Η αξία των μικρών πραγμάτων


Επί 45 χρόνια ο William Allen LePar είχε βάλει κατά μέρος την προσωπική του ζωή για να φωτίσει το μονοπάτι της πνευματικής επίγνωσης και της προσωπικής ανάπτυξης. Είχε την ικανότητα να πέφτει σε εξαιρετικά βαθύ επίπεδο ύπνωσης (που παρομοιάζεται με εκείνο του Edgar Cayce), να επικοινωνεί με τα πνευματικά πεδία και να μεταφέρει στην ανθρωπότητα σοφίες και προειδοποιήσεις μεγέθους χωρίς προηγούμενο.

Η πηγή, του William LePar, από τον πνευματικό κόσμο ονομαζόταν The Council και του έδινε παντός είδους πληροφορίες πνευματικής φύσεως. Όμως, το 1985, ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο για μια σειρά εξετάσεων ρουτίνας, ο κύριος LePar είχε μια Επιθανάτια Εμπειρία (NDE). Αυτή του η εμπειρία τον έκανε να αποκτήσει γνώσεις από «πρώτο χέρι» για το τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά του πέπλου. Όσα αναφέρει παρακάτω είναι πολύ σημαντικά και ρίχνουν φως σε μια περιοχή για την οποία γνωρίζουμε ελάχιστα. Οι πληροφορίες του κ. LePar
διευκολύνουν την μετάβασή μας στην πνευματική πραγματικότητα.

Μας λέει, λοιπόν:
«Λέμε ότι σαν πεθάνουμε θα πάμε είτε στον παράδεισο είτε στην κόλαση. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Σας εγγυώμαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που όταν πεθάνουν θα εύχονταν να υπήρχε μια πραγματική κόλαση. Θα ήταν πιο εύκολο γι’ αυτούς. Μπορώ και σας μιλώ από προσωπική πείρα. Πέρασα από τη διαδικασία του θανάτου. Πήγα εκεί, ήλθα πίσω. Ξέρω τι υπάρχει εκεί πέρα. Μου δόθηκε ακόμα η ευλογία να δω ακόμα περισσότερα. Που σημαίνει: ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρετε εκεί, είναι να είστε άνθρωπος που νοιάζεται για τους άλλους. Δεν είναι οι σπουδαίες, θαυμαστές πνευματικές γνώσεις με τις οποίες ασχολείστε στη ζωή. Είναι τα μικρά, απλά, πράγματα που εν γένει δεν θεωρούμε σπουδαία. Μια μικρή πράξη καλοσύνης. Ας υποθέσουμε ότι βρίσκεστε στη δουλειά και έχετε μια σακουλίτσα με καραμέλες, με μικρά γλυκά. Ένας συνάδελφός σας πλησιάζει. Πάρτε τη σακουλίτσα και πείτε του, ‘να, πάρε ένα γλυκάκι να γλυκαθείς, να σου δείξω την εκτίμησή μου που είσαι τόσο καλός/ευγενικός’.

Μια καλοπροαίρετη, μικρή παρατήρηση σαν κι αυτή, ακούγεται κοινότοπη. Μπορεί και νάναι, αλλά εσείς δεν γνωρίζετε αν το άτομο εκείνο είναι στενοχωρημένο, νιώθει μοναξιά, απογοήτευση, αν είναι θλιμμένο, άκεφο. Ένα μικρό γλυκό μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη συναισθηματική του κατάσταση εκείνη τη στιγμή. Μπορεί να του φτιάξει τη μέρα!

Αλλά, βλέπετε, δεν το γνωρίζουμε και δεν το κάνουμε!

Εκείνοι που θα χάσουν τον πνευματικό αγώνα, τώρα… σας λέω κάτι στο οποίο μπορείτε να στοιχηματίσετε πολλά λεφτά… εκείνοι που θα χάσουν τον πνευματικό αγώνα, δεν θα τον χάσουν εξαιτίας των τρομερών πραγμάτων που έκαναν. Θα τον χάσουν εξαιτίας των μικρών πραγμάτων που ΔΕΝ έκαναν!
Υπάρχουν πολλοί που βρίσκονται σε σκοτεινά μέρη στην άλλη πλευρά εξαιτίας των μικρών πραγμάτων που δεν έκαναν.
Είμαστε τόσο μπλεγμένοι με τις δικές μας υποθέσεις και τους εαυτούς μας, είμαστε τόσο απορροφημένοι από την σημαντικότητά μας που δεν σκεφτόμαστε καν τα μικρά πράγματα που μπορούν να κάνουν την ζωή κάποιου πιο ευτυχισμένη ή πιο άνετη. Μας απασχολεί πολύ το να κάνουμε τη δική μας ζωή ευτυχισμένη. Θα μπορούσαμε να βρούμε την ευτυχία στη ζωή μας κάνοντας τη ζωή των άλλων ευτυχισμένη. 
Δεν είναι απαραίτητο να τους δώσετε χρήματα, ένα τσεκ, να τους αγοράσετε τροφή. Δεν χρειάζεται να ψάξετε να τους βρείτε ρούχα. Δεν είναι απαραίτητο να τους αγοράσετε ένα σπίτι. Απλά, να τους μιλήσετε ευγενικά, να τους δείξετε καλοσύνη με ένα χαμόγελο, λέγοντάς τους κάτι που θα τους ευχαριστήσει, ένα κομπλιμέντο. Τέτοια πράγματα. Βέβαια, αν μπορείτε να τους βοηθήσετε με άλλους τρόπους, είναι επιλογή σας. Κάντε το αν το θέλετε. Ίσως να μην μπορείτε να βοηθήσετε κάποιον με 10 δολάρια, να μην έχετε ένα ρούχο να του προσφέρετε, αλλά μπορείτε πάντα να του πείτε έναν καλό λόγο.
Αυτό είναι μόνο που σας ζητείται!

Έχω ακούσει ανθρώπους να λένε: ‘Απλά, δεν έχω τα χρήματα να βοηθήσω εκείνους τους ανθρώπους’. Τι είναι πάλι αυτό; Είναι περισσότερο ένας εξορθολογισμός, περισσότερο μια αιτιολόγιση της έλλειψης λεπτότητας. Αυτό ακριβώς είναι. Μπορεί να μην έχετε τίποτε υλικό να δώσετε σε ανθρώπους, αλλά σίγουρα μπορείτε να τους προσφέρετε μια καλή κουβέντα, να τους κάνετε ένα κομπλιμέντο, να τους δείξετε τη συμπάθειά σας. Μπορείτε να φερθείτε με ευγένεια, με σεβασμό και να τους ακούσετε, να τους ακούσετε. Μερικές φορές το σπουδαιότερο πράγμα που μπορείτε να δώσετε σ’ ένα άτομο, είναι απλά η προσοχή σας σ' αυτόν και στο πρόβλημά του. Ακόμα και αν έχετε ακούσει το πρόβλημά του ένα εκατομμύριο φορές… και λοιπόν; Αν τον κάνει να νιώθει καλά, ακούστε το πάλι. Ίσως αυτό τον βοηθάει να απαλλαγεί από το άγχος ή την απογοήτευση ώστε να μπορέσει να σκεφτεί και να εργαστεί προς τη λύση του προβλήματος. Τι έχετε να χάσετε; Δεν είδα κανέναν να χάνει κάτι. Πάντα κέρδος έχετε κάνοντας κάτι τέτοιο».

Πηγή: www.williamlepar.com
Μετάφραση: Αγγελική Σ. Νατσούλη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε;