Το Πέπλο της Λήθης - (τελευταίο μέρος)


Α: Υπάρχουν βέβαια και άλλες, εντελώς διαφορετικές, προσεγγίσεις. Για δικούς τους λόγους ο καθένας κάποιες φορές η πνευματική οντότητα και ο channeller (το άτομο που διευκολύνει την επικοινωνία) μπορεί να αποφασίσουν ότι θέλουν να πουν όσο το δυνατόν περισσότερες προσωπικές λεπτομέρειες. Τέτοιες περιπτώσεις, δυστυχώς, συμβαίνουν συχνά με τα άτομα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα για προσωπικό όφελος ή την αύξηση του εγώ τους και, ως εκ τούτου, γίνονται πρόθυμοι να αποδείξουν ότι «εκείνοι είναι οι πιο καλοί και τα λένε όλα». Σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε την απόλυτη διάκρισή σας όταν ασχολείστε με τέτοια άτομα. Η προσέγγισή τους είναι «εγώ ξέρω την αλήθεια και όχι κάποιος άλλος» και είναι δυνητικά επιβλαβής αυτή η στάση για όλους τους ενδιαφερόμενους. 
Αν δώσετε την ενέργειά σας σε αυτούς, τότε θα δημιουργήσετε εξαρτήσεις. Δυστυχώς, αυτό είναι που επιθυμούν. Δεν έχουν καταλάβει πώς είναι επιβλαβές για το κοινό τους και για τους ίδιους. Θα επιδιώξουν να σας εντυπωσιάσουν με πληροφορίες για να σας πείσουν για την ακρίβεια των προβλέψεών τους, αλλά αυτά που θα σας πουν θα είναι βγαλμένα από την φαντασία τους, επειδή οι πραγματικές πληροφορίες, λόγω του Πέπλου, απλά δεν είναι δυνατόν να δοθούν. Πολλές φορές ίσως να πέσουν μέσα στις προβλέψεις τους, αλλά το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και οποιοσδήποτε άλλος. Πενήντα τοις εκατό να πέσουν μέσα και πενήντα τοις εκατό να αστοχήσουν. 
Βλέπετε, το Πέπλο δεν μπορεί να παραβιαστεί!
Το ίδιο δυστυχώς ισχύει και για τους channellers  που πραγματικά και ειλικρινά προσπαθούν να τα βρουν με τις αμφιβολίες τους. Πρώτα αρχίζουν να διοχετεύουν πληροφορίες που τους φαίνονται καλές. Στη συνέχεια, όμως, ο φόβος τρυπώνει και αρχίζουν να αμφιβάλουν. Αναρωτιούνται αν όλο αυτό δεν είναι παρά μια τεράστια αυταπάτη.

Ε: Έχω βρεθεί κι εγώ εκεί!

Α: Σωστά. Και αυτό που συνέβη τότε μαζί σου είναι το ίδιο που συμβαίνει και με κάθε τρίτο. Στην προσπάθειά σου να ξεπεράσεις τις αμφιβολίες σου, ζητάς αποδείξεις. Γερές, αδιαμφισβήτητες, επαληθεύσιμες αποδείξεις. Και όταν ζητάς αποδείξεις, λόγω του Πέπλου, το μόνο που θα βρίσκεις είναι περισσότερους λόγους να αμφιβάλλεις. Εάν, στην προσπάθειά σου για αποδείξεις, προσκαλέσεις ένα πνεύμα που είναι σχετικά χαμηλής δόνησης, ένα τέτοιο ον μπορεί να σου υποσχεθεί κάθε λογής εκπληκτικά πράγματα. Αλλά απλώς θα σε οδηγήσει σε έναν κεφάτο χορό μαζί του και όχι μόνο δεν θα λάβεις ποτέ την απόδειξη που ζητάς, αλλά αντίθετα, θα πάρεις κάθε είδους ψεύδη που, τολμώ να πω, θα σου δημιουργήσουν σύγχυση. Εάν, από την άλλη πλευρά, παραμείνεις σταθερός στην ιδέα να μιλάς μόνο με όντα από υψηλότερες διαστάσεις (δονήσεις), τότε θα σε συμβουλεύουν με όμορφο τρόπο να ελευθερωθείς από την επιθυμία σου για αποδείξεις και να μάθεις να δημιουργείς εσύ τα αποτελέσματα που επιθυμείς.

Η τρίτη επιλογή είναι: η δική σου ψυχή, εξαιτίας της επιθυμίας σου για αποδείξεις, να σου εισαγάγει κάθε είδους διαστρεβλώσεις της αλήθειας για να σε κάνει να μη ζητάς πια αποδείξεις.

Ε: Γιατί;

Α: Επειδή το να ζητάς αποδείξεις για την αλήθεια από ένα άτομο, έναν παράγοντα έξω από τον εαυτό σου, είναι είδος πνευματικής νεύρωσης. Δεν υπάρχουν αποδείξεις έξω από σένα τον ίδιο, έξω από τον εαυτό σου. Η αλήθεια σου βρίσκεται μέσα σου. Αν συναντηθείς με την «αλήθεια» αυτή είναι «αλήθεια» μόνο και μόνο επειδή αποδεικνύει κάτι τέτοιο η εσωτερική σου γνώση. Διαφορετικά, είναι μια ακόμα ιστορία. Όσο ζητάς από κάποιο άλλο άτομο να δημιουργήσει την αλήθεια σου αντί για σένα, παραμορφώνεις τους φακούς σου. Και όσο παραμένεις φοβισμένος και αμφιβάλεις τόσο ώστε να μην εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου για την αλήθεια και το μονοπάτι και την πραγματικότητα που σου δημιουργεί, τότε οι φακοί σου με τους οποίους βλέπεις τη ζωή σου είναι σκονισμένοι και η αντίληψή σου θολή. Με τον τρόπο αυτό φτιάχνεται η εξής ειρωνεία:

Εκείνοι που επιδιώκουν αποδείξιμα, επαληθεύσιμα γεγονότα από το channelling, συχνά θα παίρνουν μηνύματα τα οποία, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, θα τους δημιουργούν αμφιβολίες ή θα είναι ολότελα λάθος. Εκείνοι που επιδιώκουν να δείξουν ότι είναι η νόμιμη πηγή όλης της αλήθειας, συχνά θα λένε πράγματα που θα αποδεικνύονται ψέμματα. Όσοι θα διακατέχονται από αμφιβολίες θα βρίσκουν κι άλλους λόγους να αμφιβάλλουν. Και όλα αυτά είναι ένα θαυμαστό παράδειγμα για το πώς λειτουργεί ο νόμος της σύγχυσης με τις επικοινωνίες μέσω channeling

Ουσιαστικά, εάν πρέπει η ελεύθερη βούληση να τηρείται, τότε το δικαίωμά σας να αμφιβάλλετε δεν μπορεί να σας αφαιρεθεί. Το δικαίωμά σας να βλέπετε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο δεν μπορεί να σας αφαιρεθεί. Το δικαίωμά σας να δημιουργείτε διαφορετικά δεν μπορεί να σας αφαιρεθεί. Το δικαίωμά σας να κάνετε άλλες επιλογές δεν μπορεί να σας αφαιρεθεί. Πρέπει πάντα να υπάρχει χώρος για ένα μικρό χάος και μια μικρή σύγχυση.

Αν κοιτάξετε προσεκτικά, τότε αυτό είναι υπέροχο και όμορφο. Αυτό σημαίνει ότι έχετε πάντα επιλογές. Έχετε πάντα την ελευθερία σας. Μπορείτε πάντα να εκφράσετε τη θέλησή σας. Η δημιουργικότητα μπορεί να έρθει στο προσκήνιο ανά πάσα στιγμή και κατάσταση. Θαύματα μπορούν να συμβούν. Μαγικά μπορούν να συμβούν. Δέος και χαρά μπορούν να συμβούν. Μπορείτε να λάβετε κάτι εντελώς διαφορετικό από το αναμενόμενο. Και αυτή είναι η ουσία. Αν όλα ήταν ‘φιξ’ και σταθερά και προκαθορισμένα δεν θα υπήρχε κανένα νόημα στο να προσπαθείτε να κάνετε κάτι… το αποτέλεσμα θα ήταν προκαθορισμένο και δεν θα υπήρχε καμία πρόκληση, καμία μάθηση και καμία ανάπτυξη. Η εξέλιξη και η ζωή θα σταματούσαν. 
Έτσι, σας ενθαρρύνω να αγκαλιάσετε το μυστήριο αντί να το περιφρονείτε. Είναι ένα θαυμάσιο πράγμα που δείχνει πως τίποτα δεν είναι ποτέ απολύτως βέβαιο και σταθερό και βαλμένο σε τάξη εκ των προτέρων και νεκρό. Τα πάντα είναι ζωντανά και αλλάζουν και ρέουν και κυλούν γεμάτα εκπλήξεις και μυστήριο. Αλλά για να επανέλθω στο σημείο που είχαμε μείνει... ίσως τώρα να μπορείτε να δείτε ότι το να προσπαθείτε να κάνετε τα πράγματα συγκεκριμένα, να προσπαθείτε να βρείτε αποδείξεις για τα λόγια μας και να απαιτείτε ότι πρέπει να είναι αιώνια αληθινά, αυτό είναι αντιπαραγωγικό.

Ε: Ωχ ωχ ωχ... υποθέτω ότι θα πρέπει επιτέλους να εγκαταλείψω την αναζήτηση αποδείξεων, ε;

Α: Θα έλεγα ότι όποιος ψάχνει να βρει αποδείξεις, στην πραγματικότητα επιβεβαιώνει ότι αμφιβάλλει. Είναι σαν να λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πιστέψει ακόμα και αν του δοθεί η αλήθεια. Αν, όπως υποστηρίζω, είσαι ο δημιουργός της πραγματικότητάς σου, τότε κάθε σκέψη σου θα οδηγεί σε αποδείξεις που θα είναι σύμφωνες με αυτή τη σκέψη. Έτσι, όχι μόνο ενισχύουν με τον τρόπο αυτό το νόμο της σύγχυσης, αλλά επίσης καταδεικνύουν ότι είσαι ο δημιουργός της πραγματικότητάς σου (το οποίο είναι ένας άλλος νόμος).

Ανακεφαλαιώνοντας, μέχρι τώρα έχω πει ότι υπάρχει ένα κατασκεύασμα συνειδητότητας που ​​ονομάζεται  "Πέπλο της Άγνοιας", που είναι πολύ εμφανές στην εμπειρία σας (αλλά φυσικά λειτουργεί τόσο καλά ώστε να μπορείτε να αμφιβάλλετε ότι υπάρχει, αν το θέλετε). Οι συνέπειες αυτού του Πέπλου είναι, ότι η μία θεμελιώδης αλήθεια όλης της δημιουργίας, ότι όλα είναι ΕΝΑ, δεν μπορεί πλέον να αποδειχθεί χωρίς υποψία αμφιβολίας.

Ε: Δηλαδή αυτό σημαίνει  ότι όλο αυτό το υλικό που μου είπες είναι απλά μια δυνατότητα, όπως κάθε άλλη; Ότι όλες οι δυνατότητες έχουν ίση ισχύ;

Α: Ναι. Ακριβώς. Ποτέ να μην κρίνεις τα πιστεύω και τις απόψεις κάποιου άλλου. Ποτέ να μην υποθέσεις ότι οι δικές σου έχουν πιο αξία από του άλλου. Αυτό που μπορείς και πρέπει να κάνεις, είναι να προσπαθείς να περιορίσεις ή να προσαρμόσεις τις δικές σου απόψεις και πεποιθήσεις έτσι ώστε να σε εξυπηρετούν κατά τον καλύτερο τρόπο. 
Οι συζητήσεις μου μαζί σου αφηγούνται μόνο τις δικές μου αντιλήψεις και προοπτικές. Τις παραδίδω με μοναδικό σκοπό να σε βοηθήσουν να δυναμώσεις τον εαυτό σου, να τα βρεις με τον εαυτό σου και να θυμηθείς ποιος πραγματικά είσαι. Κι έτσι, αν και ελπίζω ότι θα σου είναι χρήσιμες, θα πρέπει να θεσπίσεις τη δική σου αλήθεια και να επιλέξεις αν τις εγκρίνεις ή τις απορρίπτεις. 
Αν δεις ότι έχουν απήχηση μέσα σου, τότε εδώ θα βρεις αλήθειες για τον εαυτό σου – δημιουργείς την αλήθεια σου με τα στοιχεία που σου παρουσιάζονται. Αν δεν έχουν απήχηση, τότε δεν σημαίνει ότι είσαι «λάθος», απλά η αλήθεια σου σε πάει σε διαφορετική κατεύθυνση από τη δική μου. Υπάρχουν πολλά σύνολα αλήθειας στη διάθεσή σου και το καθένα θα σε οδηγήσει σε μια διαφορετική πορεία και όλα είναι εξίσου έγκυρα. Κάποια θα σε εξυπηρετήσουν για λίγο και στη συνέχεια δεν θα έχουν πλέον αξία, καθώς οι περιστάσεις θα αλλάζουν. Μερικά θα σου προκαλέσουν πόνο και τελικά θα σε αναγκάσουν να τα απελευθερώσεις. Άλλα πάλι θα σε εξυπηρετούν για μια αιωνιότητα αφού θα σου φέρουν μεγαλύτερη αυτo-αγάπη (selflove) και εσωτερική ειρήνη στο ταξίδι σου προς το Σπίτι, προς την ευτυχισμένη ένωσή σου με την ενότητα όλων. 

Η πρόσκληση που απευθύνω σε σένα και τους αναγνώστες σου είναι να βλέπετε με καλή ματιά τις προοπτικές που σας προσφέρονται με αυτές τις συζητήσεις. Είναι ένα μέρος της υπηρεσίας μου σε αυτή την τρίτης διάστασης πραγματικότητα και είναι η συμβολή μου στη διαδικασία της ανάληψης που τώρα συμβαίνει. Αλλά πάνω απ’ όλα σας καλώ να ακολουθείτε την καρδιά σας και να έχετε εμπιστοσύνη στη δική σας αλήθεια και διαίσθηση - πάνω από κάθε λέξη που θα βρείτε εδώ κι εκεί... συμπεριλαμβανομένων και αυτών εδώ.

Ε: Το ’πιασα. Ευχαριστώ. Αλλά τώρα μπερδεύτηκα. Είχες πει ότι θα αποδείκνυες την Ενότητα. Και μετά μου λες ότι δεν μπορεί να αποδειχτεί εξαιτίας του Πέπλου… Οπότε;

Α: Βασικά είπα «θα σου αποδείξω λίγο πολύ», θυμάσαι; Και ρώτησες «γιατί λίγο πολύ;» Και πήρες την απάντηση.

                                                  * * * *
ΠΗΓΗ: "The Ascension Papers" (www.zingdad.com)
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αγγελική Σ. Νατσούλη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;