Η Χρυσή Εποχή ανατέλει - μέρος Α'

Πολλοί πνευματικοί Δάσκαλοι, στο παρελθόν, έχουν αναφερθεί στον ερχομό μιας Χρυσής Εποχής. Απ' αυτούς οι πιο σημαντικοί είναι ο Imperator τη δεκαετία του 1870, ο Beinsa Douno τη δεκαετία του 1910, ο Silver Birch τη δεκαετία του 1930 και ο David Spengler τη δεκαετία του 1970. Εδώ θα μιλήσουμε για τα όσα προείπε ο Πέταρ Ντένωφ, βούλγαρος δάσκαλος.
Μετά την Φώτισή του το 1897, ο Πέταρ Ντένωφ, μέλος της Λευκής Αδελφότητας, έλαβε το όνομα «Beinsa Douno» που σημαίνει «Φορέας του Καλού στον Κόσμο».
Ο Ντένωφ γεννήθηκε το 1864 και πέθανε το 1944. Τον περισσότερο καιρό έζησε στην πατρίδα του τη Βουλγαρία, αλλά έλαβε θεολογική και ιατρική μόρφωση σε κολέγια και σχολές των ΗΠΑ.
Στις 7 Μαρτίου 1897, οι βιογράφοι του αναφέρουν ότι το Πνεύμα του Θεού τον επικάλυψε. Ήταν 33 ετών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αντιληφθεί την αποστολή του ως δάσκαλος (master) της Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας.
Στις 9 Μαρτίου 1914, ο Ντούνο διακήρυξε την έλευση της «Νέας Εποχής του Υδροχόου». Από τότε μέχρι το θάνατό του έδινε ομιλίες και διαλέξεις πάνω στην κοσμολογία, τη Λευκή Αδελφότητα και την έλευση της νέας εποχής.
Το 1917, ο άνδρας που μετέπειτα έγινε γνωστός ως Ομραάμ Μίκαελ Άϊβανχοφ, συναντήθηκε με τον Μπέινσα Ντούνο και έγινε ο πρώτος μαθητής του – απόστολος.
Το στυλ γραφής του Ντούνο θυμίζει τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης (ο Ιερεμίας έρχεται στο νου) και οι άνθρωποι δυσκολεύονται να τον διαβάσουν. Αλλά το γεγονός παραμένει  ότι ο Ντούνο είναι πνευματικός ηγέτης που προείπε τα γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα.
Προείπε ότι «μια νέα Εποχή …έρχεται». Είπε ότι «θα είναι νέος ουρανός και νέα γη και Νέα Ανθρωπότητα».
Σε αυτή τη νέα εποχή καθένας θα έχει τις ελευθερίες που του δόθηκαν στην αρχή από το Θεό. «Όταν εισέλθουμε (στη νέα εποχή), θα είμαστε ελεύθεροι όπως οι Αδελφοί μας που είναι πιο προχωρημένοι: οι Άγγελοι, οι Αρχάγγελοι, τα Χερουβείμ και τα Σεραφείμ. Τότε η ιδέα της αδελφότητας θα γίνει πράξη και ο δυνατός θα είναι στην υπηρεσία του αδύναμου». 
Περιέγραψε την εικόνα ενός λαμπερού κόσμου και της ζωής στη Νέα Εποχή:
«Τα σπίτια δεν θα είναι κολλημένα το ένα με το άλλο όπως σήμερα, αλλά σε απόσταση χιλιομέτρων. Τα ζώα δεν θα χρησιμοποιούνται για εργασίες. Οι καλλιτέχνες θα έχουν τις καλλίτερες συνθήκες εργασίας…
»Ο εσωτερικός πλούτος, η γνώση που κατέχει το άτομο, θα είναι προσιτή σε όλους. Σήμερα σας παρέχεται ο αέρας, το φως και το νερό. Μια μέρα θα σας παρέχεται και το ψωμί όπως ο αέρας, το φως και το νερό… Θα υπάρχει αφθονία τροφής για όλους. Όλοι θα έχουν ένα σπίτι, έναν κήπο και δέντρα που θα δίνουν καρπούς. Κάθε τι παλιό θα εκλείψει και όλα θα γίνουν ολότελα καινούργια… Αν κάποιος αναρωτηθεί ‘και τι θα κάνουμε αφού θα τα έχουμε όλα;’ ...Τότε θα αρχίσετε να ζείτε…».
Αυτός που έχει γνώσεις θα δει ότι όσα προείπε ο Ντούνο είναι παρεμφερή με αυτά που μας λένε σήμερα οι: Matthew Ward, SaLuSa και Saul μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας. Αυτοί μας μιλάνε για αφθονία και για ζωή με ευκολίες, στην οποία οι άνθρωποι θα ασχολούνται με τα ενδιαφέροντά τους αντί με πολέμους και πώς να σκλαβώνουν λαούς.
Κατά τα λεγόμενα του Ντούνο, όλος ο Ουρανός και ο Κόσμος (Cosmos) ενδιαφέρονται για όσα συμβαίνουν σήμερα στον πλανήτη Γη:
«Αυτό που έρχεται στον κόσμο είναι τόσο θαυμαστό που όλοι οι Άγγελοι κρυφοκοιτάζουν προς τα κάτω από τον ουρανό για να δουν αυτό που έρχεται και αυτά που λαμβάνουν χώρα στη γη. Όλη η Δημιουργία ενδιαφέρεται… η Μεγάλη Μέρα έρχεται».
Οι Άνθρωποι της Νέας Ανθρωπότητας είναι Εδώ
Ο Ντούνο μίλησε για τα μέλη της Λευκής Αδελφότητας, λέγοντας ότι συμφώνησαν να γεννηθούν από τη δική του εποχή και μετέπειτα με σκοπό να δείξουν το δρόμο προς τη Νέα Εποχή. Τους ονόμαζε «οι άνθρωποι της Νέας Ανθρωπότητας» και όσο περνάει ο καιρός θα αυξάνεται ο αριθμός τους ώστε να προσφέρουν στον κόσμο τις νέες ιδέες.
"Είναι ήδη εδώ, στη γη. Ορισμένοι είναι συγγραφείς, άλλοι, ποιητές ή επιστήμονες και όλοι τους ωθούν την ανθρωπότητα μπροστά στο δρόμο που οδηγεί στη Θεότητα. Είναι οι εχθροί του σκότους, εκείνων που αλυσόδεσαν με δεσμά την ανθρωπότητα. Και η παγκόσμια αναταραχή, αυτή η μεγάλη αλλαγή που έρχεται, είναι εξαιτίας των. Θα φέρουν στον κόσμο τα πάνω, κάτω".  
Οι πνευματικοί δάσκαλοι των ημερών μας που μιλάνε για την Ανάληψη (Ascension) της Γης, λένε επίσης ότι άτομα με γνώσεις (advanced) λειτουργούν ως «εκείνοι που δείχνουν το δρόμο» (wayshowers), και έχουν ήδη γεννηθεί.
Πώς μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε, αν τους συναντήσουμε; (Λέει ο Ντούνο).
«Να, μερικά σημάδια: Αν πρόκειται για γιατρό, όταν έρθει στο σπίτι σου θα σου προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι και δεν θα πάρει χρήματα αλλά θα σου πει, ‘υπηρετώ χωρίς ανταμοιβή’.
»Αν είναι ιερέας, όταν του ζητήσεις να βαφτίσει το παιδί σου ή να διαβάσει την επικήδεια λειτουργία, δεν θα δεχτεί να πάρει χρήματα παρά θα πει, ‘υπηρετώ τους ανθρώπους’. Αν είναι έμπορος, θα είναι τίμιος, αν είναι δάσκαλος δεν θα παίρνει χρήματα για τις διδαχές του».
Σε μιαν άλλη περιγραφή του ο Ντούνο συγκρίνει τη Νέα Ανθρωπότητα με τους «ανθρώπους του Ήλιου», ή τους αγγέλους.
«Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που τους ξεχωρίζει από τους άλλους ανθρώπους; Παρατηρείστε το είδος των σκέψεων και των συναισθημάτων τους. Ο άνθρωπος της παλαιάς εποχής είναι γεμάτος από αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα ενώ της νέας με θετικές. Ζει με χαρά, είναι πληθωρικός, γενναιόδωρος και ξεπερνά τις δυσκολίες του εύκολα. Η καρδιά του είναι ανοιχτή, ηρωϊκή. Χρησιμοποιεί τα πάντα με σοφία. Χαίρεται με τα πάντα. Ακόμα και στις μαύρες στιγμές του είναι γεμάτος από μια εσωτερική χαρά. Γνωρίζει ότι οι καλές και οι κακές συνθήκες δίνονται με σκοπό την ανάπτυξη της πνευματικότητας και της ωρίμανσης».
Επιπλέον, όλοι οι δάσκαλοι όλων των μεγάλων πνευματικών παραδόσεων θα επιστρέψουν (με νέα ενσάρκωση) στην υπηρεσία της Νέας Εποχής. Το ισχυρό τους πνεύμα θα κατευθύνει κάθε αφυπνισμένη ψυχή της γης και όλοι μαζί θα εγκαθιδρύσουν τέλεια τάξη και αρμονία στον κόσμο. Όταν το έργο τους ολοκληρωθεί, θα αποτραβηχτούν και θα αφήσουν την ανθρωπότητα να ζει με τις καινούργιες συνθήκες. Έτσι, η επικοινωνία μεταξύ του ορατού και του αόρατου κόσμου θα αποκατασταθεί.
Ο Ντούνο αναφέρει και μια τρίτη ομάδα θεϊκών βοηθών. «Ο Αόρατος Κόσμος στέλνει εργάτες που θα δουλέψουν με τους ανθρώπους για να τους δείξουν νέα πράγματα». Αυτή η πρόβλεψη ηχεί ως αναφορά στους γαλαξιακούς μηχανικούς που με την τεχνολογία τους θα βοηθήσουν την ανθρωπότητα. Έρχονται από ανώτερες διαστάσεις και όντως ο κόσμος τους είναι αόρατος σ' εμάς.
(Τέλος Α' μέρους)
ΠΗΓΗ: http://goldenageofgaia.com/the-2012-scenario/2012-history-4/beinsa-dounos-new-epoch/
Μετάφραση: Αγγελική Σ. Νατσούλη

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ναι, έχει δίκιο. Οτι έχει πεί περιγράφεται στην Κοιλάδα των Ρόδων ,που επίσης είναι στην Βουλγαρία.Είμαστε πολύ τυχεροί που αυτό το βιβλίο έχει εκδοθεί στην Ελλάδα, απο τον Παπαχατζή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;