Κατανοώντας το Θάνατο - Τελευταίο μέρος

 Ε: Ακούγεται σαν πολύ ενδιαφέρον και συναρπαστικό ταξίδι.  
Α: Τώρα… τι νομίζεις ότι είναι το Πέπλο της Άγνοιας;

Ε: Ωωω! Είναι μια αυταπάτη του νου!

Α: Ναι, είναι. Είναι πολλές αυταπάτες μαζί που τις μοιράζεστε μεταξύ σας. Τα αποτελέσματα των κοινών σας ψευδαισθήσεων τα ονομάζουμε «συναινετική πραγματικότητα». Αυτό σημαίνει ότι όλοι σας έχετε συμφωνήσει για τις ψευδαισθήσεις που συνθέτουν την πραγματικότητα στην οποία ζείτε. Και τότε δημιουργείτε αυτή την πραγματικότητα. Όταν δύο ή περισσότερα όντα δώσουν το ένα στο άλλο την άδεια να δημιουργήσουν πράγματα που θα είναι κοινά μεταξύ τους, τότε η εμπειρία ονομάζεται συν-δημιουργία.
Για να καταλάβεις καλύτερα το Πέπλο, θα σου πω ότι είναι πραγματικά συνειδητό και ζωντανό. Για να βρεθείς πίσω από το Πέπλο, όπως τώρα, θα πρέπει να συν-δημιουργήσεις αυτή την εμπειρία με τον Κάτοχο του Πέπλου. Με αυτό τον τρόπο παύεις να ασχολείσαι με το τι ξέρεις και τι όχι (αναφορικά με τη ζωή). Κάνεις αυτή τη συμφωνία και στη συνέχεια έρχεσαι και παίζεις το παιχνίδι. Ο Κάτοχος του Πέπλου επιβλέπει αν τηρούνται οι κανόνες – δηλαδή ότι δεν θα ανακαλύψεις την αλήθεια, ότι όλα είναι ένα.

Ε: Πωπω!
Α: Για πες μου τώρα ξανά… τι είναι το Πέπλο της Άγνοιας; Μόλις πριν από λίγο το ανέφερες…
Ε: Είπα ότι είναι μια αυταπάτη του νου.
Α: Σωστά. Έτσι, στο μυαλό είναι που κατοικούν όλες αυτές οι αυταπάτες του διαχωρισμού. Στο μυαλό είναι που κρατάς όλες τις πολύπλοκες δομές που σου επιτρέπουν να παίζεις τα παιχνίδια που παίζεις. Το μυαλό είναι ο τόπος όλων αυτών των αντιλήψεων και της πολυπλοκότητας. Το μυαλό αναλύει και επιδίδεται στον αναγωγικό συλλογισμό.

Το μυαλό καταλαβαίνει.
Ωστόσο…
Η καρδιά γνωρίζει.
Η καρδιά σου είναι το μονοπάτι σου μέσα από όλες τις αυταπάτες. Η καρδιά σου είναι συνδεδεμένη απευθείας με το ΕΝΑ και με τη μεγαλύτερη αλήθεια απ’ όλες, που είναι η ενότητα των πάντων. Αν σταματήσεις όλη τη φλυαρία του νου σου, αν σιωπήσεις όλο το θόρυβο της ύπαρξή σου, αν μάθεις να μη μιλάς για αρκετό διάστημα και να ακούς αυτό που έχει να σου πει η καρδιά σου, τότε θα την ακούσεις να κλαίει από τη λαχτάρα για ενότητα. Για την απέραντη, συντριπτική, μακάρια αγάπη του ΕΝΟΣ.
Η καρδιά σου γνωρίζει και δεν έχει ξεχάσει ποτέ αυτή την μεγαλύτερη αλήθεια.
Μπορείς να το νιώσεις;
Μπορείς να πας στην καρδιά σου και να μάθεις ότι αυτό είναι αληθινό;
Ε: Ναι. Ναι, οπωσδήποτε μπορώ.
Α: Αυτοί που ασχολούνται με τη διαδικασία της ανάληψης πρέπει επίσης να είναι σε θέση να το γνωρίζουν. Η ίδια η διαδικασία της ανάληψης είναι, ακριβώς, ότι  μπορείς να ανταποκριθείς στο κάλεσμα της καρδιάς σου. Η καρδιά σου σε καλεί σπίτι και αρχίζεις να απαντάς.
Η βαθιά αλήθεια που προσπαθώ να σου μεταδώσω είναι:
"Η καρδιά γνωρίζει".
Η δουλειά σου είναι να μάθεις να ακούς την καρδιά σου. Αν μπορείς να το κάνεις, τότε μπορείς να γνωρίζεις την αλήθεια σου για το οτιδήποτε, κάθε στιγμή. Επειδή, μέσω της καρδιάς σου συνδέεσαι με τον Εσώτερο Εαυτό σου και μέσω του Εσώτερου Εαυτού σου συνδέεσαι με τον Θεϊκό Εαυτό σου και μέσω του Θεϊκού Εαυτού σου συνδέεσαι με τον καθένα και με το κάθε τι, παντού, συνεχώς. Συνδέεσαι με την ενότητα των πάντων. Η καρδιάς σου είναι η άμεση σύνδεση με όλη την αλήθεια και όλη τη γνώση. Πρέπει να μάθεις να ακούς!

Ε: Και πώς το κάνω αυτό;
Α: Χρειάζεται πειθαρχία. Πρέπει να μάθεις να ησυχάζεις το νου σου ώστε να παύει να σε ενοχλεί και μετά να μάθεις να ανοίγεις την θύρα της καρδιάς σου και να φέρνεις εκεί τα θέματα για τα οποία ζητάς σαφήνεια, ώστε να μάθεις ποια είναι η αλήθεια σου.
Η καρδιά σου μιλάει με το συναίσθημα. Πρέπει να μάθεις να νιώθεις με την καρδιά σου. Να νιώθεις πώς είναι όταν διευρύνεται, πότε βρίσκεται σε συντονισμό και πότε όχι. Τότε, αν ποτέ χρειαστεί να δοκιμάσεις μια σκέψη απέναντι στην αλήθεια σου, απλά θα σταματήσεις αυτό που κάνεις (κάθε εργασία που κάνεις εκείνη την ώρα), θα κλείσεις τα μάτια, θα ηρεμήσεις το νου και θα νιώσεις το συναίσθημα που νιώθει η καρδιά σου.  
Εν συνεχεία, σκέψου αυτό που σε απασχολεί και νιώσε τι νιώθει η καρδιά σου γι’ αυτό. Αν νιώθει «εντάξει», αυτή είναι η αλήθεια σου. Αν νιώθει «άβολα», τότε να προσέξεις. Και αν νιώθει «απαίσια», τότε φύγε μακριά, απομακρύνσου. Εξασκήσου πάνω σ’ αυτό. Όπως με όλα τα πράγματα στη ζωή σου, όσο εξασκείσαι τόσο καλύτερος γίνεσαι. Πολύ γρήγορα η καρδιά σου θα σου μιλάει με ευγλωττία επειδή θα της δείχνεις το σεβασμό της προσοχής σου. Το να γίνεις πραγματικά καλός στο να ακούς την καρδιά σου, θα είναι το πολυτιμότερο εργαλείο που θα έχεις ποτέ στη ζωή. Δεν υπάρχει τίποτε πιο σπουδαίο για το ταξίδι που βρίσκεται μπροστά.
Ε: Σ’ ευχαριστώ πολύ, το εκτιμώ πραγματικά πολύ.
Α: Ευχαρίστησή μου. Πραγματικά, μεγάλη μου ευχαρίστηση. Αλλά τώρα ας μιλήσουμε για κάτι άλλο. Μας περιμένει ένα συναρπαστικό ταξίδι στα επόμενα κεφάλαια!
Ε: Περιμένω με ανυπομονησία. Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον και θαυμαστό κεφάλαιο. Το αγάπησα πραγματικά και θα μιλήσουμε ξανά σύντομα.
Α: Ωραία, λοιπόν, σ’ αγαπώ… και μέχρι την επόμενη φορά…
* * * * *
ΠΗΓΗ: “The Ascension Papers” (www.zingdad.com)
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ Σ. ΝΑΤΣΟΥΛΗΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;