Κατανοώντας το Θάνατο - Γ' μέρος


(Συνέχεια από το Β' μέρος)

A: Ναι. Επειδή, εν ευθέτω χρόνω, θα επανενωθείς με αυτό που νιώθεις ότι έχεις χάσει... μέχρι θανάτου. Όταν απελευθερώσεις τον εαυτό σου από αυτή τη ζωή, θα συναντηθείς ξανά με εκείνον που "πέθανε" προηγουμένως. Και αυτή η επανένωση θα είναι γεμάτη απέραντη χαρά καθώς ο κύκλος θα έχει ολοκληρωθεί.
Ε: Επειδή κάθε άνθρωπος που πεθαίνει συναντά τους αγαπημένους του που βρίσκονται στην άλλη πλευρά...
Α: Σωστά. Οι άνθρωποι στη Γη γνωρίζουν τα πράγματα ανάποδα. Συνήθως φαντάζονται τον θάνατο σαν κάποιο είδος «πάμε για ύπνο». Κάποιο είδος «πηγαίνουμε στο σκοτάδι της νύχτας» ή κάτι τέτοιο. Όταν, στην πράξη, είναι ακριβώς το αντίθετο. Ο θάνατος μοιάζει πολύ περισσότερο με ξύπνημα. Όπως με τα όνειρα, που ξυπνάς και λες ότι βρίσκεσαι στην πραγματικότητα και ότι μόλις είδες ένα όνειρο. Όταν είστε «από την άλλη πλευρά», όπως λέτε, θα συνειδητοποιήσετε ότι οι αντιλήψεις σας είναι πολλές φορές πιο έντονες από ό,τι είναι τώρα. Οι ιδέες και οι αντιλήψεις σας θα είναι πολύ πιο ισχυρές από τώρα. Έτσι, η εμπειρία σας θα είναι όπως όταν ξυπνάτε από ένα όνειρο και συνειδητοποιείτε ότι το όνειρο, αν και πολύ ζωντανό και ισχυρό, ήταν αρκετά περιοριστικό και λιγότερο «πραγματικό» από τη ζωή που τώρα βιώνετε. Θα νιώσετε ελαφροί και ελεύθεροι. Και θα δείτε τον εαυτό σας να περιβάλλεται από τα πιο αγαπημένα σας πρόσωπα. Φανταστείτε πώς θα νιώσετε όταν διαπιστώσετε ότι το πιο αγαπημένο σας πλάσμα, που πιστεύατε ότι είχατε χάσει χρόνια πριν, είναι ξαφνικά εκεί, δίπλα σας και σας υποδέχεται! Και δεν θα το δείτε όπως ήταν στη ζωή σας, αλλά όπως πραγματικά είναι: στην ακμή του και σε πλήρη λάμψη και ομορφιά.
Ναι, θα είναι μια στιγμή απέραντης χαράς.
Και, ίσως, έχοντας αυτή τη γνώση, όσοι πενθούν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν καλύτερα την απώλεια. Αυτό δεν αφαιρεί τον πόνο της απώλειας για κάποιον που πενθεί, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά, τουλάχιστον, θα μπορέσει να κατανοήσει ότι η απώλεια δεν είναι μόνιμη. Γιατί τελικά θα επανενωθεί με τον αγαπημένο του.
Και επίσης, είναι πολύ αλήθεια ότι αυτός για τον οποίο θρηνεί, έχει επίγνωση για όλα όσα συμβαίνουν και είναι μαζί του... ακόμα και αν αυτός δεν μπορεί πάντα να τον νιώσει.
Ε: Κατάλαβα. Ευχαριστώ. Αλλά, τι γίνεται με όλα τα πράγματα που έχω ακούσει για μια σήραγγα φωτός… και όλα αυτά… πώς ταιριάζουν όλα αυτά με την «συνάντηση της οικογένειας»;
Α: Η σήραγγα του φωτός (τούνελ) είναι πράγματι κάτι που πολλοί θα συναντήσουν, θα ζήσουν. Η εμπειρία ‘θάνατος’ είναι συχνά αρκετά τραυματική και έτσι σας παρέχεται μια περίοδος προσαρμογής. Στην αρχή θα σας επιτραπεί να περιφέρεστε γύρω από τα περίχωρα του 3διάστατου κόσμου σας για λίγο, αν είναι κάτι που θέλετε ή αισθάνεστε ότι χρειάζεστε. Μερικά άτομα είναι πολύ δεμένα με την τρέχουσα ενσάρκωση τους, με το σώμα ή τα σύνεργα της σημερινής ζωής τους. Δεν είναι έτοιμοι να δούνε ότι όλα αυτά είναι απλά τα εργαλεία ενός παιχνιδιού. Τίποτα περισσότερο. Τέτοια όντα μάλλον θα θέλουν να παραμείνουν κοντά στην τρισδιάστατη πραγματικότητα για ένα χρονικό διάστημα μετά το θάνατο.
Ε: Είναι τα φαντάσματα;
Α: Αυτό στο οποίο αναφέρεσαι θα μπορούσε να είναι ένα πράγμα από μια μεγάλη σειρά πραγμάτων. Είναι πιθανό, οι πιο ευαίσθητοι άνθρωποι να νιώθουν την παρουσία εκείνων που δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στην άλλη πλευρά. Εσείς βάζετε την ταμπέλα «φάντασμα». Αλλά αυτοί που έχουν κολλήσει στα περίχωρα της Γης θα λάβουν κάθε βοήθεια για να προχωρήσουν, αργά ή γρήγορα.
Η επόμενη φάση συνήθως βιώνεται σε ένα μέρος με παρήγορο, σιωπηλό σκοτάδι. Μετά από όλη τη ‘φασαρία’ της ενσαρκωμένης ζωής και την, μερικές φορές, τραυματική κατάληξη, συνήθως θεωρείται ευεργετικό να βρεθείτε σε ένα σύντομο "time out". Και έτσι, τα όντα συνήθως βρίσκονται σε ένα μέρος ηρεμίας, σκοτεινό και ήσυχο. Αλλά όχι τόσο ώστε τα όντα να βρίσκονται σε σύγχυση και να νομίζουν ότι είναι έρημα και μόνα τους… υπάρχει ένα φωτεινό, λευκό φως που λάμπει από την «επάνω» κατεύθυνση. Ο συμβολισμός αυτού του «λαμπρού, λευκού φωτός από επάνω» είναι ξεκάθαρος και συμπαντικός. Και το ον πρέπει να επιλέξει. Να κινηθεί προς το φως ή όχι; Είναι η επιλογή που πρέπει να κάνει. Αν σας αρέσει η ειρήνη και η σιωπή, μπορείτε να παραμείνετε εκεί για όσο χρειάζεται. Χρόνος δεν υπάρχει. Εάν μετακινηθείτε προς το φως θα νιώσετε ότι είναι αρκετά αγαπησιάρικο. Εάν απορρίψετε το φως, μπορείτε να βρείτε πολλές άλλες κατευθύνσεις για να προχωρήσετε.
Παραδείγματος χάριν, υπάρχει το λιγότερο φως της εισόδου που οδηγεί σε μια νέα ενσάρκωση. Αυτό δεν συνιστάται, αλλά μπορεί να επιλεγεί. Καλό θα ήταν να κάνετε το αυτονόητο: να αναζητήσετε το φωτεινό, λευκό φως, να νιώσετε την αγάπη του και να κινηθείτε προς την κατεύθυνση εκείνη.
Ε: Και πότε οι άνθρωποι έχουν αυτή την χαρούμενη επανένωση με τα μέλη της οικογένειάς τους;

Α: Αφού θα έχετε μετακινηθεί προς το φως, θα αρχίσετε να αισθάνεστε μια ένωση και ότι ανήκετε κάπου. Αν κινηθείτε προς αυτή την κατεύθυνση, τότε θα νιώσετε με την καρδιά σας αυτούς που αγαπάτε περισσότερο. Είναι αναπόφευκτο ότι θα τους βρείτε.
Σημειώστε ότι σας παρουσιάζουμε μερικές από τις γενικές τάσεις του τι θα συνέβαινε σε κάποιον κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που ονομάζεται θάνατος. Δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και θα έχει τη δική του μοναδική εμπειρία σε αυτή τη μετάβαση.
Ε: Τι είναι αυτό που καθορίζει το πώς θα είναι η μετάβαση κάποιου;
Α: Αυτό που θα επιλέξει, φυσικά!
Ακόμα και στη διαδικασία του θανάτου, λαμβάνετε αυτό που εσείς δημιουργείτε. Έχετε κάθε δικαίωμα οι επιλογές σας να είναι φτωχικές, επιλογές που θα σας προκαλέσουν πόνο. Αλλά αν είστε πρόθυμοι να επιλέξετε το δρόμο της αγάπης, τότε έχετε κάθε δικαίωμα να δεχθείτε τη βοήθεια συμβούλων οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να κάνετε πραγματικά καλές επιλογές.
Αυτός είναι και ο λόγος που είμαι πολύ ευτυχής κάνοντας αυτή τη συζήτηση για το θάνατο. Είναι πολύ πολύ σημαντικό να οδηγηθείτε σπίτι. Σε καμία περίπτωση δεν πεθαίνετε, ποτέ. Πάντα έχετε επιλογές. Πάντα διατηρείτε τη συνειδητότητά σας και την αίσθηση του Εαυτού. Απλά, δεν πεθαίνετε. Ποτέ.
Ε: Τότε γιατί νομίζουμε ότι το κάνουμε;
Α: Θέλεις να ακούσεις μια περίεργη ειρωνεία;
Ε: Φυσικά.
Α: Αυτό που μοιάζει περισσότερο με το θάνατο, είναι η «γέννηση»!
Ε: Τι πράγμα;
Α: Λειτουργεί ως εξής: έχω ήδη εξηγήσει ότι μετά το ‘θάνατο’, γίνεστε πιο συνειδητοί, με επίγνωση. Νιώθετε σαν να ξυπνάτε. Θυμάστε τη ζωή σας με μεγάλη διαύγεια. Συνήθως αρχίζετε να θυμάστε άλλες ζωές και άλλες εμπειρίες μεταξύ των ενσαρκώσεων. Οι σκέψεις σας επιταχύνονται. Εν συντομία, η αίσθηση του εαυτού διευρύνεται και η ικανότητά σας να διαχειριστείτε όσα γνωρίζετε, επίσης διευρύνεται. Γίνεστε «πιο πολύ». Αυτό είναι που συμβαίνει μετά το θάνατο.
Όσο για τη γέννηση… λοιπόν, είναι η αντίστροφη διαδικασία. Καθώς ενσωματώνετε τη συνειδητότητά σας με αυτήν μέσα στο σώμα του μωρού, βυθίζεστε στη λήθη. Χάνετε τις αναμνήσεις και τις γνώσεις σας. Αφήνετε κατά μέρος την ικανότητά σας να διαχειρίζεστε τα πάντα με ταχύτητα και σε βάθος. Γίνεστε «λιγότερο». Αρχίζετε να επιβραδύνετε, να σκοτεινιάζετε και να ξεχνάτε. Και γι’ αυτό δεν μπορείτε να πιστέψετε ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος. Όχι επειδή δεν μπορείτε να θυμηθείτε τίποτα πέρα από το στάδιο του θανάτου, αλλά επειδή δεν μπορείτε να θυμηθείτε κάτι περισσότερο μετά τη στιγμή της γέννησης!

Ε: ΜμμΠολύ ενδιαφέρον. Αλλά γιατί το κάνουμε αυτό;

Α: Γιατί επιλέγετε να βιώσετε τη διαδικασία της γέννησης; 
Επειδή διαλέξατε να ζήσετε στην 3η διάσταση προκειμένου να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας και να τον δημιουργήσετε εκ νέου από τη θέση της μη-γνώσης που οφείλεται στη λήθη. Με τον τρόπο αυτό, αποκτάτε την εμπειρία του αληθινού χωρισμού και του να είστε πολλοί, διαφορετικοί (επειδή στην πράξη είστε μόνο ένας, μία ψυχή). Βλέπετε λοιπόν, ότι το Πέπλο της Λήθης που σκεπάζει την συνειδητότητά σας εξυπηρετεί απόλυτα το σκοπό σας. Όταν συμβαίνει αυτό, περιορίζεστε στο να διακρίνετε τα πράγματα της 3ης διάστασης μόνο και ελάχιστα από άλλα. Έτσι όμως διευκολύνεται η μάθηση και η ανάπτυξη που επιθυμείτε να πετύχετε.
Ε: Ωραία. Κατανοητό.
Α: Έτσι λοιπόν, συνοψίζοντας, καθώς εισέρχεστε στην ενσάρκωση, ξεχνάτε σχεδόν τα πάντα από όσα γνωρίζατε. Και μετά, καθώς διαχειρίζεστε αυτή τη λησμονιά όσο καλύτερα μπορείτε με τον τρόπο που ζείτε, σας έχει προσφερθεί ένας αριθμός σημείων εξόδου από  τη ζωή. Πολλά σημεία εξόδου θα τα αγνοήσετε. Άλλα πάλι, θα τα πάρετε και μετά θα αντιληφθείτε το λάθος σας και θα επιστρέψετε. Η ζωή σας τελειώνει όταν πάρετε ένα σημείο εξόδου και δεν αλλάξετε γνώμη. Τότε που παίρνετε την απόφαση ότι η ζωή σας ολοκληρώθηκε. Και θα κινηθείτε μέσα στο πνευματικό πεδίο για να συνεχίσετε το ταξίδι σας, όποιο και αν είναι αυτό.
Τώρα λοιπόν καταλαβαίνεις τι εννοώ όταν λέω ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει «θάνατος»; Ακόμα και αυτή η πλαστή εμπειρία του θανάτου που όντως βιώνετε, είναι αποτέλεσμα επιλογής. Της δικής σας επιλογής. Επειδή, όπως έχω ήδη αναφέρει:
                                                                «Είστε αιώνιοι και αθάνατοι»
 (Συνεχίζεται)
Πηγή:  Από το βιβλίο "The Ascension Papers" (www.zingdad.com)
Μετάφραση: Αγγελική Σ. Νατσούλη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;