Κατανοώντας το Θάνατο - Ε' μέρος / Τα Εργαλεία της Δημιουργίας


Α: Επειδή αυτό ακριβώς είναι που ήθελες! Ήρθες εδώ για να ζήσεις συγκεκριμένα αυτό: να ξεχάσεις ποιος πραγματικά είσαι. Και η ύπαρξη του χρόνου είναι ένας πολύ ισχυρός τρόπος, που βοηθάει στη λησμονιά.
Πραγματικά όλα είναι αρκετά απλά. Και ανακεφαλαιώνοντας: αυτό που βγάζεις προς τα έξω είναι αυτό που θα πάρεις πίσω γιατί ...υπάρχει μόνο ΕΝΑΣ από εμάς εδώ (σε εκατομμύρια κομμάτια, αλλά ΕΝΑΣ). Κάποια μέρη του ΕΝΟΣ ήθελαν να ξεχάσουν ότι ήταν ένα με τον ΕΝΑ! Και αυτό είναι που όλοι σας έχετε καταφέρει. Και ένα ζωτικής σημασίας συστατικό της λήθης σας ότι "αποτελείτε όλοι μέρος της Ενότητας (Μοναδικότητας)", είναι ότι έχετε χάσει την αίσθηση ότι είστε δημιουργοί. Αυτό συμβαίνει επειδή ο φόβος σάς κρατάει σε διαχωρισμό. Ο φόβος προέρχεται από την θυματοποίηση, πιστεύετε ότι είστε θύματα των καταστάσεων. Ο φόβος διαλύεται από τη συνειδητότητα-δημιουργό. Αν γνωρίζετε ότι ΕΣΕΙΣ δημιουργείτε τις εμπειρίες σας, τότε δεν υπάρχει νόημα να φοβάστε, έτσι δεν είναι;

Ε: Έτσι. Είναι σαν να φτιάχνω εγώ ο ίδιος τρομακτικές σκιές-τέρατα στον τοίχο με τα χέρια μου και στη συνέχεια να τρομάζω από αυτές...

Α: Αυτό ακριβώς είναι!

Ε: Εντάξει, ωραία, μπορώ να κατανοήσω πλήρως αυτά που μου προσφέρεις ως εξήγηση: εάν υπάρχει μόνο ένας από εμάς εδώ, τότε οτιδήποτε κάνω, το κάνω στον εαυτό μου. Επίσης, κατανοώ τη λογική του επιχειρήματός σου ότι δημιουργώ την κατάσταση ‘να ξεχνώ’ ότι είμαι ο δημιουργός της δικής μου πραγματικότητας. Εδώ υπάρχει ένα είδος κυκλικής λογικής. Αλλά πώς μπορώ να αποκτήσω την κατανόηση ότι 'είμαι ο δημιουργός των δικών μου εμπειριών;' Ή πρέπει απλά να αποδεχτώ ότι δεν μπορώ να το μάθω για όσο διάστημα βρίσκομαι ενσαρκωμένος;

Α: Όχι, καθόλου. Εφόσον είσαι άτομο που επέλεξες το μονοπάτι της ανάληψης, είσαι από εκείνους που επέλεξαν να έρθουν στη Γη για να γνωρίσουν την ουσιαστική Ενότητα των Όλων και επίσης τη δική τους δημιουργική φύση, ενόσω εξακολουθούν να είναι στην ενσάρκωση. Αυτή είναι η διαδικασία της ανάληψης. Έτσι, μπορείς σίγουρα να μάθεις «να δημιουργείς τις δικές σου εμπειρίες». Εν ευθέτω χρόνω θα ανακαλύψεις τα Εργαλεία της Δημιουργίας και θ' αρχίσεις να διδάσκεις και άλλους ανθρώπους πώς να τα χρησιμοποιούν.

Και όταν χρησιμοποιείς αυτά τα εργαλεία, θα μπορέσεις να μάθεις τη δική σου δημιουργική φύση. Αλλά εδώ θα σου κάνω μια παρατήρηση: αν είσαι εσύ ο δημιουργός της δικής σου εμπειρίας, αλλά μέχρι τώρα αυτό που έχεις δημιουργήσει για τον εαυτό σου είναι, να «είσαι θύμα και όχι δημιουργός», τότε πώς θα καταφέρεις να αντιστρέψεις την κατάσταση;

Ε: Μμμ ...εεε ...με το να δημιουργήσω ότι είμαι ο δημιουργός, υποθέτω. Κάνοντας αυτή την επιλογή, επιλέγοντάς το!

Α: Τέλεια! Αυτό είναι ακριβώς που πρέπει να κάνεις. Δημιουργείς το να είσαι αυτό. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει για σένα. Αν κάποιος άλλος το κάνει για σένα, τότε εκείνος θα  δημιουργήσει την κατάσταση τού να είναι εκείνος ο δημιουργός της ζωής σου. Που είναι το ίδιο πράγμα με το να είσαι θύμα. Έτσι, μόνο εσύ μπορείς να το κάνεις αυτό!

Ε: Εντάξει. Αλλά μπορείς να μου δώσεις κάποιες άλλες πληροφορίες μέχρι να με μάθεις να εργάζομαι με τα Εργαλεία της Δημιουργίας; Δηλαδή, πώς μπορώ να δημιουργήσω ότι είμαι ο δημιουργός;

Α: Πρώτον, ενεργείς σαν να είναι αλήθεια. Μπορείς να κάνεις όλα τα πράγματα που "θα έκανες αν αυτό ήταν κάτι στο οποίο είχες απόλυτη πίστη". Ο κανόνας με τον οποίο ζει ένας δημιουργός τη ζωή του, είναι:
        
        «Αυτό που βγάζεις έξω είναι αυτό που παίρνεις πίσω»

Ζήσε σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα και μετά παρατήρησε. Αν είναι αληθινός, τότε θα αυτοαποδειχθεί ότι είναι αληθινός. Αν βγάζεις προς τα έξω μόνο αγάπη, θετική ενέργεια, αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου ο κόσμος σου θα αλλάξει και θα παίρνεις πίσω μόνο αγάπη και θετική ενέργεια. Κάντο και θα δεις. Εάν λειτουργεί, τότε με άμεσο τρόπο από τη δική σου εμπειρία, με τρόπο που δεν θα μπορείς να αρνηθείς, θα καταλάβεις ότι είναι αλήθεια. Τότε θα είσαι για τα καλά στο δρόμο τού να γίνεις ο δημιουργός της δικής σου πραγματικότητας επειδή θα έχεις καταλάβει τη χρήση και την εφαρμογή του πρώτου Εργαλείου της Δημιουργίας. Μπορείς να δημιουργήσεις ό,τι θέλεις, αν, κατ’ αρχήν το βγάλεις προς τα έξω.
«Αυτό που παίρνεις πίσω καθορίζεται άμεσα από εκείνο που έχεις βγάλει έξω». Είναι ακριβώς η αντίστροφη δήλωση του «Αυτό που βγάζεις έξω είναι αυτό που παίρνεις πίσω». 

Ε: Νομίζω ότι τώρα το ’πιασα! Είναι απόλυτα λογικό. Παίρνω αυτό που δημιουργώ, αλλά ο μόνος τρόπος για να δω αν αληθεύει είναι, σκόπιμα και με συνέπεια να δημιουργήσω ένα πράγμα που θέλω για ένα χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να μπορέσω να παρακολουθήσω τον εν λόγω κανόνα σε δράση.

Α: Δεν είναι ο μόνος τρόπος. Αλλά είναι ένας απλός και σαφής τρόπος. Αν τον εφαρμόσεις, μετά θα πρέπει να είσαι συνεπής ως προς αυτά που βγάζεις έξω και στη συνέχεια να προσέχεις τι θα παίρνεις πίσω. Τότε θα δεις ότι είναι αλήθεια, θα είναι ένα γεγονός της ύπαρξής σου. Όταν βιώσεις αυτόν τον τρόπο, η δήλωση που αναφέραμε παραπάνω θα είναι τόσο πολύ προφανής ώστε θα σου φαίνεται ανόητο ακόμα και να την αναφέρεις. Θα είναι σαν να λες, «το αριστερό μου χέρι είναι το χέρι που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του σώματός μου». «Αυτό που βγάζεις έξω είναι αυτό που παίρνεις πίσω».
Είναι μια αλήθεια που έχει διατυπωθεί με πολλούς τρόπους σε όλες τις εποχές. Έχει κληθεί «ο Χρυσός Κανόνας» και «ο νόμος της Αμοιβαιότητας». Αναφέρεται με τη μία ή την άλλη μορφή στο μεγαλύτερο μέρος των θρησκευτικών σας κειμένων και των ηθικών παραδόσεων των πολιτισμών στο Σύμπαν. Την έχετε ακούσει ως, «ό,τι σπέρνεις, αυτό θα θερίσεις» και «κάνε στους άλλους όπως θα ήθελες να σου κάνουν». Υπάρχουν και άλλες φράσεις που λένε το ίδιο πράγμα με διαφορετικό τρόπο. Αν το δει κανείς από την αρνητική πλευρά, μπορεί να ειπωθεί ως:
                                
     «Αυτό στο οποίο αντιστέκεσαι, επιμένει».
Καταλαβαίνεις; Σημαίνει το ίδιο ακριβώς. Είναι σαν να πούμε, «Αν εστιάσει κανείς σε πράγματα που δεν θέλει, θα λάβει ακόμα περισσότερα από αυτά». Επειδή αυτό που βγάζει προς τα έξω του επιστρέφεται! Η κατανόηση αυτού του πράγματος θα σε οδηγήσει στην κατανόηση του Νόμου του Κάρμα, επειδή θα σε διδάξει ότι δεν μπορείς να αποφύγεις τις συνέπειες των επιλογών σου. Πίσω από την φιλοσοφία της Αφθονίας και τη διδασκαλία του Νόμου της Έλξης - που έχει γίνει πολύ δημοφιλής σήμερα - βρίσκεται η ίδια κατανόηση.
         «Αυτό που βγάζεις έξω είναι αυτό που παίρνεις πίσω».
Είναι μια απλή αλήθεια που μπορείς να εφαρμόσεις για να φέρεις στη ζωή σου αυτά που επιθυμείς.
Ε: Δεν είναι το ίδιο με το «πάντα παίρνεις αυτό που έχεις δημιουργήσει;»
Α: Χα! Ναι, αυτό είναι! Κι όμως, τα όντα που είναι βαθιά μέσα στη συνειδητότητα της δυαδικότητας, εξ ορισμού, δεν είναι έτοιμα να ακούσουν ότι είναι δημιουργοί της πραγματικότητάς τους. Έτσι, η έννοια αυτή μπορεί να παρουσιαστεί με ασθενέστερες δηλώσεις τις οποίες μπορούν να αποδεχτούν και ίσως να εφαρμόσουν. Αν το κάνουν, μπορούν να απολαύσουν μια ζωή αρμονική και χαρούμενη, ενώ σιγά-σιγά θα ξυπνούν και θα προετοιμαστούν για την ενδεχόμενη αφύπνιση τους στην κατάσταση του Δημιουργού και την ταυτόχρονη ανάληψή τους από το σύστημα της δυαδικότητας.
Είστε ένα fractal, ένα ολόγραμμα του ΕΝΟΣ. Πρέπει να είστε όντα-δημιουργοί. Απλά πρέπει να είστε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακαλύψετε τον τρόπο να το θυμηθείτε και να διαχειριστείτε τον προγραμματισμό που σας λέει ότι δεν είστε.
Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι να δείτε αυτή την αλήθεια να λειτουργεί στη ζωή σας, ακριβώς όπως το συζητήσαμε πιο πάνω. Το επόμενο βήμα είναι να μάθετε να την χρησιμοποιείτε ως ένα από τα Εργαλεία της Δημιουργίας. 
Αλλά πριν προχωρήσουμε, υπάρχουν μερικά πολύ σημαντικά πράγματα που πρέπει να σου επισημάνω.
Ε: Όπως;
Α: Μήπως παρατήρησες ότι τα πάντα που έχουμε συζητήσει σε αυτό το κεφάλαιο πηγάζουν από τη μια και μόνη ουσιαστική αλήθεια;
Ε: Που είναι η εξής: ο ΕΝΑΣ είναι.
Η Απόλυτη Αλήθεια
Α: Ακριβώς. Λοιπόν, έχω να επισημάνω ότι υπάρχουν πολλά στρώματα αλήθειας. Υπάρχει η μία Απόλυτη Αλήθεια στην κορυφή, και στη συνέχεια, από κάτω είναι οι αλήθειες που προέρχονται από αυτήν. Αυτές είναι οι Μεγάλες Αλήθειες, όπως αυτή που αναφέραμε σε αυτό το κεφάλαιο και που θα εξακολουθήσει να ισχύει για όλη την εμπειρία σου από τη στιγμή της δημιουργίας σου ως συνειδητότητα μέχρι τη στιγμή που θα απελευθερωθείς - ακόμη και από αυτή την αλήθεια - και θα επιστρέψεις στον ΕΝΑ. Για όσο διάστημα έχεις μια ταυτότητα, μια ατομικότητα και είσαι ένα άτομο, αυτές οι αλήθειες θα έχουν ισχύ. 
Κάτω από τις Μεγάλες Αλήθειες βρίσκονται πολλές άλλες αλήθειες, οι λεγόμενες «μικρότερες αλήθειες», που μπορείς να γνωρίζεις σήμερα αλλά είναι πολύ πιο παροδικές. Όπως ένα παιδί που πιστεύει σε κάτι που θεωρεί αληθινό τόσο έντονα, ώστε θα μπορούσε να παλέψει στην αυλή του σχολείου του γι’ αυτό, αλλά, από την επόμενη μέρα, μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι πλέον αληθινό, γι 'αυτόν. Ή όπως οι πεποιθήσεις που διατηρείτε και τις οποίες είστε έτοιμοι να υπερασπιστείτε μέχρι αίματος, αλλά πολύ σύντομα θα έχετε την ευκαιρία να τις απελευθερώσετε εντελώς. Τέτοια είναι η φύση των «μικρότερων αληθειών»... Χρησιμεύουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια ανακαλύπτετε την παροδική φύση τους. Αυτό είναι που εννοούν οι άνθρωποι όταν λένε ότι ένα από τα συμπτώματα της ανάληψης είναι «να βλέπει κανείς μέσα από τις ψευδαισθήσεις». Έτσι είναι. 
Όσο αφυπνίζεστε, τόσο αφήνετε πεποιθήσεις και σκέψεις στις οποίες οι άλλοι γύρω σας εξακολουθούν να προσκολλώνται. Μπορείτε να βλέπετε κάποιες ιδέες ότι δεν είναι και τόσο πολύ αληθινές. Αυτές είναι οι ψευδαισθήσεις αυτού του κόσμου. Εάν πρόκειται να μείνετε βαθιά προσηλωμένοι στα δράματα αυτού του κόσμου, τότε πραγματικά να συνεχίσετε να πιστεύετε σε αυτά τα πράγματα. Αν όμως αρχίζετε να βλέπετε μέσα από αυτά, τότε θα δείτε ότι δεν είστε σε θέση να συνεχίσετε να παίζετε τα σιωπηρά παιχνίδια της ζωής αυτού του κόσμου. Ήδη αυτό σας συμβαίνει, όπως συμβαίνει και στο μεγαλύτερο μέρος των αναγνωστών τέτοιου είδους κειμένων, βιβλίων, μπλογκ, κλπ. Ανακαλύπτετε ότι δεν μπορείτε πλέον να πάρετε στα σοβαρά πράγματα όπως η πολιτική και η θρησκεία. Αρχίζετε να βλέπετε «τις ειδήσεις» με σκεπτικισμό και αμφιβολία. Χρήματα, εξουσία, κοινωνικό στάτους… όλα αυτά  σας φαίνονται τώρα λιγότερο ενδιαφέροντα απ’ ό,τι λίγα χρόνια πριν. Υπάρχοντα, περιουσίες, ακίνητα... τώρα ανακαλύπτετε ότι είτε είναι καλά για ένα σκοπό ή διαφορετικά αποτελούν φορτία. Και πάει λέγοντας. Αυτού του είδους η αλλαγή είναι αναπόφευκτη. Κοιτάζετε τον κόσμο μέσα από τους φακούς του εαυτού σας. Καθώς αλλάζετε, ο κόσμος φαντάζει διαφορετικός. Διακρίνετε, ως αφυπνισμένοι, «στρώματα αλήθειας» που είναι θαμμένα βαθιά μέσα στην ψυχή σας και το μόνο που χρειάζονται είναι μια μικρή ώθηση για να έρθουν στο φως και να τα δείτε όπως πραγματικά είναι. 
Θα σε βοηθήσω να δεις και να ελευθερώσεις τις ψευδαισθήσεις που δεν εξυπηρετούν το σκοπό σου.
(Συνεχίζεται)
Πηγή: The Ascension papers (www.zingdad.com)
Μετάφραση: Αγγελική Σ. Νατσούλη  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;