Τι είναι ο Ανώτερος Εαυτός;


Πολύ συχνά θα έχετε δει και ακούσει τον όρο Ανώτερος Εαυτός. Ποιος είναι, πού βρίσκεται και τι σημαίνει, άραγε; Εναλλακτικά χρησιμοποιούνται και οι όροι Εσώτερος Εαυτός και Θεϊκός Εαυτός. Η εξήγηση που θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε, μπορεί να φανεί πολύ πολύ απλή ή τρομακτικά σύνθετη. Η πιο απλή εξήγηση είναι:

«Υπάρχει μόνο ΕΝΑ ον που βιώνει την ψευδαίσθηση ότι είναι πολλά (όντα)».

Με λίγο διαφορετικά λόγια, η παραπάνω πρόταση γίνεται:
«Ο ΕΝΑΣ βρίσκεται σε ενασχόληση να βιώνει τον Εαυτό Του ως πολλά όντα».

Αν μπορέσετε να πιάσετε το νόημα αυτής της ιδέας, τότε θα έχετε κατανοήσει όλη την πνευματική κοσμολογία του Παντός Που Υπάρχει και αυτή η κατανόηση θα σας βοηθήσει στην πνευματική σας πορεία τα μέγιστα.
Είμαστε όλοι Ένα. Αλλά ο ΕΝΑΣ –τον οποίο μπορείτε να αποκαλέσετε Θεό, Πηγή, Δημιουργό ή όποιο άλλο όνομα προτιμάτε– δημιούργησε πανίσχυρες σκέψεις για τον Εαυτό Του, ότι δεν είναι μόνος, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα όντα.

Για καλύτερη κατανόηση θα χρησιμοποιήσω το παράδειγμα του συγγραφέα που γράφει μια ιστορία. Ο συγγραφέας δημιουργεί στο νου του τους χαρακτήρες της ιστορίας του. Οι χαρακτήρες παίρνουν σιγά σιγά ξεχωριστές προσωπικότητες. Συχνά, ο συγγραφέας έχει την εντύπωση ότι κάθε χαρακτήρας είναι μια αυτόνομη προσωπικότητα με ολότελα ξεχωριστές σκέψεις από τις δικές του. Νιώθει ότι είναι αυτόνομα όντα. Αυτός απλά καταγράφει τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους.
Βλέπετε πώς γίνεται αυτό στο νου του συγγραφέα; Ότι μπορεί και δημιουργεί πολλά πρόσωπα με το νου του; Και ότι δίνει στο καθένα τη δική του προσωπικότητα; Και καθώς γράφει την ιστορία τους σε βιβλίο, είναι σαν να έχει ξεχάσει ότι υπάρχουν μόνο στο νου του; Ότι ο κόσμος στον οποίο ζουν και κινούνται, αν και μεγάλος και πολύπλοκος, υπάρχει μόνο στο μυαλό αυτού που γράφει την ιστορία;

Φυσικά, αυτό που κάνει ο συγγραφέας, μπορεί να το κάνει ο κάθε άνθρωπος. Να δημιουργεί ιστορίες με κάποιον ή κάποιους μέσα στο νου του.

Φανταστείτε, τώρα, ότι έχετε όλη την αιωνιότητα να τελειοποιήσετε αυτή την τέχνη της δημιουργίας φανταστικών χαρακτήρων. Φανταστείτε ότι διαθέτετε άπειρες δημιουργικές πηγές από τις οποίες αντλείτε ιδέες. Τώρα ίσως να έχετε πάρει μια γεύση για το πώς ο ΕΝΑΣ μπορεί να δημιουργήσει μέσα στο νου του διαφορετικούς χαρακτήρες και προσωπικότητες.

Αν, τώρα, επιθυμείτε να καταλάβετε πώς έγινε και υπάρχουν τα όντα στη Γη, θα πρέπει να φανταστείτε ότι υπάρχει μια ιεραρχία από δημιουργικά όντα. Φανταστείτε, δηλαδή, ότι τα όντα που εμφανίστηκαν στο νου του ΕΝΟΣ, έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν άλλα όντα, επειδή διαθέτουν τη δημιουργική ικανότητα του ΕΝΟΣ, και με τη σειρά τους μπορούν να κάνουν το ίδιο. Αυτή η διαδικασία συμβαίνει αρκετές φορές μέχρι προτού φτάσουμε στα ψυχο-κομμάτια που ενσαρκώνονται στον πλανήτη Γη.


Θα έχετε ακούσει ότι υπάρχουν επίπεδα διαφορετικής δόνησης, ότι υπάρχουν διαφορετικές διαστάσεις συνειδητότητας. Κάθε επόμενη χαμηλότερη διάσταση δημιουργεί και ένα πρόσθετο επίπεδο δημιουργίας. Θα μπορούσε να υπάρχει ένας Ανώτερος Εαυτός σε κάθε επίπεδο πάνω από το δικό μας –που είναι στην 3η διάσταση– μέχρι  το επίπεδο του ΕΝΟΣ. Γι’ αυτό και αυτά τα όντα ονομάζονται Ανώτεροι Εαυτοί, όμως δεν βρίσκονται «επάνω» αλλά «εντός». Τα επίπεδα βρίσκονται μέσα μας. Πηγαίνουμε μέσα στην καρδιά μας για να βρούμε τον «Εσώτερο Εαυτό» μας. Και όσο πιο βαθιά ταξιδεύουμε μέσα μας, τόσο η εκδοχή του Εσώτερου Εαυτού που θα βρούμε είναι ανώτερη, μέχρι τελικά το επίπεδο του Θεού. Δεν έχετε ακούσει να λένε ότι ο Θεός βρίσκεται μέσα μας; Ότι η Βασιλεία των Ουρανών είναι εντός;

Για να ανακεφαλαιώσουμε: υπάρχει ο ΕΝΑΣ που είναι ο Θεός. Και ο Θεός μας δημιούργησε όλους μέσα στο νου του. Αλλά ΕΜΜΕΣΑ, επειδή υπάρχει μια δομή και εμείς είμαστε οι δημιουργίες των δημιουργιών, των δημιουργιών, των δημιουργιών… και πάει λέγοντας.

Για το λόγο αυτό πρέπει να ξέρετε ότι έχετε μεγάλη δύναμη! Όλα τα μέρη του ΕΝΟΣ είναι διαποτισμένα με την ουσιαστική φύση του ΕΝΟΣ. Έχουμε πλαστεί σύμφωνα με την εικόνα του ΕΝΟΣ. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΕΝΑΣ έχει σώμα όπως εμείς. Μιλάμε για το «εμείς» που συνεχίζει να υπάρχει όταν δεν βρισκόμαστε μέσα σε ένα ανθρώπινο σώμα. Συνεπάγεται, λοιπόν, ότι όλα τα πνεύματα διαθέτουν την δυνατότητα και την ικανότητα να δημιουργούν. Και υπάρχει ένας άπειρος αριθμός «Εσώτερων Εαυτών» μέχρι τον απώτατο που είναι ο ίδιος ο Θεός, το Παν Που Υπάρχει. Είμαστε όλοι ΕΝΑ επειδή ο απώτατος Εσώτερος Εαυτός όλων μας είναι ο Θεός.

Αυτό ίσως να είναι δύσκολο να το καταλάβετε, αλλά μη στενοχωριέστε. Απλά να γνωρίζετε ότι μέσα στη δημιουργία του ΕΝΟΣ υπάρχουν πολλές και μεγάλες πνευματικές οντότητες που μπορείτε να αποκαλέσετε Ημί-θεους ή Αρχάγγελους, αν θέλετε. Αυτές οι ανώτατες οντότητες γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι ξεχωριστά όντα με ξεχωριστή, εξατομικευμένη συνειδητότητα, αλλά συγχρόνως έχουν τέλεια γνώση της ενότητάς τους με τον ΕΝΑ. Και έχουν επίσης δημιουργήσει μέσα τους κατώτερα επίπεδα του Εαυτού. Κάθε επίπεδο δε, είναι πιο διαχωρισμένο και λιγότερο ένα με το Παν Που Υπάρχει. Στο τελευταίο επίπεδο διαχωρισμού, που είναι το επίπεδο συνειδητότητας γνωστό και ως δυαδικότητα, δημιούργησαν όλους εμάς τους ενσαρκωμένους στη Γη. Επομένως μπορούμε να ονομάσουμε αυτά τα ανώτατα όντα ως Θεϊκούς Εαυτούς μας.

Στο επίπεδο που βρισκόμαστε νιώθουμε ολότελα ξεκομμένοι και διαχωρισμένοι, σε τέτοιο βαθμό που έχουμε ξεχάσει ότι είμαστε ένα με κάθε τι άλλο και, ακόμα, ότι είμαστε δημιουργικά όντα.
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος δημιουργίας της πραγματικότητας που βιώνουμε: για να ζήσουμε και να εξερευνήσουμε τον απόλυτο διαχωρισμό.

Μια μικρή ανακεφαλαίωση, ξανά:
Στην κορυφή υπάρχει ο Θεός. Μετά, ο Θεός δημιούργησε πολλά ανώτατα πνευματικά όντα και αυτά με τη σειρά τους άλλα ανώτερα πνευματικά όντα και αυτά με τη σειρά τους άλλα υψηλά όντα και αυτά με τη σειρά τους άλλα όντα, μέχρι κάτω το επίπεδο των όντων της Γης όπου τα όντα, εδώ, δεν πιστεύουν ότι είναι ένα με την υπόλοιπη δημιουργία. Και αυτό έγινε επίτηδες. Σκοπός είναι να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε ποιοι πραγματικά είμαστε και να μπορέσουμε να ξαναδημιουργήσουμε μια καλύτερη εκδοχή, πιο βελτιωμένη εκδοχή αυτού του εαυτού. Αυτή είναι η ιστορία της δημιουργίας από πάνω προς τα κάτω. Αλλά είναι η μισή. Η άλλη μισή είναι να γνωρίσουμε τι γίνεται από κάτω προς τα πάνω.

Αυτό που οφείλουμε να κατανοήσουμε είναι ότι ο καθένας μας παίζει το ρόλο που επέλεξε να παίξει. Το παιχνίδι διαρκεί πολλές, πολλές ζωές, ώστε να μπορέσουμε να αποκτήσουμε εμπειρίες από πολλούς και διαφορετικούς ρόλους, όντας διαχωρισμένοι ο ένας από τον άλλο ως «μη-ΕΝΑΣ». Γι΄ αυτό το λόγο είναι η ζωή στη Γη.
Όπως σε κάθε παιχνίδι όμως, έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της λήξης. Κάποια στιγμή θα πούμε στον εαυτό μας «γνώρισα πολύ καλά όλα όσα ήθελα να γνωρίσω παίζοντας αυτό το παιχνίδι». Και θα πάρουμε τη γνώση που αποκτήσαμε για να πάμε να παίξουμε ένα άλλο παιχνίδι. Ίσως το επόμενο παιχνίδι να είναι λιγότερο συνθλιπτικό. Στο σημείο αυτό είναι που έρχεται για εμάς η ώρα της ανόδου στο αμέσως επόμενο επίπεδο διάστασης, συνειδητότητας ή αλλιώς Ανάληψη.

Στην πράξη, δεν πάτε πουθενά. Επουλώνετε πληγές της ψυχής σας, επανεντάσσετε όλες τις όψεις του εαυτού σας, γίνεστε περισσότερο ένα με εσάς τους ίδιους και μετά αρχίζετε να θυμάστε ποιοι πραγματικά είστε. Μόλις το κάνετε αυτό, είστε ελεύθεροι να πάρετε τη συνειδητότητά σας «εντός» σε υψηλότερες διαστάσεις. Και από εκεί να εξερευνήσετε άλλες χρονικές γραμμές, να μοιραστείτε άλλες πραγματικότητες ή ό,τι άλλο θέλετε.

Βλέπετε, στην ουσία, αυτό που κάνετε με τη διαδικασία της ανάληψης, είναι να τραβάτε τον εαυτό σας προς το «εσωτερικό σας». Είναι απαραίτητο να κάνετε κάτι τέτοιο αν θέλετε να φύγετε από αυτό το σύστημα και να παίξετε σε άλλα συστήματα πραγματικότητας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;