Επιπτώσεις της Ενότητας - Implications of Oneness - Α'


(Για όσους διαβάζουν για πρώτη φορά τα άρθρα από το βιβλίο “The Ascension Papers” ο διάλογος γίνεται πάντα ανάμεσα στον συγγραφέα και -είτε τον πνευματικό του οδηγό είτε τον Ανώτερο Εαυτό του, ανάλογα με το θέμα συζήτησης και πληροφόρησης εκ μέρους του πνευματικού κόσμου).


-Ξέρω ότι είπαμε ότι θα μιλήσουμε για τις ηθικές συνέπειες της ενότητας, αλλά υπάρχουν μερικές ερωτήσεις που θα ήθελα να ρωτήσω πρώτα. Εξήγησες προηγουμένως τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να καταλάβουμε ότι "όλα είναι ένα" από την προοπτική της επιστήμης και της θρησκείας. Δεν υπάρχουν άραγε άλλες προοπτικές από τις οποίες θα μπορούσαμε να το διαπιστώσουμε αυτό;

-Ναι. Υπάρχουν σίγουρα ορισμένες διαφορετικές και εξίσου έγκυρες προοπτικές από τις οποίες μπορεί να το δει κανείς αυτό. Νομίζω ότι για τους ανθρώπους που ζουν στον πλανήτη σας αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχεδόν 7 δισεκατομμύρια διαφορετικές έγκυρες προοπτικές.

-Τι; Αλλ’ αυτό είναι όσοι οι άνθρωποι που υπάρχουν! Ω. Σωστά. Το ’πιασα. Κάθε άτομο έχει τη δική του μοναδική προοπτική και η προοπτική του κάθε ατόμου είναι έγκυρη.

-Ακριβώς. Αλλά βλέπεις, δεν χρειάζεται να το συζητούμε από όλες τις 7 δισεκατομμύρια διαφορετικές προοπτικές γιατί δεν προσπαθούμε να συζητήσουμε με τους ανθρώπους. Δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν για τίποτα. Ο μόνος λόγος που χρησιμοποίησα τις δύο προηγούμενες προοπτικές είναι επειδή είναι θέσεις σχετικά διαδεδομένες και κατανοητές στην κοινωνία στην οποία ζείτε τώρα. Απλώς τις χρησιμοποίησα ως πλαίσιο μέσα από το οποίο μπορούσα να πω το θέμα μου.

-Εντάξει. Καταλαβαίνω. Αλλά φοβάμαι ότι με οδηγείς σε μιαν άλλη ερώτηση. Εάν δεν προσπαθείς να πείσεις κανέναν και για τίποτα, τότε τι προσπαθείς να κάνεις; Θέλω να πω γιατί έχεις αυτές τις συνομιλίες μαζί μου;

-Χα! Επίτρεψέ μου πρώτα να σε ρωτήσω τι προσπαθείς εσύ να κάνεις; Γιατί έχεις αυτές τις συνομιλίες μαζί μου;

-Λοιπόν ...όλα ξεκίνησαν πριν από λίγα χρόνια όταν προσπαθούσα να βρω κάποιες απαντήσεις στις ερωτήσεις που με ενοχλούσαν. Υπήρχαν τόσα πολλά γι 'αυτόν τον κόσμο και αυτή την πραγματικότητα που πραγματικά δεν είχαν νόημα για μένα. Είχα τόσο πολύ εσωτερικό πόνο και συγκρούσεις και διάφορα άλλα πράγματα που βρισκόμουν σε χάος. Και στη συνέχεια, κατάφερα κάπως, μέσα στη σύγχυση και τον πόνο μου, να βρω έναν τρόπο να μιλήσω με τον πνευματικό μου οδηγό. Άρχισα να παίρνω κάποιες απαντήσεις. Και μετά άρχισα να μιλάω με τον Adamu (σ. μ. εξωγήινος από ανώτερη διάσταση) και άλλα όντα από τα οποία έλαβα απίστευτα χρήσιμα πράγματα (πληροφορίες). Καθώς δούλευα έτσι, αυτό μου έφερε μεγάλη εσωτερική γαλήνη και διευκόλυνε τη θεραπεία και την ανάπτυξή μου. Έμαθα να εμπιστεύομαι και να αγαπώ τη διαδικασία που συνεχίζει να βελτιώνεται. Φαίνεται ότι όσο περισσότερο μεγαλώνω, τόσο περισσότερα μπορώ να λαμβάνω. Έτσι ...υποθέτω ότι η απάντηση στην ερώτησή σου είναι ότι απλά προσπαθώ να θεραπεύσω τον εαυτό μου προσπαθώντας να αγαπώ τον εαυτό μου, προσπαθώντας να ανακαλύψω ποιος είμαι πραγματικά και ποιος είναι ο Θεός πραγματικά και προσπαθώντας να βρω και να εκπληρώσω τον σκοπό της ψυχής μου ...κάτι τέτοιο. Αυτή είναι η απάντησή μου. Ποια είναι η δική σου;

-Η ίδια.

-Όχι, όχι, όχι, όχι, όχι. Δεν μπορείς να μου το κάνεις αυτό! Πώς είναι η απάντησή σου ίδια με τη δική μου;

-Δύο λόγοι. Ο πρώτος είναι πολύ εύκολος. Είμαι εσύ και εσύ είσαι εγώ, θυμάσαι; Είμαι ο Εσωτερικός (Ανώτερος) Εαυτός σου. Όταν επιδιώκεις το υψηλότερο αγαθό, τότε ευθυγραμμίζεσαι με μένα. Τότε είμαστε σε σύνδεση. Έτσι οι στόχοι και τα κίνητρά σου είναι δικά μου. Εσύ κι εγώ απαντούμε στις ερωτήσεις που έχουμε μαζί. Αυτή είναι η πρώτη απάντηση και η ευκολότερη. Η δεύτερη απάντηση έρχεται με μια μικρή αλλαγή προοπτικής. Βλέπεις ότι "εγώ" είμαι ένα gestalt ον που ξέρω απολύτως, ως γεγονός της ύπαρξής μου, ότι είμαι ένα με τον Θεό. Θεμελιώδης αλήθεια της ύπαρξής μου είναι ότι είμαι ένα με όλους και όλα τα πάντα παντού και όλοι μαζί είμαστε ένα με τον Θεό. Έτσι, προφανώς, για μένα αυτό σημαίνει ότι ξέρω ότι είμαι ένα με κάθε κάτοικο του πλανήτη Γη, σωστά;

-Ουάου! Αυτό σημαίνει ότι είσαι ο "Εσώτερος Εαυτός" του καθενός πάνω στη Γη;

-Όχι. Σε μια προηγούμενη συζήτηση σου είπα ότι είσαι ο μόνος ενσαρκωμένος στο "εδώ και τώρα" στον πλανήτη Γη που έχει αυτή τη σχέση μαζί μου. Είμαι δηλαδή μόνον ο δικός σου Ανώτερος Εαυτός. Αυτό που λέω είναι ότι όλοι στη Γη είστε ένα με τον Θεό. Και, είτε το ξέρετε είτε όχι, εγώ το ξέρω. Και γνωρίζω επίσης ότι είμαι ένα με τον Θεό. Έτσι συνεπάγεται ότι είμαι, με προφανή επέκταση, ένα με όλους στη Γη. Εντάξει;

-Ω! Εντάξει. Λες ότι από τη δική σου πλευρά μας βλέπεις όλους σαν ένα!

-Ναι. Λογικά αυτό συμβαίνει. Αλλά επίτρεψέ μου να εξηγήσω κάτι. Είμαι σαν εσάς κατά έναν τρόπο και αντίθετος κατά άλλον. Η αντίληψή μου για την πραγματικότητά μου είναι πολύ διαφορετική από τη δική σας. Δεν θα μπορέσω να σας περιγράψω αυτό με τρόπους που θα κατανοήσετε πλήρως, αλλά μπορώ να σας δώσω μια ιδέα. Ένα παράδειγμα είναι ότι δεν περιορίζομαι σε μια μοναδική άποψη (προοπτική) όπως εσείς. Αντιλαμβάνεστε τον κόσμο σας από μια οπτική γωνία. Βιώνετε τον εαυτό σας να είναι ένα ενιαίο ον που μπορεί μόνο να σταθεί σε μια θέση τη φορά και μπορεί μόνο να αισθανθεί ή να σκεφτεί ένα πράγμα κάθε στιγμή. Ακόμα κι αν έχετε αντικρουόμενες σκέψεις, πηδάτε από τη μια προοπτική στην άλλη. Μία κάθε φορά. Έτσι δημιουργηθήκατε να είστε. Είστε όντα με μια προοπτική κάθε στιγμή. Εγώ, από την άλλη πλευρά, είμαι πραγματικά μια πολλαπλότητα. Θα έπρεπε να αναφέρομαι για τον εαυτό μου στον πληθυντικό ως "εμείς", αλλά αυτό θα δημιουργούσε σύγχυση στη συνομιλία μας. Βλέπεις, έχω έναν άπειρο αριθμό απόψεων. Αυτό είναι σαν να λέω ότι είμαι ένας άπειρος αριθμός ανθρώπων ταυτόχρονα.

-Ωωω! Άπειρος αριθμός; Μήπως αυτό σημαίνει ότι είσαι Θεός;

-Όχι. Είμαι ΕΝΑ με τον Θεό, αλλά απέχω πολύ πολύ από το να είμαι όλα αυτά που είναι ο Θεός! Σε σύγκριση με τον Θεό είμαι …μικροσκοπικός. Ένα πολύ πολύ μικρό μωρό ενός όντος.

-Κι όμως έχεις άπειρες προοπτικές;

-Κατάλαβε ότι είμαι έξω από το κατασκεύασμα που ονομάζεται Χώρο/Χρονικό Συνεχές. Έτσι μπορώ να δω με μια ματιά όλες τις αλληλεπιδράσεις που μπορεί να έχει η ύπαρξή μου σε κάθε στιγμή. Κάθε στιγμή είναι μια προοπτική. Κάθε αλληλεπίδραση είναι τώρα για μένα. Και δεδομένου ότι ο Χώρο/Χρόνος είναι άπειρος, έχω άπειρες προοπτικές.

-Οκ. Αυτό κάνει το μυαλό μου να εκρήγνυται.

-Ναι. Και αναφέρομαι μόνο σ’ αυτή τη μικρή αγκίθα πραγματικότητας στην οποία υπάρχετε τώρα, που ονομάζετε "σύμπαν". Για μένα αυτό είναι ένα υποσύνολο μιας πραγματικότητας με την οποία αλληλεπιδρώ με τη Ζωή. Υπάρχει όμως ένας άπειρος αριθμός άλλων πραγματικοτήτων όπου ξέρω ότι υπάρχω.

-Άπειρος αριθμός άλλων συμπάντων;

-Θα μπορούσες να το δεις κι έτσι. Αυτό όμως είναι ήδη μια υπερβολικά περιοριστική εννοιολόγηση. Σε μεταγενέστερες συνομιλίες θα προσπαθήσω να σου μεταφέρω το μέγεθος και την απεραντοσύνη των ατελείωτων πραγματικοτήτων που γνωρίζω. Και υπάρχουν πολλά περισσότερα που έχω ακόμα να ανακαλύψω και να τοποθετήσω μέσα στην συνείδησή μου. Πολύ, πολύ περισσότερα. Τώρα, δεν το λέω αυτό για να νομίζεις ότι είμαι κάτι θαυμάσιο και ξεχωριστό. Θέλω να πω ότι είμαι θαυμάσιος και ξεχωριστός, φυσικά (χαμογελάει). Αλλά έτσι είναι και κάθε άλλο ον που υπάρχει. Όλοι στη Γη έχουν μέσα τους έναν Θεό-εαυτό που έχει αυτή τη θεία συνειδητοποίηση.

Έτσι, αυτό που λέω είναι και εκπληκτικό αλλά «και τι μ’ αυτό;» ταυτόχρονα. Ο λόγος που στο λέω είναι για να βρω έναν τρόπο να σου εξηγήσω ότι οι αντιλήψεις μου για τον εαυτό μου και την πραγματικότητά μου είναι κάπως διαφορετικές από τις δικές σου κατά κάποιους πολύ θεμελιώδεις τρόπους. Κι έτσι, όταν λέω ότι όλα είναι ένα, δεν το εννοώ με κάποιο αφηρημένο, φιλοσοφικό τρόπο. Δεν το εννοώ ως μια θεωρητική κατανόηση. Όχι, εννοώ ότι η πραγματικότητα μου είναι απολύτως αντιληπτή από ένα πολύ ευρύ σύνολο εμπειριών.

-Τι σημαίνει "απολύτως αντιληπτή πραγματικότητα";

-Εντάξει. Τι θα ’λεγες αν σε ρώταγα: είσαι ζωντανός; Και αν είσαι, μπορείς να μου το αποδείξεις;

-Φυσικά είμαι ζωντανός. Μπορώ να το αποδείξω; Μπορώ να το δοκιμάσω. Είμαι ένα ζωντανό, βιολογικό ον που αναπνέει. Και είμαι συνειδητός. Νομίζω και αισθάνομαι και...

-Ωραία, ωραία, ωραία. Δεν χρειάζομαι πραγματικά αποδείξεις και δεν χρειάζεται πραγματικά να έχουμε αυτή τη συζήτηση. Απλώς ήθελα να σου δείξω κάτι. Ξέρεις ότι είσαι ζωντανός. Δεν είναι μόνο μια ιδέα που έχεις ή κάποια θεωρητική κατασκευή. Είναι η "απόλυτη αντιληπτή πραγματικότητά" σου. Είναι αδιαμφισβήτητο για σένα. Τώρα, αν σου ζητούσα να αποδείξεις ότι είσαι ζωντανός, θα μπορούσες να αρχίσεις να σκάβεις μέσα στο μυαλό σου για σκέψεις που θα το εξηγούσαν ή θα προσπαθούσαν να το αποδείξουν. Μπορείς να το κάνεις ως πνευματική άσκηση. Αλλά είναι εντελώς άσχετο και περιττό, επειδή το ξέρεις ότι είναι αλήθεια χωρίς καν να το σκεφτείς. Είναι το πιο αυτονόητο πράγμα για σένα. Λοιπόν, με τέτοιο τρόπο είναι αλήθεια για μένα ότι όλα είναι ένα. Και το λέω αυτό με όλη την εξουσία της μάλλον εκτενούς εμπειρίας της ύπαρξής μου.

-Ααα... αρχίζω να το καταλαβαίνω. Ευχαριστώ. Αλλά αυτό δεν έχει απαντήσει στο μεγαλύτερο ερώτημά μου σχετικά με το σκοπό που έχουν αυτές οι συνομιλίες μαζί μου.

-Έχεις δίκιο, αλλά δεν το είπα όλο αυτό για το τίποτα. Έθετα τη βάση των επιχειρημάτων μου. Αυτό που θέλω να καταλάβεις είναι ότι πραγματικά, πραγματικά, αληθινά, αντιλαμβάνομαι πλήρως κάθε ον στη Γη σαν να είμαι ένα μαζί του και με το Παν που Υπάρχει. Και δεδομένου ότι αγαπώ πολύ και φροντίζω τον εαυτό μου, κατ 'επέκταση, αγαπώ και φροντίζω και κάθε «άλλον» που υπάρχει. Έτσι, όταν ακούω μια κραυγή πόνου, είναι επιθυμία μου να δω αν μπορώ να βοηθήσω να μετατρέψω αυτόν τον πόνο σε χαρά. Αυτό, στην πραγματικότητα, είναι ο σκοπός μου εδώ. Έχω έρθει σε αυτό το σύστημα της πραγματικότητας επειδή υπήρχε μια κραυγή πόνου. Και ο λόγος που άκουσα αυτή την κραυγή είναι επειδή έπρεπε να απαντήσω. Έτσι, είμαι εδώ. Και έχω εμπλακεί με την απάντηση σε αυτή την κλήση. Τώρα, επίτρεψέ μου να πάω πίσω στην ερώτησή σου. Κατανοώντας ότι μπορώ να έχω την προοπτική ότι κάθε άτομο σε αυτόν τον πλανήτη είναι απλώς ένα "άλλο εγώ", θα σου διαβάσω αυτό που είπες ότι είναι ο σκοπός σου με όλα αυτά. Είπες: «Προσπαθώ να θεραπεύσω τον εαυτό μου, προσπαθώντας να αγαπώ τον εαυτό μου, προσπαθώντας να ανακαλύψω ποιος είμαι πραγματικά, ποιος είναι ο Θεός πραγματικά και να βρω και να εκπληρώσω τον σκοπό της ψυχής μου».
Μπορείς να δεις πώς κάνω ακριβώς το ίδιο πράγμα; Εάν, για μένα, ο Εαυτός μπορεί να είναι σχεδόν οποιοδήποτε άτομο στον πλανήτη, τότε αυτό προσπαθώ να κάνω. Στην πραγματικότητα, αυτό που κάνω το έκανα πάντα και πάντα θα το κάνω.

-Εεεε;

-Είμαι έξω από το χρόνο. Μόνο από την πλευρά σου είναι ένα έργο σε εξέλιξη. Η προοπτική μου είναι αρκετά διαφορετική. Αυτή η εργασία είναι τόσο τέλεια όσο και ολοκληρωμένη και εξακολουθεί να είναι έργο σε εξέλιξη ...και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να είναι. Αυτός είναι ο τρόπος έξω από το χρόνο.

-Ωω. Εντάξει. Αλλά παρακαλώ μην μου πεις ότι αυτές οι συνομιλίες μας έχουν σκοπό να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ανθρωπότητα! Θέλω να πω ότι δεν μπορώ να τις δω να φτάνουν αρκετά μακριά...

-Σε παρακαλώ... σίγασε τους φόβους και τις αμφιβολίες σου. Αυτές οι συνομιλίες θα έχουν αναμφίβολα μεγάλη αξία. Πολύ περισσότερη από ό, τι μπορείς να φανταστείς τώρα. Αλλά δεν είναι αυτή η δουλειά! Αυτές οι συνομιλίες λειτουργούν ως ένα είδος πρόσκλησης προς τους άλλους να έρθουν και να συν-δημιουργήσουν μαζί μας. Καθώς οι συνομιλίες ξεδιπλώνονται, θα αποκτήσεις σιγά-σιγά μια όλο και καλύτερη ιδέα για την αξία τους. Έτσι, ενώ είναι αλήθεια ότι αυτές οι συνομιλίες θα έχουν μεγάλη αξία για πολλούς, πρέπει να πω ότι αυτή σίγουρα δεν είναι "η δουλειά" για μένα. Η "δουλειά" που κάνω γίνεται με τρόπους που δεν έχεις καταλάβει ακόμα. Δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα. Απλώς είμαι εδώ. Επιτυγχάνω όλα όσα πρέπει να ολοκληρώσω απλά με το να είμαι αυτό που είμαι. Φέρνω την ενέργειά μου και την διαθέτω συνεισφέροντας στην αλλαγή της συνειδητότητας με τον επιθυμητό τρόπο.

-Πώς; Πώς μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα απλά με το να "είσαι εκεί"; Σίγουρα πρέπει να κάνεις κάτι!

-Είναι δύσκολο να εξηγήσω τη δύναμη της ύπαρξης στους ανθρώπους της Γης. Εσείς σκέφτεστε μόνο από την άποψη της δύναμης του να κάνετε κάτι. Πιστεύετε ότι είστε πιο ισχυροί και αποτελεσματικοί όταν κάνετε κάτι. Το αντίθετο ισχύει. Το να κάνετε βήματα προς το μέρος της πραγματικής σας δύναμης. Αλλά δεν θα το καταλάβετε. Επίτρεψέ μου να σου πω σχετικά με αυτό με τη μορφή μιας παραβολής.

-Εξαιρετικά! Άλλη μια ιστορία!
-Ναι, ξεκινάμε

(συνεχίζεται)

ΠΗΓΗ: "The Ascension Papers" by Arn (Zingdad) Allingham
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αγγελική Σ. Νατσούλη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;