμα να εμπεριέχει συγκεκριμένες ιδιότητες της θεότητας. Σε αυτό αναφέρονται οι άνθρωποι όταν μιλάνε π.χ. για κάποιον Αναληφθέντα Δάσκαλο που έρχεται μέσω της ακτινοβολίας της ιώδους ή της ασημένιας ακτίνας: σημαίνει ότι η συνειδητότητά του προήλθε ή συντονίζεται έντονα με το συγκεκριμένο χρώμα αυτής της ενέργειας.

Τα μηνύματα που μοιράζονται οι Αναληφθέντες Δάσκαλοι και η προσωπικότητά τους θα είναι επίσης σύμφωνα με τα αρχέτυπα που αντιπροσωπεύει το χρώμα. Ένας Δάσκαλος που έρχεται μέσα από την κόκκινη ακτίνα θα διδάξει για το πάθος, το θάρρος και πώς να συνδεόμαστε με τον φυσικό κόσμο. Ένας Δάσκαλος που έχει σχέση με την πράσινη ακτίνα μπορεί να διδάξει τη σημασία της καρδιάς, πώς να συνδεόμαστε με τους άλλους και τη σημασία της αυτο-φροντίδας και της θεραπείας. Στην τελευταία περίπτωση ανήκουν ο Αρχάγγελος Ραφαήλ, η Κουάν Γιν και ο Δάσκαλος Ιλαρίων.

Για να πάμε ένα βήμα παραπέρα, αποτελούμαστε από δονητικές συχνότητες τις οποίες μπορούμε να οραματιστούμε και να καταλάβουμε μέσω του χρώματος. Επιπλέον, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το χρώμα για να ενεργοποιήσουμε και να επικοινωνήσουμε με τον εσωτερικό και τον έξω κόσμο μας. Όταν χρησιμοποιούμε ξόρκια, χρησιμοποιούμε το χρώμα για να ενεργοποιήσουμε συγκεκριμένες πτυχές του Εαυτού μας και, εάν μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε αυτή τη δόνηση του χρώματος μέσα μας, τότε μπορούμε να δημιουργήσουμε τη δυναμική ώστε να την προωθήσουμε στον υλικό κόσμο.

Το χρώμα μάς συνδέει με τις πιο αγνές βασικές συχνότητες και τα αρχέτυπα του Θεού και ως εκ τούτου την ίδια την Δημιουργία. Το χρώμα είναι ένα από τα κλειδιά για την κατανόηση της συμβολολογίας και των αρχετύπων. Είναι η αρχή του μαγικού έργου, και όταν το καταλάβουμε, μπορούμε πραγματικά να αρχίσουμε να παίζουμε ελεύθερα με ξόρκια και τελετουργίες. Μπορούμε να αρχίσουμε να βλέπουμε τις εσωτερικές λειτουργίες αυτού που κάνει τις τελετουργίες και τα ξόρκια να ‘δουλεύουν’.

Τα τσάκρα και οι τελετουργικές πρακτικές
Να γνωρίζετε ότι η σχέση σας με τα προσωπικά σας χρώματα ή τα κέντρα ενέργειας μπορεί να επηρεάσει το τελετουργικό που θα εκτελέσετε. Αυτό δεν είναι κάτι που συνήθως αναφέρεται όταν μιλάμε για ξόρκια. Πολλοί άνθρωποι απογοητεύονται και αναρωτιούνται γιατί τα ξόρκια τους δεν αποδίδουν όπως σχεδίαζαν. Το πρώτο που θα κοιτάξετε δεν είναι το ίδιο το ξόρκι, αλλά η ενέργειά σας. Αν μέσα σας υπάρχει σημαντική ανισορροπία, ίσως να μην μπορέσετε να εκδηλώσετε αυτό που επιθυμείτε. Το ξόρκι θα στρεβλώσει, κυρίως για να σας επισημάνει τις πτυχές σας που χρειάζεται να θεραπεύσετε. Μόλις το ζήτημα αντιμετωπιστεί, το ξόρκι θα αρχίσει να λειτουργεί. Μπορεί να είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε το σύνολο των τσάκρα σας ως βάση για να κατανοήσετε την πτυχή της συνείδησής σας που χρειάζεται προσοχή.

Εδώ είναι μια αναφορά στο τι αντιπροσωπεύει κάθε χρώμα και τα θεμελιώδη στοιχεία που μπορούν να φέρουν στα ξόρκια και τα τελετουργικά σας.

Κόκκινο
Λέξεις-κλειδιά: 1ο τσάκρα, πάθος, ένταση, κίνηση, φυσικότητα και φωτιά.
Το κόκκινο εκφράζει το καθαρό πάθος και τα ένστικτα. Όταν προσθέτετε κόκκινο στο τελετουργικό σας, ανεβάζετε την ακατέργαστη, έντονη ενέργειά σας. Το κόκκινο είναι κατάλληλο όταν θέλετε να τροφοδοτήσετε την κινητήρια ενέργεια, να δώσετε ένταση στις τελετουργίες με την ακατέργαστη ενέργεια ή να κόψετε δεσμούς. Το κόκκινο μπορεί να είναι πολύ ισχυρό όταν κάποιος χρειάζεται να απελευθερώσει ενέργεια ή να διοχετεύσει ενέργεια σε ένα φυσικό αντικείμενο. Το κόκκινο είναι καλύτερο όταν εξισορροπείται με σταθεροποιητικά στοιχεία, καθώς μπορεί να τονώσει την επιθετικότητα, ειδικά αν είστε φλογερός στο ξεκίνημα. Το κόκκινο συμβολίζει τα αρχέτυπα μέσα στο τσάκρα της βάσης, έτσι, όταν το χρησιμοποιείτε σε τελετουργίες, δίνετε προσοχή σε αυτή την περιοχή, μέσα στη συνειδητότητά σας.

Πορτοκαλί
Λέξεις-κλειδιά: 2ο τσάκρα, δημιουργικότητα, παιδιά και εσωτερικό παιδί, νέες αρχές, αυτο-εξερεύνηση και νέες πραγματοποιήσεις.
Το πορτοκαλί αντιπροσωπεύει τη δημιουργικότητά σας – όχι απαραίτητα το πώς θα την δημιουργήσετε σε τούτη τη ζωή, που είναι περισσότερο θέμα του τσάκρα του λαιμού και της καρδιάς – τις ρίζες των μοναδικών δώρων σας. Προάγει αυτό που απλά αγαπάτε να κάνετε. Είναι το θεμέλιο και το σημείο εξερεύνησης της χαράς σας, της γνήσιας αίσθησης του παιχνιδιού σας. Καθώς το πορτοκαλί είναι εξαιρετικά δημιουργικό, μπορεί να σας βοηθήσει να απελευθερώσετε μπλοκαρίσματα και να σας δώσει νέες ιδέες. Το πορτοκαλί διεγείρει τον πρωτοποριακό, υπέρ τα εσκαμμένα, δημιουργικό εαυτό σας. Λάβετε υπόψη ότι μπορεί επίσης να φέρει στην επιφάνεια οποιαδήποτε αληθινά καταπιεσμένα συναισθήματα ή δημιουργούν μπλοκαρίσματα.

Κίτρινο
Λέξεις-κλειδιά: 3ο τσάκρα, ψυχική ενέργεια, δύναμη θέλησης, κατανόηση, λόγος, εκλέπτυνση και πειθαρχία.
Το κίτρινο αντιπροσωπεύει τα αρχικά στάδια ενός ραφιναρισμένου εαυτού σε αυτόν τον κόσμο. Το κίτρινο είναι το «πώς» της δημιουργικής διαδικασίας. Μαθαίνουμε πώς να αποκτήσουμε απόλυτη γνώση του «τρόπου» της δημιουργικής διαδικασίας μέσω της θέλησης, της πειθαρχίας, της οργάνωσης και της ανάλυσης του λογικού νου. Αυτή η ενέργεια σας βοηθά να καταλάβετε τι πραγματικά νομίζετε και αισθάνεστε. Σας επιτρέπει να ραφιναρίσετε το χάος τονώνοντας το νου. Το κίτρινο βοηθά στη δημιουργία σταθερότητας κι έτσι αρχίζουμε να εδραιώνουμε τις ιδέες που αναβλύζουν μέσα από την καθαρή δημιουργικότητα του πορτοκαλί (2ο τσάκρα). Χρησιμοποιήστε την κίτρινη ενέργεια για να βοηθήσετε τον εστιασμό της προσοχής σας και να δώσετε μιαν αίσθηση δομής κατά την διάρκεια περιόδων σύγχυσης ή ανασφάλειας.

Πράσινο
Λέξεις-κλειδιά: 4ο τσάκρα, διαίσθηση, επούλωση, καρδιά, σύνδεση, συγκίνηση, συμπόνια και αγάπη.
Το πράσινο αντιπροσωπεύει την καρδιά και το τσάκρα της καρδιάς. Όταν το χρησιμοποιούμε, το πράσινο θα μας βοηθήσει να συνδεθούμε με τον συναισθηματικό και διαισθητικό μας Εαυτό. Το πράσινο μπορεί να μας δείξει πώς να θεραπεύσουμε και να δημιουργήσουμε ισορροπία στη ζωή μας. Προσθέτει συναισθηματικό βάθος στη δομή του 3ου τσάκρα. Το πράσινο μας επιτρέπει να σχετιζόμαστε με άλλους και μας βοηθά να νιώθουμε τη θέση μας σε αυτόν τον κόσμο. Μέσω της πράσινης ενέργειας νιώθουμε τη ροή μας και πώς ο σκοπός μας (2ο τσάκρα) ταιριάζει στον κόσμο. Χρησιμοποιήστε πράσινο για να προσφέρετε θεραπεία και συμπόνια σε ένα ζήτημα που σας ενοχλεί, ή για να συνδεθείτε με τη βαθύτερη έννοια των γεγονότων ή των σχέσεων. Το πράσινο φέρνει ηρεμία σε τόπους έντασης και μπορεί να βοηθήσει πολύ με  τα ξόρκια και τις τελετουργίες συγχώρεσης.

Μπλε
Λέξεις-κλειδιά: 5ο τσάκρα, αυτο-έκφραση, ομιλία και επικοινωνία, προσωπική αλήθεια και σοφία.
Το μπλε αντιπροσωπεύει τη δράση του να είσαι αυτός που πραγματικά είσαι. Είναι η αυτο-έκφραση. Το μπλε αντιπροσωπεύει την ενέργεια του μοναδικού σας Εαυτού που δίνεται στον κόσμο με τις δικές σας μεθόδους. Αντιπροσωπεύει ολότελα την αλήθεια σας όταν την ζείτε με λόγια και πράξεις. Είναι η κίνηση της μοναδικής σας ενέργειας στον κόσμο. Φέρτε μπλε στις τελετουργίες σας για να βοηθήσετε στην απελευθέρωση οποιουδήποτε φόβου ή μπλοκαρίσματος έχετε να εκφράσετε αυτό που είστε. Χρησιμοποιήστε το για να αποκτήσετε σαφήνεια σχετικά με το ρόλο σας σ’ αυτόν τον κόσμο. Το μπλε θα βοηθήσει πολύ εάν απαιτείται σαφής έκφραση σε μια εποχή όπου αισθάνεστε ότι η επικοινωνία είναι δύσκολη. Μπορεί επίσης να σας είναι χρήσιμο όταν προσπαθείτε να γίνετε κανάλι ή άμεση φωνή για τους άλλους που βρίσκονται είτε στον πνευματικό κόσμο είτε στον υλικό.

Ίντιγκο (Λουλακί)
Λέξεις-κλειδιά: 6ο τσάκρα, υψηλότερη προοπτική, τρίτο μάτι, διόραση, καθαρισμός και ανώτερος εαυτός.
Το indigo συμβολίζει την αρχή της σύνδεσής σας με την εσωτερική σοφία και την προοπτική. Είναι η γέφυρα στην ψυχή σας. Η ενέργεια indigo μπορεί να φέρει την αλήθεια προς τα εμπρός σε οποιαδήποτε κατάσταση. Αυτό γίνεται μέσω της ανάμειξης των ανώτερων προοπτικών της ψυχής με την 3διάστατη συνειδητότητά ​​μας. Καθώς το λουλακί έλκει ένα μεγάλο μέρος του ανώτερου εαυτού σας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναπτύξετε τη διαίσθηση, ειδικά το τρίτο μάτι και τη διόραση. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με την ψυχή σας και να σας βοηθήσει να δείτε τις προηγούμενες ζωές και τα θέματα της ψυχής σας, γενικότερα. Χρησιμοποιήστε indigo σε τελετουργίες για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε την ευρύτερη εικόνα στο παιχνίδι ή να μαντέψετε κυριολεκτικά πέρα ​​από αυτόν τον κόσμο. Είναι ένα εξαιρετικό χρώμα για να χρησιμοποιήσετε, αν θέλετε να συνδεθείτε με πνευματικούς οδηγούς ή να λάβετε συγκεκριμένες πληροφορίες από την ‘άλλη πλευρά’. Το indigo προσθέτει πνευματικό βάθος στα πάντα.

Βιολετί (Ιώδες)
Λέξεις-κλειδιά: 7ο τσάκρα, πνεύμα, ανώτερες διαστάσεις, εσωτερικότητα, έγχυση πνευματικών ενεργειών και φαντασία.
Το βιολετί αντιπροσωπεύει τη συμβολή (κόμβο) μέσα σας που οδηγεί στο καθαρό πνεύμα. Το indigo είναι περισσότερο γειωμένο και πιο συγκεκριμένο από το βιολετί. Οι πληροφορίες που φέρνει είναι πιο «γήινες» σε δόνηση συγκριτικά με το βιολετί. Το βιολετί προωθεί το καθαρό πνεύμα και αντιπροσωπεύει την αρχή της σύνδεσής μας με την κοσμική ενέργεια. Πολλές από τις συχνότητες μέσω αυτού του χρώματος δεν είναι απαραίτητο να γίνουν κατανοητές, μέχρις ότου βρει βαθύτερα το δρόμο του στη συνειδητότητά μας. Αν το κόκκινο τσάκρα αντιπροσωπεύει την ακατέργαστη, αγνή ενέργεια της ζωής μας, η βιολετί αντιπροσωπεύει την ακατέργαστη καθαρή πνευματική μας ενέργεια. Χρησιμοποιήστε βιολετί για να ανοίξετε το τσάκρα του στέμματος και να λάβετε υψηλότερη πνευματική σοφία αν θέλετε να επεκτείνετε τις ψυχικές σας ικανότητες. Χρησιμοποιήστε το για να εξοικειωθείτε με το πώς αισθάνεται το πνεύμα και, συνεπώς, να αυξήσετε την ικανότητά σας να κρατάτε το πνεύμα. Είναι υπέροχο όταν χρησιμοποιείται σε ξόρκια και τελετουργίες που είναι πολύπλοκες. Είναι επίσης ευεργετικό να το χρησιμοποιείτε όταν αισθάνεστε άμεση πνευματική επιρροή, όταν πρέπει να καθαρίσετε την ενέργεια, να έλξετε νέο πνευματικό οδηγό ή επιθυμείτε να εξερευνήσετε τον Κόσμο (Cosmos) και τις υψηλότερες διαστάσεις.

Τα παρακάτω είναι πρόσθετα χρώματα που δεν ισχύουν κατ' ανάγκη άμεσα στο σύστημα των τσάκρας (μερικά μπορεί να σχετίζονται), αλλά μπορούν να σας βοηθήσουν σε ξόρκια και τελετουργίες.

Λευκό
Λέξεις-κλειδιά: αγνότητα, απεραντοσύνη, δυνητικότητα και καθαρισμός.
Το λευκό είναι ένα πολύ κοινό χρώμα που χρησιμοποιείται στις μαγικές πρακτικές. Είναι εναρμονιστικό, εξαγνιστικό και εξουδετερωτικό. Χρησιμοποιήστε λευκό στους καθαρισμούς οικιών, στις τελετές προσωπικών εξαγνισμών ή σε οτιδήποτε χρειάζεται εναρμονισμό σε πνευματικό επίπεδο. Το λευκό μπορεί να είναι πολύ ισχυρό και επιθετικό, καθώς μπορεί επίσης να προκαλέσει αίσθηση πνευματικής απεραντοσύνης ή πολυδιάστατης συνειδητοποίησης. Όταν χρησιμοποιείται σωστά και όταν είναι έτοιμο, οτιδήποτε πρόκειται να απελευθερωθεί ή να εξαγνιστεί, θα εξαγνιστεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το "λευκό φως" και το λευκό χρώμα χρησιμοποιούνται τόσο συχνά σε πνευματικές κινήσεις και τελετουργίες. Αντιπροσωπεύει την ενέργεια της απελευθέρωσης σε τέτοιο σημείο που να μην υπάρχει τίποτε άλλο παρά ο αληθινός Εαυτός.

Μαύρο
Λέξεις-κλειδιά: εσωτερικός κόσμος, το άγνωστο, μυστήριο, θάνατος, γείωση και προστασία. 
Το μαύρο περιέχει όλα τα χρώματα και είναι η σύνδεση με τη βαθιά εσωτερική σοφία. Ο διαλογισμός στο σκοτάδι επιτρέπει στις διαισθητικές ικανότητές σας να επιταχύνουν και να δημιουργήσουν ισχυρή σύνδεση με τον εσωτερικό σας κόσμο. Στο κενό (σκοτάδι) ο αληθινός μας Εαυτός αποκαλύπτεται σ’ εμάς. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι φοβούνται το σκοτάδι. Φοβούνται το ταξίδι στον εαυτό τους, στις πιο σκοτεινές και παραμελημένες γωνιές τους. Ενώ το λευκό εκκαθαρίζει μέσω της εξωτερικής επέκτασης, το μαύρο έλκει την ενέργεια προς τα μέσα. Επεκτείνει τη συνειδητότητά μας σε διαφορετική κατεύθυνση μέσα στον εσωτερικό κόσμο. Μας επιτρέπει να δούμε ποιοι είμαστε πραγματικά, και γνωρίζοντας ποιοι είμαστε πραγματικά, γνωρίζουμε όλους και όλα. Χρησιμοποιήστε μαύρο στις τελετουργίες για να δείξετε ότι ενδιαφέρεστε να συντονιστείτε με τις βαθύτερες έννοιες και τα μηνύματα που «παίζουν» μέσα σας. Χρησιμοποιήστε το για να τραβήξετε την προσοχή σας προς τα μέσα ή για να έλξετε την ενέργεια γύρω σας. Είναι μια πύλη στον πραγματικό εσωτερικό Εαυτό και μπορεί να φέρει μεγάλη σαφήνεια όταν νιώθετε χαμένοι. Χρησιμοποιείται καλύτερα για βαθύ διαλογισμό ή σε ξόρκια και τελετουργίες που απαιτούν την ενέργειά σας να τραβηχτεί προς τα μέσα, όπως στην αντιμετώπιση των φόβων, όταν θέλετε να φέρετε στην επιφάνεια χαμένες μνήμες ή στη γείωση και την προστασία.

Χρυσαφί
Λέξεις-κλειδιά: αφθονία, θεϊκότητα, ήλιος, ζεστασιά, εμπιστοσύνη και αρρενωπότητα.
Το χρυσαφί είναι ένα εξαιρετικό χρώμα που χρησιμοποιείται σε τελετουργίες ευημερίας ή αφθονίας. Αντιπροσωπεύει τα ταλέντα και τις ικανότητές σας - να υλοποιούνται και να εκτιμώνται. Το χρυσαφί μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε αίσθηση εμπιστοσύνης και θάρρους, επιτρέποντάς σας παράλληλα να συνδεθείτε με την αίσθηση της αφθονίας. Μπορεί να σας δείξει πώς να εκτιμήσετε και να νιώσετε υπερήφανοι για τα ταλέντα σας. Εάν χρησιμοποιείτε το χρυσαφί σε ξόρκια και τελετουργίες, αυτό θα φέρει την ενέργεια του ήλιου που ενεργοποιεί, θερμαίνει και φωτίζει. Σας βοηθά επίσης να ενεργοποιήσετε τον θεϊκό σας αρσενικό Εαυτό.

Ασημένιο
Λέξεις κλειδιά: αντανακλαστικό, θηλυκότητα, φεγγάρι, δροσερό, αγωγός. 
Το ασημί χρησιμοποιείται σε τελετουργίες που αντλούν τις ενέργειες της σελήνης και της θηλυκής ενέργειας. Οι ασημένιοι δίσκοι ή τα ασημένια κύπελλα μπορούν να ενσταλάξουν στα αντικείμενα τις θηλυκές σεληνιακές ιδιότητες, όπως οι χρυσοί δίσκοι και τα χρυσά κύπελλα τις αρσενικές. Είναι αρκετά αντανακλαστικό χρώμα, επομένως χρησιμοποιείται στα αποκρυφιστικά ξόρκια προστασίας που έχουν να κάνουν με απωθητικές ενέργειες, αντανακλώντας την ενέργειά τους πίσω σε αυτά. Χρησιμοποιείται επίσης για να φέρει την ισορροπία στο συναισθηματικό σώμα.

Διαφανές
Λέξεις-κλειδιά: μεγέθυνση και σαφήνεια.
Καθώς δεν υπάρχει χρώμα σε ένα διαφανές αντικείμενο, δεν φέρνει τίποτα το δικό του - απλώς επιτρέπει το κάθε τι.

Ροζ
Λέξεις-κλειδιά: αγάπη, σχέση, εγγύτητα, καρδιά και θηλυκότητα.
Το ροζ μπορεί να ενεργοποιήσει βαθιά συναισθήματα στην καρδιά και θεωρείται δευτερεύον χρώμα για το καρδιακό τσάκρα. Το τσάκρα της καρδιάς μπορεί να εμφανιστεί ροζ όταν το βλέπεις μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, δεν είναι πάντα πράσινο. Για το λόγο αυτό, το ροζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί παρόμοια με την παραδοσιακή πράσινη αναπαράσταση του καρδιακού τσάκρα, ειδικά όταν σχετίζεται με άλλους. Χρησιμοποιήστε ροζ σε ξόρκια σχέσης,  τελετουργίες για την αύξηση της αγάπης του εαυτού και για να φέρετε γλυκύτητα ή αθωότητα στη ζωή σας. Το ροζ καθιστά τα διαφανή αντικείμενα από κρυστάλλους ή γυαλί, στις τελετουργίες,  να δρουν ως επιταχυντές ή μεγεθυντικοί φακοί. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στον καθαρό χαλαζία καθώς έχει την ικανότητα να μεγεθύνει την ενέργεια και την πρόθεση που τον περιβάλλει. Μπορεί επίσης να κρατήσει μια ειδική φόρτιση (ενέργειας) χωρίς να την φιλτράρει κάνοντας τους διαυγείς κρυστάλλους εξαιρετικούς στην αποθήκευση πληροφοριών. Κρυστάλλινα κρανία και Λεμούριοι κρύσταλλοι είναι παραδείγματα διαυγών κρυστάλλων που χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση πληροφοριών.

ΠΗΓΗ: GigiYoung.com/spells-colour
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αγγελική Σ. Νατσούλη