“H σημερινή μου ζωή είναι τόσο πλήρης”Τα λόγια αυτά μας έρχονται από το Υπερπέραν και ανήκουν στον John Heslop, που πέθανε στις αρχές του εικοστού αιώνα, ο οποίος δεν πίστευε σε «πνευματικές» ιδέες - τις οποίες κρατούσε αποκλειστικά για τον εαυτό του. Κι όμως, όταν πέθανε, βρήκε τον εαυτό του στη Σφαίρα του Χριστού, την οποία σήμερα αποκαλούμε  Έβδομη Διάσταση.

Έστειλε πίσω στη σύζυγό του πολλές αναφορές  για το πώς ήταν η ζωή εκεί. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων ίσως είναι ευχάριστο να διαβάσετε μερικές από τις περιγραφές του οι οποίες βρίσκονται δημοσιευμένες στο πνευματικό περιοδικό «Light» του 1915.  

«Πώς μπορώ να σου πω γι’ αυτή τη νέα και όμορφη ζωή, εγώ, που δεν μπορούσα ποτέ να μιλήσω για τις υψηλότερες αλήθειες, ούτε σε σένα; Αλλά προσπαθούσα πάντα να ζω τη ζωή του Χριστού στη Γη και να καταλαβαίνω τα πράγματα του Θεού. Η ψυχή και το μυαλό μου είχαν επικεντρωθεί στο  πνευματικό, πίσω απ’ όλες τις εξωτερικές δραστηριότητες και πίσω από τον πόνο μου… 

Η σημερινή μου ζωή είναι τόσο πλήρης, τόσο πλήρης στον Χριστό. Πόσο υπέροχο είναι το μυστήριο της αγιότητας! Η ψυχή εξελίσσεται βαίνουσα από τελειότητα σε τελειότητα, ατελεύτητα, εποχή με την εποχή. Αλλά για τη δόξα αυτών των ανώτερων σφαιρών δεν έχω λόγια. Υπερβαίνει κάθε ανθρώπινη σκέψη. 

Ποτέ δεν βιαζόμαστε εδώ.  Είναι η γη της άπειρης αναψυχής και της άπειρης ειρήνης.
Προσπαθώ να σου δώσω μια αμυδρή και αχνή εικόνα μιας πνευματικής ομορφιάς και τελειότητας πολύ πιο πέρα ​​από τη γνώση σου, απλά για να πάρεις μια ιδέα της δόξας και της ομορφιάς και της χαράς αυτής εδώ της ‘άλλης πλευράς’. Αλλά μόνο όταν καλλιεργείς την πνευματικότητα ενώ κατοικείς στη Γη μπορείς να εισέλθεις, μετά το θάνατο του σώματος, σε αυτή τη δόξα.

Δεν μπορείς ούτε να δεις ούτε να συμμετέχεις σε αυτήν, έως ότου, είτε στη Γη είτε σε αυτή την πλευρά επιθυμήσεις πέρα ​​από όλα τα άλλα να σε γεμίσει η θεία αγάπη και να την εκφράσεις.  
Πες στο φίλο μας... υπάρχουν μικρές κατοικίες καθώς και παλάτια στη Σφαίρα του Χριστού μας.

Όλοι σε αυτή τη Σφαίρα του Χριστού γνωρίζουν τις δικές τους ατέλειες και ανάγκες πολύ καλύτερα από ό,τι στη Γη. Καθώς ανεβαίνουμε στα πληρέστερα ύψη της πνευματικότητας, λαμβάνουμε υψηλότερα δώρα και δυνάμεις.

Συχνά μας επιτρέπεται να κατευθύνουμε τα κύματα της Θείας αγάπης προς εσάς και να εκτρέπουμε τις περιστάσεις για δική σας βοήθεια. Είμαστε, στην πραγματικότητα, υπηρεσιακά πνεύματα που αποστέλλονται για να υπηρετήσουν εκείνους που είναι κληρονόμοι της σωτηρίας.


Βρίσκομαι μόνο σε ένα υψηλότερο στάδιο ανάπτυξης και πρέπει να προχωράω καθημερινά προς την Πηγή κάθε φωτός, όπως κι εσύ. 
Έχω μεγαλύτερες δυνάμεις και πληρέστερες ευκαιρίες από ό, τι εσύ και είμαι ελεύθερος από όλα τα βάσανα και τους περιορισμούς της Γης. Αλλά είμαι απλά ο Ιωάννης σου, που γνωρίζω τις δικές μου ατέλειες πολύ καλύτερα σ’ αυτή την καθαρή και ιερή ατμόσφαιρα από ό, τι στη Γη. Πράγματι, είμαι ένα μωρό σε όλα τα πράγματα εδώ, όπου όλη η ομορφιά και η τελειότητα αναμειγνύονται και όπου συμπυκνώνεται η σοφία όλων των ηλικιών.

Σκέψου αυτό! Τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στη μουσική και την τέχνη, τα πιο προηγμένα στην επιστήμη, τεράστια προβλήματα που επιλύονται, μυστήρια που ξεμπλέκονται και κάθε μορφή θρησκευτικής σκέψης, όλα αποκαλύπτονται στο μάτι και το μυαλό. Πρόκειται για μια καταπληκτική γιορτή, που έχει προετοιμαστεί για εμάς καθώς κερδίζουμε τη δύναμη να αντιλαμβανόμαστε και να εκτιμούμε και έχουμε όλη την αιωνιότητα να μάθουμε και να καταλάβουμε.

Η απαραίτητη προετοιμασία ξεκινάει από την πειθαρχία στη Γη. Εάν μάθουμε το μάθημα εκεί, και η ψυχή μας ελευθερωθεί και ανυψωθεί πάνω από τα εμπόδια του κόσμου, κάνοντας σπίτι της το σπίτι του Θεού, τότε ο θάνατος είναι μόνο μια πύλη προς τη χαρά και την απόλαυση πολύ πέρα ​​από οτιδήποτε μπορείτε να αχνοφανταστείτε.

Έχεις δίκιο που επισημαίνεις στον φίλο μας τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όταν προσπαθούμε να εξηγήσουμε το πνευματικό με λέξεις και ενδείξεις παρόμοιες του υλικού. Ωστόσο, αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να σας δώσουμε μια εικόνα αυτής της Σφαίρας του Χριστού. Προσπαθούμε να κάνουμε για εσάς αυτό που κάνει ένας καλλιτέχνης όταν, για παράδειγμα, ζωγραφίζει μια δασική σκηνή. Στην τελική, είναι μόνο  χρώμα και καμβάς, αλλά η καλλιτεχνική του δύναμη δίνει στον καλλιτέχνη τη δυνατότητα να απεικονίσει το πνεύμα της πηγής που μπήκε στην ψυχή του μια μέρα... κι έτσι, όταν κοιτάς την εικόνα του, δεν σκέφτεσαι καθόλου το χρώμα και τον καμβά, παρά μόνο το πρωινό της άνοιξης που βλέπεις στον πίνακα...»

ΠΗΓΗ: Ο John Heslop μιλάει μέσω της F. Heslop, μέντιουμ, στο «Μιλώντας πέρα ​​από τη γραμμή των συνόρων». Γράμματα από ένα σύζυγο στη ζωή του πνεύματος προς τη σύζυγό του στη Γη.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αγγελική Σ. Νατσούλη
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;