Επιστημονική Απόδειξη της Ενότητας - Scientific Proof of Oneness - B'


(συνέχεια από το Α' μέρος)

-Οι πρώτες αναλαμπές υπάρχουν εδώ και κάμποσο καιρό τώρα. Οι φυσικοί που ασχολούνται με την κβαντική μηχανική προσπαθούν να καταλάβουν την πραγματικότητά σας, κατανοώντας τη φύση της ύλης στη μικρότερη της κλίμακα. Μπορώ να σου συστήσω θερμά να βρεις ένα καλό βιβλίο για την κβαντική μηχανική. Βρες κάτι που θα τα εξηγεί όλα αυτά με όρους κατανοητούς για τους απλούς ανθρώπους. Ή κάνε την έρευνά σου σ’ αυτό το υπέροχο εργαλείο που ονομάζεται Διαδίκτυο. Θα βρεθείς αντιμέτωπος με τις ανακαλύψεις και τις επιπτώσεις τους. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα: οι φυσικοί, προσπαθώντας να εξηγήσουν γιατί τα λεπτά υποατομικά σωματίδια συμπεριφέρονται όπως κάνουν, κατέληξαν σε μια θεωρία που υποδηλώνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει κβαντική αντίδραση χωρίς να υπάρχει μια συνειδητότητα που θα την παρατηρεί. Με άλλα λόγια, η συνειδητότητα προηγείται κάθε ύλης. Εάν θεωρήσεις ότι η πρώτη κβαντική αντίδραση στο σύμπαν σας συνέβη στην αρχή της "Μεγάλης Έκρηξης", ουσιαστικά είναι σαν να λένε ότι πρέπει να υπήρχε "κάποιος" εκεί πριν από το Big Bang για να παρατηρεί αυτή την πρώτη αντίδραση. Κι αυτό επίσης σημαίνει ότι, από τη Μεγάλη Έκρηξη και μετά πρέπει να υπάρχει μια συνειδητότητα ​​για να παρατηρεί κάθε υποατομική αντίδραση που συμβαίνει από τότε.
Έτσι λοιπόν, ρωτάω, ποιος - ή τι - θα μπορούσε να είναι αυτό το τεράστιο πεδίο συνειδητότητας που είναι σε θέση να παρατηρεί κάθε αντίδραση που έχει ποτέ συμβεί και συμβαίνει; Αν δεν είναι ο Θεός τότε πρέπει να είναι κάτι αντίστοιχο, έτσι;

-Είναι συναρπαστικό!

-Πολύ. Κι εδώ είναι κάτι άλλο που θέλω να πω. Είναι αυτό που ονομάζεται ενεργειακό πεδίο μηδενικού σημείου (zero point energy field). Αυτό προτάθηκε από τον Αϊνστάιν και είναι τώρα εν γένει αρκετά αποδεκτό στους επιστημονικούς κύκλους. Ουσιαστικά, αυτή είναι η περιγραφή της "βασικής κατάστασης" του σύμπαντός σας. Υπάρχει ένα πεδίο το οποίο είναι παντού, όλη την ώρα. Είναι ένα πεδίο άπειρης ενέργειας. Αλλά δεν μπορείτε κανονικά να το ανιχνεύσετε γιατί είναι παντού όλη την ώρα. Μπορείτε όμως να το ανιχνεύσετε κατανοώντας τις παραλλαγές του.

-Δεν καταλαβαίνω…

-Εντάξει, να κάτι αντίστοιχο: αν ο αέρας γύρω σου είναι ακίνητος και ίδιος με τη θερμοκρασία του σώματός σου, τον καταλαβαίνεις;

-Υποθέτω όχι.

-Δεν τον νιώθεις. Αλλά το γεγονός της αδυναμίας σου να τον αντιληφθείς δεν τον κάνει να μην υπάρχει… στην ουσία, βρίσκεσαι στον πυθμένα ενός μαζικού ωκεανού από μόρια του αέρα. Είναι γύρω σου και πολλά εκατοντάδες χιλιόμετρα από πάνω σου πιέζοντάς σε από όλες τις κατευθύνσεις. Θα έπρεπε να τον ένιωθες αφού σε πιέζει όλη την ώρα. Αλλά δεν τον νιώθεις. Σε μεγάλο βαθμό επειδή είναι αμετάβλητος. Εάν υπάρξει αλλαγή πίεσης, τότε το αεράκι αρχίζει να ανακατεύεται για να εξισώσει αυτή την πίεση. Τότε τον καταλαβαίνεις. Αν υπάρξει αλλαγή θερμοκρασίας και το σώμα σου αρχίζει να χάνει ή να αποκτά θερμότητα από το περιβάλλον, τότε τον καταλαβαίνεις. Βλέπεις; Είναι πράγματι πολύ δύσκολο να εντοπίσεις κάτι που δεν έχει καμία παραλλαγή επειδή δεν υπάρχει τίποτα να μετρήσεις. Τα πράγματα που είναι σταθερά δεν μπορεί να γίνουν εύκολα αντιληπτά.

-Εντάξει. Το κατάλαβα. Ευχαριστώ.

-Έτσι, το ενεργειακό πεδίο μηδενικού σημείου είναι ένα πεδίο άπειρης ενέργειας που είναι παντού, όλη την ώρα. Είναι εκεί, σε ίση ποσότητα όπως στην πιο πυκνή ύλη στην καρδιά ενός αστέρα νετρονίων. Είναι παντού και είναι πάντα άπειρη.

-Αλλά αν αυτή η άπειρη ενέργεια είναι παντού, τότε γιατί δεν μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να τροφοδοτήσουμε τα αυτοκίνητα και τα σπίτια μας αντί για ta ορυκτά καύσιμα ή οτιδήποτε άλλο;

-Σίγουρα είναι δυνατό. Όμως υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα και ένα μεγάλο πρόβλημα που σας εμποδίζουν. Το μικρό πρόβλημα είναι να ανακαλύψετε την κατάλληλη τεχνολογία που θα το επιτρέψει αυτό και το πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να έρθει αυτή η τεχνολογία στο προσκήνιο χωρίς να υπάρχουν ορισμένα κατοχυρωμένα συμφέροντα που να σας εμποδίζουν να το κάνετε.    

-Ωραία. Είπες, λοιπόν, ότι υπάρχει αυτό το άπειρο ενεργειακό πεδίο και είναι παντού όλη την ώρα...

-Σωστά. Θυμάσαι που είπαμε σε προηγούμενη συνομιλία μας ότι όλη η ύλη είναι στην πραγματικότητα μόνο ενέργεια;

-Θυμάμαι.

-Λοιπόν αυτό που θέλω να πω τώρα είναι – ότι θα αποδειχθεί – ότι αυτή η ενέργεια η οποία αποτελεί όλο το σύμπαν σας, προέρχεται από την άπειρη ενέργεια του ενεργειακού πεδίου μηδενικού σημείου. Είναι διακυμάνσεις (όπως κύματα και κυματισμοί) στον τομέα αυτό, που αποτελούν τα πιο βασικά δομικά στοιχεία της ύλης: τα υποατομικά σωματίδια.
Το πρόβλημα είναι ότι τα κύματα αυτά δεν είναι στατικά. Κινούνται. Και παρεμποδίζουν το ένα το άλλο και ακυρώνουν το ένα το άλλο.

-Γιατί αυτό είναι πρόβλημα;

-Γιατί θα συμβαίνουν (οι διακυμάνσεις) τόσο γρήγορα και τόσο επαναλαμβανόμενα που δεν θα δημιουργείται καμία ύλη. Θα εμφανίζονται υποατομικά σωματίδια και μετά θα εξαφανίζονται. Δεν θα υπάρχει ούτε ένα άτομο σε όλο το σύμπαν. Όλα όσα τώρα υπάρχουν ήδη με τη μορφή του σώματός σας, του πλανήτη σας και του σύμπαντός σας απλά θα διαλύονταν σε χάος και θα επανέρχονταν στο πεδίο ενέργειας  μηδενικού σημείου αρκετά γρήγορα.

-Γιατί;

-Επειδή εάν η ύλη τελικά αποτελείται από κύματα ενέργειας, τότε πώς γίνεται να διατηρηθούν αυτά τα κύματα; Μπορείς να το δεις; Εάν τα υποατομικά σωματίδια που σχηματίζουν μαζί το σώμα σας είναι φτιαγμένα από κύματα, γιατί αυτά τα κύματα να μην κυματίζουν μακριά ή να πηγαινοέρχοναι, όπως κάνουν τα κύματα; Ή γιατί οι κορυφές και τα βαθουλώματα των κυμάτων να μην ακυρώνουν οι μεν τα δε, προκαλώντας τη διάλυση του σώματός σας; Αντί να συμβαίνει όμως αυτό το σώμα σας φαίνεται να παραμένει σταθερό. Αυτό που λέω είναι ότι οι επιστήμονες σας θα καταλάβουν τελικά ότι το ενεργειακό πεδίο μηδενικού σημείου ουσιαστικά αποτελείται από σύνθετες διασυνδέσεις μεταξύ διακυμάνσεων στον τομέα αυτό αλλά δεν θα καταλάβουν γιατί παραμένουν αυτές οι διακυμάνσεις σταθερές.
"Αν είναι απλά διακυμάνσεις της ενέργειας, γιατί δεν διαλύονται σε χάος;"
Θα είναι η ερώτησή τους.
Και είναι φυσικό ότι δεν διαλύονται. Το σώμα σας είναι ένα σύστημα ενέργειας. Και είναι φανερό ότι κρατάτε ένα βαθμό υλικής ακεραιότητας. Το σώμα σας συνεχίζει να υπάρχει με την μορφή που έχει χωρίς να διαλύεται, να πέφτει στο χάος. 
Μπορεί κάτι τέτοιο να σας φαίνεται ανάρμοστο και να σας προκαλεί σύγχυση. Αλλά η ομορφιά βρίσκεται στην λύση. Όπως είπα νωρίτερα, οι θεωρητικοί φυσικοί σας έχουν ήδη αρχίσει να μιλούν με όρους συνειδητότητας. Λοιπόν, τη συνειδητότητα ​​θα επικαλεστούμε εδώ.
Μία υπόθεση που θα λύνει το πρόβλημα και θα έχει νόημα θα είναι αυτή που θα καταλαβαίνει ότι το φυσικό σας σύμπαν δεν διαλύεται επειδή υπάρχουν προσχέδια (blueprints) της πραγματικότητά σας σε κάποια υψηλότερη διάσταση. Κυριολεκτικά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος που δημιουργεί (ή φαντάζεται) κάθε στοιχείο της πραγματικότητάς σας και κρατά αυτήν την εικόνα (ή σχέδιο) μέσα στο δημιουργικό μυαλό του.

-Προτείνεις ότι αυτό το προσχέδιο που υπάρχει σε υψηλότερη διάσταση δρα ως καλούπι στο οποίο μπορείς να ρίξεις αυτά τα υποατομικά σωματίδια;

-Όχι, δεν είναι καλή αυτή η αναλογία. Θα χρειαστεί να σου εξηγήσω λίγο περισσότερο πριν μπορέσεις να φτάσεις σε μια καλή αναλογία. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να καταλάβεις ότι αυτά τα κύματα δεν παραμένουν ακίνητα. Ρέουν ασταμάτητα προς τα εμπρός. Έτσι, να σκεφτείς μάλλον αυτά τα προσχέδια ως ένα εμπόδιο σε ένα ρεύμα το οποίο προκαλεί δίνη στην ροή. Για παράδειγμα, εάν ανοίξεις μια βρύση και παρακολουθήσεις το ρεύμα του νερού και στη συνέχεια βάλεις το δάχτυλό σου σ’ αυτό το ρεύμα, παρατήρησε τι θα συμβεί στο ρεύμα πέρα από το δάχτυλό σου. Θα υπάρχει ένα "σχήμα" στη ροή του νερού και το "σχήμα" θα παραμένει σχετικά σταθερό παρά το γεγονός ότι το νερό που αποτελεί το σχήμα είναι σε συνεχή ροή.
Με παρακολουθείς;

-Ναι. Έχει νόημα.

-Επίτρεψέ μου να χρησιμοποιήσω αυτή την αναλογία. Υπάρχουν κυματισμοί στο ενεργειακό πεδίο μηδενικού σημείου. Αυτοί οι κυματισμοί προκαλούν την εμφάνιση υποατομικών σωματιδίων στην πραγματικότητά σας. Στο πιο βασικό επίπεδο, δημιουργούνται μερικά απλά προσχέδια που προκαλούν την κίνηση αυτών των υποατομικών σωματιδίων με τέτοιο τρόπο σαν να συνυπάρχουν σ’ ένα χορό. Μόλις συνδεθούν μεταξύ τους, σχηματίζονται σωματίδια όπως τα ηλεκτρόνια και τα πρωτόνια που συνθέτουν τα άτομα. Ορισμένα υποατομικά σωματίδια, όταν συνενωθούν με έναν τρόπο μπορούν να προκαλέσουν το σχηματισμό ενός ηλεκτρονίου. Άλλα, όταν συνδεθούν με άλλο τρόπο, μπορεί να προκαλέσουν το σχηματισμό ενός πρωτονίου. Όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο που αναγκάζονται να αλληλεπιδράσουν αυτά τα υποατομικά σωματίδια.

-Μου είναι δύσκολο να το οπτικοποιήσω.

-Σίγουρα. Σου εξηγώ πράγματα για τα οποία δεν έχεις πλαίσιο αναφοράς. Αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά, πρέπει να μελετήσεις πρώτα αυτά που λένε οι επιστήμονές σας ώστε να μπορείς να πατήσεις κάπου.

-Ωραία. Συνέχισε, παρακαλώ.

-Το θέμα είναι ότι ακόμα και σ’ αυτό το πιο βασικό επίπεδο πραγματικότητας υπάρχει μια αλληλεπίδραση μεταξύ δυο ‘θεϊκών’ πραγμάτων. Το ένα είναι αυτό το άπειρο ενεργειακό πεδίο που έχει ονομαστεί ενεργειακό πεδίο μηδενικού σημείου. Το άλλο είναι η συνειδητότητα, η οποία δημιουργεί τα καλούπια που ‘αναγκάζουν’ την ενέργεια να σχηματίσει σταθερά πρότυπα τα οποία δημιουργούν την ψευδαίσθηση της ύλης στο σύμπαν σας.


-Α… λες λοιπόν, ότι με την πάροδο του χρόνου, εκείνοι που παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις επιστημονικές εξελίξεις θα έχουν τις αποδείξεις για το Θεό;

-Που θα τους κάνουν να ρωτούν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις! Θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να μην καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει συνειδητότητα ανεξάρτητη από τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

-Εντάξει, αλλά τώρα είμαι περίεργος. Τι συμβαίνει στα άτομα ώστε τελικά αυτά να γίνονται άνθρωποι και πλανήτες και αστέρια και πράγματα;

-Ωω. Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη και σύνθετη ιστορία για τούτη τη συζήτηση. Με λίγα λόγια θα σου πω ότι υπάρχουν πολυσύνθετα προσχέδια. Το πρώτο προσχέδιο δημιουργεί τα υποατομικά σωματίδια. Το επόμενο σύνολο χρησιμοποιεί την προηγούμενη ομάδα για να κάνει τα άτομα. Μετά τα μόρια. Μετά πιο σύνθετες μορφές. Ουσιαστικά λέω ότι υπάρχουν προσχέδια μέσα σε προσχέδια, μέσα σε προσχέδια, μέσα σε προσχέδια. Τα πιο βασικά συχνά χρησιμοποιούνται για άλλα πιο σύνθετα σχέδια. Το σώμα σας είναι μια συγκλονιστική αλληλεπίδραση ενός εκπληκτικά μεγάλου αριθμού προσχεδίων όλων των ειδών επιπέδων πολυπλοκότητας. Το τελευταίο, υψηλότερο επίπεδο είναι για το σώμα-πνεύμα σας.

-Εντάξει. Μια εις βάθος κατανόηση της ύλης που συνθέτει το σώμα μας και την πραγματικότητά μας είναι η αλληλεπίδραση μεταξύ της συνειδητότητας και του άπειρου ενεργειακού πεδίου. Έξοχα! Τι έπεται?

-Όχι τόσο γρήγορα. Δεν τέλειωσα με αυτό το θέμα. Υπάρχει μια άλλη θεϊκή κατανόηση που βγαίνει απ’ όλ’ αυτά.

-Εντάξει, πες μου.

-Ας επιστρέψουμε στην αναλογία του ρεύματος του νερού. Θυμάσαι που είπα ότι το ρεύμα ρέει πέρα ​​από το "προσχέδιο" και φτιάχνει ένα μοτίβο;

-Ναι.

-Καλά… αυτό σημαίνει ότι το μοτίβο είναι στατικό, αλλά το υλικό που κάνει το μοτίβο δεν είναι.

-Ναι. Το νερό ρέει.

-Τι σημαίνει για σένα, αν πω ότι το "ρεύμα" του ενεργειακού πεδίου μηδενικού σημείου περνά από μέσα σου; Δεν το κρατάς και δεν κατοικεί μέσα σου. Το ρεύμα των κυματισμών ρέει διαρκώς μέσα και έξω από το σώμα σου. Ο μόνος λόγος που υπάρχει εκεί ένα σώμα είναι επειδή το σώμα σου είναι το μέρος όπου συμβάλλουν όλα τα προσχέδια. Τα προσχέδια είναι σταθερά, η ίδια η ενέργεια δεν είναι.

-Είναι βέβαια μια παράξενη σκέψη. Αλλά με όλο το σεβασμό …και τι μ’ αυτό;

-Χα! Και τι μ’ αυτό; Θα σου πω εγώ "και τι μ’ αυτό"! Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ του σώματός σου και οτιδήποτε άλλου στο σύμπαν. Το δικό σου το σώμα και κάθε άλλο πρόσωπο και πράγμα σε ολόκληρο το σύμπαν σου είναι όλα το ίδιο πράγμα.

-Ουάου!

-Ναι! Ας επιστρέψουμε στην αναλογία του νερού. Εάν δημιουργήθηκαν δύο διαφορετικά σχήματα στο ρεύμα του νερού, το ένα δίπλα στο άλλο, και είδες δύο διαφορετικά "σχήματα", ΔΕΝ θα έλεγες ότι είναι και δυο διαφορετικά "πράγματα", έτσι δεν είναι;

-Όχι. Είναι μόνο νερό, έτσι;

-Σωστά. Και έτσι υπάρχει ένα τρίτο πράγμα που μοιάζει θεϊκό που θα κάνει το επιστημονικά σκεπτόμενο μυαλό να απορήσει: η διαπίστωση ότι όλα τα πράγματα είναι ένα. Τίποτα από αυτά που μπορεί να παρατηρήσει δεν χωρίζεται από οτιδήποτε άλλο. Είναι όλα διαφορετικά μοτίβα του ίδιου πράγματος. Και το ίδιο πράγμα ρέει ατελείωτα και συνεχώς μέσα από τα πάντα.

-Ουάου! Πραγματικά όμορφο!

-Όπως επάνω, το ίδιο και κάτω και όπως κάτω, το ίδιο και πάνω. Βλέπεις; Εάν είσαι πρόθυμος να δεις πραγματικά, θα δεις τον Θεό σε όλα. Αλλά το Πέπλο το έκανε αυτό κάπως δύσκολο. Και τώρα το Πέπλο αραιώνει και γίνεται όλο και πιο εύκολο να δείτε πραγματικά. Λέω ότι τώρα είναι δυνατό να διακρίνετε, αλλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν να βγαίνουν τεράστιοι τίτλοι προερχόμενοι από την επιστημονική κοινότητα για να επισημάνουν ότι: Όλα είναι ΕΝΑ.
Όλα είναι ολοκληρωτικά και απόλυτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Η ενότητα είναι άπειρη και ατελεύτητη. Τα πάντα είναι συνειδητότητα. Η συνειδητότητα ​​διαπερνά όλα τα πράγματα παντού. Η συνειδητότητα ​​είναι μεγαλύτερη και προϋπάρχει της ύλης.

-Ουάου και πάλι! Αυτές οι δηλώσεις ταιριάζουν σ’ ένα Θεό. Αρκετά μυστικιστικά πράγματα.

-Ναι. Και είναι κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει από τη μεριά της Επιστήμης. Εγώ απλά λέω τώρα ότι σύντομα θα αυξηθεί δραματικά.

-Εντάξει ...απλώς για λόγους σαφήνειας. Λες ότι το ενεργειακό πεδίο μηδενικού σημείου είναι ο Θεός;

-Λέω ότι είναι ένα αδιαίρετο κομμάτι του Θεού. Και, όπως με όλα τα αδιαίρετα μέρη, δεν μπορεί παρά να έχει πολλές από τις ιδιότητες του Θεού. Γι 'αυτό, αν το μελετήσετε και το καταλάβετε, θα αρχίσετε να διακρίνετε αυτές τις ιδιότητες.

-Και ποιος δημιουργεί όλα τα προσχέδια (blueprints) που ανέφερες;

-Διάφορα όντα-δημιουργοί που εργάζονται στα διάφορα επίπεδα της δημιουργίας. Εσύ και όλοι οι άλλοι πάνω στη Γη ασχολείστε με το να κρατάτε πολλά συνδυασμένα προσχέδια. Απλά δεν το γνωρίζετε ακόμα. Και ξαναλέω ότι εσείς και τα όντα-δημιουργοί αυτής της πραγματικότητας είστε επίσης αδιαίρετα κομμάτια του Θεού.

-…και ως αδιαίρετα κομμάτια δεν μπορούμε να μην έχουμε κάποιες από τις ιδιότητες του Θεού, σωστά;

-Πέτυχες διάνα! Δεν έχει λεχθεί ότι είστε φτιαγμένοι κατ’ εικόνα του Θεού; Αυτό τι σημαίνει; Ότι ο Θεός έχει δυο πόδια και δυο χέρια και τα λοιπά; Όχι. Αυτός είναι ο λάθος τρόπος να εξηγείτε τα πράγματα. Σημαίνει ότι αυτό που ο Θεός είναι, μπορεί να ιδωθεί να αντανακλάται σ’ αυτό που εσείς είστε. Είστε συνειδητότητα. Είστε δημιουργοί. Είστε αιώνιοι και αθάνατοι. Είστε ένα με όλα τα πάντα. Και πάει λέγοντας.


-Σσσσς! Και αυτό θα το δούμε από την Επιστήμη;

-Όχι. Η Επιστήμη θα το κάνει δυνατό να το δουν εκείνοι που θα το επιλέξουν. Θα είναι εξίσου δυνατό άλλοι να δουν τα πράγματα διαφορετικά. Όπως έχουμε ήδη πει, για όσο διάστημα υφίσταται το Πέπλο της Άγνοιας δεν θα υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις που δεν θα μπορεί κάποιος να τις αντικρούσει ή να τις αρνηθεί. Πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα για νέες σκέψεις. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο τα όντα δημιουργούν για τα ίδια οποιαδήποτε εκδοχή πραγματικότητας επιθυμούν να εξερευνήσουν. Έτσι, οι επιστήμονές σας θα βρεθούν αντιμέτωποι με κάθε είδους νέων πληροφοριών μεγάλου ενδιαφέροντος για το υλικό σας σύμπαν. Και θα υπάρχουν πολλές θεωρίες που θα τις εξηγούν. Λέω λοιπόν ότι το μοντέλο που θα περιλαμβάνει τη συνειδητότητα και την ενότητα (oneness) των πάντων θα είναι δυνατό και θα αποτελεί μια πολύ ικανοποιητική θεωρία. Αλλά λέω ξανά ότι θα υπάρχει η δυνατότητα αμφισβήτησης και αναζήτησης άλλων θεωριών για όσους το επιθυμούν. Οι οποίες όμως για να στέκουν θα χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερα επίπεδα πολύπλοκης εξήγησης. Κάτι που είναι οκ αν σε κάποιον αρέσει η πολυπλοκότητα.
Το συμπέρασμα είναι το εξής: εκείνοι που έχουν εξαιρετικά αναλυτικό μυαλό, εκείνοι που είναι αυστηρά λογικοί, ορθολογιστές, εκείνοι που έχουν επιλέξει να είναι άθεοι επειδή δεν υπάρχουν αποδείξεις για το Θεό, θα έχουν την ευκαιρία να δουν με αποδείξεις ότι υπάρχει Θεός. Θα μπορέσουν να ακολουθήσουν τα μαθηματικά μοντέλα και τελικά να βρουν αποδείξεις για ένα Θεό που είναι ένα με το Παν Που Υπάρχει.

-Φανταστικό. Πότε θα συμβεί αυτό;

-Είναι καθ’ οδόν. Ξετυλίγεται καθώς μιλάμε στα μυαλά και τα εργαστήρια των επιστημόνων του πλανήτη σας. Ένα τμήμα της έρευνας έχει ήδη ανακοινωθεί στους επιστημονικούς κύκλους. Περισσότερα αναμένονται. Αλλά πρόσεξε σε παρακαλώ: είναι σημαντικό να μπορεί να επιλέξει κάποιος. Αν επιλέγεις να είσαι ανοιχτόμυαλος θα βρίσκεις όλο και περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία μιας ατελεύτητης, αιώνιας, ενοποιητικής, δημιουργικής συνειδητότητας. Του Θεού. Αλλά αν θέλεις να παίξεις έναν ακόμα γύρο αυτού του ίδιου, παλαιού παιχνιδιού διττότητας, μπορείς να απορρίψεις κάτι τέτοιο και να επιλέξεις να μην βλέπεις τις αποδείξεις. Καθένας έχει ελεύθερη βούληση. Και αν επιθυμεί να κρατήσει τη συνειδητότητά του σε διαχωρισμό, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Αν δεν θέλει να δει το φως που του προσφέρεται, το φως δεν θα τον αγγίξει.  Και είναι οκ.

-Θα χαθεί, τότε;

-Όχι! Κανένας δεν χάνεται ποτέ! Τα πάντα είναι ήδη ένα. Πάντα ήταν, πάντα είναι και πάντα θα είναι. Εσύ, σε διττότητα, είσαι μια άποψη του ΕΝΟΣ που επέλεξες να το ξεχάσεις. Δεν είναι «λάθος» σου. Αυτό ήθελες να βιώσεις. Και τώρα που μερικοί επέλεξαν να θυμηθούν ότι όλοι είστε ένα, δεν κάνει τους υπόλοιπους, εκείνους που επέλεξαν να μην θυμούνται, «λάθος». Όπως εσύ δεν χάθηκες ποτέ πραγματικά στη διττότητα σε περασμένες ζωές σου (ακόμα κι αν έτσι ένιωθες) το ίδιο και οι άλλοι που τώρα δεν θυμούνται ποιοι πραγματικά είναι, δεν έχουν χαθεί. Όλοι θα θυμηθούν την θεϊκά τέλεια γι’ αυτούς σωστή στιγμή. Όταν θα ’ναι έτοιμοι.

-Ωραία.  Νομίζω κατάλαβα καλά. Θα γίνεται όλο και περισσότερο δυνατό να αποκτήσουμε επίγνωση της Ενότητας των Πάντων με τη βοήθεια της επιστήμης και της υποκείμενης συνειδητότητας που ενοποιεί τα πάντα και από την οποία προκύπτουν τα πάντα.  Και κάθε άνθρωπος θα μπορεί να επιλέγει αν θέλει να αποδεχτεί αυτή την άποψη ή όχι. Και δεν υπάρχει καμία κριτική για τις επιλογές του. Απλά, η διαφορά έγκειται στο ότι αν κρατήσεις τη μία άποψη θα οδηγηθείς προς την ανάληψη ενώ κρατώντας την άλλη άποψη θα παραμείνεις στη διττότητα.

-Ναι. Είναι μια αρκετά καλή περίληψη.

-Τι θα απογίνουν, όμως, οι τύποι που δεν ασχολούνται με την επιστήμη; Θέλω να πω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι στη Γη που δεν τους αγγίζουν τα μάλλον αραιά θεωρητικά κατασκευάσματα της κβαντικής μηχανικής, σωστά;

-Σωστά. Στην αρχή της συζήτησης είπα ότι θα χρησιμοποιήσω την επιστημονική/ορθολογιστική/αθεϊστική θέση ως όχημα του θέματός μας. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσω τη θρησκευτική θέση. Αλλά αρκετά ως εδώ. Την  επόμενή μας συζήτηση θα την ονομάσουμε «Θρησκευτική Απόδειξη της Ενότητας».

-Ανυπομονώ

ΠΗΓΗ: “The Ascension Papers” by Arn (Zingdad) Allingham

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αγγελική Σ. Νατσούλη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;