Το Πέπλο της Λήθης - μέρος Γ' (Ελεύθερη Βούληση)


Δεν είναι παράξενο; Ειδικά επειδή δεν είναι ανάγκη να ευχηθείς σε κανένα κάτι τέτοιο, επειδή όλοι παίρνουν οπωσδήποτε αυτό που δημιουργούν. Αυτή είναι η σημασία της ελεύθερης βούλησης, μπορείς να δημιουργήσεις οτιδήποτε επιθυμείς. Και το κάνεις με τις επιλογές σου. Το αποτέλεσμα είναι η ζωή σου.

Έτσι, μπορείτε να κάνετε ό, τι θέλετε, να σκεφτείτε ό, τι θέλετε και να πιστεύετε ό, τι θέλετε. Είναι επιλογές σας. Αλλά οι επιλογές σας πάντα θα δημιουργούν αποτελέσματα και εσείς θα παίρνετε ακριβώς τα αποτελέσματα των επιλογών σας. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να δείτε αν σας αρέσουν αυτά που κάνετε, σκέφτεστε, πιστεύετε και επιλέγετε.

Αν σας αρέσουν, τότε μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε περισσότερα από τα ίδια, και αν δεν σας αρέσουν, τότε μπορείτε να αλλάξετε τις σκέψεις σας και να κάνετε νέες επιλογές. Αυτός είναι ο νόμος της ελεύθερης βούλησης. Σε άλλες πραγματικότητες υπάρχει πολύ λιγότερη ελεύθερη βούληση από όση έχετε εσείς.  

Ε: Εντάξει. Αλλά πριν προχωρήσουμε, σε παρακαλώ να μου θυμίσεις γιατί ο νόμος της ελεύθερης βούλησης καλείται και νόμος της σύγχυσης;

Α: Ωραία. Αυτό θα μας οδηγήσει πίσω στο κύριο θέμα. Ο νόμος της σύγχυσης έγινε γνωστός σε σας από ένα έργο που ονομάζεται The Law of One (Ο νόμος του Ενός). Είναι γνωστό και ως The Ra Μaterial (To υλικό του Ρα), σωστά;

Ε: Σωστά.

Α: Ας δούμε τι λέει αυτό το βιβλίο για το Πέπλο, ή το νόμο της ελεύθερης βούλησης. Πρώτον, ο καθένας που διαβάζει τις διοχετευόμενες πληροφορίες, μπορεί και να αμφισβητήσει ότι προέρχονται όντως από ένα πνεύμα που μιλάει μέσα από το διάμεσο, έτσι δεν είναι;  Θέλω να πω, δεν υπάρχει τίποτα σε αυτές τις διοχετευόμενες επικοινωνίες που να μην μπορεί κανείς να πει ότι το ονειρεύτηκε, αν διαθέτει μια αρκετά δημιουργική φαντασία, λίγη σκέψη και λίγη προσπάθεια, έτσι δεν είναι;

Ε: Ναι, υποθέτω. Θέλω να πω, για πολλά χρόνια μετά την πρώτη φορά, αφότου άρχισα να επικοινωνώ διαισθητικά και να έχω συζητήσεις όπως αυτή εδώ, αμφέβαλα γι’ αυτό που βίωνα.
Σκέφτηκα ότι ίσως είχα μπλέξει με κάποια μεγάλη αυταπάτη. Αλλά τώρα έχω επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ώστε είμαι σίγουρος ότι είναι αυτό που φαίνεται να είναι.

Α: Δεν είναι δυνατόν να αμφιβάλλεις;

Ε: Ω, βέβαια... θέλω να πω έχω εκατοντάδες αποδεικτικά στοιχεία και συγχρονικότητες αλλά κανένα από αυτά δεν αποτελεί μια αναμφισβήτητη απόδειξη.

Α: Σωστά. Αλλά αν είμαι αυτός που λέω ότι είμαι και αν πραγματικά μιλώ μαζί σου, δεν νομίζεις ότι το πιο απλό πράγμα θα είναι να σου δώσω μιαν απόλυτη απόδειξη; Για παράδειγμα: αν εσύ κι ένας φίλος σου παίρνατε ένα φύλο χαρτί και γράφατε μια σειρά από τυχαίους αριθμούς και μετά κρύβατε το χαρτί σε ένα κουτί; Μπορώ πολύ εύκολα να γνωρίζω τους αριθμούς και να σας τους πω με τη σειρά. Αν αυτό γινόταν και στην τηλεόραση και το μετέδιδαν τα διεθνή τηλεοπτικά μέσα, δεν θα ήταν αυτό το τέλος των αμφιβολιών;

Ε: Ναι, θα ήταν! Αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, μπορούμε;

Α: Όχι, χωρίς να παραβιάζουμε το Πέπλο της Άγνοιας. Και όχι χωρίς να αφαιρούμε από τον καθε άνθρωπο στον πλανήτη το δικαίωμά του (της ελεύθερης βούλησής του) να αμφιβάλλει, και το πιο σημαντικό, το δικαίωμά του να δημιουργεί τη δική του πραγματικότητα κατά το δοκούν, σύμφωνα με την ελεύθερη βούλησή του. Θέλω να πω, αν μπορείς να αποδείξεις ότι έχεις μια διαισθητική συνομιλία με μένα κι εγώ μπορώ να αποδείξω ότι έχω όλη την καταπληκτική γνώση, στη συνέχεια, οι άνθρωποι θα ήταν ανόητοι να μην σταματήσουν τη δική τους αναζήτηση και τη δημιουργία της δικής τους αλήθειας. Απλά θα ερχόντουσαν σε σένα κι εμένα για να μάθουν την αλήθεια και αυτό θα ακύρωνε ολόκληρη τη σημασία αυτής της πραγματικότητας στην οποία ζείτε.

Ε: Να, μια πολύ καλή εξήγηση. Ποτέ μου δεν το σκέφτηκα έτσι. Σ’ ευχαριστώ. Αλλά δεν μου εξήγησες το νόμο της σύγχυσης

Α: Χαίρομαι που με παρακολουθείς. Μόλις αρχίζω να σου εξηγώ… λέω λοιπόν, ότι τα διάφορα πνευματικά όντα που μιλάνε μέσα από τους ανθρώπους της Γης δεν μπορούν να έχουν μεγάλη ελευθερία με το Πέπλο. Δεν επιτρέπεται να δίνουν ευθείς πληροφορίες, γιατί έτσι θα παραβίαζαν και το Πέπλο και το νόμο της ελεύθερης βούλησης. Αλλά εσείς μας ζητάτε τόσο απελπισμένα αποδείξεις για τα διάφορα διαμεσικά φαινόμενα, και ζητάτε κάθε είδους προσωπικές πληροφορίες και καθοδήγηση, που αν σας δίνονταν θα ερχόμασταν σε κόντρα με το Πέπλο. Έτσι, η πνευματική οντότητα που μιλάει μέσω ενός ανθρώπου, έχει λίγες εναλλακτικές. Εγώ, όταν συζητώ μαζί σου, το κάνω με πολύ προσεκτική προσέγγιση. Αν υπάρχει κάτι που χρειάζεται να μάθεις από μένα, αλλά αν σου πω ευθέως, θα παραβώ το Πέπλο, τότε θα εργαστώ διαφορετικά. Θα σε οδηγήσω σε τέτοιου είδους εμπειρίες και αλληλεπιδράσεις που θα σου επιτρέψουν να φτάσεις μόνος σου σε ένα μικρό κομμάτι επίγνωσης. Θα το έχεις ήδη προσέξει: μερικές φορές νιώθεις την επιθυμία για μια συγκεκριμένη συζήτηση μαζί μου, αλλά ανακαλύπτεις ότι δεν μπορεί να γίνει. Όχι ότι δεν συζητάμε, αλλά, είναι ολοφάνερο ότι δεν μπορείς να «πιάσεις» αυτό που ζητάς να μάθεις. Δεν μεταφράζεται έτσι όπως θα ήθελες. Και μετά από λίγο καιρό, αφού σκεφτείς πάνω στο θέμα, αφού φτάσεις σε νέες σκέψεις που θα σε εμπνεύσουν, ξαφνικά η πληροφορία που αναζητούσες ρέει με ευκολία μέσα από σένα σαν να ήταν πάντα δική σου.

Ε: Φυσικά και το έχω προσέξει και έχω αναρωτηθεί...  

Α: Θα δεις, αν σκεφτείς λογικά, ότι η πληροφορία που παίρνεις έρχεται μέσα από τη δική σου διαδικασία σκέψης. Είναι σαν να εργάστηκες μ’ αυτήν και τελικά την κατανόησες. Δε νομίζεις;

Ε: Ναιιιιιιιιι… αλλά…

Α: Αλλά νιώθεις παράλληλα ότι εμπνεύστηκες και δέχτηκες ορισμένα κομμάτια από την πληροφορία;

Ε: Απολύτως.

Α: Αυτό είναι. Εσύ και οι αναγνώστες σου και κάθε άλλος θα έχει πάντα το δικαίωμα να διαλέγει αν θέλει να λάβει την πληροφορία που του δίνεται. Θα πιστεύει, αν θέλει, ότι η όλη εργασία προέρχεται από τον ίδιο μέσα από μια εντελώς φυσιολογική διαδικασία της δημιουργικής σκέψης του. Και με αυτό τον τρόπο εγώ έχω πετύχει στο να μην παραβαίνω το Πέπλο.

Ε: Πάρα πολύ ενδιαφέρον.

Α: Και γίνεται ακόμα περισσότερο. Καθώς θα μεγαλώνει η ικανότητά σου να επεξεργάζεσαι νέες σκέψεις και εμπειρίες, καθώς θα διευρύνεται η σκέψη και η συνειδητότητά σου, θα μπορώ να σου δίνω όλο και περισσότερο ενδιαφέρον υλικό, ενώ δεν θα παραβιάζω το Πέπλο. Το μόνο που σου ζητάω είναι να παραμείνεις όσο το δυνατόν περισσότερο ανοιχτός και ευέλικτος στη σκέψη.

Ε: Θα το θυμάμαι αυτό.

Α: Η άλλη εναλλακτική που έχω, είναι, όταν νιώθω πως δεν ενδιαφέρεσαι να μάθεις πληροφορίες πνευματικού περιεχομένου, τότε, απλά, δεν επιτρέπω στις πληροφορίες να έρθουν. Επίσης θα σου πω το εξης: όταν έρχονται άνθρωποι και σου ζητάνε να μάθουν προσωπικές πληροφορίες για γεγονότα της ζωής τους και άλλες τέτοιου είδους λεπτομέρειες για το μέλλον τους, οντότητες όπως εγώ ή ο Adamu (οντότητα από τις Πλειάδες), επιλέγουμε να μιλάμε για την «πνευματική σημασία» ή την υποκείμενη φιλοσοφική προσέγγιση της ζωής του προσώπου, παρά να μπαίνουμε σε προσωπικές συγκεκριμένες απαντήσεις. Αν λέγαμε στους ανθρώπους τι πρόκειται να τους συμβεί, ή τι πρέπει να κάνουν, αυτό θα ήταν δηλητηριώδες για την ανάπτυξή τους και θα παραβαίναμε το Πέπλο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βοηθήσεις τους άλλους να βρούνε τι είναι αληθινό γι’ αυτούς, χωρίς να τους αποδυναμώνεις και χωρίς να παραβαίνεις το Πέπλο. 
(Συνεχίζεται)

ΠΗΓΗ: "The Ascension Papers" (www.zingdad.com) 
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αγγελική Σ. Νατσούλη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;